Има ли тук хора, които са били и бедни, и богати - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли тук хора, които са били и бедни, и богати
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1768 пъти
Ако има такива тук, нека споделят опита си, кои са предимствата и недостатъците на двете. И носят ли парите щастие в някаква степен.

Лично моето семейство е било богато в някакъв период от време, но аз тогава бях малък и не помня много. След това пък дойде хиперинфлацията 96 г. и бяхме много много бедни. И чак до към 2003 г. си бяхме така супер бедни и знам много добре какво е да си беден. Определено се чувствах доста нещастен, защото всеки разход дори най-елементарния се превръщаше в проблем и постоянно трябваше да мислим от какво да се лишим, за да оцелеем. За мен богатството не те прави точно щастлив, но те прави по-спокоен, не си изнервен през цялото време, не се налага да мислиш гимнастики за оцеляване и не ти срива самочувствието. Но пък като бяхме богати, постоянно идваха хора да ни предлагат бизнес идеи, да искат заеми, няколко роднини дори ни завлякоха с доста пари. Не си говорихме доста години, което е жалко. Единия пък ни ги върна уж, ама инфлацията ги беше изяла 1000 пъти и той се правеше на ударен, че толкова е взел, токлова връща и т.н. Като си беден, поне разбираш кой ти е истински приятел. Като бяхме богати, имахме и заведение и хижа, които бяха трън в очите на мутрите. Изнудваха ни и т.н. Един автомонтьор пък ни беше завлякъл с доста пари. Изобщо имахме доста разправии покрай парите. Ясно, че и ние сме били наивни, но пък ако започнеш да игнорираш хората, за да се предпазиш, започват да те обвиняват, че си си вирнал носа, изолираш се и т.н.

Явно ако си богат, трябва и акъл как да се пазиш от хората.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: dd4be84a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Моят живот е точно такъв микс от нагоре-надолу и богат-беден. Всъщност съм благодарен, защото това е разнообразен опит и различни гледни точки. Светът на богатия и бедния са два различни свята.

Израснал съм в богато семейство, или да го кажем висока средна класа. Никога не сме били милионери, но в онези времена наще изкарваха над 10 000 лева на месец, ходехме редовно на ски, на почивки в Анталия и то преди години, когато това беше лукс и не беше масово както сега.

Като дете живота ми беше разделен на две части. На богато синче, когато си бях в София през годината и на обикновено момче, когато карах ваканциите при бабите ми в провинцията. Ако трябва да бъда честен, по-щастлив съм бил и най-хубавите спомени са ми останали като обикновено момче, когато всички сме се приемали за равни и приятели и не сме се делили на пари и интереси.

Има ли пари, има и корист. Между богат и беден няма как да има приятелство, винаги има йерархия, зависимости, завист. Неслучайно най-добрите приятелства се правят в училище, в казармата, в спорната зала. Там където хората са равни и наистина се приемат за равни, а не се делят на социално положение и статус с парите си.

Та, като дете със сигурност съм бил по-щастлив, когато съм живял по-скромно(при бабите ми през ваканциите). После, когато бях на 16 наще се разведоха, майка ми се изнесе, а по-късно замина и в чужбина, наще сменяха работни места и се наложи да се оправям с доста по-малко пари. Нямаше вече обувки за по няколкостотин лева, нямаше геймърски компютри и други глезотии(които всъщност осъзнах, че са ненужни по-късно)

Като студент съм стигал не само до бедност, но почти и до мизерия, защото се бях зарекъл да не започвам каква да е работа и да се боря да се развивам по страничен път. Случвало се е да си шия сам дрехите, случвало се е да си правя най-обикновени супи с картофи и фиде, години наред съм пазарувал основно 2ра ръка дрехи. Контрастът между детството ми, когато са ми купували обувки geox за 400 лева(абсолютна изгъзица) и после, когато съм си взимал китайски маратонки за 35 лева от пазара е голям.

Към днешна дата се водя някаква средна класа пак, имам един солиден апартамент за около 200к евро зад гърба си, но със сигурност не живея луксозно. Това няма как да ме направи щастлив. Предпочитам да живея с по-умерени средства, но по-свободно, отколкото да се заробвам с кредити, екскурзии и т.н. кухи и празни неща, които могат само да ти променят емоционалното състояние и да ти пуснат малко допамин в мозъка, но не и да те направят щастлив.

Това, което съм разбрал и видял в живота е, че пълно щастие няма. Има страшно богати хора, но и те имат ядове на главата, или са примерно бездетни и няма на кой да си оставят имането. Има хора, които живеят с много малко пари, но с пълна къща, весела, всеки ден им е празник дори и с 5 лева могат да си направят весело(от малцинствата например). Парите не могат да те направят щастлив, или поне не напълно. Ще избие отнякъде другаде и пак ще имаш някакви ядове. Бракът на наще се съсипа точно, когато бяха на върха и според мен една от причините е прекалено многото пари - просто няма как хем да печелиш по над 10 000, но и да имаш време и за семейство и всичко да ти върви на 6 и само да си щракаш с пръсти и да харчиш пари, не е устроен така животът

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a29d9850eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   И аз като тебе,. Първо бях богата, после бедна, после се позамогнах и точно познати монтьори които знаеха малко повече за мен ми направиха надценен ремонт на колата. Разбрах че са ме завлякали и оттогава ходя на друго място за сервиз, където не ме знаят и съм си навирила носа до небето, натрапници в живота ми не ми трябват. Разделила съм хората на две хора с които работя и хора които са ми семейство за приятели нямам нито време нито нерви.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3cc5c14ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Аз съм бил в период с доста пари и без никакви.
Чак богат не бих казал. Но примерно като студент на 20 години имах по 5-6 хиляди на месец. За един 20 годишен тогава студент с 200 лв наем на квартира, тогава можех да си позволя всичко, ковто поисках. Това беше 2012..
И жените, без да преувеличавам сами идваха при мен. Беше страхотно време, но пък и бях в депресия за малко явно от презадоволеност. Давах за дрехи по 1000 лв на седмица без да ми мигне окото, ядях само по рестоеянти.
Общо взето бях глупак с пари, ако тогава имах акъла поне малко да инвестирам в нешо...
Съответно дойде и другия момент, без пукната стотинка.
Ядях стар хляб пържен в олио... не беше приятно изобщо.
Жени тогава йок, сещате се защо. И то бвз да казвам, че нямам пари, просто усещаха. Нито пък преди съм парадирал, просто си личеше явно. Много по освободено ми беше държанието, като нямах финансови проблеми.
Сега съм на заплата 1500 лв, не ми стигат, но искам да изкарвам повече. В никакъв случай обаче не съм депресиран, че нямам пари, даже ми е супер спокойно. Всичко е преходно, но ако плача предпочитам да е.в S класа, а не над тигана със стария хляб и олиото.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: cce51329d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   3 интересно как тогава вадеше по толкова и защо сега не вадиш? Какво стана? И на мен ми липсва времето 2011-2013.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 33e57b79a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много интересни истории и то за кратко време. Дали ще прочетем повече... Историите от долу до върха ги има много. Всеки е "аз бях еди какво си и после станах мега милиардера" - перифразирам с ирония, рабзира се. Но контрастните истории с ядене по ресторанти и после пържени филии си е премеждие...

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 50e091012b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ако цял живот си бил богат, не можеш да оцениш какъв щастливец си.
Като малък и моето семество имаше всичко и аз получавах много. И има х много приятели... но в един момент и аз стигнах до студент с 200 лева през 2012 година, а приятелите просто се изпариха. Виждах такива като номер 3 как пилееха пари и ми стана ясно какво представлява живота ни. Това не е само в България , ами навсякъде.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: bfadb017b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ооо, имало е. 2017 г. дори бях милионер, към края на годината имах към 4 милиона лева, но бях твърде алчен и исках още. Скоро като почна 2018 късмета се обърна и всичко, което бях спечелил ми беше взето обратно. Все пак през цялата 2017 теглих парички и доста си поживях, сигурно едни 150 000 лв. изтеглих и пръснах по курорти, почивки, заведения и жени разбира се. Сега съжалявам. Иронията е, че ако 2018 не се бях паникьосал да тегля каквото остана, а си бях седял мирен през 2021 щях да имам над 10 000 000 лв хаха. Живот ейййй, а сега пак съм си цървул :((((

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 97318e7fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   7, в крипто ли бяха? И в кое точно?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: bc604273e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Когато съм здрав, съм богат и от това по-голямо богатство няма! Бил съм и зле със здравето, което помага много човек да оцени колко много има в останалото време, когато е здрав!

А паричната бедност е позната на почти всички българи и аз също съм преминавал през подобни месеци и години в лишения. В някои от дните съм ял само сух хляб и нищо друго, защото не е имало работа и съответно - пари. Но съм го приемал само като временно изпитание и съм бил благодарен, че не е нещо по-лошо. Има хора в неизмеримо по-тежко положение, които са без покрив над главата си, гладуват дни наред, тежко болни са или техни близки са тежко болни. Тези хора са истински лишените. Майната му на някакви периоди без пари. Те се изработват. Здравето е това, което човек трябва да съхранява на първо място!

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 218d27abc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Здравето е богатството!. За парите, когато бях дете нащи няма много,но с времето една стройтелна фирма ни намери и искаше да построй един комплекс, и ние взехме 1 декар земя :)

Тогава имахме сигурно към 12 имота и 2 магазина,но продадохме 2 имота да обзаведем и след време продадохме 2та магазина за 2 други имота... защото магазините бяха празни а данъците бяха доста и нямаше изгода :Д затова си купихме 2 имота и вмомента имаме 13 имота,но живеем в един от тези и реално имаме 12, 6 са пълни с наематели а другите за нощувки,но като гледам туризма май за наем най-добре.

Абе не сме богати,но не сме и бедни :) бих казал средна класа и със сигурност от глад няма да умра :) ако стане нещо лошо недай боже винаги има от къде да намеря пари и работата ми не е кой знае каква но се живее добре :) ходим на почивки 2-3 пъти на година и това е реално погледнато си харчим парите

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: bfadb017b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей, 8, 7 съм. През 2017 започнах в Биткойн, после се прехвърлих в Рипъл. И така до ранна пролет 2018, когато бях почти изцяло в Рипъл като започна спада на целия пазар. Рипъл се размаза просто, от 4 млн. останах със 100 000 максимум и се върнах в Биткойн, който беше към 8 000 тогава май че.....и есента на 2018 падна и на 3000 и накрая си взех 34 000 лв. помня и това беше плюс около 150 000, които теглех през 2017. За да ме разбереш, преди да мина в Рипъл имах 200 Биткойна чисто като бройка. Ако просто си бях кротувал там - щяха да са 13 000 000 лв. 2021. Трябват си умения, и да хванеш ръка там, ако нямаш уменията ще върнеш всички пари. То е цяла наука после разбрах, кога да влизаш в пазара, кога да излизаш, сложна работа, не е за нас, най-много да си загубиш парите ако ме питаш дали да влагаш. И целия късмет на света да имаш, както аз имах - пак няма да излезеш с пари, повярвай ми и не се наемай, не знаеш какво е. Не знаеш какво е да ти се помпи сметката с по 100, 200, 500 бона на месец, вярваш си, че ще станат 100, 200, 500 милиона, като падне малко викаш аха да върне ще продам, ама то не връща и докато се усетиш - край......по онези времена беше и див Запад, нямаше стейбълкойни, сега се продава лесно и се предпазваш лесно, тогава или си в Биткойн, или в другите криптота, или си кеш и излизаш....

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e2bbe71a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе много точно си описал нещата. Да си беден предимства няма. Просто няма това истината. Когато си беден кръга от хора покрай теб е много тесен. Това са обикновенно хора емоционално привързани към теб, майка, баща, брат, сестра и някой авер, където сте израстнали заедно. Ще има и тук таме да те уважава някой, ако имаш други чисто човешки качества.Но да си беден те поставя в положение ,,слаб,, в обществото и това е възможно най-неизгодната позиция. Аз съм го изпитал на гърба си. Ставаш затворник на лек режим. Не може да мръднеш никъде. Постояннен стрес и гимнастики. Ако създадеш семейство то ще страда. Да си богат е по-лесно стига да си достатъчно зрял как да опазиш и упрвляваш парите си и себе си. Постоянно ще срещаш хора, които ще искат да ти ги отнемат. Това може да бъдат и собствените ти деца и жена. Най-важното обаче, когато си богат, ако искаш да си опазиш парите си, е да ги цениш и да не ги харчиш лесно. Те са спокойствие не са щастие, но по-голямо щастие от спокойствието няма.









Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 25de95f71a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Да си беден е ужасяващо състояние. Руши морала, опропастява нравите, унищожава душата и те прави дебен и духовно. Богатството - то ваче е друго. То позволява на човек, да се разгъне, да покаже истинкиския си потенциал, да бъде себе си, а не просот да бъде смачкан от обстовятелства и сосбтвени глупави решение, където вродените му заложби са непсособни да се проявят.

Да, бил съм беден и нетърпимо. Но когато се замогнахме,вече ... вече нещата се промениха към много по-добро. Изказвания, че парите не купуват щастие, чувам от хората, чието щастие не е възпрепятствано от липсата на материални средства. "Парите не купуват щастие." е фраза която грешно се позлва, за да казват едни хора на други хора "парите не са важни", най-честно в опит, да прикрият недоволството от моментнто си финансово състояние. При по-крайни избива на "аз може да съм беден, но съм честен", "той е с мафията/илюминатите/евреите/комунистите/капиталистите/фашистите/чуждите агенти", както и лююбимите ми сравнения от рода на "богат, но стар", "има пари, но няма деца", "има пари, но децата му са разглезени", "има пари, но децата му не познават живота, защото на 22 вече изграждат кариера в науката или в топ компании".

А как се усеща, да имаш малко и после да си изкараш много? Ами невероятно е! Всички усилия, всички болки, всички пренмеждия те водят към моемнта, в който вече имаш нужното, да постигнеш повечето от това, което искаш и да си поемеш глътка въздух. Спокойствие и някак си усещаш равенство с природата и се докосваш до духовното. Трудно е, да си духовен, ако си разделил яденето за 3 хранения на седмица и ако молиш кухнята в уни, да ползваш техните душове, защото водата у вас е спряна, а до таолетна ходиш само в обществени сгради.

А за роднните? Ами аз особено големи проблеми няма. Тези, които са ми искали пари, са ги искали поради две основни причини:
- Всякакви прищявки съм казал, че не ме интересуват. Но телевизро, екскурзия, ваканция, балната рокля на дъщеря ти,
- Крайна нужда. - скъпо лечение, лекар, лиспа на дом, лиспа на легална защита или опсноаст да гладува - нещата, които се рещават лесно с пари. Понякога правя компромис и за образование. В зависимост от това, дали не са прекалено горделиви, или им казвам, че е дарение или е заем, дето никога не го искам, освен ако вече не настояват многократно да го взема и това не би ги вкарало обратно във финансовата дукпа, в която са били преди.

- Бизнес идеи - За съжаление, тук сам малко груб. Защото идеите са основно 2 вида. Абсолютно малоумни и нерентабилни. В смисъл - 99.999% от нещата, дето ти хвръчат из главата, са супер глупсоти и не трябва да им обръщат внимание. Ама не - ТОЙ имал ВЕЛИКА ИДЕЯ. Аз казвам "добре" - имам приятел инвеститор и тримата обсъждаме великата бизне идея. Ако е добра - не само 50-100 000 лева от мен има, ами ще има още 5 пъти по-толкова, за следващите няколко години от инвеститора. Само един роднина имаше добра идея ... Извършва транспортна дейност, сам кара един от дват си буса, но искаше да вземе още два и да вземе друго празно складово помещение, точно до неговия склад. Имаш статистика, показа договри с други фрими, негов бизнес партньор каза, че ще позлва услугите му повече, ако има възможност - и да, получи някакви пари. Общо взето, за 20% от фирмата си, сега е със 180% по-големи обороти. Всички сме доволни!

Само комромиси правя, ако имаме някакви сбирки и прочие. Хотели, храни, забавления - аз гледам дапокрия поне половината.

За мутрите - ами те бяха причината, да се изнесем временно от Бълграя. Денс правилото просот е, да не се прави голям бизнес в България, с български фирми и да се държат одбир контакти със сегашната, утрешната, местната и висшата власт, както и с "неофициалната" власт. Нали се сещаш, че във вскеи квартал и малък град, има по няколко души, дето дърпат конците. Ако си приятел с такива, нещата става по-лесно и по-безопасно. Но това си е изцяло друга тема.

А ако обеднея - ами ще боли и то много. Лошото е, че се затрива години и години труд и лишения. Ако беше, да съм си бил на диванчето и да играя игри, да пия с приятели и да се натискам с момичета, ок, нямаше да е толкова лошо, да съм беден след това. Но не, не и след всичко.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: dd4be84a12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   А според мен българите не трябва да са богати. В смисъл, да имат пари да си покриват нуждите - да, да им остава някой лев за почивка - да, но не и да забогатяват. 1500 на месец са ок.

Всеки може да види последните години като се замогнаха хората за какви простотии започнаха да си харчат парите - за нови коли, за скъпи дрехи, за екскурзии и за ядене по кръчмите. Някой да е построил нова болница ? Не. Да е построил училище в някое село ? С парите книги ли си е взел да се развива или нов смартфон ? По-скоро второто.

Тоест българина харчи като селяк. Даже има и такива, с кредити, дето уж са теглили кредит да правят бизнес, а с тези пари са си купили кола и са отишли в Дубай. Пълни Ганьовци, на които как да им повериш да управляват 5, 10 или 20 милиона, след като ще мислят само за собствения си г*з и ще си разграфят почивки и купони за следващите 5 години с тези пари ?

Тоест виждаме как при българина всеки лев отгоре го избива на състояние алчност и егоизъм, иска всичко да прибере за себе си, да си построи палат, да си купи джип и да ходи по екскурзии. Повечето богаташи вече са и дебели. Защото нон-стоп висят по ресторанти и кръчми и ядат, а не работят физически труд, нали са "бизнесмени".

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 90e90ff02c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И двете съм бил и сега най вероятно според общоприетите разбирания пак съм богат (6 цифрени суми). Та когато бях беден (толкова че 5 лева ми се виждаха много пари) стоях и не спах и се чудех как да забогатея. След като забогатях рязко живота ми рязко се проемни какво разбирам под това нова кола постояно вечери на вънка купувам без да гледам в магазина от днес за утре си купувах скъпи неща, бях много вървежен до момента в който не профуках всичко и останах с няколко човека около мен с течение на обстоятелствата и те се обърнаха срещу мен. След това с стечение на обстоятелствата отново се оказах с висока ликвидност и доста кешовица и най забавното е че живея като беден не ходя по ресторанти денонощно и не съм сменил все още колата с по "нова и въврежна" . От това което съм разбрал за 5 години от дъното до върха и от върха до дъното ако мога така да се изразя и обратно до върха. Когато нямаш се измъчваш как да имаш а когато имаш се измъчваш как да ги задържиш да са повече и повече парите не правят щастлив човека поне лично мен преди живеех с заблудата че парите и скъпата кола ще ми оправят живота пълни ГЛУПОСТИ са това който ги вярва ще разбере че не е така. С времето се научих че парите трябва да се позлват като средство за усъществяване на идеи и мечти човек не трябва да е вглавен в тях. Лично на мен ми дават отчасти няква сигурност (пример чупи ти се телефона,взимаш си от днеска за утре нов без да мислиш от кво да се лишавам) .

П.С. За хората отстрани съм забелязал когато нямаш виж го тоя няма 1 лев що не напрай еди кво си. Когато имаш виж го е къв беше сега голяма надувка взе си еди кво си (без да се надувам говоря.)

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 97318e7fa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Оказа се, че е имало доста хора, били и бедни, и богати, не го очаквах. По принцип малко са такива. Стана ми интересно, как така сте били бедни и изведнъж сте станали богати - с бизнес ли, как. Айде за единия разбрах, че е било с крипто.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: bfadb017b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Искам да кажа на един коментар, че да си беден е ужасно състояние. Има едно по-ужасно. Това е да си бил богат, да си имал пари и да ги загубиш по някаква причина и тогава да станеш беден. Аз съм бил беден - нямах проблеми с това. Забогатях - беше прекрасно. Загубих всичко - беше 100 пъти по-гадно, отколкото, като си бях само беден в началото. Човек знае и 2 и 200, но от 200 да паднеш на 2 е най-ужасното изживяване. Чувстваш се като лайно месеци, години даже, живота ти се преобръща, има мисли за самоубийство, не може да понесеш срама. Усещаш, че другите зад гърба ти ти се присмиват, коментират....На мен лично ми отне години да изляза донякъде от това си състояние.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: bc604273e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Аз пък не се шашкам, ако загубя пари. Не е приятно, но е несравнимо по-добре от това да си болен и особено, ако си прикован на легло. Тъй като два пъти съм бил на легло за дълго време, зная колко по-леко е просто да нямаш пари. В такива моменти дори и мечтаеш да вършиш какви ли не тежки неща, само и само да имаш СВОБОДАТА да ходиш и да се движиш. Тогава желанието за живот е по-голямо от всякога.
Грижил съм се като по-млад и за тежкоболни родители - на моменти с опасност за живота и спасявани в спешното отделение десетки пъти, като в някои от тези години само аз съм изкарвал пари в семейството. Както пише номер 17, човек знае и 2, и 200. Като осъзнаеш, че загубата на здраве е 2, а имането на много пари е 200, то нямането на пари, но притежавайки здраве, е 199.
Също на два пъти съм губил всичките си спестявания и вложения, започвайки наново буквално от нулата, така че не е кой знае колко лошо. Просто стискаш зъби, запряташ ръкави да бачкаш и след това печелиш отново. Самочувствието се гради въз основа на състоянието на духа, трезвата преценка за себе си и изградената ценностна система, а не на парите.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c5f5b0a12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   До 16 - Изведнъж? Ха хаааа!

Техничеко образвание в чужбина, яко учене, учене и още учене, правене на връзки, странични дейности, провали, провали, провали, висене до 11:30 вяка вече, 15 часови работни дни, без съботи, без недели, борба, борба и още борба. Разбираш ли, толкова бях навътре, че бях пропуснал ISIS, тръмп разбрах, че е станал президен, чам седмица по-късно, а преди това, чух от колега, но не обърнах внимание ... защото дори не знаех кой е Доналд Тръмп. И нещо друго - телевизия НЕ ГЛЕДАМ, а новините ги избява, и повече от 2-3 на месец не чета. Само ме ядосват и отчайват, а не ме учат на НИЩО полезно. Ако се наложи, някой все ще ми каже. Нито SARS-II пропуснах, нито руско украйнската война ... споко.

Важното е, да си насочиш правилно усилията. Да изрежеш всичко, което ти е ненужно и няма да ти даде добра възвращаемост на инвестицията от усилия, време и пари.

Ако има неща, дето бих променил, то ще са:
- Щях да мина на самостоятелна форма на обучение още в осми клас.
- Нямаше да си губя времето с купони и в опити, да впечетлявам грешните хора. Нямше и да пия твърд алкохол. Аз и сега, мисля че за годината имам около 150 грама твърд алкохол общо, основно заради събития. Но все пак е вреден и опасен навик.
- Щах да си двамам повече време за почивка, както правя в моментма. На всеки час работа, поне 10 минутки почвика, на всеки 3, поне 30, а на всеки 6, поне час. И да, още работя по 10-12 часа на ден, но вече си почивам събота и неделя (ок, не точно, работя по-малко)
Работохолик ли съм? Може би? Лошо ли ми е? Не!Просот знам, че НИКОГА ПОВЕЧЕ, не искам да съм беден. Ще умра борейки се, ако тръгна да обеднявам.

Това е то мен. Почивката свръши. Аз се връщам на работа. А ти?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker