Изгубен билет от метрото и контрольори, oт които избягах - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изгубен билет от метрото и контрольори, oт които избягах
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 721 пъти
Преди няколко дни ми се наложи да използвам метрото. Взех си билетче, мислейки, че го слагам в задния си джоб, но най-веротно я изпаднало някъде по пътя, тъй като сменях линии и т.н. Естествено, че се качи контрола, бях убеден, че имам билетче, ама нъцки. Хората бяха много любезни, нищо не мога да им кажа за това, но все пак си бях закупил билет и не исках да плащам глоба. Реших да не се разправям с тях, за да не ескалирам ситуацията. Нямах достатъчно пари в себе си, много любезно предложих да дойдат с мен до банкомат на метростанцията. Излязохме от метрото, банкомат в подлеза нямаше, та тръгнах уж да търся. Мъжът ме догони, обяви, че ще пишем акт, ще викне полиция, защото се изнервят и прочее. Свих рамене, забързах крачка и си тръгнах. Повикаха малко след мен, но това е.
Понеже такива тежки "криминални" изпълнения са ми чужди, леко се чудя дали може да има някакви последствия все пак. Ако съм ги ядосал много, възможно ли е да са се хванали да гледат камерите по пероните? Сигурно ще ми се смеете, ама нищо. Ще си извадя карта и не е нужно да се притеснявам, че полицията в метрото знае как изглеждам и ще ме арестува на някоя станция, нали? :D

Вие как се оправяте в такива ситуации - разправяте се, тръгвате си или си плащате? Знам, че звуча като пълен циганин, но не разбирам хората, които просто не си заминават, ако са млади, нали, и могат. Неудобно ли им става, страхуват ли се?

M, 19

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4c5a9647c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Случвало ми се е и на мен особено преди като при ковид шофьорите не продаваха билети, просто слизам от автобуса на спирката и си продължавам по пътя. Реално контрольорите нямат права извън превозното средство.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e13a7c5892
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ооо хахха това нищо не е.
В чужбина, в метрото с приятелка. Забравила съм си транспортната карта в друга чанта, не мога да мина, забвям колона да ровя в чанта в търсене и накрая се отказвам. Зад мен е приятелката ми и след нея още поне около 10 души. Има и доста други колони, но говоря за огромна европейска столица. Както и да е. Тръгвам да си купувам билет и приятелката ми ме хваща задоволява и застроява пред себе си (луда ли си, ма, ей сега ще минем с моя билет) и минаваме двечките:)))))
С весел скок изкача един от охраната (гледали сеира през цялото време и чакат да ме изловят) и с една театрална стойка и разперени ръце "еее, момичета, така не може, така ако правеха всички т.н. Е, тръгнах да се връщам отново за билет, но пък един мъж зад нас ми даде негов билет хаххаха срам, но и смях. Нищо толкова чак не е станало. Някои контроли пък съвсем се вземат несериозно и за "закона" голям пръц за едно билет че.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a4bab727f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ааа споко бе пич ;) ще те хванат за оная работа.
Аз бях така преди 10 години. Купих билет, обаче имах навика да го оставям на седалката до мен докато чакам.
И аз като тебе убеден, чв имам. Те пък ме наобиколиха, а тогаваха носех много пари в мен. Та си платих 20 лв да ми се махнат от главата. А 20 лв тогава си бяха 20 лв сега са нищо вече.
Иначе да знаеш, има онлайн билети от телефона. Веднага можеш да си вземеш. И ти взима от сметката на телефона, а не е нужно да имаш банкова карта. Даже имаш време ако контрольора е в другия вагон да си вземеш докато дойде и да го покажеш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8feffe01f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Като студенти имахме схващането, че градският транспорт е безплатна услуга, а контрольорите са лоши хора, които ти пречат да я ползваш. Та глоби никога не съм плащал. Хващали са ме, карали сме се, бягал съм. И полиция да ти напише акт, обикновено падат в съда. Или няма как да ти ги съберат.
Вече не съм студент, купувам си билети, но пак, когато не са прави, не плащам глоби. Просто си тръгвам като теб. Опитвали са се да ми правят цигании като "билетът Ви има още една дупка" или да ми се залепят преди да стигна до перфоратора.
Споко, няма какво да ти направят

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1d13d71214
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не се притеснявай,няма проблеми и все пак помни че и тези хора са там да си вършат работата и да сложат нещо на масата ако ме разбираш.Аз много често пътувах без билет близо години наред в метрото Но само и единствено когато пътувах за работа рано сутрин и бях забелязал че няма контрола а дори и в кабинката за билети не работеше толкова рано.Обаче една сутрин бях изненадан и се качиха двама и тъй като съм готин и от сърце им дадох по 20лв да се почерпят и да не правят глупости

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker