Не ме взимат на работа и не знам защо... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121568)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18622)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не ме взимат на работа и не знам защо...
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1043 пъти
Мисля,че знам защо... (нямам опит) аз съм на 20г ще правя 21г това лято и от 2 години търся и пускам сивита в джобса и на място търся.. хората винаги ме питат: "учиш ли", "какво си работил" "работил ли си някога?". И винаги когато ми казват какво се прави на определената работа все изблягват очния контакт или казват "ще ви звъннем" и се така не звънят... имам технически познания,но явно това не стига (най простите знания) ...дори за продавачи в магазин за храна или за други стоки не ме взимат. По-зле.. дори за бърза храна не ме зимат. Всичките обяви пишат, че и хора без опит зимат,но реално не зимат :). Буквално не знам какво ще правя. Висше искам да уча в далечно бъдеще когато разбера какво искам РЕАЛНО да уча :) аааа не просто да запиша и да го мина както всички. "модерно е да имаш висше" но аз го виждам като нужда когато ти трябва а не защото е модерно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 61d49de752
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   В момента има доста висока безработица. Официално няма, но реално е най-висока вероятно за последните 10 години. В близките 4-5 години това едва ли ще се промени съществено. За това време колко СВ-та пусна? По тия сайтове има много фалшиви обяви. За нормално приеми следното;
-Обратна връзка примерно 1 на 20-30 кандидатствания. Това е рядката комбинация от реална обява и фирма, реално търсеща хора. Някой ти върща отговор. Някакъв, няма значение какво пише. Дори да пишат, че вече са си намерили човек, влиза в статистиката.
-Среща за интервю примерно веднъж на 50-60 кандидатствания, може и повече. Едно е да ти задават формални въпроси по мейла, друго е някой да се навие на среща. Отнема повече време и срещите са само с тия, дето наистина представляват интерес.
-Реално започване на работа след поне 2-3 интервюта...което значи от 150-то изпратено СВ нататък. Тук вече много голямо значение има къде се случват нещата, защото лесно може и 200 да се окажат.

Ако чакаш на второто кандидатстване да започнеш работа...не, че не може, но това говори за две възможни неща. Първото-имаш изключителен късмет. Ако е така-ОК, но по-вероятен е вторият варинт-попаднал си на фирма с огромно текучество на персонал. За което си има причини и е добре да тръгнеш с нагласата, че работата ти там ще е за кратко.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 55b333a0a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Аз съм по същия начин. И се чудя. Може би поради липса на опит, знам ли. Или ме виждат, че съм некадърна. Не мога да разбера. Отчаях се.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3dbb66a3de
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   На рабоъа не е като вкъщи, не можеш да си стоиш просто, или да лежиш или да блееш.
Така си мислят хората, че ще правиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: db34faf84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Нещо не е както трябва, не правиш явно добро впечатление. Аз успях да си намеря работа на договор, а бях на 16 години и това в малкия град.... Но пък имах един период със сериозен стаж в определена сфера и от 30 св-та ми се обадиха точно от 2 места.. Не знам пробвай друг подход на интервютата, попринцип държа на това да бъда себе си, защото в крайна сметка с тези хора ще работим заедно някакво време и ако не се харесаме още в началото по-хубаво да не си губим взаимно времето и нервите. Не че знам това как ще ти помогне.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 45d73b4b42
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Явно има нещо, което бъркаш предполагам в държанието си по времето на интервюто. Това е едното. Другото е, че нямаш опит. На всякъде вече искат хора с опит, което от една страна е тъпо, защото те не искат да инвестират в обучение на хора, а да седнат на наредена маса. А реално хората с опит или са вече наети или са са самонаети, тоест работят за себе си. Много е важно както каза номер 4 да си допаднете на инвтервюто. На мен ми се е случвало да кандидаствам за работа, където имам нулев опит, обаче веднага си допаднахме със шефа, дет са вика бяхме от една кръвна група и веднага ме взе.








Чингис Хан

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ff274cf6ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А ти какво направи за своята квалификация през тези 2 години, докато пускаше CV-та?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 67e8e46db7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   И аз съм така! Вече 10 пъти кандидатствах на няколко места, но нищо! Аз дори не съм НИКОГА работил. Имам висше образование икономист.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 258a755c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хората правят една и съща грешка - подценяват доброто СV, a това ви е визитката - преди да ви видят хората съдят само по него. Аз бях в същото положение - никой не ми се обаждаше и накрая реших да се свържа с професионална компания за писане на СV. Беше най-добрата инвестиция, защото още на следващия месец си намерих работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker