Какво правите в такива ситуации? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво правите в такива ситуации?
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 1003 пъти
Първоначално мислех да сложа тази история в категория "Тийнежджърски" ама се замислих че се случва и на по-големи хора. Ако не ви се четат романите ми просто преминете към предпоследния абзац. Там описвам проблема си.

Много пъти съм писала за съучениците си преди години. Все споменавах как имам смесени чувства към съучениците си. Един ден ме развеселяват, на другия ден не ги понасям. Нашия клас е много малък. Ние сме само 5 момичета. Повечето са момчета. Момчетата са по-зле от момичетата, защото се държат като деца(правят се че телефоните им са пистолети, гонят се за глупости и тем подобни), а да не говоря че тези същите хора имат шофьорски книжки.

Едната ще кръстя Виктория, а другата Даниела, другата Йоана, а последната Стела. Те са групичка. Обаче преди година разбраха че Йоана е говорила лоши неща за Даниела. Също разбраха че Йоана краде пари след като тя сама си го признава. Скараха се. Една сряда се сдобриха и се правеха че нищо не е ставало, но тогава бяха скарани с Виктория. Виктория ми беше по-приятна от тях. Ама да си призная всички са лицемерни и не ги понасям. Вики ми сподели нейна тайна. Тази тайна промени начина по който я виждам. След като ми сподели това аз се чудех дали да и кажа и моята тайна, все пак и моята тайна е подобна на нейната. Накрая и казах. Накарах я да ми обещае да не казва на никого. С нея станахме близки. Но в един четвъртък тъкмо когато се сближих с нея повече тя се сдобри с момичетата. Знаех какво означава това. И преди е ставало. Като Виктория се скара с момичетата идва при мен. Когато се сдобрят ме забравя и се държи леко грубо с мен, ама пак от време на време се държи приятелски, ама е различно. И аз съм била близка с момичетата по едно време, ама пак се бяха скарали и аз реших да не взимам страна. Абе само драми.

Учихме онлайн дълго време, но за жалост се върнахме март месец. Даниела съобщи че заминава за Лондон защото има много роднини там. Сподели че може да се върне юни месец, ако не и хареса и се надявах да и хареса за да мога да бъда с Вики на спокойствие без да ме игнорира. Та с Вики се сближихме пак.Аз бях най-близката и приятелка всички тези месеци защото тя не харесваше другите момичета. Обаче лоши неща и се случиха и тя пропуши и почна да бяга от часовете. Все още го прави. Но това не ме отблъсна от нея, защото няма да казвам какви приятели имам(с това казано, си признавам че няма да бъда като тях защото като ги гледам отстрани ми става тъжно). Та... Даниела се върна този месец за да я оформят. Не разбрах дали ще се връща, ама май ще се. Не разбрах дали ще изчака да завърши или след тази учебна година ще подаде отпусно. Няма значение вече. С нея или без нея аз все така няма да понасям Виктория за това което ми причини.

Какво направи Виктория? Имахме час по гражданско образование, но госпожата не ни преподаваше този час, защото правихме тест. Понеже Даниела седи зад мен, а Виктория госпожата я измести за да не вдига шум, след теста Даниела завърза разговор. И не по най-обикновена тема, а покрай нещо което засяга тайната ми. След което ме попита доста странен въпрос и я попитах защо ме пита и познайте тя какво ми каза...."Някой ми каза *тайната ми*" и аз се шокирах. Питах я от къде знае, въпреки че знаех от къде знае и тя ми каза че няма да ми каже да не започне някаква драма отново. Хем знае че аз не съм от хората да започне някоя драма. От тогава Виктория така ми падна в очите. Забравих да спомена че тя щеше да се мести в друго училище, ама мисля че се отказа. Не мога да повярвам че го казвам, но се надявам да не се е отказала. Преди месеци се надявах да се е отказала защото не исках да съм самотна. Ама сега толкова я мразя че не искам да съм в един клас с нея. Аз рядко се доверявам и като го направя винаги става така. Ама преди няколко дни чух разговор между тях двете. Виктория пак споделяше чужди тайни. Ама не осъзнавах че го прави докато Даниела не и каза "Момичетата ти се довериха да им пазиш тайните, защо ни ги казваш на нас?" и ми стана ясно че Виктория е двулична. Ако и кажа че знам че е казала на Даниела тя ще ми се ядоса и наистина ще стане драма. Не знам. Да си държа ли устата затворена за да не си прося боя и драмата, или да рискувам? Много мразя такива хора като нея, ама явно повечето са такива.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: 82e7853650
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не мисля, че има смисъл да говориш с Виктория относно издаването на тайната ти, действително най-много да се скарате и да стане грозно. Тя едва ли ще се промени, а и явно не е нещо лично към теб, щом издава тайни и на други хора, т. е. просто си е такава.
На твое място бих я игнорирала напълно, все едно не съществува. По-добре сама, отколкото с такива хора като нея.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: cf80ef91d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Ти с тези абзаци много пъти си пускала теми тук, представяйки се за различни хора с разни проблеми. Не знам психоложка ли си каква си, но се научи да мислиш самостоятелно, а не да чакаш готови отговори от интернет.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: c54b59ecae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Момчетата се държали като деца, ама и вашите "драми" са на ниво детската градина...
Кой клас сте? Щом имате книжки и 18 години, сигурно сте вече последен. Какво ти пука кой къде ще се мести, дали ще се връща и какво говори, след като и без това след някой и друг месец, или най-много - година, разпускате дружината?
"Самотна" щяла да бъде - ха-ха! Тепърва ще срещаш и ще общуваш с нормални и готини, образовани хора, а не с квартални простакеси, събрани от кол и въже... Разбери, че 80, даже 90% от хората са идиоти, особено от тези, които не си си ги избирала лично ти за компания, и не можеш да общуваш и да се доверяваш на всеки, разчитайки че случайно ще е свестен - ще пази тайни, ще държи на думата си и т. н. Такива хора в живота си ще срещнеш ЕДИНИЦИ, и като цяло трябва да знаеш, че мъжете са доста по-стабилни в това отношение! Просто природата на жените е такава - нагаждаческа, подмолна, емоционална, несигурна... Двама мъже ако трябва ще се набият, но ще се разберат накрая някак си, а няма да си подливат кал или вода и да си мислят дали другият знае това, което аз знам, и ако разбере какво щял да направи. Просто това не е в тяхната природа...
Ако си по-интелигентна, избери си хубав университет. Запиши специалност, която наистина те интересува и вълнува. Там ще срещнеш подбрани хора, съмишленици, с подобни на твоите интереси и начин на мислене. Сред тях ще намериш приятели, а вероятно и партньор в живота.
След 10 години на всичките си сегашни драми ще гледаш наистина като на детската градина! А Вики, Даниела и н'ам си коя си - дори няма да си ги спомняш вече, да не говорим колко нелепо ще ти изглежда общуването с тях от тогавашната ти позиция (ще разбереш, че то е било малко или много принудително, по стечение на обстоятелствата, а не по твой избор... ).

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e0492d7d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Такива драми има и във работния живот, и почти навсякъде. Няма да ти е последната драма. Моят съвет е да спреш да споделяш неща които не им е работа на другите да знаят. Фокусирай се върху училището и оценките, гледай си живота, виж в кои унивеситети искаш да те приемат.
Тези хора ще напуснат живота ти в един момент, няма да си спомняш кои са те изобщо. Трябва да научиш нещо от тази ситуация, и ще попадаш в подобна ситуация докато не си научиш урока.
Това което трябва да знаеш и ще ти е полезно и в училище, в работата и живота като цяло - избягвай да споделяш неща които другите ще използват срещу тебе. Трябва да ти стане мото. В работна ситуация могат направо да ти вземат работата, или да те увлонят.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 64b97f7b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Благодаря ви за съветите. Понеже след две седмици почваме училище взех решението да се разбирам с Виктория и да се правя че не знам за това че най-долно ми е издала тайната. Но това не означава че сляпо ще и се доверя отново. Напротив. Нищо няма да и споделям. Номер 1 е прав/а че трябва да я игнорирам, но това ще ни е последна година заедно и не искам да се помним с лошо. След тази една година вече ще се правя че не съществува, а ако я видя на улицата ще сме само на поздрави.

Номер 2 е прав/а че трябва да почна да мисля самостоятелно, но съм нерешителна и нямам много приятели. И въпреки че имам малко приятели не искам да ги товаря с моите глупости. А и за това е форума. Да се оплаквам от време на време. Аз не пиша често тука вече де.

Номер 3, да съучениците ми наистина се държаха детински(до някъде включвам и себе си) и се надявам за два месеца и половина да са помъдрели като мен(ходих на работа два месеца и научих много уроци които ме промениха). Да си призная не мисля че мъжете също са добри в пазенето на тайни. Имам едни съученици които са ми го доказали. Колко пъти съм чувала момчетата да говорят за тайни които най-добрите им приятели са им казвали... Нямам много приятели, естествено че ще казвам че съм самотна. Аз съм и срамежлива. Дано в университета и на работа в бъдеще си намеря лоялни приятели със сходни интереси.

До номер 4: Съвсем възможно е да попадна в подобни ситуации отново и отново за да науча и други уроци, а не само един(това че с някой имаш една и съща тайна не означава че този човек ще я пази). Този урок ще ми е наистина полезен последната година, в университета и на работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker