Тормоз, токсично държание. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Тормоз, токсично държание.
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 850 пъти
Здравейте, имам нужда от съвет... ето какво става ходя на фитнес също тренирам карате и тренираме карате във фитнеса. Собственикът на фитнеса в четвъртък ме попита дали са дошли нашите треньори и аз му казах не, след това ме попита дали ще ги тренирам аз децата и отново му казах не, без лош тон от моя страна. И тогава той ми вика, абе ей лилио ще се научиш да ми говориш правилно. А, аз му викам, че ми задава нормален въпрос и аз му отговарям по-нормален начин... Питам го какъв му е проблема, казвам му да се разберем, няма нужда от драма. И тогава той ми вика, искаш да се разберем? Ами ако взема щангата и ти пръсна главата с нея? И тогава му казах защо се държиш така, просто искам да се разбираме нормално, а той каза, че няма смисъл да обяснявал на глупав човек като мен. Да, опитах се да говоря с него още тогава, опитах се да му обясня, че не съм му казал нещо лошо, а той каза, че няма смисъл да обяснява на глупак като мен. Въпросът е за достойнство, ако първо намери нещо което го обиждам ще се извиня, но да ме обижда и унижава без причина - не го приемам. Сега къде е проблема? мога да тренирам в друга зала, но карате къде ще тренирам, никъде другаде - цял клуб не може да се измести заради мен. Освен това там в понеделник и петък тренирам със сенсей, който е бил на световно ниво в Япония и научавам много от него - няма далавера да се махна! Това е мозъка - това не е свободата, която търся, вече съм зависим, а когато си зависим, започва това което е започнало... каква цена съм готов да платя за зависимостта ми? Не съм зависим от залата, а от факта, че Сенсей е там, че ми показва нови неща и че се уча от него, че каратето е там... Факта, че мога да уча от Сенсей, който е бил на световно ниво и да го имам само за мен е прекалено голяма възможност да изпусна... Да вдигам щанги мога в други фитнеси, но съм зависим от хората, които са в точно тази зала, ако мога така да се изразя. Кажете ми от ваша гледна точка струва ли си някой да ви унижава и да ви взима парите, за фитнес и карате, но да се държи лошо с вас без причина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: 9a73d483f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   " Ами ако взема щангата и ти пръсна главата с нея?" Ето го ключът от палатката! Чувства се по- слаб пред теб, комплексираш го, не му харесва да се чувства така, ти си само огледалото за неговата ментална визия към "мичковската" му физическа мощ.
Без щанда в ръката е сигурен, че ще го шамариш на един крак разстояние, даже няма да се налага да го бутнеш с пръст. За това има нужда и да те унижава, така се търкаля и грухти от кеф в според него "мъжеството" си пред теб.
Какво да направиш...ако искаш да продължаваш да си там, подай му малко просо за храна на комплексария, извини му се за неговата немощ...е, без да го казваш така, де. Ако много се обърка, та "литне" и реши да изкара навън вътрешната си помия, лесно можеш да го пратиш на крачета да си търси щангата...

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 2d24b2d049
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Здравейте, аз съм авторът, просто няма разбирателство с него. Последния четвъртък за едно ''здравей'' ми вдигна скандал и искаше да се бием, дори си позволи да ме псува в залата. А аз не искам да се бия с него. Знам, че не може да ми опонира, така че ако го ударя, знам как ще изглежда това отстрани. Също като възрастен се питам какво ще постигнем, като се караме и отговорът е абсолютно нищо, няма да го уважавам по този начин, нито той ще уважава мен. Не мога да намеря решение с него, той буквално вдига скандал от едно здрасти, а аз го гледам като "теле във влак", защото просто не мога да повярвам какво се случва, за това да се бием не е решение, по-скоро ще създаде по-голям проблем. Всеки път, когато отида там нещата ескалират, говоря с него толкова нормално, а той ме псува и иска да се бие с мен... Имам чувството, че ако отида следващия път ще ме удари и ще трябва да се защитя и след това ще пиша обяснения в полицията и той пак ще спечели, въпреки че не е прав. Това е неговият начин на живот, късно е за промяна, колкото и да му говоря, няма разбиране. Вече не знам какво да правя, дайте ми съвет, имали ли сте такива случаи с такива хора в живота си и ако да как сте се справяли?

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 05236bdc35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Еее, то бива завист и злоба, но този явно съвсем е превъртял. Фитнесът действително го премести в друга зала. Ходи там само за въпросните уроци. Когато ходиш на уроци го игнорираш напълно - нито здравей, нито нищо, ако те пита нещо, му кажи, че си клиент, плащаш си за престоя и не искаш разговори с него. Ако те поздравява мълчание. Демостративно игнор и мълчание. Даже с поглед няма да го гледаш. А ако случайно ти се навира пред погледа кос, предопредителен поглед или отсъстващ. Сподели проблема с тренера ви (държи се странно, агресивно, обижда, заплашва без никаква причина), за да не се чуди какво става.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 55af52d054
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Такива са повечето БГ шефове.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 8a408c4c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Пич понеже се занимаваш с бойни изкуства, ще ти кажа , че за бой се иска предимно сърце. А ти го нямаш. Държиш се като жертва, тоя го е усетил и за това те мачка. Теб те е страх от конфликти. Ако беше толкова уверен, че ще го победиш, или поне, ако не те беше страх, че ще изядеш някоя балтия, щеше да му дръпнеш цивката на тоя сополан. До като си там и си мълчиш, или се държиш като ,,възрастен,, тоя ще те мачка и унижава пред всички. Ти си му показал, че си лесна мишена и до като не му отвърнеш по същия начин, не само, че няма да те уважава, ами и ще те мачка още повече. Страх те е от него, личи си от километри. По-достойно е да се махнеш като цяло от тоя клуб, ако толкова те е страх от него, от колкото да седиш и да те унижава и мачка пред всички.


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...


...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 28320bafd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Въобще, като те обиди, обиди го и ти, ако ти посегне, посегни му и ти. Това си е самозащита.:)
Не го таи в себе си, че ако ти се насъбере повече и се случи по-натам, може и да го убиеш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 2d24b2d049
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Номер 5. Не ме е страх от него, но да го бия не е решението! Това никога не решава проблемите, само ще стане още по-голям проблем! Практикувам карате от 11 години и мога да ви кажа, че стойността на карате и това, на което ме научи, символизира интелигентност, напредък, независимост, гъвкавост, хармония, сила, свирепост, защита, осъзнатост и яснота. Всеки, който е ходил да размахва крайници в бойните изкуства, никога не е научил истинското значение на пътя на бойното изкуство. Ама много ви се моля, 21 век сме, никога нещата не се решават с бой, това просто не е решение на нито един проблем. Аз излагам само собственото си мнение, ако смятате, че ме е страх от него, така да бъде.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 8a408c4c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Номер 7 страх те и още как! Полицията нищо няма да ти направи, ако няма свидетели, ако има те ще потвърдят, че е било при самозащита, и ще те пуснат след час. Каратето учи най-вече на чест! Или се биеш или бягаш! Ако не се чувстваш достатъчно подготвен за определена битка, няма нищо лошо да избягаш. Но да седиш и да те малтретират някой вербално или физически си е малодушие пич! И ще ти кажа и друго. Хора силни в някакъв силов спорт, не значи непременно, че могат да се бият извън залата или ринга. При учичния бой правила няма. Като ти скочи някой тиквеник дето си е повярвал и почне да ти вади едни селски балтии, тия черни колани и тренировки по карате могат да се окажат напълно безмислени. Ели пък, да те хлопне с някое паве и нещата приключват за две секунди. Оплакваш се в момента като жена! Тарикат мъж не писка! Или му дръпни цивката на тоя или се махай от там.


Чингис Хан-Скандинавец

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 1908e147d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Пълен глупендер, наред с тоя палячо чингисхан. Личи си кой не е ял достатъчно бой като малък. Тренирал съм много неща - шотокан карате, джудо, кикбокс, бразилско жиу-житсу. Има едно общо явление - най-опасните хора в залата или са много тихи, или са супер дружелюбни хора. Досега не съм видял един състезател или треньор да лае по някого как ще му разбие главата с щанга. Просто защото на някой, който е тренирал 15-20 години не му трябва щанга, за 10 секунди може да те приспи по всякакъв начин, без да каже и дума.

Първото нещо, което учат във всяка качествена зала за боен спорт/бойно изкуство е уважение. Уважение към залата, уважение към всеки човек, незавесимо дали е бял колан или черен, дали е 50 кг или 150. Тия, дето устата им много знае и много се бият, треньора ги пуска срещу някой от състезателите, да покажат баш колко са добри. Обичайно след 1-2 такива спаринга млъкват, в повечето случаи не се и връщат повече в залата. Ставал съм свидетел как треньора каза на едно от борчетата преди такъв спаринг "бъди лош". И нещата приключиха за около минута за "звездата", който много знаеше.

Попитай сенсея си дали се толерират такива селски изпълнения, на това ли ще учите децата? Ако направи компромис, действително си потърси друга зала.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker