Какво ще правите, ако войната обхване и нашата територия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво ще правите, ако войната обхване и нашата територия?
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 991 пъти
Какво ще направите тогава? Кои ще са първите ви стъпки и решения?

Ще избягате на запад в посока Сърбия или към Гърция? С коли или самолет? Ще вземете ли родителите си или само семейството? Ще изберете да натоварите в колата жена си или любовницата? Ще се върнете ли в страната след като оставите жената и децата някъде в чужбина?

Ако се издаде заповед мъжкото население над 18 г. да не напуска страната, ще се опитате ли да минете нелегално границата, ако трябва и чрез подкуп? И най-важното – ще оставите ли жена си и децата си в чужда страна, докато вие сте тук?

Мислите ли за подобни сценарии и след като се случи с украинците, задавате ли си тези въпроси и имате ли готово решение за такива ситуации?

Пред страната ни има и друга опасност – Турция да анексира голяма част от територията ни. Мислите ли, че ако турските войски стигнат до Пазарджик, въобще хората в Южна България биха имали възможност да се изтеглят на север.

След руската инвазия от 24 февруари в Украйна процъфтява нелегален трафик на деца в посока запад (украински деца, защото и до преди това трафикът на хора е бил много голям бизнес по тези земи). Групировки търгуват с децата на Украйна предимно на полско-украинската граница. Няма никаква достоверна информация, колко млади жени са попаднали в лапите на трафика на хора и продадени като проститутки/наложници. И от тази гледна точка, въпросът ми е към мъжете – какво ще направите, за да защитите жените и децата си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 7e8e25c430
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Ако имахме армия, ако имахме някаква воля, ако имахме някакви идеи за държавата си бих се бил и умрял за нея. В тежката реалност обаче няма никакъв смисъл. Война в България няма как да има, защото за да има война се предполага, че има поне две враждуващи страни. Ние сме една плюнка с когото и да се сравним! Кой ще бием? Турция? Гърция? Сърбия? Румъния? Аз лично бих си стоял и не бих правил нищо, защото сме превзети за максимум една седмица.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: cc80aca1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Нека обясним някои разлики първо.

Бягането от България няма да има нищо общо с бягането от Украйна. Украйна е огромна страна, почти 2 пъти по-голяма от Германия - в повечето места е равнинна и може буквално отвсякъде да се пресече границата.

В България има точно няколко магистрали и главни пътища и още толкова ГКПП-та - Кулата, Калотина, Капиан Андреево. На Изток излизаш на Черно море - няма накъде да бягаш.

На север има точно 2 моста през Дунава - Дунав мост 1 и 2. Които вероятно ще са задръстени от коли още първите часове при извънредна ситуация. На юг през Пирин и Родопите - пак няма накъде да се бяга по тясни планински пътища. Остава на Запад. Накъдето ще се изсипе цяла София.

Да мислиш, че ще избягаш със самолет в такава ситуация е глупост. Един самолет събира максимум 180-200 души. Дори и няколко самолета да има, те най-вероятно ще изтеглят само политици и много важни клечки. За нормален човек със самолет да напусне - абсурд.

Какво ще правя? Според зависи. Ще гледам да се снабдя с храна и вода и да потърся поне няколкос сигурни убежища в и около града, в който живея. В никакъв случай паническо бягане с кола по задръстени пътища.

Дали бих се бил? Според зависи. Срещу Турця или Русия - в никакъв случай и по никакъв повод. Тези държави ще ни смачкат за броени дни и трябва да си самоубиец да отидеш по заповед на разни смешковци от парламента. Ако ни нападне без причина някоя от балканските суседни държави - бих се замислил.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6aa3882dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   В България на руснаци поне със сигурност няма да им се наложи да воюват. Не ги гони народът, а една шепа робчета целуващи миризливи, краварски задници. Не, че Русия са добра опция, но със сигурност по- малкото зло.
Турция какво да ни искат, вземат, за какво да воюват. Достатъчно е да предложат по- евтини стоки, малко по- добър стандарт на живот и преминаване без паспорти хахахах там сме :)))) и им освобождаване територия ако това искат срещу по- качествен живот.
България е на такова място, че всички големи сили предпочитат да си остане неутрално... да имат всички достъп, нещо като неутрална база.
Няма кой да ни напада, споко.
Ние даже да искаме някой да ни окупира, че поне да се отървем от нашите си окупатори, никой не ще, те си ни доминират от дистанция иначе.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bd4cb6e710
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Номер 1 и 2, много хубаво разсъждавате, ама има една малка подробност - за разлика от Украйна, ние сме членове на НАТО! Нали знаете какво означава това? Ако Русия обяви война на БЪлгария или който и да е друг член на НАТО, това автоматично означава, че обявява война и на останалите НАТО-вски членки. Не мога да повярвам, че трябва да се пише такава азбучна истина през 2022. Това, което може да направи Русия (и го прави за съжаление) е да промие мозъцците на колкото се може повече българи, че НАТО не ни е необходимо и да сме излезли от съюза. Ако това се случи, да, тогава може да мислим "Какво ще правим, ако войната обхване и нашата територия"... Дотогава поне за тази заплаха точно няма нужда да мислим...

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a336de7c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ей сега тръгнаха да ни нападат... Русия има достатъчно зор и проблеми в Украйна и на собствената си територия. В самия Кремъл не всички са на едно мнение, олигарсите губят огромни суми и не са очаровани от политиката на бункерното джудже. Колкото и да бият тъпана пропагандистите, желаното е далеч от реалното. Съседите повечето членуват в НАТО, Китай е далеч и не му трябваме.
Апропо, не се ли замисляш, че може да ни нападнат извънземни?
Живей си живота и не се панирай.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 19aaeee451
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз съм жена, мъжът ми е над възрастта за военна служба, но сина ми могат да го мобилизират, въпреки че не е служил. Зададох си същия въпрос когато започна войната и много зависи от това с кого ще бъде. За наше щастие всички сухопътни граници, освен Сърбия са на страни в НАТО, така че оттам не могат да ни атакуват. Най-близката сухопътна граница ми е с Турция, така че вероятно ще бягаме нататък, а после ще видим.
Дали бих платила за сина си? Разбира се, животът му е по-ценен от някакви пари, стига естествено да имам толкова. За трафика на хора нямам данни, но сигурно има такъв, за съжаление :-(

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3c8ce5b6b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Първата ми работа ще е да измъкна близките си, (поне тези, за които ми пука) да дойдат при мен в чужбина. Да я завладяват тая територия, неслучила на народ.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: cf04d4fdc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   До 4 Обявяване на война съвсем не означава нищо "автоматично", чел ли си договора с НАТО? В договорите с НАТО пише, че ако някой обяви война на държава членка тогава ще се реши дали и колко да се намесват в сраженията.
Плюс това окупация и нападение съвсем не означава "обявяванв на война" към днешна дата 24.08.22г, нито Русия е обявявала война, нито Украйна са обявили война, така че по международните правила между Русия и Украйна няма война! Има там разни операции и други заобиколни на думата война, военни действия.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3103cfcf3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   До 4 от 1. И ти разсъждаваш хубаво, но прекалено праволинейно... Както ти казва 8, в момента формално няма война в Украйна. Реално има, но никоя от двете страни не е обявила такава. Ако Русия ни нападне, което е малко вероятно, но нека довърша понеже почнахте да говорите за нея.. Та ако ни нападне ще е под формата на някаква такава измислена операция без обявяване на война. Отделно винаги могат да си създадат една примерно Варненска народна република и да се правят, че я защитават. В този случай реално ние ще нападнем тях, въпреки че си защитаваме държавата. Изобщо тва са едни такива вратички из целия договор, че е пълна каша. Аз съм го чел от части и там положението е такова, че хем могат да се обединят и участват всички, хем могат и да не го правят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3103cfcf3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   И да довърша, че пропуснах. Няма как да има война НАТО-Русия по простата причина, че зад Русия е другата половина от света. Те ще гледат ли, какво? "Целия свят е зад Украйна" се пропагандира навсякъде, но целия този свят реално е Европа, САЩ, Канада, няколко колонии като нас в Близкия Изток, Австралия и НЗ, Япония и Ю. Корея. Това е "целия свят", дето подкрепя Украйна. Нужно ли е да изреждам останалата част от света? Нужно ли е да казвам, че като калкулация на хората става 1:2 в полза на тези зад Русия, които я подкрепят открито или я подкрепят като си мълчат и не я осъждат? Само Китай са колкото Европа, САЩ, Канада и "западния свят". И не, не подкрепям Русия, нито Украйна. Дреме ми...

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: a0fe1319cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Доставя ми удоволствие да чета коментарите! :)

Няма да се намери нито един българин, който ей така "за разнообразието" би умрял за страната си.

На 30 съм, тренирам бойни спортове, IT съм, инвестирам здраво и съм почти милионер. Ще изкарам и военна подготовка в някакви часни академийки (примерно "Академия Командос"), понеже говорих с приятели военни и те казват, че казармата ни е "пълна скръб".

И все още се двоумя - дали да остана тук, да развивам бизнес с имоти, който съм почнал (и да се възползвам, че все пак тая държава има и някои положителни качества, въпреки народа си) или да емигрирам към Швейцария или Израел (богати държави с много сериозни народи).

И хем не ми се бяга, хем като гледам "мисленето на хората" и как до 20-30 години, циганите ще са 1 милион, "турците" (и те едни "турци" ама тъй се водят) ще са 1. 5 милиона поне, българите ще сме 5 милиона (има няма).

И като спретнат един "етнически конфликт" или пък Турция спретне една "миротворна операция" (стил Русия), а милите ми сънародници ще избягат през границата вместо да си защитят държавицата - направо се чудя:

"Кво да правя в тая държава, в която няма морал, няма ценности, никой не го интересува нищо друго освен него самия и близките му (понякога)? " :(

"Предпочитам в Израел да ме тресне некоя арабска ракета или терорист да ме взриви, ама да умра в компания на хора дето си обичат държавата и биха умряли за нея! "

Бягайте още сега бе, мишки! Какво чакате да стане война!?

И да чакате и да не чакате - след 20-30 години като стане войната "знаете ли колко бързо ще ви мобилизират всичките"? :D Нема да имате време да си помислите накъде да бягате!

И ще "умрете за България", без да искате... :D

Бягайте сега, докато още имате време! :(

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c05f31aa52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Ако някой ще напада България - това ще е Турция.
Но и те няма да нападнат директно, а ще предизвикат гражданска война и просто ще "помагат" на едната страна с оръжия и войници. Сценария е отработен в Сирия. И никакво НАТО няма да помогне, защото Турция също е член на НАТО.

За съжаление - по-вероятно е ние да се включим във войната между Русия и Украйна, ако тя се пренесе в прибалтика или в Полша.

Едно време Хитлер не успя да ни накара да пратим войници на източния фронт, но сегашните политици ще го направят ако им наредят и хич няма и да протестират.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b5cf72af08
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 8 е много прав..
Вече такива войни няма. Има само анти терористични операции
Например в Украйна се бият само наемници, които са осъждани и все още неосъждани психопати. От руска страна (Вагнер) например също. Там са затворници пратени да се бият с право на амнистия.
Редовната украинска армия от 150хил. човека НЕ СЕ БИЕ, те си хвърлиха оръжията и се прибраха по домовете от първите дни. Има някои от тях, които помагат на частните военни подразделения, за което ако бъдат хванати от руснаците, ги карат да подпишат декларация че няма да участват във военните действия, до приключване на операцията, а след като приключи тя ще могат да се върнат към редовните си военни задължения. След това даже не ги пленяват ами ги пускат да до ходят у дома.

Отново, тези наемници са регистрирани в министерствата на отбраните и на двете страни. И спонсорирани, съответно от руски/украински олигарси. Законите и на Русия и на Украина го позволяват това.
Отново, както каза номер 8 няма подписани актове за война от нито една от страните. Т. е. юридически няма война. Ако имаше, според конституция цялата страна щеше да бъде мобилизирана. Нещо за което са правени опити в Украина, но са противоконституционни и крайно безуспешни. Младите момчета на възраст от 18-20гпдини си знаят правата.

Отново, подобно положение в България не може да има, тъй като ние нямаме частни подразделения.. А да говорите за истинска подписана война, тряба да сте полудели. И Кирчо и Мирчо и който е да е там, народа ще ги отнесе като куцо пиле домат.... преди да се стигне до каквито и да е военни действия..
Факт е, че много от младите ще избягат.
Фактически е доказано че един нормален здравомислещ човек е неспособен да убие друго човешко същество, затова 95% от войниците просто хабят патрони. Войните се печелят от психопати, които вече са убивали и са "капсулирали" чувството си за вина. Поради тази причина и иситински, конвенционални войни няма. Всеки ползва престъпници и военна техника, в днешно време.

Спрете да гледате телевизиите на Иво Прокопиев, Кирил Домусчиев и Делян Пеевски. Изобщо какъвто и да е мейнстрийм и ще спите много по-спокойно

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: cf04d4fdc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   12 Прав си за себе си да постъпиш както намериш за добре, но не осъзнаваш, защо тези хора мислят по този начин. Ти евентуално ще тръгнеш да защитаваш държавата си, защото имаш какво да защитаваш, имаш бизнес, имаш имоти, някакво самочувствие, имаш някаква чест (принципи) и т. н. Погледни обаче хората които наричаш "мишки", те какво да тръгнат да защитават? Нямат бизнес, нямат имоти, самочувствието им е смазано, а на нравствените им качества и принципи въобще не е дадена възможност да се развият. Държавата това сме ние, ние позволихме в нашата държава през последните 35г да израстнат огромно количество хора на които да им е смазано самочувствието, които да оцеляват от заплата до заплата и да не могат да изградят свои принципи, хора които държавата е подтискала. Държавата като такава трябва да дава на децата образование, чрез него да им създаде самочувствие, реално да защитава хората от по ниските класи и т. н. а това в България го няма. Ако ти днес решиш да не платиш заплата на чистачката си, държавата няма да я защити, защо нейните биологични 17-18 годишни синове да хванат пушки и дадат живота си за общата ви държава?
Другият ти проблем е че делиш българските граждани на българи цигани и турци. Циганите са обща отговорност, тъй като ние с теб сме държавата те са толкова мои колкото и твои, а всяко стадо си има мърша и ние докато не признаем и приемем нашата мърша и не започнем да работим за нейното интегриране няма да се оправят нещата. И не забравяй че ти си един обикновен българин и си толкова българин колкото всеки български циганин и държавата България е колкото твоя, толкова и на всеки притежаваш българска лична карта. Ще е хубаво ако първо се научиш да уважаваш хората в държавата си и чак тогава да говориш гръмки фрази, че ще защитаваш държавата, чия държава ще защитаваш, твоята или тяхната (онази на 1 милион цигани и 1, 5 милиона турци).
Макар да казваш че си образован и въртиш собствен бизнес трябва да осъзнаеш че си равноправен гражданин с всяко циганче или мюсюлманче в тази държава, не си повече или по малко гражданин на държавата. След това като се имаш за по образован, по-умен, по-силен помогни на кокото можеш повече български граждани да изградят самочувствие, да изградят принципи, така се гради държава. А нашата държава е толкова затънала че й е нужно да се изгради из основи.
Щом си милионер купи ниви засей ягоди и малини и наеми берачите на ягоди за работници, за да не ходят в Англия да берат ягоди. Давай им достойни заплати, изгради им самочувствие на българи, само тогава те ще застанат до теб да защитават общата ви държава.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 367ed0625c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Номер 12, аз съм жена, програмист, също се занимавам с бойни спортове и също се чудя дали да емигрирам.
Не заради война или цигани, а заради другите българи - масово вярват в конспирации, масово им липсват ценности, масово са проблемни хора, които не са подходящи за изграждане на гражданско общество.
Мен ме спира, че имам все още възрастни роднини, които имат нужда от моята грижа и присъствие, но идеята за емиграция започва да ме блазни.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: cc80aca1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   До 12. И аз гоня 30. И аз тренирам бойни спортове. И аз развивам бизнес с имоти. Е, и ?

Много сте ми интересни такива дето давате квалификации кой трябвало да се бие и за какво да умира. При все, че нямате грам квалификация и не разбирате нищо от нещата, за които говорите.

Първо - България няма с какво да се бие. Има 10 самолета, 5 кораба, танкове на по 40 години. Даже и да те мобилизират не е сигурно дали ще има какво да ти дадат да се биеш. Те за сегашната ни армия едвам стигат количествата от техника, гориво и оръжие - всичко е в плачевно състояние, какво остава за още хора.

Второ - ако на теб ти се мре за хора като Шиши, Боко, Трифонов, Мирчев и подобните им - хващай се и им защитавай дебелите крадливи за*ници. Ето такива тюфлеци ще казват на наивните глупаци къде и как да ходят да умират и ще дават нареждания и команди от някое топло кресло, а на тях, разбира се ще им спускат по слушалката също какво да правят!

За други неща също личи, че доста не си наясно, но говориш сякаш разбираш. Циганите в България вече със сигурност са около милион. Турците са доста по-малко. Около половин. Българите(етнически) са около 5 милиона души. От тези 5 милиона, 2 милиона са пенсионерите. От останалите, които не са пенсионери имаш едно 3 милиона жени или малки деца.

То въобще е цяло чудо как се крепи държавата и икономиката, ти си представяш някакви моблизации и войни. При война(да не дава Господ) огромната част от населението ще тръгне да бяга по чужбина, виждам, че и ти си се запътил натам ?!?

Останеш ли тук - ще ти дават нареждания хора като Боко и Шиши, а администрацията само ще дебне дали ще загинеш на фронта, за да ти прехвърли парите и бизнеса на някой друг(браво, че се похвали, всички разбрахме колко си "успял").

Та, дори и да си успял, - което е странно при такъв начин на мислене - не означава, че не си заблуден за много неща. Моят съвет е - наистина хващай самолета за някъде. За Израел само да ти кажа, че там хората са доста консервативни и с коренно различна религия и разбирания. Никога няма да станеш част от тях и винаги ще си чужд.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b5cc1ddefa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Всъщност като се замисля няма да стоя на едно място и да чакам войната да свърши, а по-скоро ще се занимавам с някакви нелегални дейности с цел натрупване на пари и влияние. Има една поговорка, че в мътна вода се лови най-добре риба.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: d94fff2c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Дааааа, 19-ката ясно показа нрава на една част от българското племе.
19 веднага ти давам идея - част от реалния живот на украинците, които биват пращани на фронта. Значителна част от мъжете са насилствено мобилизирани. Пращат ги с определена задача еди къде си (очевидно на сигурна гибел поне за 80% от тях), тези, които се връщат при командването не намират нищо от личните си вещи, включително и командира...

Та така и ти - ще пращаш други на сигурна смърт, а ти ще пооткраднеш каквото можеш :D

;Жалка душичка

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 711570fe52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Ще напусна България със семейството ми.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6c0f3e3caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ние, които се чувстваме българи, не се ваксинираме, нямаме европейски ценности и вярваме в конспирации сме много горди от гореизброените качества и много се радваме, че жените програмисти ще ни напуснат страната.
Крайно време беше!
Изобщо ако може всякакви други програмисти, негодни за нищо друго, меки китки, хомосексуални и други извращения, гласували за Бойко и ПП да напуснат. Ако може по-скоро, моля
Отидете си при вашите европейски ценности, в Европа

Благодаря!

*Визирам 12

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker