Кредит и възбрана на имот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кредит и възбрана на имот
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1301 пъти
Здравейте! Искам да ви споделя един казус и ще се радвам да чуя мненията ви относно него : Член на семейството ми е изтеглил кредит на стойност 20 000 лв. До този момент е успял да върне около 3000 лв. Казва че е в несъстояние да го погасява тъй като в момента е безработен. Въпросният човек притежава дял 1/6 от апартамента, в който живеем. Останалите 5/6 са на неговите родители и сестра му. Апартаментът е с квадратура около 70 кв. м. Въпросът ми е следният : Има ли опасност в такъв случай ЧСИ да ни обяви апартамента за публична продан или да направи опис на вещи? Не е проблем ако се наложи рестрикция, която забранява продажбата на имота, все пак плануваме и занапред да живеем в него. Просто важното е да не ни взимат нищо. Да уточня че познавам човек, който дължеше около 3000 лв. на един от мобилните ни оператори и притежава двуетажна къща и автомобил на негово име. Минаха 2 години откакто беше натрупал този дълг и до този момент не са му взели и една частица от къщата или автомобила.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: e15fba6642
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не съм запознат, но съм виждал ЧСИ-та да продават 1/6 от имот. Сигурно можете да си го откупите, ако се стигне дотова, но все пак е и неприятно, ако някой друг го купи, защото с нищо не можете да му забраните да идва и да си тръгва, когато иска!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 260adc688c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Има много неща които са важни, но не могат да се установят от написаното. Например това жилище единствено ли е на изтеглелия кредит (и който притежава тази 1/6). Консултация с адвокат и да му се кажат всички подробности.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: cd4e71733c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какъв е кредитът - ипотечен или потребителски? Ако е ипотечен с покритие неговата част от имота ли е? Ако е потребителски, какво му е обезпечението - заплата, поръчители?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2a9794b8e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Моят съвет е, ако имат скъпи вещи в дома си, да импазите касовите бележи, защото доколкото съм запознат, ЧСИ има навика, просто да влезе в имота и да опише всичко наред, като е задължение на сосбтвениците, да докажат, че е тяхн, а не на длъжника.

Моят съвет е, да видите, какво може да е направи, за да се погасяват вноските, докато е безработен и после, да говорите с банката.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 13373f04df
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   ЧСИ обявява за продажба 1/6 от имот но никой не купува 1/6 от апартамент, отделно никое ЧСИ няма право да обяви на публична продан единственото жилище в което живее длъжникът, така че спокойно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 912f5d1a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ако се стигне до продажба, се продава само тази 1/6 част.
Купуват я мутри на цена, близка до данъчната оценка, защото друг 1/6 ид. част от имот няма кой да си купи.
Това ги прави съсобственици.
Следват опити за прекратяване на съсобствеността. Т. е. изнудване на собствениците с по-голямата част. Ако не мине, се отива към съдебно прекратявне. В най-честия случай се продава на търг целия имот като неподеляем, но пак на цени много под пазарните и на подставени лица чрез частните изпълнители.
През годините се направиха някои неща срещу тая схема, но като цяло още си е актуална, особено ако нямаш пари в брой да купиш изнесената на продан част.
Веднъж станали съсобственици, почти нищо не можеш да направиш. Могат да спрат ток, вода, имат право на достъп до имота по всяко време и т. н.
Ако има и най-малък шанс да се стигне до там, гледай да имаш парите за дълга налични.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c8e09649ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Особено опасно е ако сестрата на длъжника е прекалено секси. Новият собственик на 1/6 от имота може да идва и да си тръгва, когато иска, но освен това му се полага и една шеста от кревата на сестрата на задлъжнелия. Т. е. новия собственик може да влиза в и излиза от кревата на секси сестрата винаги, когато си иска и вие не можете да го спрете. Ако се опитате да го възпрепятсвате, той може да отнесе случая до съдия изпълнител, който да съблюдава свободния достъп на новия собственик до кревата на сестрата.
Тъй като така и така не може да се избегне прекалено секси сестрата на длъжника и новият собственик на 1/6 от имота да прекварват произволно време в един и същи креват, прекалено секси сестрата е в правото си да започне да изкупува едната шеста от имота обратно посредством допълнителни услуги, изпълнени в натура и в същия този креват като се използва модел за разсрочено плащане.
Ако новият собственик в процеса на обратното изкупуване на имота от страна на прекалено секси сестрата надуе корема на последната, следва съдът да се произнесе на кого се полага допълнителната придадена стойност в следствие на това.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 29853538d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Обмислете дали не е по-добре да откупите неговата 1/6. Съответната сума веднага да внесете за покриване на дълга, а останалата да му покрива временно нуждите за месец два. Ако той не живее в жилището това е правилното решение. Принципно той има право да заведе дело за делба с цел да му се изплати частта, ако не ползва жилището. Вие също можете да заведете такова дело с цел да му откупите частта. Но от това следват други разходи. Ясно ми е, че вероятно не сте обмисляли този вариант и е възможно някой от вас да трябва да тегли кредит, но ако той не може да си покрива дълга, със сигурност ще си навлечете проблеми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker