Имат ли право да ме гонят край блок? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121602)
 Любов и изневяра (29819)
 Секс и интимност (14411)
 Тинейджърски (21920)
 Семейство (6491)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7320)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1742)
 Други (18634)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Имат ли право да ме гонят край блок?
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 913 пъти
Вече за пореден път ми се случва като застана до някой блок откъм задната му страна (където не е входът му) да излезе някой дъртак на балкона и да ме пита кого търся. А като му отвърна, че не търся никого да започне да мърмори и да ми казва да съм се махнел от там защото му било негова собственост. Яката ми лазят по нервите и само от чисто благоприличие не съм ги напсувал. Въпросът ми е имат ли право да ми държат сметка и да ме гонят от там?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 56d1a4efd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ако си на общинска земя, не разбира се.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5509c868f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Нямат. Влез им и ти в положението обаче. Най-вероятно им е писнало всяка вечер да се събират безполезни наркоманчета на тази пейка и да се хилят като дърта мастия на х*й! Обясни му, че нищо нередно не правиш. Няма никакво право да те гони от където и да е, освен от неговата собственост, естествено документирана, а не на принципа "аз направих тази пейка, моя е".

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d3464fd78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ами по принцип нямат право да те гонят стига да не влизаш у тях, ама ти пък каква работа имаш да се моташ до чуждите къщи? Все едно някой да ми стои 1 час около колата и да не ми направи впечатление. Да минеш да, да погледнеш нещо да, да намериш нещо и да се наведеш да го вземеш също, да чакаш някой пак, ама да киризиш без причина става подозрително. Като знаем старите хора какви са сприхави с право ти мрънкат. Едно време входовете не се заключваха и вратите им бяха отворени постоянно, ама никой не смееше да влезе в чужд вход без причина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5c389af772
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Нямат право да те гонят. Ако искаш, можеш да си стоиш там с часове, да си зяпаш в телефона, да му отговориш, когато се появи да мрънка, а после пак да повисиш, игнорирайки мрънкането. А ако имаш куче, е прекрасна идея да го разхождаш точно в този район и дори да се спирате зад конкретния блок. Идеи да искаш!

Аз така бих направил - гоненето от места, на които имам право да бъда, ме кара силно да заобичам тия места и е невъзможно да ме отместят от там доста дълго време. Някой трябва да научи хората да си знаят мястото и територията! А не като сега: един си присвоил междублоковото пространство, на друг кучето му смята цялата улица за своя, трети пък смята, че Парламентът или държавата е негова бащиния и т. н. На това трябва да се сложи край и няма значение на колко години си и дали си сприхав!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3c387cd898
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Възможно ли е земята около този блок да е собственост на блока? Щом той твърди че е негова собственост може и да е вярно има такива блокове със собствен двор около блока, които не са оградени но са собственост на живущите.
Възможно ли е дъртака да си мисли че задяваш внучката му която живее у тях и седиш там заради нея, а тя се оплаква че я следиш и тормозиш? Възможно ли е дъртакът да си мисли че седиш там за да продадеш наркотици на внука му? И т. н. вероятности хиляди

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 654c9967e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Разбира се, че нямат право да те гонят, на общинска земя си. Обаче влез и в положението на хората, при толкова кражби е нормално да са бдителни и да обръщат внимание на всеки, който се мотае без видима причина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: aab3e14c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   А ти що дириш при задните частни на блоковете, м?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c1918c6d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Не, нямат. Просто българинът е мнителен, страхлив и всеки непознат го плаши. Не се разправяй с пенсионери, загубена кауза е.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7b28238cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   По принцип нямат, но разбери ги и хората, сигурно 20 пъти разни наркомани и клошари са им разбивали мазетата, отделно е много "готино" посред нощ да си се събират под балкона ти тълпи, да крещят, да псуват и да слушат силно музика и т. н. и понеже хора не знаят нито кой си, нито защо си там, ами нормално е да не са щастливи, един непознат да обикаля около блока им нощем. Ти може и нищо да не правиш, но те от къде да знаят, че не оглеждаш района преди поредния набег към мазетата им. И пред вас ако цяла вечер виси някакъв непознат и ти ще се изнервиш и ще се чудиш защо е там.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker