За какво ми е мъж,ако с всичко се справям сама? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

За какво ми е мъж,ако с всичко се справям сама?
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 6616 пъти
Здравейте! Имам въпрос. Всички говорят как жена трябва да бъде независима, да работи, да върши домакинска работа, да гледа деца, да дава секс на мъжа си за да не и бъде изневерено, да изглежда добре на външен вид, да е винаги добра и усмихната, да прави всичко и да бъде щастлива и да не се оплаква. Ами на нас за какво ни е мъж? Мога да Ви кажа, че ако една жена си има работа и си харчи собствените пари само, може да готви и да върши всичко и да се грижи сама за себе си и умее да се задоволява сама сексуално, обича себе си и има високо самочувствие, то на нея не и трябва мъж. Преди като бях на 19 и нямах работа още и пари, мъжът ми беше полезен. Но сега вече като си изкарвам пари и нищо не ми липсва осъзнавам, че мъж изобщо не ми трябва. Какво може да ми даде? Най-много само да ме натоварва допълнително. А и повечето мъже, ако сте забелязали са много глупави. Смисъл, не искат да носиш по-разголено облекло като къса пола например, но в същото време за тях не е проблем те да гледат порно или да заглеждат жени на улицата. И да, както и да е. Според мен за една жена тип домакиня или златотърсачка и такава, която много държи да има деца мъжът е важен, но в другите случаи е ненужен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 109

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 87d85dfa0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

1.   Не само, че са много глупави, а вечно гледат да намерят недостатъци на жената. Имам приятелки, които живеят без брак с мъже. Еми като се видим постоянно се оплакват - на льольото не му харесва манджата, или не му харесва как е почистено. Къщата трябвало да е "облизана" А той се прибира от работа и ляга пред телевизора. Грам не го е. е че тя също работи. Но то такива типове рано или късно ще останат сами и ще виждат децата във вайбър, макар че се съмнявам че им пука и за децата.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 142420bdda
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

2.   купи си котка

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7744c48335
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Може би не ти трябва. Както и все повече мъже осъзнават, че не им трябват жени.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 00767f4208
гласове:
1 2 3 4 5
  (36 гласа)

4.   Аа спокойно, каъо цяло и на нас мъжете изобщо не ни трябвате.
Ако ние сме тъпи, то вие сте отчайващо тъпи, зашото освен супер ниската средна интелигентност и обща култура, обикновено действате под емоции и правите тъотия след тъпотия.
За какво ми е една такава като тебе, след като аз съшо всичко правя сам. За какво да ми тровиш нервите?
Като не ти трябва мъж, изобшо и не се наемай да коментрираш мъжете тогава.
За какво е тая тема?
Най-много да е поредният фейк провокация.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b74ee8e21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

5.   С това мислене на паразит нито ти трябва, нито би могла да задържиш на мъж, а да и едно коте би избягало от теб. Живей си като скот и не си напъвай много мозъчната клетка.










Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3c2e0b0b61
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

6.   Ами деазнам, може би защото се обичате? Цялта тема изобилства от думи като "полезен", "трябва ми", "пари", "дава ми", а къде е любовта в цялата работа? Аз като съм се женил за жена ми, да не мислиш, че съм смятал колко ще ми струва, колко ще ми пести, колко ще ми готви и чисти и за какво ми е? Това са сметки за хора без души. Ако няма с кого да си кажеш две приказки и да обичаш, да се чувстваш обичана, каква файда, че си спестила този месец 100 лв повече?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3281e5f00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Ами вземи си някой като мен. Хич няма да те карам да вършиш домакинска работа, само когато ти се иска. През останалото време не е проблем да си наемаме чистачка и помощниза за по 1 ден седмично да оправя. Ако имаме малки ще ги извеждам от време на време, момчетата ще ги водя лятото да ги уча да се набират на лостове и ще играем някакъв спорт, а момиченцето ще го водя на балет примерно.

За готвенето може да поръчваме или да ядем навън, а вкъщи някоя салатка. Ноооо когато те набарам няма да те боли глава и ще пускаш, понякога толкова ми се иска, че мога да ти обърна хастара. И изобщо нима мислиш, че вибраторът ти ще те задоволи като мен, нима той може да ти смуче зърната, да ти ближе вратлето и да ти шепне на ушенце, а като свършиш да те преграща?

Изобщо не е глупаво, че мъжете повечето гледат разголени каки, но не искат тяхната да се носи така. Един мъж като обича ревнува, ако не те ревнува е путьо или не те обича наистина.

То по твоята глупава логика защо са ни жени като за дете може да дадем спермата си на банка за сперма, а можем за кеф да спим с проститутка.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 515477ee34
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

8.   Жената днес няма нужда от мъж - факт. На мен ми е толкова добре сама. Трябва да съм луда, за да се лиша от тази свобода. Прибирам се от работа и правя каквото аз реша. Слушам колежките как обсъждат какво ще правят с "половинката" и лошо ми става. Или как в събота и неделя ходили по селата на мъжете, за да варят буркани - "чудничко" В понеделник те имат изтормозен вид, аз съм свежарка. Ако искам мога да ида на СПА, ако искам мога да си седя вкъщи, вечерта да изляза. Обичам си тази свобода.
П. С. Очаквай коментари за котки от злобни мъже, който умират от яд, че не могат да вържат някоя жена да ги дундурка и да им слугува.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: fe4b99b78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

9.   Права си. В най-добрият случай си струва да държиш на повикване някой як порно-чичак с голям, корав боздуган, за да те задоволява сексуално в разни вариации, които не можеш да си причиниш сама, когато си в настроение за това.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 25a19c3c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

10.   Ще следя темата. Жена на 45. До същия извод стигнах. И аз като станах самостоятелна разбрах че всъщност нямам никаква потребност от мъж. Със сигурност и вас и мене ще ни обявят за Интересчийка/курви/проститутки мъжете, които се включат. Не намирам никакъв, ама никакъв смисъл от това да имам съжителство или някакъв тип сериозни взаимоотношения с мъж, който ще ми цеди нервите с въпроси къде излизам, с кого излизам, какво правя, защо го правя и т. н. Дори да е съвсем добронамерен човек просто не мога да понасям всичко това. Искам и имам връзки само с мъже с които разговорът като ти че прекрасно чувствам се свободна както и те се чувстват свободни и добре с мен в комуникацията. С точно такъв свестен мъж ако и двете страни от само себе си имат желание - да, имаме и сексуални контакти, които обикновено продължават години, но нямам никакво намерение за нещо по-сериозно. В секундата, в която той реши, че може да е по-сериозно - просто няма смисъл повече да се тормозим.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9425178462
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

11.   За деца и за някакъв секс, иначе за другото може и в тежест да ти е, ако не може нищо и е стиснат.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0b1fd1fb8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

12.   Аз подкрепям авторката да работи и да плаща всичко, защото тя е честен данъкоплатец и с труда си пряко спомага за развитието на родната икономика.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: cffcdc3e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Все гледате лесното. Сама жена в подредено апартамент ама че скучна история.
Друго си е да имаш някой тигър, като се прибере да си хвърли мръсните чорапи в средата на стаята и да ти дръпне един скандал, докато пие ракия, след което да ти тегли едно яко ебане.
Положението ти никак не е завидно!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9e191db0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   На мен ми трябва само за секс.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6826dca16e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   Имай в предвид, че много от ревльовците в сайта са един и същ, дет' му дава на късо в мозъка, разпознава се и без "подписа" си.
Толкова е бутнат, че коментира като няколко различни, сам си блъска звезди от различни IP, ако никой не му обръща внимание, сам пише коментар към себе си за да отговори с някоя нова "интелигентна бомба/анализ". Вече и за забременява е дава съвети :)))))
Искам да кажа, да не съдиш по няколкото розови момченца тук и чичака.
Навън има и мъже ;)

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ffacb6ad91
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   До 7. Жена съм. Май нищо не си разбрал от поста. Ти вече натовари жената с 1000 ангажименти, така както си мислиш, че я разтоварваш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ffacb6ad91
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   До 8, все едно аз го казвам. Не си заменям свободата за никой мъж ако ще да е с не знам какви извънземни качества.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ac273e147c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   На теб специално нищо не може да ти даде, защото си по-умна и красива от извънземните!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: edd8e0ecd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Явно целта на темата е авторката, която иска да стане независима, да се увери, че това нейно решение не създава неудобство за останалите. Ако вече беше напълно независим човек, нямаше да има нужда нито да ни обяснява защо е такава, нито въобще да се занимава с мненията ни по въпроса. Така че поне аз давам благословията си на авторката да стане независима жена и независим човек въобще!

Надявам се останалите да направят същото и поне тук да зарежат дребнавостите, както и нападките между половете! Нека авторката живее животът, който иска за себе си!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f7f21b65e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   До правилно заключение си стигнала. В 21 век нито мъжът е нужен на жената, нито жената е нужна на мъжът. Днес жените сами се издържаме, а мъжете отдавна знаят да готвят и да си поддържат дома сами.
Обаче има едно изключение: ако човек иска деца, желателно е да има майка и баща, да има семейство.

Като цяло обаче си мисля че тази наша независимост е нещо положително. Така ако човек реши да споделя живота си с половинка, то това би било не от нужда, а от любов и истинско желание. Един спътник за твоя житейски път. Така не ти се налага да търпиш човек, който ти създава проблеми и ти вгорчава живота. Ако не се разбирате просто всеки си хваща пътя. Но ако има любов, уважение и разбирателство, поне знаеш че са искрени. Да, мъжете и жените нямаме нужда едни от други. Може би единственото нещо което няма как да си набавим сами, е тази страстна любов която не всеки има щастието да изживее.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5a3e53ce98
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Напълно съгласен с номер 6.
Защо толкова много от хората гледате толкова повърхностно на отношенията? Това е толкова бездушевно!
Сега си била независима и вече мъж не ти бил трябвал. Аз пък ще ти кажа, че жена като теб, която би гледала на мен като обект, от който може да извлече някаква само някаква изгода и нищо повече, никога не бих искал да имам в живота си.
Просто ужас.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d4448c0359
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

24.   И като се разтиктака биологичния часовник някъде към 35, ела да гледаш шоу при такива философки. Много рязко се сменят приоритетите и възгледите.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3281e5f00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

25.   8 не знам, но съседката отгоре е стара мома и влудява целия блок, дори целия квартал, постоянно е на нож с някого. Защото една жена има вътрешната нужда да се държи като майка контролиращо и ако си няма деца или мъж, за който да се грижи поне малко започва да опитва да контролира чуждите хора.

Ако си имаше мъж да я такова редовно нямаше да тормози целия свят. Хората сме социални животни. Да, по-добре сам/а, от колкото с боклук, но пък цял живот сам като куче може да доведе до психични проблеми. И много стари моми и ергени развиват такива от самотата.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4b16cd9050
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

26.   В коментарите има жени, които се опитват да изкарат самотния им и егоистичен живот като голямо постижение. Голям смях.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0ad069c450
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   Здравейте! Имам въпрос. Всички говорят как мъжът трябва да бъде независим, да работи, да върши домакинска работа, да гледа деца, да дава секс на жена си за да не му бъде изневерено, да изглежда добре на външен вид, да е винаги добър и усмихнат, да прави всичко и да бъде щастлив и да не се оплаква. Ами на нас за какво ни е жена? Мога да Ви кажа, че ако един мъж си има работа и си харчи собствените пари само, може да готви и да върши всичко и да се грижи сам за себе си и умее да се задоволява сама сексуално, обича себе си и има високо самочувствие, то на него не му трябва жена. Преди като бях на 19 и нямах работа още и пари, жената ми беше полезна. Но сега вече като си изкарвам пари и нищо не ми липсва осъзнавам, че жена изобщо не ми трябва. Какво може да ми даде? Най-много само да ме натоварва допълнително. А и повечето жени, ако сте забелязали са много глупави. Смисъл, не искат да си губиш времето във фитнеса например, но в същото време за тях не е проблем те да гледат порно или да заглеждат нацепени пичове на улицата или във филмите. И да, както и да е. Според мен за един мъж тип чехльо или златотърсач и такъв, който много държи да има деца жената е важна, но в другите случаи е ненужна.

Буквално само смених половете. ))))) Не за друго, ами да демонстрирам, че следвайки тази логика нещата са двупосочни. Посочвам го, защото имам чувството, че когато се говори по тази тема, жените винаги се изкарват силни и независими, а мъжете винаги са представени като тотално неспособни да се оправят сами, което си е просто невярно.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e908a9bcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

28.   Аз не съм съгласна. Какво значи да ти е "полезен" мъжът, защо толкова се съсредоточаваш в парите? И да, на мен моят мъж ми е "полезен" - дава ми любов, дава ми грижа, дава ми топлина, дава ми опора. Искам да прекарвам с него максимално много от свободното си време, да го гушкам, да си споделяме, да ни е забавно, да си мълчим, когато другият има нужда от това, да си поплачем, да си сготвим, да пътуваме, да се излежаваме на дивана, да си разказваме случки от детството, да си мечтаем за бъдещето. Аз не мога да разбера каква е тази мода на вълка единак независимо от пола. Няма по-хубаво нещо от взаимността. Ти пак си бъди самостоятелна и силна жена във външния свят, но съществуват и самостоятелни и силни мъже, с които можете да бъдете чудесен отбор в личното пространство.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 87d85dfa0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

29.   Масово жените стигат до този извод. Някои по-рано, други по-късно. Тъпото е за мъжете, че много няма да намерят слугини. Аз съм набор 90, обичам си свободата. Да се приберя вечер и никой да не ми задава тъпи въпроси от сорта на :"Какво ще ядем", "Какво ще правим" и тем подобни. Не търся и връзки, никога не съм обичала и кой знае секса. Научих се как да показвам абсолютно безразличие към, мъжете, проявяващи някакъв интерес към мен. Поддържам за себе си - фитнес, хиалуронче в рамките на нормалното, други процедурки. И някои момченца мислят, че го правя за тях.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 18174abe4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

30.   Аз съм авторът на "Наръчник на истинския мъж"... вие всички сте много зле. 100 теми анти-мъже и анти-жени, само претегляте, кой какво давал, какво взимал, някакви списъци с изисквания и очаквания....

Ти специално, като не ти е нужен мъж, защо въобще си пуснала темата?? ! ... хубаво, не ти е нужен, живей си спокойно, защо държиш да го разкажеш на всички, все едно те карат да си взимаш мъж?? ! ... или май има някаква празнота в теб и имаш нужда да я излееш?? ! Имаш нужда да оплюеш мъжете, точно както Кифльо има всекидневна нужда да оплюва жените? ! ...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a3fdd306e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

31.   № 6 е дал най-точният коментар. Този път се съгласявам и с Чингис хан и Кифлоприземителя.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 87d85dfa0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

32.   8 До 25 - Аз съм другата крайност - изобщо не ме интересува кой с кого какво прави. Както ми казва една съседка "като мушица съм" - не ми пречат нито партитата на другите, нито ремонтите, нито нищо. Не ме вълнуват и клюките. И по начина по който не ми пука дали съседа изневерява на съседката, или тя ня него не искам никой да се вълнува от моя живот. Омръзнало ми е и от сватовници. Тактична съм и още не съм поставила никоя любопитна бабичка или леличка на мястото, но вътрешно усещам, че този момент идва.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6dae991cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

33.   Доста си се объркала... Мъжът не е за "справяне"...

Ж48 (омъжена на 45, дотогава и досега справяща се прерфектно и сама)

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 87d85dfa0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

34.   27. При мъжете положението е по-различно. Порастнали в семейство, в което майата готви, чисти, пере на тях им е втълпено, че това е женска работа. В един момент остават сами и не могат една проста баница да направят. Купуват готовите манджи от витрините на по-големите магазини.. Мъжете, който познавам и живеят сами са го споделяли.
Докато момичетата още от малки проявават интерес към готвенето, например. Една жена, която живее сама наистина може всичко.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0752bf992e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

35.   След развода си, аз също стигнах до това заключение, само че за жените. Да ми пили на главата, да ми мърмори, че никъде не сме ходили, не знам си какво.
Гледам колегите всичките се оплакват от жените си. Аз съм вече шеста година свободен. Тъжно ми е само за детето, защото ще расте в разделено семейство. Но цената си заслужава.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8e06818691
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

36.   Мъж ти е да си направите едно дете и дотам, другото - за секс. Когато на една жена веднъж или два пъти й разбият сърцето осъзнава, че в една връзка много повече е давала тя. Тези куклички, които ги обгрижват мъжете или са безсрамно млади, или спят с тях за пари. Жени (а те са много), които се поддържат за мъжа, готвят му, купуват му изненади, раждат му често после остават с пръст в уста, защото същият този мъж, за който те хипотетично са похарчили маса пари, не им е купил една розичка. Ще кажете не всичко е пари. Всичко е отношение. От това да поддържаш вида си за партньора, ако си мъж или жена да си минаваш един душ поне преди с**с, до това че си изхабил време да му сготвиш, да му изработиш нещо, да потърсиш нещо по поръчка и да го купиш и куп други дребни и не толкова дребни неща. За какво й е на една жена мъж? Стигам до същите изводи като авторката. За секса, за дете или деца и толкова, дори ако се разделиш с него ще обгрижваше един човек по-малко. Често разходите на жени с дете или деца и мъж за него, са повече от тези, които мъжа влага в семейството. Жената редовно пазарува храна от собствения си джоб, сами знаем колко е скъпа храната вече, за една манджа с месо за трима трябва да купи половин кило кайма. Изпадам в такива подробности, защото те са важни. Не, в България мъжете не обгрижват изобщо жените, а точно обратното.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1c83a3a8ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

37.   Чета ви тук глупостите и се чудя защо мъжете плюят жените, а жените все се оплакват от мъжете. Може би защото все още не сте срещнали истинската си сродна душа. Аз нямам оплаквания от жена си. Ако е имало нещо то с нормален разговор и някакъв компромис и от двете страни е бил решен. Даже и не познавам Бай Ганьовци описани тук или “тъпи жени”. Как можахте да наречете жените тъпи. Та нали и вас жена ви е раждала.
Някой път си мисля, че си заслужаваме управниците защото те са като нас прости, а ако са интелигентни и образовани не се припознаваме в тях и за това не ги избираме, а предпочитаме свинарите. Ето такива сме и в отношенията в семейството и живота. Трудно глупав мъж ще живее с интелигентна жена защото ще му избият комплексите.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 401c41d372
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

38.   Изобщо не ти трябва мъж, дерзай! Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3281e5f00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

39.   До 16 от 7 какви ангажименти, да ми пуска от време на време ли? ! Че това много ли е?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: cd72be8941
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

40.   Въпросът е като цяло некоректно формулиран. На теб нито ти трябва, нито не ти трябва мъж - на природата й трябва. Ние сме програмирани да се размножаваме, а се размножаваме чрез връзка с другия пол (е сега, полит-коректните идиоти на Запад не смятат така, но и за тях природата ще се сети, рано или късно ;) ). И връзката с другия пол е необходима не само, за да се родят деца, но и за да получат възпитание, благодарение, на което ще имат най-високи шансове за оцеляване. (И тук, някои "модерни" жени ще поспорят, че на едно дете не му трябва баща, добре си е само с една майка или пък с две, но както споменах вече, природата винаги си казва думата в един момент... )

Та, така. Въпросът ти малко звучи като "защо трябва да живея сред хора изобщо? " или "защо трябва да уважавам хората вместо да ги убивам или измъчвам? ", или "защо трябва да съм жив? "

Понятието "трябва", няма място тук, ние така сме програмирани. Когато човек се държи извън тази програма, общо взето нещо му хлопа (пак по критериите на природата).

За какво й е на природата всичко това - не знам, както не знам дали и този въпрос въобще има смисъл. Ние просто така сме устроени, да оцеляваме, да искаме живота, да сме в различни общности, да сме привлечени от другия пол и да искаме да се възпроизвеждаме. И като цяло, това ни носи удовлетворение.

(Разбира се, има изключения, но те спадат към отклоненията и масово са нищожен процент. Сега може да попиташ, а дали тези изключения не се чувстват удовлетворени - т. е. мизантропа, психопата, садиста, убиеца, самоубиеца, самотника, бездетния? То и самият ти въпрос е частен случай, на тази група въпроси. Не мога да ти кажа дали се чувстват удовлетворени, това е въпрос за много опитни клинични психолози и психиатри. )

Религиите и езотериките, твърдят, че имат отговор на всички тези въпроси. Ако можеш да се ориентираш кой измежду всички тях е прав - сподели ни :) Философията, научната фантастика и еволюционната психология се опитват да формулират тези въпроси по-точно и по-ясно, но дали ще им дадат някога отговор - си остава най-големия въпрос :)

Така, че ако не чувстваш потребност да имаш до себе си мъж и деца, това не е нито хубаво, нито лошо, това е просто неестествено. А за да е налицае неестествено явление, може би има нещо счупено в биологията или психиката ти, или нещо счупено на ниво система на този етап от общественото развитие. Ти самата как се чувстваш без мъж? Изброила си куп аргументи, че това не е проблем, но фактът, че задаваш този въпрос, показва, че нещо не е наред, нещо те притеснява все пак. Ако беше решила, примерно, да си купиш кактус, вместо мушкато, едва ли щеше да ни питаш в този форум, защото едва ли щеше да виждаш какъвто и да е казус в решението. А в случая ти ни питаш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b5cfeb19b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

41.   Защото така е сътворен света- същия е за двама! И така по двама, по двама се създава общество. Смисъла на връзката е много по- дълбок от егоистичните подбуди на не зрелия индивид. Да не се окепази телесно и душевно, да не се мине и да положи евентуално усилие за някой от широкия кръг нови роднини без мисъл, че и на индивида предстоят старини и самота по естествени причини. Мислете за тези дни- сега е пачанга

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e1c961a134
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

42.   Колко са мили душички те, щом си напълно независима, щели да ти дават любов, светът бил за двама... да се разплачеш от умиление, почти да си вземеш един такъв романтик.
А никой не можа да посочи (освен н 6 донякъде, но нищо съществено) за какво си му. Какво той може да даде в една връзка. Знаем какво искат да вземат, не могат да предложат нещо, което жената сама да не може вече. От такива "инвалидчета" стана жената можеща всичко за двама, но пък не ще да обслужва един тюфлек. Е, не тюфлек, де, те любов щели да дават хаххахах

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d82f25a434
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

43.   Разберете, че няма смисъл от повече коментари/размисли то това:
Различни сме!

Вие ни виждате като зависими, нуждаещи се от друг, жалки и слаби.
Ние ви виждаме като бездушевни, празни отвътре, счупени, индивиди родени с липсващи парчета.

Няма смисъл от сравнение или плюене - живейте си както си знаете. Тя природата си знае работата - естественото продължава. Но това не е закана - чудесно е и се радвам за вас, че живеем във време, когато има опцията човек да си живее сам, ако се чувства така.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a3fdd306e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

44.   Кой както го разбира живота, така да го живее. Само спрете да пълните сайта с провокативни теми и оплюване на жените/мъжете. Не ви ли омръзна вече?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 515477ee34
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

45.   41. - Светът отдавна не е за двама, бил е по времето на нашите баби и дядовци. Такива отношения в днешно време почти няма. В днешно време няма нищо сигурно. Днес може да имаш 3 деца и щастливо семейство утре не. И също може да останеш сам като кукувица и на старини никой да не те погледне. Затова избирам да съм егоист. Реално единствено само на родителите ми наистина им пука за мен. Всичко останало е лицемерие и временни интереси. Та защо на мен да ми пука за някого? Гледам само себе си - когато мисля за бъдещето мисля само за себе си. Други хора в плановете си не включвам.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2656e1b027
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

46.   Да за какво ти е наистина. 5 години вложих в семейството си, живееше в моят дом, родих му прекрасен син. Изглеждам ослепително, мъжете умират за мен, а на него не му стигна и се хвана с ендна грозотия да доказва на себе си, че е мъж. Е на развода плачеше, като малко дете. Майната му. Сега само секс и хайде чао. 1, 2, 3 пъти и ако секса не става шут. Пари си имам, нямам нерви вече да се събуждам до някой вмирисан дъх, да гледам нечий задник усвисващ пък и да ми държи сметка, какво харча. Днес ми е кеф ще дам 500 лв за чанта и 200 лв за екип на детето. Не исках така да се случи, но това е. Мъжете са абсолютно жалки същества, нищо общо с достойните мъже преди 100 години. Женчовци, мечтаещи за слава във фейсбук. Само тъпчене за тях и никакви компромиси.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a9f8e8dcee
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

47.   Спокойно авторке, чувствата са взаимни...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2ee5d692b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

48.   Охооооо... не знаете какво яйце ви се пече на г*за, на вас жените. Ще ревете много, ама адски много след време... нищо продължавайте в същия дух, така само се закопавате все по-дълбоко и по-дълбоко. Нека сме тъпи, нека сме гадни, нека "искаме само секс", абе с една дума, айде нека НИЕ МЪЖЕТЕ да сме виновните... ок. Оставяме такива като вас на мира... но един ден вие ще се превърнете в едно кълбо от злоба, към нормалните двойки, пиейки водка по пейките, чудейки се "къде са свестните мъже". Нищо, продължавайте в същия дух, отбягвайте ни, обиждайте ни, бъдете "безразлични" към нас, накрая знаете, вие се смеете сега, ама ние последни ще се смеем. Кой от чужбина със свястна жена, кой от тук със чужденка/българка...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 598245ff2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

49.   Дам изолирайте се повече. После защо има толкова много депресирани и тревожни.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a3b71509db
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

51.   Вижте, , действително има мъже, след които се оказва, че имаш достатъчно пари и време за себе си, дори и да с си с дете. Те са просто един голям разход на енергия и обслужване, а не са в състояние да допринасят за по = добър и приятен живот. Но за радост има и други, с които се получава добър баланс, двойката е щастлива и нещата вървят напред във всяко отношение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 28c0ff200a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

52.   Най-добре е в хубава, здрава връзка, изпълнена с любов.
Следващо по хубост е да си сам.
Най-зле е с неподходящ мъж, или такъв, който ти ходи по нервите, вместо да прави животът ти по-хубав.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b438f6cb03
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

54.   Накрая се питаш наистина за какво ти е мъж? За всички мъжки дейности вече си има майстори и хамали. Ако е за секс има достатъчно мъже, склонни да дадат секс дори без да се налага да се грижиш за тях. Ако е за пари - да, може да бъде причина, защото в двойка разходите не се усещат толкова много. Има го и аспекта любов и грижа, но след няколко години и това угасва. Идват спорове, скандали и раздалечаване. И тогава какво остава? Ако жената изкарва предостатъчно пари сама - дали ще ѝ трябва мъж? Моят отговор е не. Ако имам достатъчно пари и мое жилище, въобще няма да си затормозявам живота с мъж. Най-много някои по-неангажиращи връзки и дотам.

 
  ...

1-50 от 109
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker