Пенсиите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пенсиите
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 676 пъти
Какво мислите за пенсионерите които им се увеличават парите, а продължават да мрънкат че нямат пари или не им стигат? ! Тази сутрин ( 10. 10. 2022 ) чух интервю по дадена медия на женица която получава повече от инвалидните пенсии получава повече от 50% от минималната работна заплата и се оказва че не и стигат ( 550 лв)? ! А когато д стигне до тел измама веднага вадят скритото скътано богатство? ! Колко според вас му трябва на един обикновен пенсионер за да оцелее месеца? ! Ако спрат да пушат и пият мисля че даже ще са предостатъчно паричките! Държавата не плаща за цигари и алкохол! А като почнат да се оправдават с Тея лекарства... Моля моля... Не купувате по чували лекарства! Аз самата съм с инвалидна пенсия поради хронично заболяване и знам за какво става въпрос! Искате да ми кажете че харчите повече за медикаменти отколкото за храна? ! Еми не! Моите лекарства не надвишават 50 лв + добавките! Ами спрете си зависимостите и всичко ще е наред! Тази женица искала 1000 лв пенсия? ! Аз се възмутих! Да ламтиш за повече от работещия човек който си изкарва кървави пари с труд и пот? ! А ти само да си седим и клатиш краката инданревел? ! Но то така е... Колкото повече ни даваш толкова повече искам! Срамота! Нали тези пари се разпределят до колкото ще живееш а който иска по хилядарка на месец нека си приготви гроба от по рано че ще си излапа парите за приблизително 2 г..! Нямам думи за човешката алчност и ненаситност! Работещите имат право да реват за по високи заплати! Ама наистина работещите ( а не тези скръстили ръце и взимат хубави пари за няма нищо! ) Седнали бабички и дядковци да ми реват? ! А няма да казвам че със всяко следващо поколение няма да доживеем вашите години! ( 70-90 г) и с гални пари които даваме под осигуровки дори няма да си ги видим! Няма да достигнат до нас! Защото все по млади ще умираме! За съжаление! Защото такива набори като вас са живяли спокойно и на естествена храна! А сега сме болни още от 10 годишни а някои като мен от бебешка възраст!
Та... Питам ви какво мислите по въпроса и за хора като тях? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 44f9073637
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Различно е. Има пенсионери, които взимат и над 1000 лв., но това не са всички. Някои са свикнали на висок стандарт. На други децата им пращат пари от чужбина. 1000 лв. не са много за един човек, но има и такива, които живеят с 300.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a9a2309786
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Напълно си права. Познавам много пенсионери и от двата вида. Собствените ми ми родители са се със вали от работа цял живот, а сега са с минимални пенсии. Но си правят сметката и им стигат. Не мрънка.
Обаче има други. Вечно недоволни. Вечно мрънкащи. Отворили едни големи усти. Имам пряко наблюдение върху много такива.. Имам колеги, работещи пенсионери. Охрана. По цял ден седят и си при казват. Не им пука за нищо. Хванали се на работа, защото им е скучно. А и да спестяват от отопление през зимата. Взимат големи пенсии. Имат хубави жилища. Вили, коли, отдават имоти под наем. Чудят се къде и как да държат спестяванията си. И вечно чакат увеличения. С нетърпение чакат деня за пенсия и заплата.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 44d0a5fb70
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Проблемът не е, че искат по-висока пенсия. Проблемът е, че тая същата генерация вкара България в национална криза която се развива вече над 30 години "преход"...

Криза, която изгони младите от страната, затри и без това не особено развитата ни
икономика, разкапа образование, здравеопазване, култура, вкара западната пропаганда която разруши дори елементарните семейни и етични ценности на българина... И сега тези хора казват - ами аз искам да си вземам пенсийката докато съм жив, щото съм си го заслужил, вие се оправяйте... Ще ги застигне, щото правителството до време може да тегли заемите. Хората така и не разбират, че парите са опапани вече, държавата не създава нищо, тя в най-добрия случай преразпределя, в лошия - просто краде. Пенсиите им се плащат въз основа на хората които са имали неблагоразумието да останат тук и да се опитват да работят нещо и оцеляват. Това няма как да стане с отрицателен прираст и икономика, която дори не е конкурентна да произвежда дори картофи и дини...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2079fcdb76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Правилният въпрос е, защо не увеличават заплатите на работещите. Пенсиите не бяха актуализирани 12 години. Виж колко процента е била годишната инфлация и какво държавата е спестила от най-уязвимите. Оня с черното кожено яке и вечния тен зиме и лете само се хвалеше от джипката колко магистрали построил! Ами, как не- от там са големите комисионни. Какво го интересува, че половината население живее като скотове. Говорим за хора, които са работили, създавали са брутен вътрешен продукт и това са техните вноски, не са ги откраднали.
А, това че някой е поискал нам колко си, какво ме бърка? И аз се чудя, защо на някои футболисти се плащат милиони, ама никой не ме пита.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8e5388842e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Така е, нагли са да искат 1000 лв. пенсия, при положение, че мин. работна заплата нето е 560 лв. и има такива пенсии. Да не говорим, че повечето са с ТЕЛК и взимат надбавки. Сметките им са минимални. Баба ми плаща 5 лв. ток. Единствената й висока сметка е за парно в зимния сезон. Ако нямаше парно, всичките й сметки са около 30 лв. Несравними са разходите им с един млад човек или човек със семейство и с деца.
И както номер 3 написа, точно тяхното поколение е позволило режимът по онова време, за което някои от тях милеят, да затрие производатвото и да подтисне инициативността, културата, духовността... така че без извинение - майната им на исканията за 1000 лв. пенсия. Ние искаме мин. раб. заплата да бъде 1000 лв. нето ама ще стане след 10 години, вероятно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: beb5aa7ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Клатят краката инданревел? Има ли преводачи наоколо?

Като се замислих за темата - а защо младите и още работещи мъже искат по-големи заплати? 550-те на пенсионерът ще им стигнат! Лекарства едва ли ще ползват често, деца няма да имат, защото кастинг-директорът ще ги отсвири или пък ще намерят жена, дето не иска да ражда. Това без да броим стерилните или ония, дето пък не искат деца! Спират да пушат, пият, дрогират се, играят хазарт, въобще всякакви такива! Няма да си въртят гъзлето из чужбина или на море/планина - какво му е на града? Новото смартфонче не е необходимост! Ядат повече ли? Колко повече ядете от старите хора пък вие? Или искате да трупате чували, за да мятате на стари години на ало измамниците? Дайте да ги оставим на сухо тия гадове!

Виж, ако българката тръгне масово да ражда, нещата ще са различни - ще приемем, че има претенции за гледане на бъдещи деца. Ама в момента както народът не иска деца, защо са им повече от 550-те лева на пенсионерката? Хем ще водят по-здравословен живот, хем ще им стигат парите!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 99afeb3eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   " Защото все по млади ще умираме! За съжаление! Защото такива набори като вас са живяли спокойно и на естествена храна! А сега сме болни още от 10 годишни а някои като мен от бебешка възраст! "!? - Вие младите знаете ли какво искате? Хем искате- Западна "демокрация", хем завиждате, че пенсионерите сме живяли спокойно и сме яли естествена храна, хем искате западна свободия!? Кой го унищожи онова време, кой подскачаше като маймуни по площадите и отричаше старото време, искаха свобода, е получихте си я, защо сега ревете и се тръшкате? За кого днес гласувате, за чалгари и красиви юпита, които ви водят за носа. Върнете си спокойното време, когато днешните пенсионери са били работещи, върнете си тогавашнато раждаемост, върнете си тогавашното селско стопанство за да ядете добра храна и няма да сте болни и нещастни, тогава и вашият живот ше стане СПОКОЕН. Със завист и злоба, ше ставате все по нещастни!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a08b5480d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз пък се чудя как не ви е срам да се възмущавате, че някой искал да живее по-добре. Ами ще иска, нормално е, кой не иска. Особено пък пенсионерите, които са работили цял живот и са внясяли осигуровки, заслужават нормални пенсии. Ако въпросната жена се е осигурявала на висока заплата, е нормално да получи не 1000, а повече, тя си ги е изработила.
Лошото е, че те непрекъснато се обезценяват и след 10 г. стават реално доста по-ниски, от това, с което са се пенсионирали. Несправедливо е също тези, които изобщо не са работили или са работили малко, да получат горе-долу същото, което и работилите цял живот.
Проблемът е в неефективното управление на държавата и на средствата, които отиват за много други неща, само не за хората. А ти вместо да се възмущаваш на другите, се стегни, учи, развивай се и си намери по-добра работа вместо да гледаш в канчето на пенсионерите.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3cd5f818ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До 5,
Ами и нашето поколение позволи на една мутра 12 години да си краде безнаказно и да се мисли за ЦАР... че и още един път го избрахме и стана първи на избори.... Еми, заслужаваме си съдбата!!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 32648f37d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Що за жалка тема! Седнал да брои залъците на хората, които цял живот са работили. Моите баби и дядовци са работили от 16 годишни, авторче. И има още много като тях. Естествено, че трябва да имат спокойни и щастливи старини и пари за качествена храна.. Какво искаш, да карат на хляб и сол ли? Онзи ден купих 3 чекпки грозде - 12 лева! Хубавият кашкавал гони 30-така. Влизал ли си скоро в магазин? Или ти е кеф да гледаш как хората мизерстват. В час ли си изобщо и с цената на тока?
1000 лева им били много. Някой хора се жалват, че българите ще изчезнем. Еми трябва да изчезнем. Такива хора като автора и хора, мислещи като него не трябва да има.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8ed4af27ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   До 9. Не знам колко сме зле, но в Гърция пих една бира с едно мезе за 50евро, а тук цялото семейство четиричленно се нахранихме че даже и десерти ядохме и останаха, аре стига мрън, мрън, мрън Боко бил виновен за всичко, тоя педал Киро ли ще ме управлява...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker