Защо дебелите хора са противни? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо дебелите хора са противни?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1527 пъти
Защо дебелите хора са противни и отблъскващи?
Особено затлъстелите? Наблюдавам, че масово са отритнати от обществото, особено младите и не само.
С дрехи са, облечени, не са ни в леглото, не ги виждаме голи. Тогава защо така отблъскват?
И на работното място е същото. Ако изобщо стигнат до там да си намерят работа, злобата и отхвърлянето са на макс. Даже бях попадала на мнение, една жена съветваше друга по възможност да не се храни пред колегите си, за да не ги смущава, понеже беше дебела.
И много често никой няма против, ама в същото време никой не ги иска и ги отбягва.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: a27ef7a9b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Да, и не е рядкост да са с високо самочувствие. Това скоро го обсъждахме с мойта приятелка. А аз в работата имам такава колежка - злобна, манипулативна, подлива вода, мазни се на шефката, не е приятна, винаги гледа да стане само на нейното.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3b61db9bf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Колко трябва да си злобен, себе си не понасящ човек за да стигнеш до тук, с подобен пост да търсиш възможност за изкарване на злъч.
Остави дебелите, лекувай твоето, че е много страшно. Дебелите могат да отслабнат, но ти..? !

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f3542d7c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Защото на подсъзнателно ниво асоциираме дебелото с болно, което си е така. А за целта на нашето оцеляване виждаме болното като нещо лошо и грозно, не красиво.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6099dc5bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Съвсем не е така. Има хора, които и пълнички са красиви, има и "противни"/грозновати/невзрачни слаби и атлетични хора. Всичко зависи от костната структура на лицето. Момче, което харесвам е доста пълен в тяло (винаги е бил пухкав), обаче какво лице... Уникалната челюст, брадичка, очи, носле, профил... Страшно красив мъж е. Ако стоят пред мен той и Кристиано Роналдо, винаги ще предпочета първия, харесвам си го от години! А по принцип харесвам слаби и жилави мъже. Но съм харесвала на няколко пъти пълни мъже, които обаче са със страшно хубави лица. Аз самата през голяма част от живота си не съм била слаба, и все пак цял живот ми казват, че съм красива и симпатична и мъжете ме харесват много. Всичко е до костна структура!!! Предпочитам така, отколкото кльощава, но грозновата и невзрачна.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2141a55088
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Е има ли смисъл да се сближаваш с човек, който само след година-две ще го чукне инфарктът и ще се гътне?
Колкото и симпатичен и добър да е... Даже ако е такъв ще стане още по-лошо като се привържеш към него и си отиде...

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 14a32f1b65
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Не знам какво да ти кажа. Истината е, че и на мен не са ми приятни много дебелите хора(чак противни не, освен в някои крайни случаи). Аз като малък бях пълничък, не чак затлъстял, но си ме бъзикаха в училище много, което ме дразнеше адски много, защото не съм ял като свиня, а си беше генетично(и майка ми и баща ми не са с стройни фигури), но въпреки това не издържах на подигравките и не съм спортист, но от ранна възраст започнах да тичам, да опитвам диети и така натам. Сега на 24 съм 1. 72 висок на 72 килограма, но физиката ми доста се е променила, защото през годините съм тичал, ходил по лостове и фитнеси. Все още в най-долната част на корема имам мазнини, които ме дразнят, но от години не са ме бъзикали, че съм дебел, даже все повече хора ми казват, че "съм се стопил". Доволен съм от постигнатото като се има на предвид, че не съм взимал никакви химии и не съм спазвал крайни диети, защото нямам пари за диети и не мисля да преставам, защото спортуването ми се е превърнало като част от мен, нещо, което трябва и искам да правя. В същото време виждам приятели, които в училището, университета бяха слаби/в добра форма, а сега са надебеляли. Та неприятно е, при някои проблема е от хормони, при други от гени, при трети от липса на движение/активност, при други от лошо хранене/преяждане и така натам, причини има колкото се сетиш за съжаление. Моят съвет към пълните хора е да правят опити да се променят, не става от днес за утре, иска се постоянство, даже промяна завинаги да бъдем честни. Най-добре е да се почне леко, например с ходене 3 пъти в седмицата и бавно и постепенно да се увеличава интензитетотнстта, както и подобрение в храненето. С постоянство става, но трябва и много търпение. Мен примерно ме беше срам да се разхождам щот ми е някво странно да ходя сам и ходих в един фитнес в, който няма много хора и там ползвах колелото, а най-добре е ако имаш пари да инвестираш малко около 300 лева за едно колело и да си почнеш вкъщи докато не видиш резултати и създадеш увереност да започнеш да излизаш да тичаш навън и т. н. Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 68c3b86ac5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Възможно е да са се отнасяли лошо с тях и затова да са се озлобили от света.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 24fa666dc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Автор.

Темата исках да бъде просто за да видя отношението и мнението на хората и да не засягам себе си, но след като видях Н2 как ми се нахвърли, ще кажа, че аз съм 160 кг и хииич не ми е лесно в този живот. Плюс хранително разстройство.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8aa9c74fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Тема та дрънка!

Не харесваме дебелите, защото ние, хората, сме едни огромни превземки. Винаги смятаме, че ни се полага най-доброто. Смятаме и себе си за най-добрите. Поради някаква причина сме решили, че най-доброто включва следните критерии:
- минимум килограми
- максимални по размер гърди/мъжки полов орган

Горките хорица гърмят още по първа точка. И проблемът е, че дори да узнаем, че сме повредени, ние не можем да се поправим, защото вътрешно ще продължим да се държим така сякаш сме богове и имаме право на някакви супер претенции. Неслучайно от деца търсим принцове и принцеси - никой не се интересува от просяците и просякините, нали? Надявам се да можем да спим спокойно след като прочетем тези думи и си кажем "Нееее, тоя е луд! Аз не съм такъв/такава! "

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 92d15e7e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Дебелите жени в повечето случаи изглеждат едни такива добродушни, (а някои демонстрират и непокизъм уж), но за сетен път се убеждавам че това е само привидно. Така те прикриват ниското си самочувствие и дълбоко в себе си се ненавиждат и това избива в злоба и интриганстване по отношение на другите. Много често избива и във воайорство поради липса на собствен качествен интимен живот.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2cbfc08797
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Що за злобарска тема. Нито е до килограми, нито е до външен вид, всичко е до човек. Може и да имаш атлетично тяло и пак да си най-голямата гадина. Авторче, сигурно си от хората, които си избират приятели по външен вид, а? Ти колко килограма си. Ако си гърчав си противоречиш, защото показваш, че и кльощите са злобни. Не съм "дебела", но нямам нищо против хората, имам и по-пълни приятели и по-слаби. Никой не е повече от друг, само защото е слаб. Набий си го в кухата кратуна, защото с такова мислене няма да имаш и един човек около себе си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a9a42aa1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ако само това ти е критерият при избор, то говори доста повече за теб, отколкото за тях. Не си застрахован/а, че няма да ти се случи нещо и да напълнееш. Или че след време детето ти няма да е пълно. Да не харесваш някого, заради гаден характер е едно, а на база тегло съвсем друго. Чукай на дърво да не те стига!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d38012a50c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Не знам, аз съм малко над 180 см и съм около 106-110 кила. Положението ми е такова, че хормоните са ми поразбъркани и е тегаво свалянето. Трябва да ям много по-нискокалорични храни и да не пия, общо взето, ако искам да вървят надолу нещата. Движа се сигурно повече от 80% от хората, освен тия, които движат по цял ден на работа. Обаче ефект просто няма. Потренирвам от време на време, но всичко е до правилно хранене и по възможност спиране на алкохола. Лесно е да се направи, особено от човек, който цял живот си хапва по мъничко и пие една-две бири седмично. Ама като си свикнал да ядеш и пиеш, не са много лесни нещата. Колко съм гнусен, нямам идея, вече не ми и пука.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 19bb0e2edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Айде, айде моралистите пак излезнаха да обясняват как обичали дебеличките хора и всичко им било наред.
На живо обаче нито жена иска да ги погледне, нито пък някой иска да се мотае с тях.
И на мен са ми неприятни, казвам го без никакво притеснение.
Освен ако не е по здравословни причини, то аз го асоциирам с мързел и нежелание да се стегнеш. Всички сме малко или много мързеливи, ама да се оставиш ти да заприличаш на бъчва. Не говоря за тебе авторе, а по принцип. Твоя случай не знам какъв е.
Имах една позната, трябваше да ходя при нея в друга държава и да остана 1 ден по работа.
През цялото време си мислех, че ще видя старото момиче, което познавах. Тя дойде поне с 30-40 кг отгоре. Отвратителна гледка. Беше ми неудобно да я гледам, камо ли да се размотавам с нея по улиците. Как може да се запуснеш така и да не виждаш какво се случва в огледалото?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3683b54d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Автор.

Пак съм аз. Много ми е интересно защо хората тук четат една тема и веднага нападат автора. Ако четете внимателно ще видите, че никъде аз лично не казвам, че имам против дебелите хора. Никъде!
Аз съм болен от 10 годишен. Тогава още бях с 40 кг над нормалното ми тегло.
И да, нямам нито един приятел в живота, също и сестра, жива и здрава да е, няма значение.
Не търся съвети за отслабване или съжаление, злоба най-малко.
Просто се оказва, че в България наистина е много унизително и непрестижно да се размотаваш в компанията на дебел човек. Някак... излагаш се. Какво ще си кажат хората.
Ама, до човек си било, до душа, до среда. Дрън дрън, глупости до без край! Аз съм чист, открит, ведър, общителен, нормален човек, но ето, при най-обикновено запознанство веднага ме гледат в тялото, едно такова смутено и те гледат например в бедрата и не мигат. Аз лице нямам ли? И после те отбягват.
За работа да не говоря. Не мога да си намеря работа заради теглото. Дори за чистач.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e4f337a526
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Защото масово хората са ЗЛИ, НЕВЪЗПИТАНИ и БЕЗДУШНИ ПРОСТАЦИ-затова! Аз пък бих казала, че на мен СЛАБИТЕ-тоест КЛѝОЩАВИ са ми противни! Щото са ГРОЗНИ! А се мислят за секси и привлекателни! Няма нищо по-грозно от клечеста жена!
В латинска Америка има един такъв израз-"Грозно акто чупакабра! "-тоест длъгнеста, кльощава, грозна жена! Чупакабрата е Пуерториканско чудовище и не е особено дебело.... Това се казва за някой много слаб-грозен човек! ....

Да не каже някой ПРОСТАК, че аз съм дебелана и затова така пиша-не, не съм дебелана и бих се похвалила, че имам еди какво си тяло.... както и да е-дори и да бях дебелана-ИМАМ право да го напища това! Всъщност трябва да призная, че за БЪЛГАРСКИТЕ стандарти съм все още "дебела майка-праскиня"(бях и по-дебела "свиня" )!!!! Но това изобщо не ми криви шапката-подобни простаци и комплексари НЕ търся... Но само искам да си понавра малко по-отблизо дебелия си, кръгъл задник пред очите им, за да ги подразня и да им покажа, че СЕ ХАРЕСВАМ!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a775433a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Дебелия човек на подсъзнателно ниво внушава на хората, че не може да се погрижи за себе си, че е мързелив и т. н. и затова не е предпочитан и за работник.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 27ae1421f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Как така темата е писана в женски род, а коментар 17, уж от автора, е в мъжки? Някой нещо послъгва.
Иначе да, дебелите хора са обект на известно неприемане, защото се приема подсъзнателно, че са мързеливи и немарливи. Един вид като не можеш да се погрижиш за себе си, не може да се разчита на теб. Естествено, това не е съвсем вярно, въпреки че има доза истина. Разбира се, че има дебели хора, които са добри специалисти, а и не всички работят с клиенти.
На автора (независимо мъж или жена) вместо да се оплаква и да страда колко са лоши другите, мога да препоръчам да отиде на лекар, който да му направи хранителен режим, да започне да се движи и да полага усилия. Не познавам човек, който полага усилия и няма поне частичен успех. Това е само в негов интерес, освен чисто визуално подобрение, ще се почувства много по-леко и дългосрочно ще си спести доста здравословни проблеми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 554eb18562
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Автор.

Н21. Мъж съм. Сега видях, че в темата съм написал "попадалА", което е грешка, допуснал съм грешка.

Не се оплаквам колко са лоши хората. Пуснах темата, защото искам дс се допитам до повече хора откъде идва тази злоба и това отхвърляне към дебелите хора.
Аз нямам нужда от съвети за отслабване. Логично съм редовен пациент, с няколко забилявания и на един тон лекарства, но това си е между мен и докторите.
В темата задавам точно определени въпроси, но често на тях не се отговаря. Вместо това или ми се дават съвети за отслабване, или ме нападат, или друго.
А на мен просто ми е интерсно вашето лично отновшние към дебелите хора.

:)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3dd25d400f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Аз нямам проблем с хората с наднормено тегло като цяло, да си живеят така, щом така са си решили - техен си е организма, както и здравето. Ти си болен и нямаш избор ( ето това вече е тъжно ), но си единичен случай. Повечето пълни хора са такива защото изяждат големи количества храна. Нещо, което по някакъв начин отключва презрение в другите. Аз изпитвам презрение в някаква форма ( обаче не такава, че да обиждам, подигравам и т. н. ; не приемам унижаването за добра комуникация ) към алкохолиците, пушачите, наркоманите, а ми се е случвало и към пълните също. Защото се оставят да се сдобият със зависимости, вместо да си хванат юздите здраво. Има достатъчно неща, които могат да радват човек на този свят, не е нужно това да е алкохол , цигари или огромни количества храна. Но, както споменах, като цяло не ми пречат - животът си е техен. Криво ми става единствено за хората, на които им се случва, а не са си го избрали сами, нито са направили нещо самите те , за да се докарат до съответното положение.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0e90817464
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Защото българина има ненаситна потребност да се "изхвърля", да се "фука". Ако не с пари, то с хипертрофирали мускули. А дебелите не се вписват в тази мода. И двете са еднакво нездравословни, но това вече "бяга" от конкретния въпрос в темата, това го пиша за всички, които ще интерпретират погрешно коментара ми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 27ae1421f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   22, във втория си абзац съм отговорила защо според мен дебелите хора са обект на отхвърляне.
21

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: fc51defe91
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Аз нямам нищо против дебелите! Съдя хората само по характера им, това би ме отвратило в някого, а не единствено ако е дебел! Но нещо друго ми е много странно, защото много пъти ми правело впечатление и то е дебел човек да хейти и да се подиграва на друг дебел затова, че е дебел. Е това вече не мога да го разбера защо го правят? ! Вместо примерно дебелите да се подкрепят, така или иначе повечето хора ги отхвърлят само заради това, че са дебели, а пък те взаимно се ненавиждат и отхвърлят, даже и се подиграват един на друг, на няколко пъти ми се е случвало да съм свидетел на подобно нещо затова пък сега ви питам аз един въпрос защо това е така?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1edc84cdb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   26, може би, защото самите те не понасят себе си и като видят себеподобен с такава външност и не знаят как по друг начин да реагират освен с омраза, която е насочена към самите тях реално, не към отсрещната страна. Не знаят как да приемат и обичат себе и затова.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7206fa710c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   Защото са лакоми и докато се хранят приличат на гноми. Сериозна съм. Нито визията им ме отблъсква толкова, нито миризмата, която я има при затлъстелите индивиди, защото им е трудно да се къпят. Просто ми приличат на зли гноми, това е.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0e90817464
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   28., най-лакоми са хората с бърз метаболизъм. Дебелите нямат енергия дори да дъвчат и храносмилат.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 345e162b48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Изобщо не дрля хората според килограмите. И кокалесто-слаботелесни има много злобни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker