Омраза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Омраза
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 775 пъти
Намирам се в много лош период от живота си, със сериозни здравословни проблеми и не само. Всеки опит да ги разреша завършва абсолютно неблагополучно, вече почти 3 години. Напоследък се замислям над себе си и не знам обективно лош човек ли съм, или някои неща са нормални.
Бях влюбена в един приятел, мислех, че и той е, исках да се съберем.
Но друга му завъртя главата. Не я познавам, никога не съм я виждала, но изпитвам омраза към нея. Осъзнавам, че тя реално нищо не ми е направила, но е факт - мразя я.
Подобни чувства (макар в много по-слаба степен) изпитвам и към хора, които не ме харесват и го демонстрират много показно. Давам пример: Затрупана съм с работа. Колежка може да ми даде информация, която би ми спестила много време, в смисъл искам от нея само две думи, които биха ми спестили "издирване" на въпросната информация - търсене на определени хора из сградата, или из документи. Е, не ми идва отвътре да се държа добре след това с този човек. Дори неестествено ми изглежда. Както и ми изглежда неестествено да ми казва да "издирвам" информация от 1 или 2 думи и да си губя времето, вместо просто да ми каже.

Кофти човек ли съм, интересно ми е да "чуя" мнения, неповлияни от лични впечатления?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: d2680c2297
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ако живееш с омраза в себе си, нищо чудно, че имаш здравословни проблеми. Тялото е една съвършена лаборатория. Прави всичко възможно да капсулата и изолира негативната енергия, но ако трупаш и трупаш... а то не насмогва, ..

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 29120768d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хората не са само лоши или само добри, всеки има и от двете.

Въпроса е да се стремиш към по-доброто. Омразата е много тежко чувство, негативна енергия, която съсипва най-вече този, който мрази.

От личен опит го казвам. Не толкова мразя, колкото съм злопаметен - някой ако ми направи зло - помня и след 10 години.

И с тази моя злопаметност, освен да се товаря псиихически друго не съм постигнал кой знае какво.

Затова е по-добре ако имаш сили и можеш да се освободиш от такива чувства. Разбира се, не е лесно и не ставва винаги по желание.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fec7956906
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Като искаш нещо дали ще ти го дадат зависи как го искаш. Мислиш ли, че след като ти мразиш хората те ще ти отговорят с нещо друго? Лошите чувства не можеш да ги скриеш, усещат се. Ти самата помагаш ли на колегите с нещо? Не те харесвали... не са и длъжни, а не си много и за харесване. Аз лично гледам да стоя надалеч от такива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f5ba3ba5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Преди 2 години преминах точно през същите неща, които си описала.
Мъжът, който обичах се ожени за друга жена. И това при положение, че на мен ми казваше, че му било рано за брак и други подобни оправдания, а с нея още сравнително скоро след запознанството е почнал да го планира. Също чувствах омраза към нея, беше ми много трудно, изпаднах в депресия.
Също бях болна без да се разбира точна диагноза. Имах оплаквания видими и от лекари. На какви ли не прегледи ходих в различни клиники, десетки пъти изследвания, пих 7-8 вида антибиотици за 3 месеца без резултат, лежах и в болница. Бях болна така около 9-10 месеца, накрая само с пробиотици и билки оздравях.
Към днешна дата ми харесва друг мъж и ми е все едно за онзи, че е с друга. Както и от болестта се излекувах напълнло. Минаваш през гаден период, но съм сигурна, че и при теб ще отмине.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d885b474c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката
Благодаря за коментарите.
1 - Проблемът е в лечението. Не действа, както би трябвало. Справям се със задълженията си, с кански мъки, но се справям. Но започвам да се отчайвам вече, че ще се намери лекар, който да ме върне към това отново да се чувствам човек. Това го разказвам, защото то е повода да се замисля за нещата, които питам.
3 - Негативните чувства към колегите се появиха след това отношение, за което нямам обяснение (то е причина, не следствие). И, да, доскоро съм им помагала. А това да не кажа нещо на някого нарочно и да го оставя да си губи времето да го търси - абсурд. Точно защото, макар да не са длъжни, става въпрос за произнасянето на точно една дума, не за отделяне на време, труд и т. н.
Темата не е за това. Не бих навредила нито на колегите си, нито на жената, която ми отне човека, който ми беше опора и с когото мечтаех за семейство. Не бих навредила на никого, дори да беше законно. Но чувството е омраза и това е. Към колегите не е омраза, но е възмущение, просто не смятам, че съм го заслужила. Казвам това, защото въпросът ми е нормални ли са тези чувства, т. е. това, че тя не е виновна или че някой не е длъжен не премахва въпросните чувства.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b9b7a72127
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Звучиш като доста негативен човек. Ако така се държиш с хората, нищо чудно, че не те харесват и не правят нищо, за да ти помогнат.
Каквото излъчваш, това и привличаш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 75d604a7c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Номер 1, хайде пак с клишета! Не всяка омраза разболява - това е лаф, целящ да ни откаже от омразата. Някои хора няма как да ги обичаш и това си е!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c6d62f0639
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Според мен имаш друг проблем - може би в детството ти, в миналото. Оттам идва това - силно да любя и мразя. Да и на мен ми се случва аз на някого да направя добро, а той или тя ми отвръща с лошо. Така ти взима енегрия и ти продължаваш да си болна... Има няколко варианта - единият е да спреш да правиш добро, да си сдържана и за всяко нещо, което правиш да искаш услуга. Тоест на момента ти даваш, но и взимаш и така си в равновесие. Вторият път е да повярваш в Бог, Буда или в каквото искаш. Тогава просто казваш - Господ ще възведе справедливост и оставяш нещата в ръцете на съдбата, Господ или в което вярваш. Така ще спреш изтичането на енергия от теб и ще се успокоиш. Има и друго - прости на себе си, прости на хората, които са постъпили непочтено с теб и ги забрави. И продължи напред, но внимавай, не прави добро на всеки. А колкото до омразата - тя е безмислено чувство, само те изтощава отвътре и те разболява. Ходи по-често сред природата, на планина, слушай музика, заеми се с йога - за да се успокоиш и балансираш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f7611e52a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Н 7, не е нужно да мразиш тези, които не обичаш. С омраза само себе си наказвате. Не съм светица някаква, даже съм отмъстителна ако близък човек предаде доверието ми например. Но когато почувствам, че започвам да изпитвам твърде негативни емоции, променям веднага, няма да наказват моято си тяло и душа. Това съвсем не ми отнема удоволствието да си отмъстя ако това искам.
Не говоря за някакви крайности, де, просто да поставя човека в същата ситуация с малко екстра и отгоре, а после АУТ от живота ми и продължавам без да се обръщам назад. Не пазя никога в себе си омраза, обичам и уважавам себе си, не бих си го причинила.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2cc5be064b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Жената не ти е отнела приятеля. Той я е харесвал повече от теб, всеки си търси по-добрия партньор, няма лошо. Твоите чувства са твой избор, защо не избереш да не ти пука, вместо да таиш омраза? Тя те разболява, прав си е 1, нищо, че са му набили единички. Какъв лекар очакваш да ти помогне? ! В случая егото ти те кара да седиш в тоя негативизъм, но животът си продължава. Чети повече книжки за самоусъвършенстване и мисли! Това е самотно занимание, сама трябва да си помогнеш, а не да опитваш да контролираш другите, успех ти желая!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker