Защо темите масово се изопачават - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо темите масово се изопачават
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 688 пъти
Защо масово някой като напише тема, не се отговаря конкретно на въпроса, а на всичкото отгоре се изопачават думите на автора и темата напълно се разводнява, обезсмисля и се превръща в поредното набиване на канчета, а "аз видиш ли съм г-н/г-жа перфектен/а". То човек пишман да стане, че е писал. Имаш проблем и питаш като човек за някакъв съвет или поне разбиране и се почва един назидателен тон "ама ти ся що така, що така правиш". Абе хора, аз съм ги мислил тези работи и съм решил кое и защо да го направя, питам съвсем друго. Да не мислите, че сте гении и аз не съм сетил. Така съм сметнал, че е най-доброто, така съм направил. Спрете да слагате думи в устата и да отговаряте за неща, които не са ви питали. Ако можете да кажете нещо конкретно по темата, кажете, ако не можете да сте полезни, се махайте, поне да не изнервяте допълнително обстановката. Енергийни вампири ли сте, перфектни ли сте, какви сте? Удоволствие ли ви доставя да се заяждате? Питам и отговор не чакам. За един прЕател питам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2d38c143fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   От къде гониш хората да се махат, че не разбрах? От личния ти сайт? Като знаеш кое как е най-добре, защо питаш? И като не ти служат отговорите, не ги вземаш предвид и толкова. Само, че виждате ли, толкова съм тънкообиден, че не понасям никой, който не е съгласен с мен. Точно ти се държиш като перфектния, дето е винаги прав, а другите ако не те подкрепят да изчезвали. Като не понасяш чужди мнения, защо искаш нещо от другите, решавай си сам.
И много си дребнав. Не ти стигна да храниш хората в коментарите по темата за бележката на дъщеря ти по история и за даскала, че пусна и втора тема.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6957308660
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Когато не ти се чува думата в реалния свят, държиш да се доказваш пред непознати в интернет. Защо сега разваляш на хората рахата? :)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d3a55740a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   1, Ако за вас е нормално да си изливате злобата върху хората, които търсят съвет, за мен не е. Въпросът е, че темата тръгва в съвсем друга посока и реално се обезсмисля. А и не ми харесва да ме обвиняват в неща, които не съм казал.

ПС: ако искам ще пусна и 100 теми. Щом комплексарите имате право да изопачавате всичко, аз пък имам право да пускам теми всеки ден.

А между другото не става въпрос само за моята тема. Масово е така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c03cb3975c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Много хора май бъркат тоя сайт със специализирана помощ... Т. е. да плащаш на някой, за да работи с теб, да те разбира, да ти влиза в положението, да търси решения които теб да удовлетворяват. Никой тук не ти е лекар, психолог, адвокат и т. н. Тук формата е доста различен - хората пишат коментар спрямо собствената си мотивация и опит като обикновен човек. Която е най-разнообразна и в двата края на спектъра. Някакси е елементарно да се сетиш, но... Всеки който си е имал работа с интернет знае, че това не е "safe space", точно обратното.

"То човек пишман да стане, че е писал. "
"ако не можете да сте полезни, се махайте"

Това че си станал пишман, никой не ти е виновен. Поискал си мнение, дали са ти го, по начинът който го виждат. На никого не плащаш, за да изискваш отношение... Никого не си "наел", че си тръгнал да "уволняваш".

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 63fe84ad2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Това е доста показателно какви хора сме в това общество.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4e2d749f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Ми то затова и останаха само злобари в сайта. Никой човек с поне малко себеуважение не иска да си причини подобно нещо. Да, факт е, че се изопачават и всеки се хваща за някакви си негови дреболии и става една говорилня и нищо по темата. Факт е и, че не е редно, защото не това е идеята на форумите. И такива доводи като на номер 1, че всеки комплексар бил свободен да си излива злобата и ние трябва да се правим, че го няма и да не четем, за мен е най-глупавия аргумент. Подобен аргумент може да има само този, който пише злобни коментари или поне е толерантен към тях. Нали затова в крайна сметка има модерация - не да се правим, че комплексарите не съществуват и сме над тях, а да не им даваме поле за изява и да не се обезсмислят цялата идея на форума. В този ред на мисли къде в цялата работа е модератора?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d3a55740a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   До 1

"толкова съм тънкообиден, че не понасям никой, който не е съгласен с мен"

Не е въпроса някой да се съгласява с мен, а да не ми слага думи в устата.

"Точно ти се държиш като перфектния, дето е винаги прав"

Това, че мнението ми не съвпада с твоето, не означава, че се държа като перфектния. Защото в моите очи ти се държиш като перфектния, понеже си налагаш мнението. За разлика от теб аз поне съм в самата ситуация, а не съдя по нещата от един текст. Нещата не винаги изглеждат така, както ги четеш. А дори и да е така, не е твоя работа аз как си възпитавам детето.

И в крайна сметка изобщо не става въпрос кой е перфектен и кой държи да е прав, ами въпросът ми беше какви права имам в случая, на което ти така и не отговори. Но пък за сметка на това не спря да се заяждаш, отклоняваш темата и извърташ думи.

"Като знаеш кое как е най-добре, защо питаш? "

Ми аз питах съвсем друго, а не дали съм бележкар, ама няма кой да чете. По-лесно е да си избиваме комплексите.

"Като не понасяш чужди мнения, защо искаш нещо от другите, решавай си сам. "

Аз не исках мнения, а конкретен отговор от гл. т. на действащи наредби. Това, ч е ти го приемаш, че трябва на всяка манжда мерудия ид а си казваш мнението, без да те питат си е твоя интерпретация.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d3a55740a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   4, там е въпроса, че не съм питал за мнение и си го давате, без да ви го искат.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2d38c143fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   "Аз не исках мнения, а конкретен отговор от гл. т. на действащи наредби. " И го искаш от случайни анонимни хора в някакъв сайт? Има си регионално управление на образованието и Министерство на образованието, търси отговор от тях.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2970b3f9df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Авторе, демокрация, бате! Нека ти го обясня - има свобода на словото, но тая свобода зависи от... кашлюк, модераторът или модераторите, ако вече са поне двама. Каквото и да пишем, той решава дали да го одобри или не. Напоследък се правят някакви опити да се вадят от нафталина стари истории от преди 8 и повече години с идеята да се активират отново. Явно собственикът и модераторът са решили да симулират масовост, т. е. темите да не стоят дълго време неактивни. Сега те питам - как се симулира масовост, ако триеш мнения? Не става, нали? Някой си е направил труда да напише нещо, а ти го махаш? Няма как! Все пак каузата ти е сайтът да изглежда като мини версия на Фейсбука!

И когато не махаш никое мнение, това означава, че всеки злобар ще може спокойно да си... удари една по адрес на автора, докато се гледа в огледалото. После друг ще му отговори през времето си пред своето огледало, ще се скарат така хубаво и циркът ще продължи! Ако имахме реална модерация, вероятно над 50% от новите теми и коментари щяха да отидат в коша. Сървърът щеше да е облекчен от товар, хората щяха да са по-доволни от времето си тук, въобще идилия! Но понеже целта е да сме "мега-хипер-ултра-четения сайт", няма да видиш модерация! Дори няма да се изненадам хора от персонала /собственик и модератор/ да се включват с провокации, за да поддържат скандалите в стил "Биг Брадър"!

Искаш темите да не се изопачават? Питай модераторът защо публикува коментари, които съдържат хейт, не са полезни, бъкани са с обиди и "раздават мъдрост" вместо съчувствие! Каквото и да напраскаме аз, ти, баба ми, Кифльото, Сабатката и други тукашни герои, той е човекът, който одобрява мненията! Той решава какво ще видиш и практически неговите действия определят хода и тона на дискусията. Пример - един потребител ти съчувства и пише по темата, 10 те хранят и спамят. Той пуска всички и почва скандал, който вероятно дори не е по темата. Ако пусне само съчувстващият, ще ти е хубаво и темата ще дава вид на не особено активна, но пък се обсъжда това, което авторът иска. А ако пък вземе да изтрие съчувствието и остави храненето... ще се чудиш в коя джунгла се намираш, а скандалът си започва по график!

Каквото и да те дразни тук, явно е одобрено от модераторът /и шефът му/. А щом на тях им харесва така, както каза Класикът, такива като теб могат да "се махат, поне да не изнервят допълнително обстановката. " Щом видяното не те кефи, ти си енергийния вампир и токсичния тук, брат! Просто е - ако си единствения канибал в Ню Йорк, си излишен. Ама ако си единственият нюйоркчанин сред канибалите, тогава не канибалите ще си ходят.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6b2892fcdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Авторе всеки пречупва темата през своята си призма, която е създадена на база преживяното лично от самия него, затова се получава така.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b58b560959
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Номер 10, не си прав. Не може модератора да ти е виновен за всичко. Просто хората масово са злобни и нещастни. Като нападнат някой друг им олеква, че те са с нещо По. Ти искаш някаква нереална версия на сайта, всичко да е цветя и рози. Не става. Тук не става и в реалния живот не става. Мен лично също ме дразни тази злобарщина срещу всеки дръзнал да пусне тема за нещо, но не виждам с какво модератора може да помогне в случая. Като гледам коментарите, трябва да изчисти 90% от мненията. По-скоро трябва да се запитаме ние какви хора сме и какъв е този свят нашия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c829a35764
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, тук не пишат милиони българи! Можеш да видиш колко посещения дневно има сайта. Колко ли от тези посетители не пишат или се изказват рядко, защото не искат да се занимават с поредната истерична мъжемразка или поредният умник, дето мисли, че ако надспори жена тук, ще я навие да му пусне? Дори не споменаваме разни там Кифльовци и Сабатки, фенът на боздуганите, фенката на "качественото ДНК" и разни там... онлайн герои, които извън тоя сайт са никои.

А защо тези герои получават виртуална слава? Защото модераторът им я осигурява! Смяташ ли, че мненията на изброените не нарушават правилата? Ако ги нарушават, защо са тук? Не 90, а 100 процента да изчисти, ако трябва! Когато правилата са пожелателни, нивото става ниско.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d3a55740a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ето един пресен пример. В една тема жена писала, че автора не бил виждал жена, само защото има мнение различно от нейното. Аз просто ѝ отговорих (не съм автора), че не разбирам каква е връзката между (не)виждането на жена и различното мнение. А тя ми отвърнала, че и аз не съм виждал жена и добавила, цитирам "ма не ми разправяй, че имаш жена, щот не е така. "

Как точно го разбра, не знам. Стана ми доста смешно, като го прочетох, защото съм женен от 13 г. при това щастливо, ама според нея не съм виждал жена и това го "разбира", без да ме е виждала дори. Ама ей на, жената така си решила, върви обяснявай.

Като отговорих, че съм семеен от 13 г., ми набила 3 единички, понеже няма какво да каже друго. Ей това е нещото, което най ме дразни в много потребители тук. Някой си решава ти какъв си, без да те е виждал дори, само защото така му оттърва на тезата, изкарва те най-големия убитак, само защото не му харесва мнението ти, или се хваща за някаква думичка и почва да върти около нея някакви теории и да си прави някакви негови си изводи, които са само в неговата глава. На човека така му се иска да си убитак, понеже не споделяш мнението му. И понеже не може да те обори, започват обиди от личен характер, преиначаване на думите и изместване на темата.

И в крайна сметка вместо да се води градивна дискусия, се получава една говорилня, всеки си говори, каквото си иска, нямащо общо с темата, всеки говори, измисля си, слага думи в устата на другите, живее си в неговия си свят и т. н. Това ако е форум, аз съм трамвай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker