Защо масово младите хора мразят Русия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо масово младите хора мразят Русия?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1813 пъти
Здравейте. Днес ще поставя една тема, за която съм се чудил винаги. Защо голяма част от хората мразят Русия, мразят руснаците и обичат много Америка, ЕС и НАТО? Дори тези хора са за това България да бъде вкарана във война, като дадем оръжие на Украйна. И също искат да въведем еврото, за да може да станем още по-бедна държава.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: b5a435e030
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   На 20 години съм и почти никой от връстниците ми (приятели/познати) не мрази Русия. В училище даже си спомням как се подигравахме на американците колко са глупави, но да мразим някого - не. За еврото, НАТО или ЕС не знам, никога не сме ги обсъждали. Има изключения, но нищо масово. Не знам откъде ти е информацията.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c1c3b3bc7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Какво да им харесваме? Руснаците са тъпи пияндурници, а рускините са курви. Могат само да се наливат с водка от сутрин до вечер, докато жена им се лашка с някой за пари.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c9f1a27939
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Защото са дебили с промити от либералните медии мозъци. Просперитетът на Европа се дължи до голяма степен на взаимно изгодното сътрудничество с Русия, а от въвеждането на еврото ще загубим минимум 150 милиарда лева - ще ни приберат почти целия фискален резерв, политиците ни ще доокрадат остатъка, ще плащаме дълговете на гърци и италианци, а за капак ще теглим и по 10-15 милиарда на година заеми. Резултатът ще е пълна катастрофа, след 10-12 години ще сме станали папуасите на Балканите, ако го допуснем

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 03e4003563
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   Ти какво добро видя през живота си от Русия?
И ми покажи една държава, която да е обедняла, след като е въвела еврото...
Изхвърли си маратонките Найк и Рийбок или дънките и си купи руски заместител. Оффф... чакай... забравих... то няма!
И колата ти сигурно не е руска...

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 084b6a0259
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   30 години Макдоналдс, КФЦ, банки, Холивуд, КокаКола, Пепси кола, Инстаграм, Фейсбук, рекмлами идоли/////...

Найк, Ъндър армор, да продължавам ли /

Американцте са окупирали мозъците на малките деца и младите хора още от люлката ги промиват с Картуун нетуърк и детските филмчета за барби, батман, спайдърмен, там американците са герои а руснаците са ЗЛОДЕИ, това е американската пропаганда, за която никой не говори, но е факт

Младите нямат собствено мнение и мразят руснаците, защото така са чули по телевизора.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 508223ab1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

6.   Темата е провокация. Знаеш отговорите, но искаш си чешеш пръстите. Накратко - виж баба си и дядо си как живеят ако още са живи и виж немските пенсионери (незасегнатите от руския ботуш) и английските пенсионери. А еврото е хубаво нещо, но не за глупави и алчни хора на власт.
Ще ти го обясня като на инфантил - в еврозоната е като автомобил. Важна част от съвременното ежедневие, но в грешните ръце - смъртоносен. Ако го дадеш на тийнейджър на 14 може сериозно да пострада и да нарани и други хора около себе си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cbf7dadfcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

7.   Ми щото едните правят iPhone-и, а другите една кафеварка не могат да направят. Само ракети и бомбандировачи за трепане на хора, ами и те не действат.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: af4ff1e5d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

8.   Отговорът на въпроса ти се съдържа в заглавието ти. Защото са млади, израстнали са във (дез)информационната ера и младите им, наивни мозъчета са промити още от ранна детска възраст с антируски, американофилски и русофобски глупости от родителите им, които също мразят Русия, и се опитват да настроят и тях срещу нея, и от интернет. Както виждаш 2 поколения наред вече растат с "демократичните" глупости, с които западът все още им пълни празните кратуни, а нищожните им мозъчета наивно попиват и абсорбират всичко казано, като гъба. Безмислено е, да се опитваш да ги убеждаваш в каквото и да било. Те не са расли във времето, в което ние сме расли и никога няма да ти повярват, че тогава беше по-добре, защото не са живели тогава, и не знаят какво е. Единственият им "достоверен" източник на "информация" са глупостите и лъжите, с които родителите им им промиват мозъците още от малки, за да ги настроят срещу Русия, и да ги програмират със същото мислене, като тяхното. А най-лошото е, че те тъпо, сляпо и безрезервно им вярват, без да влагат нито грам собствена мисъл, защото не са способни на самостоятелно, логично-критично мислене. Прекалено е късно за краварските подлоги, Киро Свинята вече им е промил мозъчетата с лумпенизирана ковид пропаганда из основи. Загубена кауза са, няма надежда за тях. По-добре ги остави да си тънат в тяхното си блато на злоба, омраза и комплексарщина, и не ги оставяй, да те повлекат в него.

Дон Жуан

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 717a76517e
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

9.   Не е ли очевидно? Разликата в стандарта и манталитета между Русия и запада е меко казано огромна. По време на комунизма ни предадоха техния манталитет и ни върнаха 100 г. назад. Знам, че сега ще кажеш, че по време на бай Тошо сме живели добре, но истината е, че беше на заем, защото подобна система убива инициативата и предприемчивостта, а това, което е в момента, не е демокрация, а все още ни управляват децата на комунистите и манталитета си е все същия. Затова сме и на това дередже, защото още витае манталитета на руснака.

С просто око се вижда, че колкото по на запад отиваш и се отдалечаваш от Русия, толкова по-добър става стандарта. Просто защото по на запад бившето руско влияние намалява. Виж и разликата между източна и Западна Германия. Уж един народ, а огромна разлика в стандарта и манталитета. Смятай как се отразява минаването на руския ботуш и то десетилетия напред. За двете Кореи пък какво да говорим.

Колкото до младите те не са обременени и промити като старите, защото не са живяли толкова по бай Тошо, когато са промивали мозъци как комунизма е най-великия. И затова имат по-трезво мнение за комунизма и респ. за руснаците, понеже са ни го докарали. Дори самия бай Тошо след посещение в Япония е осъзнал как комунизма всъщност води до изоставане в технологично отношение и има едно интервю, в което самия той казва, че трябва да се направи завой към пазарна икономика. И разбира се скоро след това го смъкват от власт останалите комунисти.

Колкото до еврото е доста спорно дали ще доведе до обедняване. Това е мантра, която повтарят проруски политици като копейкин, зада трупат електорат. Ние реално сме си на евро от години.

Колкото до Украйна не мисля, че прозападно настроените са за даване на оръжия. Това няма нищо общо. Като цяло почти всички са против.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f72617f7d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Защото мама и тате от Хамерика и т. н. крадват кинти, освен тези които им дават за да се правят на много "демократични".

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 508223ab1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Моето поколение - повечето хора родени след 90та година и тези след нас, не подкрепяме Русия, а сме прозападно настроени, въпрос на време е да се стопят русофилите просто защото са стари, с промити мозъци. Още 10-20 години и в България няма да има помен от русофили :) Съответно електоратът на БСП ще измре. Младите, новите българи сме с ЕС.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 717a76517e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   5, да разбирам ли, че караш руска кола или?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 717a76517e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   до 8

"Защото са млади, израстнали са във (дез)информационната ера"

Викаш старите бяхте информирани безпристрастно и честно. Израстнали в "информационна" ера с Канал 1 и Ефир 2, където само хвалиха комунизЪма и бай Тошо и ако някой се осмелеше да каже истината го вкарваха в Белене и повече не излизаше жив от там. Много информирани бяхте, направо професори сте били. Затова и половината бяхте агенти да слухтите кой аджеба ще каже нещо, което е извън опорните точки, че после да му стъжните живота по лагерите.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 717a76517e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   10, напротив мама и тате са живели по бай Тошо и са израстнали пропити от пропаганда и мътят мозъците на децата си.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 550a7cba4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   Авторе и рашистките фенове, най-добър отговор ви дава синът на другарката Корнелия Нинова. Завършил в САЩ, работил за еврейската банка Голдмън Сакс, сега преподава в Калифорния. Изглежда онези от щатите яко са му промили мозъка че е предпочел гнилия Запад пред Россия.
Синът на Медведев, дъщерята на Лавров, дъщерята на зам. -председателя на руския парламент Сергей Железняк, на самия Путин и още много деца на руския политически елит учеха, живееха и въртяха бизнес на Запад преди санкциите. Сигурно и на тях " младите им, наивни мозъчета са промити още от ранна детска възраст с антируски, американофилски и русофобски глупости от родителите им... ", както пише №8.
Даже и самият Ким Чен ун е учил в Швейцария. Защо ли?
Та така, авторе, техните деца не си харесват държавата, ти се чудиш защо нашите не обичали Русия и рашките и отиват на Запад вместо в Магадан, Воркута, Чита и всякакви други прекрасни места.
Има в ютюб едни видеа Неизвестная Россия, погледай малко и си отговори сам.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3b63a9a07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

16.   Брех, жив да не бях. Само до преди няколко месеца в сайта нямаше кьорав прозападен и само да се кажеше нещо против Раша и веднага отнасяше 100 единички. Почти нямаше и коментари против Русия. Сега гледам тенденцията се обръща. Започвам да имам надежда за България.

Особено в началото на войната русофилите яко бяха излезли от бърлогите, сега гледам са се покрили от срам ли, от какво не знам. Явно дори и те масово осъзнават, че дори и във войната, единственото нещо, в което уж ги биваше, вече и в него не ги бива.

Особено Джингиза много се пънеше, ама и той се покри по темата. Ама иначе живее в лошия запад.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3b3422891e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   А защо политиците привърженици на Рассиа не пращат децата си да живеят и учат там? А са я в "лошата" Америка, я в някоя държава в Западна Европа. Искам да ми кажеш един политик пратил детето си там, моля.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cbb3a33692
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Ти си оня, дето пише русофилски провокативни теми. За младите хора не знам защо я мразят, но аз си спомням соц-а и никак не беше добре. Ако някой хвали онова време, просто изпитва носталгия към младостта си, нищо повече. И не, не обичам Америка, просто ЕС и НАТО са мястото ни, не Русия. Просто виж как живеят хората в едната страна на конфликта и виж другата, веднага ще си отговориш на въпроса с кого си струва да бъдем.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3de9e0837e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Прочети Ботев и Захари Стоянов и ще си отговориш на въпроса.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 23a69cd6fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Защото са зелени зомбита, които си нямат представа какво ги чака. Ние поне опитахме от спокойният живот преди 89-та, и оттогава България стремително лети към дъното, нищо вече няма-нито икономика, нито образование, нито здравеопазване, всичко е унищожено. А какво още ще видим, не ми се мисли, ще станем пещерна държава.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 717a76517e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   20, ми емигрирай в Русия и си живей пак спокойно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c8c620cd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

22.   21, а ти защо не отидеш в краварника и да си мучите колкото искате, нали това искате. Окепазихте тази красива България, направихте я джендърска, паради на педали, семейства правят мъже с мъже, скапахте й икономиката, станахме клошарите на Европа, не ви ли е срам от това? Какво ще оставим на децата си, педераска държава, това ли искате? В Русия все още има човешки ценности и истинските хора ще оценят това, а САЩ с педерастията ще се затрие като долни педали, вече и закон си сътвориха еднополовите да създават семейства. НАТО и то е пълно с педали, нета е пълен с информация за това, даже командният им състав е от такива. Гнус ме е от такива, а вие ги боготворите, значи искате да живеете като тях. Живейте но не тук, ние сме длъжни да опазим България, клетва съм давал в казармата и ще удържа на клетвата, започне ли чистка, веднага се включвам на страната на нормалните българи.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c8c620cd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   17, а ти къде видя свестен политик, всички са краварски подлоги, затова пращат децата си на Запад, затова и България се скапа, защото тези подлоги я продадоха на краварите. Докато бяхме с Русия, тук нямаше руски военни бази, а краварите затова ни вкараха в НАТО, за ди ни окупират без бой, вече имат няколко бази тук. Преди 89-та много хора завършиха висше в Русия, и имахме развита икономика, сега уж юпита от Харвард идват и се правят на многознайковци, а видяхме колко струват, гола вода са като Киро-тъпото. Не дипломата прави човека умен, а способностите му. Защо ли си губя времето със недорасли бъдещи подлоги без достойнство?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 775f9e791e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

24.   22, като ги пишеш тия глупости, вярваш ли си? Всички западняци са обратни, чудят се как и кога да си сменят пола, а впиянчените руснаци, дето нямат нормални тоалетни, са истински хора по семейните ценности? :-)) Ще падна от смях :-) Не си ходил много по света, нали? Затова вярваш на каквото прочетеш из нета :-)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 252bdf4f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Това с даването на оръжия, които ще ни вкарат във войната е такава смешна опорка, че нямам думи.
По темата.
Нека се правят ясни паралели между политика, народ, личности и култура.
Факта, че съм против политиката на Путин, не ме кара да мразя руснаците, или руската литература, изкуство и тн. Бих казал, че всъщност подкрепящите Путин са истинските русомразци. Няма държавник от близкото минало, който толкова много да е прецакал руснаците. Ако си русофил, би трябвало да си против Путин.
Автори като Достоевски и Булгаков са ми все така любими.
Не е нужно да си безформена празна тиква без собствено мнение, мислейки, че все трябва да е на страната на Русия.
Също ще ти кажа, че живея в чужбина и в моят квартал освен с украинци се напълни и с руснаци, които избягаха от режима на Путин и мобилизацията

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: afac228dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Не са само млади майка ми и брат ми ги мразят защо ли защото бомбардират мирни цивилни

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 717a76517e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   22, защо аз да ходя в САЩ? Не аз, а ти се оплакваш от режима тук. На мен си ми е добре тук, а по твоите думи на теб ти е зле. Искаш комунизъм и аз ти предлагам решение - върви в С. Корея. И не забравяй да влезеш тук и да кажеш колко е хубаво там. Ако оцелееш де. Или поне ти е разрешен интернета.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3b3422891e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   22 - Нямаш представа колко би сексуални хора има в милата ти Расиа. И какъв разврат се шири там. Бях по програма Еразъм в чужбина. Та там руснаци и рускини не подбираха. Живееш в някакво илюзорно минало. В което вождовете са нареждали какво да се пише и какво не. И тогава е имало хора с различна сексуална ориентация. Но са го крили. А хората са живяли в някакви техни заблуди. По писането ти разбирам, че си човек на възраст милеещ са соца и Русия. Мога да ти кажа, че 80% от младите ще се махнат ако се върнат нещата за които мечтаеш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 76bd1daebe
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Не руснаците а путинизма заслужава да бъде мразен, защото е човеконенавистен режим. За него човешкия живот няма стойност, нито на своите нито на чуждите. Важно е единствено заграбването и плячкосването на територия. Към руснаците мога да изпитвам само съжаление, че такава богата страна, където всички могат да си живеят райски я доят само лоялните на диктатора олигарси.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 481de90fd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Аз лично като бях дете бюх обсебен от Русия. Вкъщи имахме книги още от времето на СССР, детски списания като Колобок, разни пътеводители за Москва и т. н. Русия ми беше мечта. Но тогава не познавах руснаци. Заминах да работя в чужбина и там бях в град, пълен с руснаци и видях какви са като хора. Ами не ми допадат. Много са студени и нагли, държат се имперски и имат порочни бизнес практики. И американците са така, но в по-малка степен. Ако руснак заеме висока длъжност веднага си наема други руснаци. Освен това и политиката им е мега гадна, особено външната. Но разбирам как такива хора може да гласуват за Путин, много от тях са пасмина. И са адски студени хора. Те и чехите, поляците и словаците са леко студени, но сред тях има много по-приятелски настроени и човечни. Руснаците са толкова студени, че нямат човечност.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 522ff5b7da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Чел съм руски книги, слушал съм руска музика и съм гледал руски филми. Това няма нищо общо с мнението ми, че путлер е комплексирано джудже, което си мисли, че може да държи света в краката си. Също така ми изключително смешно като видя разни чички и лелки да ми обясняват какви братя са ни руснаците и колко хубаво сме видяли от нея (явно историята не им е била силен предмет).

Не мога да кажа, че мразя, но определено не харесвам политиката на Русия. Да не говорим, че руснаците, които съм срещнал, са също толкова плиткоумни, колкото хората, които разправят как "по байтошово време беше рай".

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3b63a9a07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   30, там е работата, че руснаците масово подкрепят Путин, защото имат неговия имперски манталитет. Аз даже си мислех, че изборите там са манипулирани. Но разбрах, че не са. Гледам един руски ютюбър, който интервюира случайни руснаци и масово руснаците наистина го подкрепят. Особено сред по-възрастните положението е страшно. Промити мозъци на н-та степен, чак е жалко. За Украйна говорят със злоба и се радват, че там умират невинни и даже заплашват и кълнат. Когато се говори за провал на някоя военна операция в Украйна, не вярват и се кълнат, че не може да е вярно. Ако обаче операцията е успешна, тогава задължително е вярно. Малкото непромити хора (обикновено млади) отказват да отговарят на въпроси с думите "предния път си казах мнението и не свърши добре". Т. е. репресиите са си в сила и до днес там като по комунистическо.

Най-жал ми стана, когато гледах интервютата по руските села. Първо че почти нямаше трезвени мъже в цели села. Второ нямаха улици в буквалния смисъл на думата. БУквално вървяха по тинята и кални черни пътища. За тротоари и тем подобни и дума да не става. А това, което най-много ме втрещи беше, че нямаха течаща вода вкъщи. Буквално ходеха с кофите до някаква обща селска чешма да мъкнат вода. Напарво бях потресен. Не повярвах, че това се случва в 21. век в Русия.

И най-жалкото знаете ли кое е? Че тези хора благославяха Путин. Представяте ли си? Направо ми гръмна мозъка.


В НАЙ-БОГАТА НА РЕСУРСИ СТРАНА В 21. ВЕК ХОРА, НОСЕЩИ ВОДА ОТ ОБЩИ СЕЛСКИ ЧЕШМИ КАТО В 15. ВЕК БЛАГОСЛАВЯТ ПРЕЗИДЕНТА СИ.

Дори дубайците в пустинята имат вода вкъщи. Просто за миг си представих как примерно норвежци, дубайци и други от богати на ресурси страни носят вода от другия край на селото. Това само в Русия може да стане. Уж богата държава, а 90% от населението извън Москва и Петербург живее като в 15. век. Че те дори в Римската империя са имали канализация. Ужас просто.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 191837f5e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   А аз питам, има ли за какво да я обичат Русия? Спасила ни била някога от турско робство. Е, и имала там едни интереси, за да го направи, но масово това се пренебрегва. Мен ме дразни това идеализиране на Русия. Доказали са отдавна, много преди сегашната война, че са далеч от всякакъв идеал. Диктаторска полуазиатска държава с култ към личността. Олигархическа върхушка и огромно бедно население. Безогледно тровене с новичок. Навални и Скрипал. Помните ли ги, или вече удобно ги забравихте, уважаеми русофили?
Заради дързостта си да критикува режима на Бащицата, Навални е в затвора. Просто и логично, какво значи тук някаква си личност?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker