Обичам да обикалям по контейнерите за смет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Обичам да обикалям по контейнерите за смет
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1384 пъти
Здравейте на всички. Историята ми е следната: мъж съм малко над 30 те години от голям град. Имам си добра работа, образование, кола, жилище абе не съм лишен от нищо. Винаги съм бил практичен човек, който се стреми да намери приложение на всичко и само тогава когато съм сигурен че не става за нищо тогава да го изхвърля. Нямам мания към скъпи играчки, дрехите ми не са маркови, но не са и стари парцали. Абе с две думи обикновен човек. Имам обаче една мания която не мога да си обясня. Когато вървя и намеря нещо оставено до казана за смет което ми представлява интерес винаги го прибирам. Така съм спасил стотици книги, подарил съм поне 10 работещи телевизора на хора които имат нужда, а не могат да си позволят. Не ме рабирайте погрешно - не трупам всичко в къщи. Доста книги съм дарил на библиотеки. По ценните съм си ги оставил. Продал съм и много екземпляри. Намирал съм кристални сервизи, чисто нови съдове от неръждаема стомана на известна италианска марка и други подобни. Което не става за нищо влиза в така наречената категория скрапинг - демек отива на пункта за цветни метали като и така съм изкарал доста пари. В разни форуми за стари вещи съм подарил и продал доста неща. Вътре в контейнерите не бъркам държа да отбележа. До сега никой познат или колега не ме е видял, но съм ги предупредил всички предварително, че ако ме видят до казана значи е имало изхвърлени книги и съм ги преглеждал :D Вчера вечерта излезнах да се разходя малко и до един казан намерих кафемашина. Еми прибрах я. Още не знам какво ще правя с нея тъй като не съм я прегледал, но най малкото което е ще отиде на вторични суровини. Приятелите ми ме знаят и ако имат нещо за изхвърляне ми го заделят. Мечтата ми е да превърна тази моя мания към боклуците в бизнес - нещо като антикварен магазин. Нормален ли съм според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 92704dbf2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Имам един такъв приятел, който се занимава с колекциониране на стари антики и всякакви ценни неща от миналото и ги продава на битака, и той рови в контейнерите за интересни неща. Много интелигентен и начетен човек, давали са го много пъти по телевизията. Моят съвет е да правиш каквото ти харесва и те прави щастлив, не вредиш на никого все пак.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 87418bbf34
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Уф, на стари години ще станеш като клошар с тази мания. Дядо стана като такъв като мина 70така и почна да откача... То бива да си тарикат, ама всяко нещо си има граници.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4de78fbd9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ее, браво! Това си е супер добър начин за даване втори живот на ненужни за други вещи, а това с книгите ме възхити! Рециклиране на предмети и уреди, помагане на хора, които не могат да си позволят да си купят, браво!
Аз съм луда по старинни неща и също съм прибирала захвърлени неща. Макар че, където живея обикновено ги оставят на чисто, заградено място известно време, ако някой нещо си хареса- си взема. Аз също съм оставяла неща. Дори създадох моя група (в чужбина) за подобни неща, покупки/продажби или подаръци на ползвани неща, на които може да се даде втори живот.
Реставрирам някои, други разбивам и създавам нещо красиво от материала. Последно: преди две седмици бяхме на разходка с мъжът ми и видях прекрасна червена кожена раница оставена до контейнер. На мига видях точно какво мога да създам от нея и естествено се приближих да си я взема. Но за съжаление здравата (не наранена/не надраскана) кожа не беше достатъчна за това, което си представих веднага, че мога да направя с нея. Но пък ако се нарежат здравите части на тънки ивици, могат да станат красиви гривни; вързанки; дори колие или да украся някоя рамка, да нарисувам с парченцата от кожата нещо т. н
Книги също вземам задължително! Понякога ги "забравям" на някоя пейка в парк, в автобус или до училище- зависи от тематиката.
Поздравления!
Само не ги събирай в дома си- освен книгите и може би малки неща, в които се "влюбваш". Наеми си гараж ако нямаш, почистване и събирай там, описвай ги, проучвай произход т. н и така можеш да вдигаш цената, на които продаваш. За мен е страхотно хоби и супер зареждащо да реставрирам стари (по- малки) мебели; бижута; дори някои посуда.
За мен си по- нормален от онези например, които дават луди пари за нещо ново, но некачествено и "без душа".
Ще ми е интересно ако решиш да публикуваш някъде някои неща, да ги видя.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c1add0a201
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Номер 2, ти четеш ли бе, какъв клошар? !
Аз смятам, че си ексцентричен и готин. Би било огромен проблем ако трупаш стари и развалени уреди и неща. Ти изкарваш пари от тях, подаряваш на бедни хора и правиш боклука да не е боклук. Тоест, според мен правиш нещо полезно даже. Веднъж взех една стара книга за обща медицина, още стои на село. :)

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 356443f642
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не виждам нищо лошо, даже има такъв израз: боклукът за един е съкровище за друг. А и е похвално, че голяма част от нещата не запазваш за себе си, а даряваш или продаваш, защото иначе има риск да станеш вещоман в бъдеще. Аз имам близък човек, с който много си приличате в това отношение, но при него е по-скоро изключение, рядко прибира нещо от боклука. В началото се шегувах на тази тема, сега вече го считам за нещо в реда на нещата и в никакъв случай странно. Аз самата обаче не бих се занимавала с това, просто самата мисъл да взема нещо чуждо, макар и изхвърлено на боклука, ми е неприятна. Изключвам книгите разбира се, за мен е кощунство да се изхвърля книга, каквато и да е тя, та когато имам възможност ги спасявам. :-)

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 73b2423efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ненормалното за мен е че те вълнува дали си нормален, като правиш нещо толкова очевидно, добро за околната среда, икономично, адекватно... Естествено, че като видиш нещо до кофата, ако е изправно, ще се замислиш би ли ти потрябвало! Този инстаграм ни прецака тотално ;D

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e4da728f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Нормален си, доста нормален даже...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 839f46e0d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В началото си помислих, че ще си някой пропаднал клошар, но всъщност това, което правиш, е готино. В Германия хората си оставят ненужните вещи до контейнерите и някой, на когото му трябват, си ги взима.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 12c0bbcc66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Има един канал в ютуб руски - "штребух" - ще те изкефи, тоя обикаля кофите и снимка какво намира, събира всякакви неща и ги продава, други ги предава за вторични и тва му е контента, има към 2 милиона фололъра и го е направил на бизнес, изкарва яко пари от това, защото има между 1 и 3 милиона гледания на видео, което при CPM 1. 5 преди да им спрат монетизацията прави към 1500-3000$ на видео, като и рекламира някакви продукти от спонсори и взима поне по 1000 долара на видео и тоя луд качва по 1-2 видеа на седмица :D

Има нещо интересно в това да гледаш как някой рови по кофите, за това го гледам от време на време :D:D

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c5c140fcc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   И аз съм така и даже ми представлява кеф другите да се чудят “Тоя що рови по кофите, а е добре облечен” На мен най ми е интересна аудиотехниката - касетофони, тонколони и т. н.
Даже веднъж стана нещо като свалка - петък вечер бях тръгнал към бар и се бях понаконтил, но видях остатъци от телевизор с хубави говорители и докато ги разглобявах две мацки ме питат - “да помогнем с нещо? ” Направо онемях :)
Хубави спомени от нлизкото минало….

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c6d593278b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Само в България ще ге гледат странно. В чужбина си е практика, ако имаш нещо, което не ползваш да го оставиш на определени места и ако някой има нужда от него, си го взима без изобщо да се срамува. Даже понякога оставят и бележки, че това и това умишлено е оставено с тази цел.
Мои приятели които живеят в чужбина са ми разказвали, че като се нанесли в нов квартал, съседите им дошли да се запознаят с тях и ги питали дали имат нужда от уреди, мебели докато се устроят. И хората съвсем чистосърдечно им предложили да им подарят стария си телевизор, някакви шкафове, които не ползвали и т. н.
Така, че не виждам защо да не събираш такива неща и да не ги даряваш на някой, който ще ги ползва. Даже е много похвално това, да зарадваш някой беден човек примерно с кафе машина, която иначе той не може да си позволи.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c0493e6aed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Живея в София в близост до гара "Подуяне", което се води хубав квартал, но е периферия на идеалния център и има доста изхвърлени неща, вторични суровини, дрехи втора ръка и т. н.

познавам хора, които от години са на улицата и се изхранват почти само с ровене по кофите. Разпитвал съм. Единия ми аза, че е имал много силни дни и е намирал в кофите буквално всичко = дори злато. Но има моменти, когато с дни може да не намерип нищо ценно.

Според мен нещо щом е оставено до кофата или вътре в нея няма проблем да се вземе от човек, който има нужда от дадената вещ, защото така или иначе тези неща просто ще отидат на сметището.

Реално таа или иначе има проблем със свръхорпозвидоството в световен мащаб, а това е една идея да не изхвърляме всико с лека ръка и да ценим малко пвоече нещата, които имаме, а не всяа година да купуваме и съответно изхвърляме десетки вещи.

Нищо ненормално не виждам в това, което правиш, по-ненормално ми се струва разни как си з9арват парите като 'инфлуенсъри' и прочие нищоправци, които с 2-3 снимчици печелят пари, ти реално поне въриш някаква работа, реставрираш и т. н....

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d3d41aa3c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ето - нямаме бездомници, а такива като автора с фетиш към контейнерите за смет! България е рай на Земята и всички са богати!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0ce22c4cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   И аз съм като теб, авторе! Събрал съм доста здрави уреди, които ще продам в една заложна къща-веднъж влязох там, за да разгледам-видях много и всякакви уреди, инструменти, авточасти-кой каквото реши, че не му трябва, а е запазено или ново, го носи там! Доста уреди събирам и от кошовете за събиране на стари уреди в търговските вериги! Всичко, което донеса у нас, подлежи на задължителна проверка! Ако при включване в контакта, уреда забръмчи-било машинка за подстригване, електрическа четка за зъби (доста са скъпи) или пък пасатор, или печка, то е ясно, че ще им взема парите, а също така имам и няколко неръждаеми термоса, които са като нови! Просто има богати хора, които бракуват всичко, което вече не използват, а е здраво! Събрал съм и няколко телефона, за които също ще взема някой лев! Те съшо ще се проверят и здравите ще ги продам в магазина, където продадох и първите! Счупените и негодните ще продам пък за части! А в заложните къщи могат да се намерят много неща, при това доста изгодно! А и ми е чудно какви телевизори си намирал-от новите или от старите с кинескоп, аз пък ровя и вътре в контейнерите, за да взема повече неща! В мазата имам два телевизора от новите, но още не са проверени, тъй като и там имам доста неща-две газови бутилки-една голяма и една преносима (туристическа)!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker