Не искам да возя кучета в колата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не искам да возя кучета в колата
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 778 пъти
Здравейте. Ще карам накратко. Имам кола на ток, втора употреба. Преди мен е имала само един собственик за няколко години и той е имал куче. Аз я имам от две години и до ден днешен хвърчат косми вътре, колкото и да я чистя, където и да я пращам на автомовка. Мирише на куче, като я напече слънцето лятото. Просто тази миризма се е внедрила.
По принцип съм си педант на тема коли. Имам приятел, който е същия. Често пътуваме с него и с жена му на далечни дестниации и винаги с моята кола, защото не харчи бензин и е безплатно. Той неговата си я пази много, а и сам ми е казвал, че няма пари да се вози в нея. Предимно си кара служебната. И ви казвам дотолкова не иска да си кара колата, толкова я пази и толкова няма пари, че вече от години, когато аз и жена ми не искаме да отидем някъде и те с неговата се отказват уж случайно, но на мен ми е ясно, че просто нямат пари за бензин, а и той много си трепери на колата, както не веднъж сам е казвал и го разбирам.
Искам да кажа, че на тях двамата съм им се оплаквал СТОТИЦИ буквално пъти как в колата до ден днешен мирише на кучето на старите собственици и хвърчат косми и аз никога не искам да возя куче в колата. Ама като ви казвам стотици не преувеличавам.
И така те си взеха кучете. Жената на моя приятел е много нахална. Още преди да го вземат вече ни увещаваше и мен и жена ми, да возим кучето в колата. И аз и тя изрично забранихме. Мина се време, започна същото. Уж на шега, ама не. Моя приятел, понеже нали е педант и си пази колата като перо, мислех, че е по-възпитан и ще ме разбере. Но не. Вчера ми каза “взели сме ѝ розова чанта за колата да си я возим”. А аз, откакто ме питат, десет пъти казах, че не искам това да се случва. А преди това СТО.
Стана ми тъпо. Не стига, че нямат пари за бензин да отидат с тяхната кола където и да било, а и не уважават моите граници. То е ясно, че повече няма да ги развозвам където и да било. Возя ги безплатно из цяла България и Европа. Да не говорим, че един път жена му повърна в колата и като се смееше малко се напика. И не се шегувам. И колата НЕ Е с кожен салон.
Аз знам, че те няма как да качат куче в колата ми без да ходим някъде, съответно няма да ходя никъде с тях НИКОГА повече, защото те това куче искат да го мъкнат с нас и на почивки. Но ме боли от реакцията най-вече на приятеля ми. Как може за неговата кола да не може, а за моята да може? ! Как може да не зачитат мнението ми? ! А аз съм го казвал толкова много пъти. Как има толкова невъзпитани хора? Искам да направя нещо, което да им докаже, че това куче аз няма да го возя където и да било. Вече въпросът е принципен. Няма да ги возя с мен, да, но искам и по някакъв друг начин да им стане тъпо, защото на мен ми е адски тъпо. Защото това с развозването ще го разберат и усетят след месеци, аз искам нещо по-експедитивно и категорично, ‘щото явно категоричният ми отказах и стотиците пъти говорене как няма да си возя куче в колата.. не стигат. Дано да ме разберете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: dd8c63a6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Кажи им, че когато са с кучето, ще се возите всички в ТЯХНАТА кола.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 8726900c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Има нахални и несъобразителни хора. Щом сте ходили с твоята кола, редно е следващия път те да ви вземат с тяхната. Нахално е само вие да ги возите. Поне можеха да ви компенсират по друг начин: да ви черпят, да ви водят някъде или нещо друго.
А кучето е черешката на нахалството, не стига че те се бутат, а и кучето си ще водят :-) Не ги возете, такива хора не заслужават изобщо да са ви приятели, щом не уважават мнението ви.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5a2049c98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Разбирам те авторе. Между другото обичам животните, имам куче, возя и спасени животни в колата си. И други кучкари също. Но уважавам правото на всеки да ползва колата си какво намери за добре. Аз съм като теб по отношение на цигарите. Нито в колата ми, нито у нас позволявам пушене.
Но границите зависят от теб. Да се оправят. Като не им се дават пари за бензин, няма да пътуват. Или има влакове. Когато колата ми беше на сервиз, ми отказаха споделено заради кучето и хванахме БДЖ. Става, не сме умрели. Границите зависи от теб да ги отстояваш.
Приятели, които не дават да влиза у тях куче, спрях да им ходя на гости. Каня ги у нас, който иска да идва.
Да, ако си мой приятел и откажеш да вземеш кучето ми, няма да отидем на почивка заедно (или ще отидем с моята кола). Но не бих те изнудвал и не бих ти се сърдил.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 453657d03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Как може да продължаваш да дружиш с паразити. Очевидно е, че тебизползват за безплатен превоз, а при това са безкрайно нагли и искат, и кучето да помъкнат.
Дошло е време не само да не пътуваш с тези използвачи, а и завинаги да ги отпишеш от приятелския ти кръг. Те нито те уважават, нито те зачитат и навлизат брутално в личното ти пространство. Време да си отвориш очите.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f06f218c7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Това ми прелича по скоро на фалшиво приятелство. Ти само даваш и даваш а те само взимат. Приятелството трябва да има взаимственост реципрочост. Така могат и да ти източват енергийно. От написаното вече виждам че ти носят повече разочарование и нерви. Както казват по - горните коментари, аз също съм съгласен. Това са използвачи. Имах преди " приятел ", който беше използвач. Звънеше ми само за услуги, но не и за да излезем. Значи аз мога да му помагам в трудности, а той не може да ми звънне да излезем някъде, когато искам да излизам с някой. И да си излиза с други и да качва снимки в фейбук как се забавлява без мен. Майната му разкарах го. Стига толкова разочарования. На мен ми писна да се раздавам на използвачи. И на теб Авторе вярвам, че ти е писнало по - добре ги разкарай. Вярвай ми ще се почустваш МНООГОО по - добре. Когато няма реципрочност така ще са нещата. Единия ще дава и ще дава, другите само ще взимат и взимат. Единия ще се чуства пренебрегнат, разочарован, използван, нервиран. А другият ще се чуства супер, че има роб да му върши работа. Хем за без пари, хем ще си гледа кефа. А и няма да им пука особено, че изполват другия. Щом СТО пъти си им казал, че не си съгласен и те пак си правят каквото искат. Значи не им пука как се чустваш. Това не са приятели. На тебе си правиш гадно. Ако не не ги разкараш си губиш реално ценното време и енергия.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 73dbac6654
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Първо искам да попитам - Толкова ли свободно време имате, че по цели дни се возите в тази кола?

И второ - Как можеш да общуваш с такива отрепки? Жената на твоя приятел е повърнала в колата ти, напикала се е в нея, никога не си поделяте пари за бензин и т. н.
По добре се отдръпни от такива хора, че другия път, тази приятелка на приятеля ти, не само ще се напика, но може ѝ да се изходи в нея!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 29f3f51604
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Защо се жалваш, като ти си дал да те ползват за безплатен превоз? Нямали пари за гориво? Ами техен проблем, да пътуват с обществен транспорт тогава.
И на теб ще ти кажа- докато има балъци, ще има и тарикати. Сам си си виновен.
Спри всеки контакт с тях и толкова. Като са нахални и не се усещат, кажи им, че возенето с твоята кола свърши.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 77d1b4a358
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Обикновено за да има миризма трябва да са качвали кучето мокро без да постелят нещо на седалките. Космите се чистят идеално на автомивка. Решението е хубаво пране и ще ти стане колата като нова. Ако не стане се сещам за още един вариант, да смениш салона :) А за приятелите ти мога да кажа само, че не са ти никакви приятели. Като нямат пари за бензин няма да пътуват. Ти не си им длъжен да ги разхождаш никъде.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3ee1f4ddbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторе, надявам се да не се засегнеш, но заради такива истории се сещам защо имам ограничен кръг от хора и може да се каже, че почти нямаме семейни приятели.
Едните са пиявици, другите смятат, че си им длъжен, третите не искат 5 лева да изхарчат... По-добре ми е да не си хабя нервите и да нямам "приятели" отколкото да се ядосвам така.
Просто приключете отношенията си с тези хора, те не са ви приятели щом не уважават вашите решения и вещи... Не само не бих ги возила, а даже не бих се срещала с тях.
Нямаш нужда от лицемерно приятелство.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5938b06606
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Тези не са ви приятели, а си ви използват яко. Живота е брутален и хората биха те прекарали за едно кафе, ако си шматка, ка моли за безплатни екскурзии. Аз когато тръгна някъде с приятели им казвам веднага, че си делим разходите. Така е редно. Заедно на почивка заедно плащаме. А това, че ти си балама, и то возиш безплатно, твоят, , приятел, , не е виновен. Това, че той няма пари да си подържа колата не е твой, а негов проблем. Спри да бъдеш прекалено добър, и когато някой не респектира твоите граници, го разкарваш на момента. За кучешките косми в колата, ти препоръчвам почистване с пара за интерирор. Чисти всичко и убива почти всякакви миризми и микроби. Ако не се махне миризмата закарай я и на обработка с, , Озон, , Това е прочистване на вентилационната система, която е затворена и с времето там са се натрупали бактерии и неприятели миризми.











Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker