Как да постъпя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да постъпя?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 711 пъти
Здравейте! Ще ме извинявате че ви занимавам с това, обаче ще се радвам ако някой ми даде съвет относно следния казус:

Бях кандидатствал да следвам специалността Софтуерно инженерство в ПУ (друг е въпросът че ме приеха на второ желание Информатика и не ми допада много като специалност, ама както и да е). Поради сложни материали и невзети 4 изпита, в системата на университета ме водят прекъснал, а тази година трябваше да съм трети курс. От ръководството на университета ми казаха че за да съм трети курс, освен да си взема изпитите, трябва да карам занятията със сегашния втори курс на специалността ми, което никак не ме устройва. Намерих си работно място в родния ми град като шофьор и към момента условията и заплатата ме устройват. Имам си заделени пари, които обаче се чудя в какво полезно нещо да ги инвестирам - шофьорски курс за категория С (и евентуално след 1 година да надградя за C + E) обаче доста хора споделят че шофьорите на тирове не са в никак цветущо състояние по заплати и условия. Остава като вариант да ги инвестирам в курс за чужд език, компютри, управление на мотокар или нещо подобно. Споделете ми, моля ви вашето мнение по следните два въпроса:

1. Прецакан ли съм с това мое решение да зарежа следването в ПУ?
2. В какво е най-добре да инвестирам пари към момента, имайки предвид в какви времена живеем?

Благодаря предварително за отделеното време и поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: eafa6c50dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   След като не ти е допаднало, не се мъчи. Аз карах цяла гимназия Софтуерно инженерство, но знаех, че не желая да се занимавам с това още в началото. В последствие завърших магистратура Елекетроника с отличия и сега съм безработен понеже тук реално такава няма - нанотехнологиите не са като дрънкане по клавиатурка и изискват много яка инвестиция, а тук икономиката се крепи от заляни туристи и евтини програмисти. От друга страна, на Запад (сигурно и на Изток) не ни признават образованието и така - не е по-лошо от тяхното, ползват се същите литератури, просто някои са преведени. Наложи ми се за около година да си изкарам сертификати за преподаване на език, които 99, 9% от преподавателите тук нямат и голяма част нямат капацитет да изкарат (но такова ни е законодателството и нивото като цяло), важат в цял свят (освен в Европа) за смяна на професия и се самообучавам на Азиатски език. Лятото вземам изпита и се изнасям. Успявам да закрепвам бюджета с онлайн уроци, но са много приматите на клона (също като програмистите) и не е лесно, особено ако не си на постоянен договор - иначе е страхотно да събереш допълнително без да влагаш особено напън и време. Ако смяташ да шофираш, не знам защо са ти програмиране и език. Ако ти се занимава някаква работа на бюро и/или с хора - няма да мине без език (много добре си подбери къде и прецени дали има шанс, защото нас не ни броят за хора из Европа поне).

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 0b66bf1900
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Премести се в задочна форма или виж кои университети го предлагат дистанционно.
Според мен не се отказвай и от университета. Опитай се са ги съчетаеш някак си.

3012

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: b83e3818a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ами реши какъв искаш да си: софтуерен специалист или шофьор и дай приоритет на съответното нещо: чужд език / софтуер или мотокар, категория С и т. н.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 827aac0a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Задължително си изкарай образованието, да си имаш тапията, пък ако искаш работи и като боклукчия щом те влече. След това ще се осъзнаеш, но ще е късно. Ако си млад, ти е рано да вземеш такова решение. После към трийсетака ще мислиш по различен начин и ще ти е писнало да си шофьор.
Хората се чудят как да се намърдат в редиците на IT, но не могат да влязат никъде в уни и разчитат на курсчета, ти ще се откажеш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1cdabdef4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Може да си вземеш книга за програмиране или да се запишеш на курс. ако си добър програмист гладен няма да останеш. Според мен таксиджийте добре изкарват и нямат шеф на главата. Имам роднина който изхвърля контейнери с боклуци и е добре материално

Не го мисли много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker