Библейски ад - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Библейски ад
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 965 пъти
Според вас съществува ли наистина ада описан в Библията? Възможно ли е да съществува подобно място, с вечни мъки и без шанс за измъкване. Съответно противоположно, дали съществува рая. Но според вас кой ще отида в рая, като се има напредвид, че повечето хора са лоши и няма безгрешни хора. Света е място на което колкото и да си добър, по някое време те покварява и правиш грешки. Интересно ми е да чуя вашата гледна точка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 5bea2b28ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Не, естествено. Това е метафора за причинно-следствени връзки.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 432d1c5de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Рай и ад не са места, и в библията не пише те да са местоположения с координати. Те са състояния на духа и сам си ги създаваш тук на земята. В Новия завет адът е представен, като усещане, описван е като изживяване.
Когато си лош, хората странят от теб, сочат те с пръст, не искат да имат общо с теб, дори при проблем няма на кого да се обадиш за помощ при нужда, това е ад гориш от вътре, че нямаш близък човек. А раят е точно обратното, да си помагал на достатъчно много хора така и животът ти става по лек защото тези хора се чувстват длъжни да ти помагат и не се бориш сам с трудностите в живота си, това е рай.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 6542f28e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Всъщност адът не е подробно описан в Библията. Там се говори за ' огнена геена' и 'преизподня', но не се описва детайлно какво точно е адът.

Пише, че там ще е 'плач и скърцане със зъби'. Дали съществува? Ако вярваш, че има Господ, който е създал всичко, то трябва да вярваш, че може да създаде и ад, щом има вулкани, лава и т. н. които са създадени от Бога.

В рая пише, че ще отидат хората, които вярват в Господ и които спазват заповедните на Господ.

В ада, аналогично ще отидат тези, които не вярват в Господ, хулят го, отричат и вършат грехове и престъпления.

В Корана адът е описан доста детайлно обаче, там се казва, че хората в ада ще горят в буквалния смисъл на думата и ще молят за вода и за облекчение на мъките ангелите, които ще пазят ада да не излизат от там хората.

В Корана пък раят е представен като място на вечно блаженство, където човек ще има каквото пожелае, ще има много жени за всеки праведен мъж, климатът ще е перфектен - нито прекалено жега, нито студ, ще има всякакви неща за ядене и напитки.

В Корана пише, че най-високите степени в рая са запазени за тези, които се 'борят и умират по пътя на Аллах' и от там дори самоубийците в исляма мислят, че директно ще влезнат в рая, защото са го направили за Господ.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ca95e4381a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Господ ви направил цяла Вселена, галактика и планета, сега пък искате и отделен ад и рай. Да ви направи отделни за мъже и жени не искате ли?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ea9e50e31e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Аз съм християнка. И да. Раят и адът са реални места и от теб зависи къде ще отидеш. Разбира се, че ние всички сме грешни. Бог не очаква от нас да не грешим. Въпросът е да Го следваме. Святият Дух е Този, който ти казва ''тук сгреши, покай се ''. Това е разликата между хората, които следват Исус и другите хора. Тези, които са приели Бог, имат Святия Дух в себе си и разбират кога са сгрешили и се покайват за греха си. Другите живеят с мисълта, че ''веднъж се живее'' и се отдават на разврат.. Или просто не знаят кое е грешно и кое не, или не им пука.. защото не слушат Бог.
Бог ни обича толкова безусловно, че ни чака въпреки нашите грехове. Кани ни да живеем с Него завинаги в рая. От нас зависи искаме ли да живеем с Него, или не.. ако не Го приемем като наш Спасител, Баща, Приятел и всичко от което имаме нужда, то изборът да отидем в ада го правим ние, защото избираме да живеем извън присъствието на Бог.
Ти, който четеш това:
Бог те обича толкова много, че дойде и стана един от нас. Самият Създател дойде на земята като едно малко беззащитно бебе, което се нуждаеше от майка си. Роди се в студена ясла, защото нямаше място за Него. Дойде и проплака. Роди се, за да умре на онзи кръст в ужасни мъки. Той направи всичко това от любов към ТЕБ. За да може ТИ да живееш завинаги с Него в рая, да те спаси от мъките в ада. Този подарък има вечно значение. Готов ли си да го приемеш? <3

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2f6049d12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Преди да се заговори за рай и ад е хубаво да се заговори за колективното съзнание.
Има две групи хора : добри и лоши. Рая е колективното съзнание, подсъзнание и свръхсъзние на добрите.
Ада - обратното. Има други измерения, сведетелство за които са ни сънищата. Всеки път като заспим ние ставаме част от онова колективно съзнание, което ни е присъщо. По точно жизнения опит, който сме натрупали през деня се "складира " там, в другото измерение, от което и другите души на хора, черпят информация/дезинформация..

Кратка отметка. На мен лично често ми се случва да сънувам съвсем непознати хора пръснати по земята. На някои им знам даже и адресите, където живеят. Без никога да съм ги срещал.

Така, когато съзнанието вече се насити от лошотия и се погълне на 100% от колективното такова ние отиваме в ада. Другите, които също така мислят като нас и се чувстват като нас също отиват там.
Същото е и за рая, реципрочно.

Иисус е казал : ще ви превърна в овце и кози. Това е двуполюсния модел, наречен дуализъм. Това е Ин и Ян.

Накратко. Рай и Ад съществуват в други измерения, от където душите ни идват и където отиват. Тук на земята е нещо като "чистилище" и шанс да преминем от едно състояние в друго. Докато не сме разбрали накъде ще вървим продължаваме да се прераждаме в хора.

* Наскоро се говори, че сме дошли до края на човешкото съществуване и Страшния съд идва, където хората щат, не щат ще тряба да правят избор, но това е друга тема.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 89311affec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Здравей!
Аз се интересувам от тези неща и, доколкото знам, специално в Библията, не се говори за такъв ад, където грешните отиват и се мъчат вечно, а дяволът и демоните господстват там. Според Библията е описано, че всички мъртви спят в гробовете до деня на Страшния съд, когато Исус Христос ще слезе на Земята, за да ни съди и ще ни събуди, всички ще минем през съд, където Той ще разглежда книгите на живота на всеки един от нас и ще определи кой ще се спаси и ще живее вечно с Него в царството Му и кой ще бъде хвърлен в огнена бездна, където ще е втората му окончателна смърт, като от степента на прегрешенията му зависи колко дълго ще се мъчи, преди отново да умре. Но няма такова нещо като вечни мъки!
Чел съм анализи по този въпрос, в различни статии. Значението на думата "ад" или "ада", според Библията, или поне Старият завет, означава гроб. Затова и Исус е бил в Ада, защото е бил в гроб, преди Възкресението си.
Пише също, че вечните мъки са непропорционално наказание и за най-големия грешник, още повече, че има големи грешници от не много далечното минало, като Хитлер и Сталин, които, ако приемем теорията за вечния ад, и те се мъчат, то един, не толкова лош човек от древността, заради един неизповядан грях, ще страда повече, защото е от по-дълго време в този ад. И това, само по себе си, не е справедливо. Още повече, че най-грешните, които са демоните и сатаната-си живуркат там и измъчват хората, а за тях-никакво наказание. Де факто-тази теория отпада. Още повече, че след Страшния съд, пише, че ще има само щастие, а това няма как да стане, докато Бог чува воплите на неспасените си деца. И като се казва, че няма вече да има страдание-това ще се отнася до абсолютни ВСИЧКИ! Тоест-спасените ще са щастливи, неспасените и демоните-няма да ги има и ще бъдат мъртви, само че този път-вечно мъртви. Няма да ги има и няма да осъзнават, да чуват, да виждат;няма нито да страдат, нито да се радват.
Като цяло, идеята за мъченията са противни на Нашия Бог.
Попринцип, по пътя на логиката, не знам дали този Страшен съд също ще е истина, защото успях да намеря някакви противоречия и да стигна до някакво заключение какво точно ни чака след смъртта. Все още анализирам всички теории и ако заключението ми се затвърди, ще споделя моята гледна точка по въпроса. :)

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f4465f2bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Естествено, че не съществува. Това е приказка, с която омайват простите хора, за да слушат. Все едно ги плашат с Торбалан.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 18d1dbdbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз вярвам, че има. Въпроса е как живееш, че всички грешим е ясно.
Достатъчно е да четеш Библията, да се молиш, но не на всички богове, а само на единствения.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d0a924035e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Адът е тук на земята, няма друг ад.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0105dd0f1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 11, никъде не пише, че Сатаната и демоните ще управляват в Ада, те също ще са там за наказание.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ea8e50c5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Като будист вярвам, че има 16 вида Ад - Нарака. 8 горещи и 8 студени.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ea8e50c5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   "Адът - това са другите! " Сартр

 
  ...
преди: 12 дни, 19 часа
hash: b4c1e49c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Да. Съществува.

Но съществува и нещо друго - жертвата на Христос на кръста за нас.

Имаме само един шанс за спасение - чрез покаяние и кара в Него. След това - като човек си отиде физически - настава съд.

И тогава всеки получава това, което заслужава - приелите Го и поискали прошка за греховете си, получават Него и живот, другите получават справедливо осъждане.

Сам Господ иска всеки човек да се спаси и да поиска прошка за греховете и злото си, но насила никого не може да накара, понеже ни е дал свободна воля.

Но е писано: Който дойде при Мене, никак няма да го изпъдя.
Сега е спасително време - после ще бъде късно.

И да - Господ е любов, но и справедлив - никого на сила не кара, но и никого няма да изпъди ако поиска Неговото прощение.

Както е и писано: Дойдете СЕГА, та да разискваме - казва Господ - Ако греховете ви са морави, ще станат бели като сняг.

Ключа е, че човек трябва да поиска - докато все още ръката Му е протегната.
Отблъснем ли я - ние сме си виновни, защото сме обикнали злото повече от Неговото спасение.

Тук вече нещата зависят и от нас - никой не може да обвинява Бога за неща, за които човека е виновен със злото си поведение.

Господ е дал всичко което трябва, за да можем да се спасим и да бъдем при Него - но това зависи от нашата свободна воля, тук.... защото после ще бъде твърде късно.

 
  ...
преди: 6 дни, 17 часа
hash: f06bee50ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Рая и ада се създават от хората. Ада престои да бъде създаден. Накъдето сме се запътили всички от тази планета друго не можем да направим.
А Страшния ден ще е защото хората сами ще почнат да се съдят. Най вероятно и затова създадоха и изкуствения интелект.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker