Духовен начин на живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Духовен начин на живот
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 665 пъти
За много хора духовния начин на живот се изчерпва до това да ходят 2 пъти на църква в годината - на Коледа и на Великден, евентуално да се молят или пък си купуват разни икони или си правят татуировки с кръстове, като уж колко са набожни.

Всичко това е лицемерие и фалш и няма общо с истинския духовен начин на живот. Когато човек се поинтересува малко повече разбира, че духовен начин на живот включва неща като да не се интересуваш от луксозни стоки, да не ламтиш за пари повече от колкото ти е нужно, да помагаш с каквото можеш.

При истинския духовен начин на живот дори и ползването на интернет, телефони, автомобили и т. н. е ограничено, защото това са светски атрибути и е материалмо, а не духовно развитие.

Ще дам за пример ортодоксалните евреи - за тях съботата е свещен ден и в нея те дори не пускат лампи в жилищата си, още по-малко да ползват телефони и интернет. За тях това е ден за богослужение и почивка.

Също така истинските монаси, аскети, живеят напълно природосъобразно, изхранват се с пот на челото като гледат градини или работят нещо по манастирите и нямат нищо общо с продалите душите си светски попове, които се возят в последен модел коли.

Истинските монаси, стават още при заран слънце, молят се, работят, имат богослужение. Не се интересуват от пари и не докосват за лични цели, ако има някакви дарения за църква/благотворителност.

Разбира се, някой ще каже е какво им е щастливото, за какво да живея така като нямам яхта/мезонет/милиони и т. н., но вярвайте тези хора са много по-щастливи от мнозинството, защото живеят много по-правилно и природосъобразно.

Техният начин на живот е в хармония със заобикалящия ги свят и затова голяма част от тях са в перфектно здраве и състояние на духа дори на 70 или 80 години.

А масовият човек, който уж е 'изживял всичко', е дотолкова смачкан от работа, цигари, стрес, пропаганда по новините, комплекси, финансовои проблеми и т. н., ч реално на 60 - 70 години вече е смачкан тотално.

Сравнете някой обикновен човек на 70 години, с някой монах, който живее природосъобразно и ще видите каква е разликата. От земята до небето е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 86fc6f83ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Голяма грешка си! Това също не е духовен мач н на живот! Те си работят и копат за себе си! А Бог е създал човека да бъде полезен и са работи за другите! Да служи и помага на околните! А не за себе си както правят егоистите! А темата за здравето е друга! Няма нищо общо с духовният начин на живот! Здрав дъх - здраво тяло! Да живееш природосъобразно няма нищо общо с духовното свързване с Бог и общуването с Него!
Малко си е грешка! Съжалявам! То а да живееш като си отглеждаш сам храната за по здравословно е личен избор но това не означава че си по духовен и вярващ!

Жена на 25

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 87231c2d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Е, и? В България манастири колкото щеш, ставай монах и престани да ни поучаваш. Може и в Света гора на Атон да отидеш, ако те вземат, разбира се.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f862ade526
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Айде да не ми даваш ортодоксалните евреи за пример, а? Очевидно или не си чел Библията и/или никога не си виждал такъв. Отодоксалните евреи НЕ ЧЕТАТ новия завет и ако Иисус беше сред нас сега отново щяха да го разпънат на кръст.

Не виждам и какво целиш с тази тема. Говориш в трето лице : те правят това, те правят онова. Ти какво правиш? Ако беше духовен човек, нямаше да идваш тука да търсиш подкрепа или заяждането на другите (защото те неминуемо ще се заядат с теб)
Гледай си твоя духовен път и остави греховете на другите. Те са си техни. Това е стъпка Но 1 в духовния живот, да разбереш че духовния път си е твой ; постенето и молитвата/медитацията идват после.
Този който има отворено сърце, той си намира учителя, ако има нужда от такъв.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c72965dce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Накратко: опитваш почвата да провериш дали можеш да минеш мързела си, липсата на амбиции, липсата на отговорност към себе си дори само, за "духовен живот".
Не няма кой/коя да ти върже
Не знаеш дори далечно що е то духовен живот!
Иначе си свободен да отидеш в някой манастир, но и там ще се налага да поработваш за да ядеш поне.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 78cfcca92b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Духовността отдавна е заровена.
Хубавото е, че и планетата съвсем скоро ще си го върне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker