Рисуването - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Рисуването
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 445 пъти
Здравейте, аз съм на 20 години, не съм сигурен дали това е правилният сайт за писане, но наистина ще съм благодарен, ако ми дадете някакви идеи. Накратко, искам да се науча да рисувам и наскоро започнах да гледам видеоклипове с уроци по рисуване в youtube, но те говорят английски и аз не говоря английски много добре, нито разбирам много от това, което обясняват, просто се опитвам да купирам какво показват - мисля, че работи за мен, но също така искам да знам какво обясняват и защо го обясняват. Нито знам къде в интернет могат да се гледат уроци по рисуване на български език, нито не намирам такива... Как да се обогатя повече в тази област, къде да чета, от къде да се информирам? Нищо не разбирам от материали за рисуване, винаги съм рисувал с най-обикновени моливи, които купувам от всяка книжарница. Засега се фокусирам върху рисуването на прости форми като: кръг, овал, триъгълник, квадрат и правоъгълник, защото разбрах, че като рисувам с прости форми, мога да се фокусирам върху пропорциите, равнините и връзките между формите. Ако знаете за сайтове в интернет или фейсбук групи или нещо подобно, където се засяга изобразителното изкуство, кажете ми. Може би ако се присъединя към такива групи ще науча нови неща от хора с повече опит в рисуването от мен. Просто бих искал да се запозная с повече такива хора, които рисуват и моля без излишни коментари като че ли е твърде късно да се научиш да рисуваш - чувал съм го достатъчно, позволено ми е да имам множество интереси, множество пътища, страсти и занимания в този живот. Никога не е късно да започна отначало с ново начало или да преоткрия себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: 294d12994f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей!
Пише ти учител по рисуване с практика около 15 години. Темата е толкова обширна, че не знам от къде да започна...
Класическият начин за обучение на един художник е следният: първо се рисуват прости тримерни форми (куб, пирамида, цилиндър), рисуват се и ваза, стъклено шише и др. След това се започва с части на човешкото тяло (рисуваш отделно ухо, око, нос и т. н. ). След това започваш да рисуваш череп, портрет и най-накрая е цяло човешко тяло.
Анатомията на Готфрид Бамес се води една от най-големите книги за рисуване на тяло и портрет, потърси я. Мисля и че в Замунда я има. Той има и книга за Анатомия на животни също, но е по-сложна за намиране.
Добра книга за начинаещи е и книгата на Барингтън Барбър "Наръчник по основи на рисуването за начинаещи. Пълен курс за начинаещи. "
Намери си и книги за цветознание, прочети и за базисната теория на цветовете.
Поздрави!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 592ad2b44d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Има художници, които дават уроци срещу заплащане, естествено. Потърси си обяви в нета, ако се интересуваш. Има и достатъчно литература за изкуството в книжарниците и библиотеките, просто трябва да се поровиш.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1bef86df55
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Вземаш молив, хартия и хлебна гума (има ги в книжарниците), викаш някоя да ти позира и почваш да я скицираш. Опитваш се да пресъздадеш каквото виждаш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 208f8de115
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   благодаря на номер едно! поръчах учебника, погледнах го, мисля че ще ми помогне да подобря рисуването си :)

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 88a299c370
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Пише ти човек учил рисуване в художествената гимназия, в София.
Запиши се на уроци. Хубаво е да знаеш основите. Талант е нужен, но е нужна практика. Борис Колев е добър преподавател. Потърси го, не знам дали дава частни уроци. Остави ютуб, защото ще се объркаш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 208f8de115
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Може би си мислиш, че имаш нужда от професионални уроци, както е написал номер 5, за да се научиш да рисуваш, но това не е вярно. Талантът също не е необходим, защото не съществува. Много хора вярват, че "небесата" даряват малцина простосмъртни с таланта на изкуството. Това обаче определено не е така. Изкуството, както всяко друго нещо, е умение. Това е мускул, който тренираш и развиваш. Имали ли са най-великите артисти на всички времена професионални уроци или талант, или просто са работили усилено, за да постигнат резултата? If people knew how hard I had to work to gain my mastery, it would not seem so wonderful at all - Michelangelo Buonarroti. Но има нещо друго, което смятам за важно (и е съветът ми към автора) – да извървиш пътя, а не да се опитваш постоянно да търсиш резултата. Когато се фокусираш само върху резултата, спираш да мислиш в перспектива. Всичко опира до процеса и с течение на времето следването на процеса ще доведе до резултати. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker