Защо трябва да се махне паметника на Съветската армия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо трябва да се махне паметника на Съветската армия?
преди: 1 година, 2 месеца, прочетена 1244 пъти
Прочетох, че щели да махат паметника на Съветската армия. Преди това някой бил счупил с чук плочата на него. Вие наясно ли сте, че ако СССР не беше дошъл, Хитлер щеше да ни заличи? За Германия славяните, както евреите са подлежали на унищожаване. Аушвиц, Бухенвалд и много други не са измислица. Според немците ние сме били буквално подчовеци. Има го написано черно на бяло. И не е вярно, че защото сме им били съюзници е щял да ни остави на мира. Напротив, трябвало е войната само да свърши и е щял да се заеме с нас. Но това за щастие никога не се случва. И пак благодарение на съюзниците, защото не всички се предават доброволно като нас.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 2 месеца
hash: e96cb5ebd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Не ме бива по историята, но знам, че че паметникът на Мусолини е запазен.
Що за хора смеда не ценим миналото си? !

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a4dcc7a992
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Променяне на историята в реално време, това е, което се случва. Не само в България, навсякъде, където имат достъп пипалата на пълзящи твари.
От всички нас зависи дали ще позволим да нинналожат тяхната (желана) реалност- фалшива и деструктивна.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 13f9e2bc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Браво много добре казано, гласувайте за БКП и Корни ще ни пази от джендърите и няма да позволи паметник да се мести!!!



Червена бабичка

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a62220c587
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Браво, добре казано. Аз съм на същото мнение и повечето хора които познавам.
Русофоби има само в лудия Пловдив и престъпната София! Около 70-80% сме си русофили! Да живее България и Россия!
М 33

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1ed39f7ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Да го преместят в музей, където няма да се вандализира от дебили/наркомани. Смотаняци са и не могат да го пазят, нито да го поддържат. Логично е да направят това, но не искат да си признаят и се оправдават с политически причини. С двете си мозъчни клетки са измислили поредната "схема" да угодят на новите стопани, но дойде ли Русия на границите може да сте сигурни, че веднага ще го върнат, а ще приберат на Рейгън паметника някъде за по-натам... Боклука, си е боклук.

 
  ...


...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f3169e85d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

6.   Тия ходи ги разправяй на някой друг, копейкино авторче.
Reb

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9ff196affc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   А джамиите за добри времена ли ви напомнат, защо не ги премахнете и тях, или вярвате, че през османските времена, България е процъфтявала? Историята никой не може да я промени, колкото и да я криете и видоизменяте. Какво ви напомня паметника на американските летци, които са сринали София, на тях цветя ли носите, продажни подлоги. Събаряйте, утре джамии ще строите, и никой вече няма да ви помогне, защо на продажници никой не иска да помогне!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b4c3544bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Хора, никой няма да го взривява, просто ще го преместят, така че като ви е толкова мил, винаги ще можете да ходите да му се радвате.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 774660f98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Абе № 6 явно самогона ти идва в повече, какви 70 - 80 % те гонят бе :)
, не се ли виждате комунягите на какъв хал сте? Тия проценти на базата на какво ги изчисляваш?

Reb

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1b1d1b00a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Идиотите, които искат да се маха са много малко и повечето от тях са платени. Сериозно. Наистина им плащат някакви пари..
В момента такива неща се случват по целия свят. Огромни суми се наливат в организиране на протести за да създават обществени настроения.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 64d316f289
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Така е в Африкански държави като нашата - който дойде, ни пренаписва историята. Не те знам на колко години си, че не ти е ясно... Западните държави принципно разпарчетосват България след Санстефанският договор, ама се надявам че знаеш, исторически България винаги е застава на тяхната страна. И е губила... Два пъти вече сме били на страната на Германия, и сме губили. Човек би предположил, че днес поне ще си мълчим. Няма нужда да угаждаме на никой, нито на изторк, нито на запад. Поне по такъв курвенски начин. Ама... Курвата си е курва, какво да ти кажа... И то не само политиците ни, а и голяма част от народа.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 42417a8a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Трябва да се махне, защото руската империя на злото е и винаги е била най-големия враг на България и ще бъде такава докато не се разпадне, силно се надявам след тази война, в която те отново са агресорът това да се случи.
И тоя над мен също е копейка, защото хората интересуващи се от история, знаят че т. нар. санстефански договор е само хартийка, истинския договор е берлинския, според който русия е длъжна да изтегли войските си от България до две години, и още един мнооого красноречив факт е, че руснаците не позволяват на българската страна да присъства на подписването на този договор, но то в държава дето в центъра на София е кръстена улица на името на човека, настоявал за смъртта на Васил Левски и хората си траят какво друго да очакваме.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 316ecd2cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не сме народ, защото сме прости.
Още автора свързва паметника с фашизма и хитлер, после другите го свързват с БСП или копейкин, как да наречеш такива хора? Засега само 11 е писал нещо смислено.
Спокойно народа през 2011г прие, дори повечето не забелязаха, промяната на името на парка от ГЕРБ и от 2011 градината се казва Княжеска, сега пак Герб подкрепени от ПП и ДБ искат премахването на паметник, оказва се че народа не знае изобщо какъв е този паметник и защо изобщо е точно е там.
Какво да кажа, все ми се искаше народа на България да е малко по начетен и малко по народ, но изглежда сме просто местно население, затова и така ни третират чуждите държави.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7b56fc6c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Неграмотник до неграмотника, мила моя майно льо - като се почне от рублоавторчето, дето не е разбрало разликата между българи и славяни - и оттам по нанадолнището.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 88df191f6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Такъв грандомански паметник показва само какви дупедавци и натегачи е имало и ще има сред народа. Съветската армия не е водила абсолютно никакви сражения на българска територия че да заслужава такъв монумент. Не е като в Австрия или Германия, където са давали много жертви. Гледайте филма: "Второто освобождение". Там добре са показали всичко с документи, какво е свършила съветската армия в България. Дори основния автор на паметника - Далчев е настоявал да се премахне. Разбира се, трябва да се запази, защото има художествена стойност. Но не му е мястото в центъра на София. Да си го приберат някъде, например в Димитровград имат хубав соц-парк, там би седял чудесно.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f1f10c0e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Така постъпват във вандалски държави като България. Как биха постъпили в една бяла страна - ще поправят плочата и ще прекратят всякакви разговори за демонтирането на паметника. Примери - Германия, Австрия.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 817afcd60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   До 1,
Паметникът на Мусолини си е паметник на италианец в Италия, а какъв е паметникът на "Съветската армия" в България???? Паметник на окупаторска власт, която 5 години е окупирала България, а ние сме ги изхранвали, докато населението ни е гладувало!!! Та, за какво да го държим този паметник? Отделно от кой ни е Освободила тази Съветска армия??? България не е била окупирана, под власт на някоя друга държава или друго.... Съветстката армия дефакто ни е "освободила" от самите нас, нали? Така излиза....
Аз съм "за" паметникът да остане, но долу на плочата да бише... не "от признателният български народ"(комунистическа пропаганда), а "Паметник на ОКУПАЦИОННАТА СЪВЕТСКА АРМИЯ" - ТОЧКА!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: cfab33ea70
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Защото Съветската армия не е освобождавала никого, Червената армия го е направила. Защото през ВСВ не сме били поробена страна, за да има нужда да ни освобождават. Защото Съветския съюз е обявил война на България без провокация. Защото с помощта на тази Червена армия е наложен комунистически режим в България. Защото не е редно в столицата да има паметник на чужда армия с такива размери и по-висок от почти всички други паметници и сгради наоколо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 5e0b7bf0de
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

22.   Би било чудесно ако се премахне и паметникът Альоша в Пловдив. Има ли друг град в света, над който да се извисява паметник на чужденец? Кой е Альоша?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 57a83a1d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Този паметник ще се махне от там по нареждане на посолството до Южен Парк. Това трябва да си страшен наивник да не го разбираш. Преди време едно момче влезе в посолството за виза и не излезе повече. Цялото зло идва от това място. Янките действат по този начин в цял свят. Не е редно да се махат паметници от историята.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 773577c2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Защото на негово място ще се появи нов паметник, ьа който някой партиен член ще вземе милиони, платени с нашите данъци, така както насред изкуственото езеро в Южен парк се появи пастир с четири огромни като крави овце и бяха взети милиони. Абсолютно ненужно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4e18d15f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Да го махат, паметник на една армия и една държава, която отдавна не съществува, абсолютно безсмислен е. Освен това не знам на каква армия освободителка е посветен като СССР ни напада и окупира, после инсталират марионетно правителство, в продължение на 45 години външната и вътрешна политика се диктува от Москва. Избиват или вкарват в затвора всеки дето не е бил съгласен и т. н. Имам чувството че много хора изобщо не правят разлика между Руската империя и СССР!

Много по-добре на негово място да направят паметник на някои български герои!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5ff4fd74b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

27.   По скоро попитай защо не трябва да се пипат паметниците, каквито и да са. Не трябва да се пипат, защото те са мерило на времето, само талибаните от ИД унищожаваха паметници в Египет, събаряха статуи на хиляди години, изгаряха библиотеки, и филми от миналото. Тук нашите краварски подлоги не са по различни от талибаните, като онези продажници които взривиха мавзолеят. Нали извадиха и погребаха мумията, какво им пречеше постройката? Срам ме, че сред нас живеят краварски талибани, готови и България да съборят и даже го правят. 39 години паметника не им пречеше, сега преди избори решиха точки да групат. Ако има истински българи, не би трябвало да гласуват за продажните партии- ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС, всички те са вредни за България!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5ff4fd74b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   №19 е прав, по добре да се смени само плочата с нов надпис, да не се пише освободителка, щом толкова дразни краварските подлоги, но може да пише, от признателност към загиналите руски войници и благодарност за освобождението ни от Османско иго. Така всички ще са доволни, а и може пак да се наложи да чакаме помощ от Русия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: c95a6a02ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Той и Рейгън не съществува, ама му издигат паметници. Това, че си някакъв егоцентрик и провал и се оправдаваш със соца за всичко, не означава, че трябва да се посяга на историята. До последния номер 26

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3c98b17e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   СССР, които победиха Хитлер, много са обичали славяните. Умориха от глад украинци, избиваха поляци, разселиха множество славянски народи, сред които и Таврийските българи, в Сибир и Казахстан. Вкараха танкове в Чехословакия. Руснаците, белорусите и украинците бяха пушечно месо през ВСВ. Каква любов към славяните.

П. С. Всички изброени любовни дела на СССР не са единствено към славяни, но авторът говори за омразата на Нацистка Германия към славяните и реших да покажа любовта на СССР към славяните.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3c98b17e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Към номер 28. Паметникът е на съветската армия, а не на руската. Много от руските генерали са избити от комунистите или бягат. Няма нищо общо между руската имперска армия, която е факт, че дава жертви за нашата свобода, и съветската армия. Защо никой не пипа паметника на Цар Освободител?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f8564d0c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   №31, а кой те освободи от хитлеризма, нима САЩ? Ако не е била тази червена армия, мислиш ли, че Запада щеше да се справи с Хитлер? Разрови се в Дискавъри, там има много документални фирми, потърси за десанта при Нормандия. Ако не е била тази омразна за вас Червена армия, въпрос на дни е било унищожаването на Англия, Фау-2 са били вече на позиции и готови да я сринат. Проучи какъв ад е бил този десант за англосаксите, попаднали са между Хитлер и водата, гладни и голи, захвърлени на съдбата. Без Червената армия, днес Англия(а вероятно и САЩ) нямаше да съществуват. Затова, днес Англия трябва не да се бие срещу Русия, а трябва ръце да им целува, но от чифути какво да очакваш? Лошото е, че много краварски подлоги се нацвъкаха и у нас, а това може да ни погуби.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 82e5b6be85
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Защото в бг има хора, които таят потомствена омраза в прогнилите си сърчица и я предават на следващите поколения за да трупат върху нея.
И за тва тая държава е била и ще бъде на тоя хал.
Окупатори или освободители, дебатът около паметника трябва да е, как да направим така, че да не ни се случва пак да ни окупират/освобождават, а не ще го чупим ли или ще го местим, но злобата пречи. Тва са хора, които и ада няма да промени, а само ще доозлоби.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 90a95ac221
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   Многократно в разни интернет статии и редит съм задавал въпроса, защо аджеба нищо не се казва за мемориалната плоча на шибаните американски и британски летци видиш ли загинали щото ни бомбардирали и тъпите мисирки излизат с един и същ жалък отговор - не знаели къде се намира, бил малък, бил забутан някъде си и все такива идиотщини. Това показва какви дупедавци са повечето "българи" а тия дет са го поставили тая гнусна плоча там само мога да им пожелая бял ден да не видят, с удоволствие бих отишъл да се изпикая на това нещо.


Хан Крум

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker