Матрицата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Матрицата
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 936 пъти
Смятате ли, че сте излязли от матрицата и за вас има ли такова нещо като матрица?

Дракула Оракула

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 0c6148611f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Има, даже повече, отколкото можеш да си представиш.
Според мен 90% от хората сме яко в нея. Няма как да излезеш, докато си на заплата, независимо каква. Дори общественото мнение и поведенйе се моделира постоянно и ти си мислиш, че хората имат някаква свободна воля и желания.
Ако вече изкарваш наистина много, можеш да си позволиш свободата да се огледаш наоколо обстойно и да се вгледаш как е устроен светът. Когато не даваш отчети на никой и праеиш всичко с размах, тогава си една идея извън нея.
И въпреки това, накрая просто умираме и сме на 2 метра под земята всичките. Толкова добре е направена, че тя е твоята реалност. Гледай - Шоуто на Труман. ( филма) Не е нешо уау, но много добре описва как точно живеем.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5dec13b716
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Според тебе, ти излязъл ли си авторе?? И ако си, как го определяш?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 8b4ad870c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Какво е матрица?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: b2e0c9f91b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ние сме самата матрица, как се излиза от нея?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 41fd5175bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Има, ако си гледал много Андрю Тейт, както и Киро Брейка. Единия го гони матрицата, другия куклуводите, общо взето мамата си ебало, народа се побърка.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e9523892d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всичко е матрица... Дори "бягството" от матрицата е част от самата матрица... Остави работа, общество, култура, капитализъм, промиване на мозъци и т. н. - Защо въобще сме тук? Защо съществуваме? Защо има Вселена и откъде е дошла тя и какво има отвъд нея? Защо въобще има нещо, вместо нищо? Вечният въпрос...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5bba4cb4fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Това с матрицата стана известно покрай братята Тейт. Аз не виждам той да е по-различен. Просто е по-високо в йерархията, тоест - има повече пари.

Общо взето, съм съгласен с него, че типичното 9-5 и чакане на петъка, е простотия. Затова и в Дания, Швеция, Норвегия и т. н., 5 дневните работни седмици замират. Новата норма е 4 дни, като тези, които могат да са home office, се възползват.

И все пак, нека не забравяме, че много малък процент от хората работят нещо от типа на 9-5 с 5 часа почивки и размотаване и 3 часа реална работа. Много хора работят 12 часови нощни смени, излизат като трупове, съращавайки живота си с години, развиват сърдечносъдови и психически проблеми. Не работят в офиса на лаптопче в чиста среда.

Затова, от всяко лошо има и по-лошо. В никакъв случай не значи да не се развивате и да искате да си направите собствен бизнес и да сте финансово независими.

Имайте предвид, че последното няма да се случи с купуване на онлайн курсове от инфлуенсъри. Няма да стане с Hustler's University, нито с на Румен Виста курса. Успява се с много труд, късмет, идеи за продукт, който ще се купува или услуга, която ще се изисква, но ще има малко предлагане (което я прави скъпа). Но най-вече те успява с познаването на правилните хора. Това е.

Мъж на 23.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 164357d2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да, излязах след измамата ко@ит!
Всичко е една лъжа на държавно ниво и всички насоки за живота идват от едно място - ши@ните глобалисти от wef!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7dcb623441
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз искам да живея в матрицата, но да съм добре. В смисъл да имам жени, хубава храна, успех, деца, коли, здрав и т. н.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: f6621bfcaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   От матрицата имат сили и смелост да излязат не повече от 5-10% от хората. Това значи да се откажеш тотално от сигурността и комфорта на заплатата, на социалните и здравни осигуровки и т. н. Дори да не си разбран от семейството и най-близките си. Заплатата е зависимост, колектива от колеги също, социалната среда. Трява да имаш сили да се откъснеш от тези неща и да тръгнеш сам по своя път, за да излезеш от матрицата. Трудно е.

Аз съм свободен доста години вече. Не, че не работя, но не и по робския начин какт са обречени повечето хора. За съжаление повечето хора работят много, от 9 до 5, имат прекалено малоко почивка, но реалността е такава, че ако всички почнат да правят каквото си искат икономиката ще се срути точно за 2 месеца.

Просто трябва някой да работи и да върти икономиката. И естествено го отнася обикновения човек, който опъва каиша, за да си купуват малък % боклуци скъпи коли и да ги зарбоват.

Матрицата е, за да има изобщо някакво общество и разпреде;ение на ролите.

Проблемът е, че хората сами избират кофти матрицата, робската, лъскавата на външен вид но изгнила отвътре. Издигат в култ певци, коучъри, инфлуенсъри и прочие нищоправеща ИЗМЕТ, а самите те им осигуряват този охолен живот с труда и вниманието си.


Напускайте офисите, НЕ теглете заеми, живейте правилно, събирайте билки, гледайте земя, гогтвете си сами!

Не робувайте по 8 часа всеки ден! Трудът ви струва много повече! Започнете да ставате самостоятелни малко по малко

Т. Т.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2a4cc5b377
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Нали знаеш какво е да излезеш от матрицата. Сам да си осигуряваш подслон, храна, вода, отопленние, дрехи, обувки, лекарства и всичко необходимо, без да ползваш обществени блага (улици, магазини, болници, чужди услуги и т. н. ). Т. е. да си напълно независим от други и самодостатъчен - да живееш в гората, да ловуваш, да земеделстваш, да си шиеш дрехи. В такива условия има голям шанс да не доживееш 40. Това е крайност. Другата крайност е да работиш от 8 до 5 гадна работа, която те прави нещастен, пък дори и за много пари да е.

За мен истината е не да се излезе от марицата в пълния смисъл, а да балансираш между двете и да съумееш да вземеш най-доброто от двете. Т. е. да си осигуриш висок доход с не толкова натоварваща работа, ако може да е пасивен доход още по-добре и да разполагаш с времето си и спокойствието си в някаква степен, за да можеш да живееш живота, който ти харесва - например да обикаляш света, да си имаш спокойствието, приятелите, семейството и т. н. Ама за целта се иска или луд късмет, или много акъл, както и правилна настройка и ценностна система. Не е лъжица за всяка уста и хората, които са го постигнали са изключения.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2021533853
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   На 20г съм, работя на 20 часа седмично, взимам почти 2000 нето, като имам потенциал за още (в IT сферата съм). Имам шеф и работно време, но ми остават доста свободни дни. Излизам си с приятели, близки, изнесох се от родителите си.

Не казвам, че съм излязъл от матрицата, но съм доста по-добре от много хора на моите години.
Имам пари, време, място, където да живея, социален живот.


Добре е като за начало, като се има предвид че до преди година-две съм бил ученик.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: e533a016e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Благодаря за темата. Бих разбрал това да го каже някой който живее в тоталитарна държава, където ти определят даже каква прическа да имаш. Като човек живял и през социализма, онова беше матрица-не може да имаш бизнес, не може да отидеш на Запад, може да имаш Жигула или мосвич и тн. Това да работиш за някого или за себе си е известно още от Древността. В крайна сметка ние си определяме дали да работим за себе си или да опитаме бизнес. Цялостно за Тейт съм на мнение, че всичко с Матрицата е пълно измислица и че той просто продава един за мен лично фалшив имидж. "Ако ме вкарат в затвора, плащам тук-там, няма проблем, Румъния е корумпирана, няма проблем" и сега хленчи, че му е студена-алфа мъжкаря. Всичко при него е фарс.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b862456b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Какви братя Тейт ви гонят? Матрицата е филм. Откакто излезе преди 100г. за матрици се говори.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: f042e85640
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Матрица идва от латинското Madre/Майка.
Истинския смисъл на филма, който никой не разбра, е че ние все още не сме родени. Човечеството не е родено. Ние живеем в илюзия.
Не случайно във филма всички бяха в органични пашкули. Като всяка една майка тя предпазва хората от околния свят, защото не са готови за него. Вътре ембриона има само 1 и 0. Добро и лошо. Двуполюсна полярност. Това за човечеството беше 5 млн години еволюция.
Скоро идва момента в който ще се родим и в който ще разберем красотата на целия многоизмерен свят.

Всяко раждане е болезнено обаче и за детето, и за майката... Така че се дръжте за стола. Здраво ще тресе.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker