Лев или Евро - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лев или Евро
преди: 1 година, 29 дни, прочетена 1259 пъти
Смятате ли ЛЕВА за най стабилната валута в света и затова ни искат да я унищожат?
В Хърватия държавата фалирали ли с еврото?
Какво ще стане като държава ни също фалира?
Това ли е краят ни?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 28 дни
hash: 1b0daa1253
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Ще поскъпне всичко, защото оримерно цената в евро трябва да бъде 1, 87евро, но за по-лесно ще я закръглят на 2евро (1, 99)

Цените на всички суровини на световните пазари падат, само в България всяка седмица продължават да се увеличават.

Смятай с еврото какво ще стане.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 6b96293c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Той левът отдавна е унищожен, вързан на борд и от него не зависи нищо.

Но минем ли на евро вече и от държавата няма да зависи нищо.

Не че сега не ни управляват от Брюксел, но ако започнат да ни печатат и парите вече тотално ще загуби суверенитет България.

Държава, която не си печата сама парите НЕ може да бъде суверенна и независима.

АЕЦ, злато, банки, армия и най-големите предприятия ако не са държавна собственост, а са акции и собственост на чужденци вече говорим не за държава, а за компания, която се търгува на фондовите борси и се продава като стока.

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 5073068b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Спокойно! От 2007 левът е обвързан с еврото, за да не се обезценява. Технически ние от 2007 използваме евро, но на банкнотите пише лев. Няма да има разлика, само валутата ще е различна. По принцип по-простите хора, който е представят за „големите патриоти" не са наясно с това и започват да правят кампании за връщането на лева. Като цяло не се притесявай, нищо лошо няма да се случи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 28 дни
hash: b31eede376
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Левът като парична единица е отживелица. Беше каквото беше. Реалностите са други. Един ден може отново да е по-изгодно да ползваме някаква друга валута, различна от тази, което ползва ЕС, но към днешна дата еврото е безалтернативно. А и на практика ние го ползваме от много години. Откакто беше заменен външният дълг от долари в евро. Това беше преди много години, по времето на Милен Велчев.

 
  ...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 38673f3f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Косово са приели еврото. Ако искате да сме треторазрядна държава, бананова република ами приемайте еврото. Силни и вървящи напред държави като Полша, Унагия или Чехия даже не планират да минават към евро.

 
  ...


...
преди: 1 година, 28 дни
hash: 3416e3aa0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Задай си въпроса какви са правата на което и да е българско правителство върху лева и после върху еврото. Може ли някое следващо българско правителство да свали валутния борд и да "отвърже" лева от еврото, може! Може ли след това да реши да печата ли левове или да не печата, може! Хипотетично може ли да попаднем на правителство с умни управници, които да развият самостоятелната ни икономика нависоко, може, но само ако имаме собствена валута.
Еврото е обща валута приемайки я ние даваме правата над решенията за валута изцяло на европа и връщане назад няма, никое следващо правителство няма да може да ни "отвърже" от еврото. С еврото развод няма. Дори и след години да попаднем на правителство с умни управници, те ще са с вързани ръце по повод валутата.
Какво знаеш за Хърватия ти авторе? Хърватия е държава чиято икономика е почти изцяло от туризъм и услуги около туризма, 3 милиона население посрещат 10 милиона туристи годишно и имат 650 хиляди леглова база по курортите. Държава с 3, 8 милиона население от които над 1 милион са пенсионери, и още един факт 44% от населението живее по селата и копае зеленчуци в градините си. В същото време от работоспособното население 15% търсят и не могат да намерят работа, огромна реална безработица. За Хърватите еврото е по скоро полезно, надяват се, че премахването на превалутирането на валута, ще накара още повече европейци да ползват туристическите им услуги и това да вдигне количеството на работни места и съответни приходи за държавата им.
Запитай се за България каква е ползата от приемане на еврото? Ние така или иначе сме във валутен борд, за икономиката промяна няма да има, от липса на превалутиране няма да ни се развие туризма, какво ще спечелим от такава промяна, нищо. Най-добро за България в момента е да си стои във валутен борд, поне докато държавата не започне да достига европейските по икономика и по заплати, доста от цените вече ги достигнахме и задминахме.

Задавате ли си въпроса защо въобще сме в евросъюза, какво е ЕС знаете ли? Ами ЕС има общ договор за размяна на стоки, работници, подпомагания или ограничения на държавите членки и т, н, ЕС ръководи част от упрвлението и решенията във всяка една членка. Ако не сме в ЕС ще трябва наши министри да се договарят с всяка държава по отделно, за размяна на стоки, за количество мита, за визови режими и т. н., но ще могт да решават сами за екология, въглищни централи, видове производство и т. н. Както прави турция, турците сами догварят, и нямат проблем с износа си. Навсякъде по Европа турски стоки колкото искаш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 27 дни
hash: 30ad943eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Хърватия пропищяха от еврото както и Гърция и много други държави, нашия стандарт не може да си позволи да бъдем в евро. Престъпление е въобще да се мисли за евро, а тия които искат да го прокарат за затвора!

Хан Крум

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 49f6b51cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Зимбабвийски долар.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 5073068b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   От номер 3. Има само ползи от приемането на еврото. Например ходиш в страна, която е с евро, ако сме още с лев ще трябва да разменяш валута и ще загубиш част от парите. Ако след пътуването ти остане още евро ти пак ще трябва да го разменяш. Ако сме с евро няма да се ангажираш с това и да губиш пари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 27 дни
hash: aa78bd6497
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Англия бяха в ЕС и в Шенгена и пак си останаха на паунда (лирата). Западняците натискат България да минава на евро, защото имат интерес да вземат валутните резерви на България и да я заграбят тотално, за да фалира и да стане тяхна собственост. Това искат САЩ и ЕС. Няма да е по-добре като сме на евро, всичко ще поскъпне от разликата във валутите лев и евро. Ама иди го обяснявай това на българските управници, които не могат да се разберат за правителство, а служебните такива се сменят постоянно и всеки мисли различно и измисля свои версии.

 
  ...

...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 203d8aa650
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   До 5. Естония също е приела еврото, изобщо не е треторазрядна държава. Еврозоната е като цяло клуб на по-богатите държави.

Нищо кой знае какво няма да се промени. Лихвите по кредитите може да паднат, което ще е добре за бизнеса и потребителите. Иначе левът е вързан за еврото още от 1997 година, никакъв суверенитет няма. Последният път като е имал суверентитет, е станала хиперинфлация. Затова и сега не очаквам някакви особени промени.

Цените ако се повишат, заплатите ще компенсират. Принципът е търсене-предлагане, който не се определя от валутата.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 851d763f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Левът е най-стабилната валута и затова искат да я унищожат??? :-)))) Не знам какъв промит мозък трябва да си, за да вярваш на тази тъпотия :-)))
От 25 г. левът съществува само технически, на практика ползваме еврото. От обмяната печелят само банките, не се сещам за друг, който да има полза от лева в момента.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 27 дни
hash: 203d8aa650
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   От 12 до 11. Много ме кефи как тези западняци все искат само България да унищожат. Естония, Словакия, Литва, Латвия са в еврозоната, тях не са ги разграбили, по-напред от нас са. Ама нас щели да ни разграбят. Защо? Просто така, за да ни е гадно. Няма такива жертви като българите. От цял свят, все нас искат да разграбят и унищожат. Другите пощадяват, защото явно ги кефят.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: bac7ac7948
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   12, еврото е клуб на богатите докато в него не влизат такива държави като България :) ако искате еврозоната само заради престижа, значи няма да стане. По-добре си сменете името с някакво френско или немско, по-бързо става и няма да ангажирате 7 милиона души с вашите прищевки.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 2a94cca842
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   13, и аз като го прочетох това, паднах. Има такива болни мозъци в държавата, ние чакаме промяна.

Закривай!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 27 дни
hash: c58bd364c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Левът е стабилен, защото е обвързан с еврото, а преди това с дойче марките. Имаше период в който лева беше "свободен" и се появи хиперинфлацията.
Не казвам веднага да сменяме валутата, но и крясъците на псевдопатриотите са лишени от всякаква логика. Нямат истински аргументи, заради това прибягват към някакви клишета от типа на "ще убием лъва, превърнахме се в колония на запада" и подобни простотии.
Разбирам да сме държава като Великобритания със силна валута и икономика, но не сме.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: b44d173d31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   12, освен Косово в евро клубът влизат и други две доста треторазрядни държави - Литва и Латвия. Естония наистина са изключение, но за съжаление техните съседи не се справят особено добре.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 203d8aa650
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   От 12 до 18. Ако Литва и Латвия са треторазрядни и изпреварват Румъния, ние какви сме тогава като изоставаме и зад Румъния? Литва и Латвия имат по над 20 000 долара БВП на човек, изпреварват Полша. Литва и Латвия се класират на 33 и 39 място по корупция (номер 1 Дания), изпреварват Полша, Словакия, Чехия, Румъния.

Бих искал да сме, , треторазрядни" като тях. А не да гоним Румъния.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 26 дни
hash: a55c9eb99f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Европейския съюз отива към фалит.
Когато инфлацията (заради безумните им решения по Украинския въпрос и Ковид ) удари 1000% ще трябва да го закрепят това Евро към нещо. Както лева е закрепен сега с борд.
Това нещо ще бъде крипто валута. Всички крипто валути се управляват или потенциално биха могли да бъдат управлявани от Китай. Там са най големите копачи, там са и най големите спекуланти.
Реално искат да ни набутат в един крипто-виртуален свят и да станем Китайски роби. Лошото е че тия решения ще ги вземат хора, които не знаят разтвнието домат как изглежда, нито че млякото идва от крава.
Т. е или ни тласкат към 18ти век и пълна мизерия или искат реално да ни унищожат. Някакви педали, педофили, наркомани, теансдженъри и робовладелци с европейски ценности..

Не се заблуждавайте! Централата на световния елит, който дърпа конците отдавна не е Уолстрийт, а е някъде между Пекин и Хонгконг.. Кисинджър добре се постара навремето..

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 203d8aa650
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   До 20. Как не ви дотегна да говорите конспирации и простотии...

Нека да позная, това ако не се сбъдне в следващите 10 години, всичките конспиратори няма да признаят и няма да поемат отговорност за грешната прогноза.

 
  ...

...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 23e89f7487
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Към 21, не е конспирация. Европейския Съюз е най- голямото нещастие за България

 
  ... горе^
преди: 1 година, 25 дни
hash: 94a0e90bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Кога българските политици са направили нещо полезно за народа след 1989г.? След като те ни тикат към еврото, значи пак са подготвили схема с цел грабеж! Затова и се подписах за свикване на референдум.

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 203d8aa650
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   От 21 до 22. Пак искам обяснение. Румъния ни задмина, в ЕС е. Словаки, Хърватска, Словения, Чехия, Естония им дишаме прахта. В ЕС са и те. Как така всички други могат да напредват в ЕС, имат някакви ползи, ние само все сме някакви жертви и нещастници? !

Коя държава извън ЕС е добре в Европа? Сърбия, Северна Македония, Молдова, Босна и Херцеговина ли? Че те всичките са по-зле и от нас.

ЕС е просто една възможност за напредък. Щом ние не може да се възползваме от нея, това си е чисто наш проблем.

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 3c89d3a84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 21
А вие докога ще живеете като щрауси с главата в пясъка? То не се иска даже IQ от 100, за да сметне човек две и две, да види кой плаща сметката и защо се случват всичките тези безумия. Едно след друго

 
  ... горе^
преди: 1 година, 25 дни
hash: 3c89d3a84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   24, какво значи " задмина"? По БВП ли, по ръст на някакъв икономически показател ли? Изразяваш се като малко дете
Сигурен съм не си ходил я нито една от тези държави. Аз съм ходил във всички тях и ти казвам че говориш глупости. Глупостите дето ги говорят по любимата ти телевизия.

НЯМА държава. Повтарям, няма държава, извън икономическото ядро (от Франция и Германия и техните близки сателити ) която да е прокопсала..
Нито Италия, нито Гърция, Нито Испания.. Хърватска, която споменаваш сега бере душа и тя
Ние освен заеми да вземаме да закърпваме дупки, друго не можем да правим и ЕС точно това иска от нас. Да им задлъжнеем още повече.

Повтарям! ЕС е потънал вече на 2/3 и който е живее там го знае това и отдавна си е подготвил куфарите. Трябва или да си супер промит или да си супер сляп да не го виждаш

 
  ...

...
преди: 1 година, 24 дни
hash: ed1d0be496
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Тези които искат лева да остане са си едни доста глупавички хора. Особено при положение, че имаме фиксиран курс към еврото.

Българският бизнес губи от превалутиране по около 300 милиона на година. Вероятно сумата за обикновени хора е дори по-голяма - само помисли колко хора работят в Европа и пращат пари тук.

Т. е. само от това, че имаме лев губим половин милиард евро годишно. Не са малко пари.

Отделно държавата ще има достъп до по-изгодни заеми при въвеждане на еврото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker