Електрошок - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Електрошок
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 700 пъти
Искам да попитам-тези, които сте по-добре информирани, какъв електрошок е най-добре да си купя?
Момиче съм, не съм ползвала досега, но определено е добре за мен да имам електрошок, ако се наложи-при самозащита.
Харесала съм си един комплект, в който има и лютив спрей и отделно електрошок с фенер и лазер. Сравнявах мощността с други от различните оферти и един ми хареса, че е по-мощен с номинална мощност от 9000 kV (90 000 000 волта).
Питам най-вече мъжете-те очевидно са по-запознати, в описанието пише, че има- бутон за активиране на електрошока и бутон за общо блокиране на 3-те функции: електрошок, фенерче и лазер работят отделно една от друга. Това пише в описанието, но мен ме притеснява, че в точно критичния момент, да не вземе да се окаже блокиран? На снимките към офертата-се вижда САМО един бутон, описанието обаче ми е малко мъгливо, затова моля за малко пояснение.
Пише, че е с включена вътрешна батерия и е с кабел за захранване и зареждане директно от контакт 220V.
Но не пише колко часа е нужно за пълно зареждане и през какво време, колко често е добре да се зарежда, за да не се окаже, че когато е нужен, батерията е изтощена, разредена.
Четох, че с акумулаторна батерия били най-добре и се зареждали по 7-8 часа, издържали няколко седмици. Но този -НЕ е с такава батерия. Ако например-не бъде използван 1-2 години, батерията поврежда ли се по-бързо от акумулаторната?
Може въпросите ми на някой да се сторят смешни, но не съм мъж, нямам познания технически-затова нека бъда извинена за невежеството си по въпроса.
Ще съм благодарна за всякаква информация и насоки по въпроса.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: ae0ada57f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   По-добре си вземи със стандартна универсална сменяема батерия каквито се използват за всички устройства и се продават в магазините, като има и зареждащи се такива, но за тях ти трябва и зарядно за батерии. Ако си вземеш електрошок с вградена несменяема батерия, тя бързо ще остарее, дори и да не се презарежда и няма да става за нищо и дефакто ще трябва да хвърлиш цялото устройство. А и стандартните еднократни батерии не се саморазреждат с времето и не се питаш има ли зарад няма ли, което значи, че са много по-надеждни за това приложение. Като волтове 90 000 не са много за електрошок. Аз си бях взел с 300 000 волта и го пробвах в крака ми за да видя усещането. Усещането беше все едно, че са ме ударили с голям чук в прасеца, а после ми остана синина върху кръвоносните съдове която не изчезна. Но трябва да знаеш и как да го използваш, понеже електродите са му много близко един до друг и поразяващият му ефект е около 20 см диаметър около него върху мускулатурата, а не обхваща всичките мускули на тялото, затова трябва да сменяш местата върху тялото на нападателя с него, защото ако е само на едно място електрроудара, в момента в който спреш токоподаването той ще може да двищи другите си мускули които не са сковани от удара и да те нападне. Тия устройства изискват практика, според мене спреят е доста по-ефективен, удобен, лесен за използване и надежден от тях.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5ac79d7122
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   От авторката до н. 1-много благодаря за коментара. Да поясня само-не са 90 000, а 90 000 000 волта.
Бях си купила преди време -лютив спрей, но вече стана 1 година, откакто му мина срока на годност, затова друг ще си купя.
Да попитам още нещо-ако нападателят е хванал нещо метално или е намокрен с вода и в този момент му пусна електрошока, това би ли довело до инцидент и да получи токов удар, и да умре?
Иначе-за удобството, не знам... , лютивият спрей-който имах досега, носех го във външен страничен джоб на дамската чанта и ципът беше отворен, за да може при нужда веднага да грабна шишенцето с дясната ръка и да пръскам, дори и го бях завъртяла в точна посока, така че с едно движение да действам, но самият джоб е тесен и това забавя реакцията, отделно самото движение към дамската чанта-вече подсказва, че ще вадя нещо оттам и това дава време на нападателя да се прикрие някак, за да се защити. Това с електрошока ми харесва, като идея, защото -има такива, които са маскирани като червила, телефони, фенери, и не всеки ще зацепи какво реално вадя от чантата си, мога да заблудя първите няколко секунди, да приспя вниманието на тоя отсреща.
Иначе-спрейовете имат предимство, че може и от няколко метра да се пръска, има и електрошокове от разстояние действат, но те са доста скъпи, а по-евтините -трябва от близо... , при всички положения, ако се наложи да ползвам-чисто интуитивно, директно бих го насочила към шията на нападателя.
Да попитам още нещо-на електрошока, при употреба-се натиска веднъж само копчето или се държи пръста на копчето продължително?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5ac79d7122
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Пак съм авторката-в предният ми коментар става въпрос за 9 000 000 волта, просто съм копирала още една нула, която тези, които са качвали офертата са добавили в описанието. Но проверих в интернет как става превръщането на единиците и се умножава по 1000, значи 9 000 000 волта.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5ac79d7122
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От авторката до н. 1-Понеже казваш, че си изпробвал твоя електрошок, върху себе си... , определено не бих го пробвала върху мен, но ми се завъртя интересна идея в главата-ако на стената има голяма, тлъста хлебарка и вместо да я пръскам с Райд, ако насоча електрошока към нея-дали ще се изпържи или ще отскочи към мен от напрежението? Смешно ми е, като го пиша, но сериозно си го мисля, просто ще ме е страх да пробвам, защото не ми се ще хлебарката да отскочи към мен. Мразя насекоми!
Затова и ми хрумна, че щом си пробвал електрошока върху себе си, може да пробваш и върху някоя хлебарка и да пишеш после какъв е бил ефекта.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 81fff456c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От 1-ви до Авторката.

Ако нападателят ти е мокър от дъжд това няма да повлияе по никакъв начин, защото дъждовната вода не е е проводник на ток. Какво държи в ръка нападателя няма значение, за метал има значение само, ако има нещо метално в джоба си и ти точно там пуснеш токът, защото тогава веригата ще се затвори в металния обект, а не в тялото му. С електрошок никога не се нанасят удари в близост до главата и сърцето. Удря се корема за да се сгърчи и както казах се сменя точката на удара на няколко места за по няколко секунди защото няма голям радиус на засягане на мускулите около него, понеже са му много близко един до друг електродите. При електрошок с напрежение като твоят това ще доведе и до изгарания на местата на удара, че не се пържи твърде дълго. Електрошокът има предпазител и при конфузна ситуация човек не мисли много и тогава може да забравиш да го освободиш предпазителя и така да не проработи в правилиня момент. Докато спреят е винаги готов. А дори и да не уцелиш веднага в лицето със спрея, нападателя веднага ще избяга от теб, защото никой не стои срещу струя на спрей. А и защо не го носиш в джоба на панталона ти, така с чантата е малко несигурно, ако се наложи да го ползваш веднага спреят. Електрошока работи докато се държи копчето му натиснато.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker