Какво е тежък живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво е тежък живот
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 747 пъти
Какво според вас е наистина тежък живот и защо хората в днешно време не могат да се справят със елементарни задължения и наричат живота си труден?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: c50d8e5eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Индивидуално е при всеки понятието тежък живот, зависи от нивото винаги, за някои да няма пари сметки да плати е тежък живот, липса на родител отишъл си твърде рано от този свят, също и общуване с хора, които са неподходящи, но по някаква причина се налага да общуваш, зле съседи също е не особено приятно, да те карат да работиш нещо което не искаш.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: cb0cfda225
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Еми да гледаш болен, дете или възрастен. Живота е тежък, заплатите ниски, мъка, мъка.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 948a16fc32
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Отиди на първия етаж в Пирогов да разбереш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1dd623c527
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Всеки преценява живота си според това как е отглеждан като дете. Ако е бил глезанчото/ката на семейството и е имал грижовни баба или детегледачка, разбира се, че ще му се вижда тежко, като голям, ако му се налага да си прави сам закуската.
Точно такава е и причината хората в днешно време да не могат да се справят със елементарни задължения, много голям процент от хората са отгледани с разглезване и затова доста от нещата, които преживяват им се виждат тежки.
Обаче ако като дете човек е преживял трудности, свиква да не се оплаква и нещата свързани с преживяванията не му се струват чак толкова трудни или тежки.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d7526fe097
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Повечето от хората които са живи днес, просто не са виждали тежък живот... Имам предвид, само преди 60-70 години, две световни войни, Балкански войни, без ток, без даже улици в много населени места, да не говорим - без супер маркети до гъза ти... Селската работа е от преди да изгрее слънцето, до след като залезе - нон стоп.

Днес е постоянно - ниска ми е заплатата, стоките скъпи... Толкова ни е производителността бе. Отиди си купи лук в Кауфланд - 3 лева, внасян от Австрия... Ми толкоз ли в тая държава не можем да произведем даже лук и картофи? Сол също не можем, а сме до морето... От хилядолетия се произвеждат тези неща... Струва ми се, че Българинът не е способен да осъзнае колко зле е положението в тая държава и си представя, че някой друг ще ги реши тия проблеми. Костов, Царя, Тиквата, Киро... Вие като гражданско общество трябва да си ги решите, включително и да си създадете лидерите... Иначе нещата ще стават само още по-зле.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1dd623c527
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До 5 В първия абзац си прав, но втория тотално грешиш.

Вероятно никога не си произвеждал зеленчуци, и си нямаш на представа, че заради субсидиите в ЕС полза от лично стопанство няма! Казваш лук, арпаджикът (семето за лук) е средно 6-7 лв килограма, което можеш да насееш средно 10 кв метра лук за глави, от него след цяло лято отглеждане можеш да произведеш 6-10 килограма, копаеш, поливаш, ториш, пътуваш до градината и като удариш четата си на минус финансово беа да смяташ труда си. За домати, чушки и други положението е същото. Корен разсад 1-1, 5лв, садиш го, плащаш му вода цяло лято, ториш, пръскаш с препарати против болести и може да набереш около 3 до 4 кг домати от един корен. Не си имал градина затова не знаеш че не е рентабилно да си отглеждаш сам зеленчуци от 10 години насам.
Колкото до солта, произвеждаме в България сол, само черноморски солници АД произвеждат по 8-10 кг на човек от населението на българия годишно, но нашата е качествена и се изнася, в магазините в България затова няма българска сол!!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 7ebc6bc21b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Ако си млад и здрав, имам предвид в трудоспособна възраст, особено ако си добре образован, България е доста добро място за живеене. Благоприятен климат, разнообразна природа, развлечения на достъпни цени, изобщо животът не е лош. Ако обаче излизаш извън тази група по някаква причина, е лошо.
Тежък живот в България имат инвалидите, пенсионерите с ниски пенсии, особено несправедливо е спрямо онези, които цял живот са работили и въпреки това мизерстват, децата в домове, болните (всички знаем за здравеопазването). Всичко друго е мрънкане, на което българите сме особено силни. Честно, не съм виждала другаде по-мрънкаща нация, това е някакъв национален спорт. Хората трябва да се научат, че нещата зависят от усилията им.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4bdb5d74f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Защото масово са некадърници, които не могат да поемат каквато и да е инициатива, отговорност и воля да си следват целите.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 65c5037b04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Прочети книгата “Пустинно цвете” или “Не без дъщеря ми”, или пък “За да живея”, това е тежък живот.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2bd76c0981
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Тежък живот е да си например маг. инж. (златен медал за успех), завършил специалност, за която има 4-5 фирми на континента, всяка с по няколко (<10) обявени позициики на година, при дипломиращи се (100 ) от съответната държава. Да знаеш перфектно 1 чужд език (и др. 2 на работно ниво), да си преквалифициран и да не ти се признават сертификатите да го преподаваш в собствената си държава, докато в други, много по-развити - нямаш ядове. Допълнителен нюанс добавят и: някое друго хронично заболяване, за което не се среща нито разбиране от работодатели, нито адекватни съвети/предписания за превенция и контрол от лекари; абдикирали правни и социални институции; токсично семейно положение; липса на връзки за намиране на псевдо-нормална работа по преобладаващия за държавата начин.
(Всякакви прилики с действителни лица са случайност)

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 500976f978
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Всеки според времето в което живее!
Тежък живот си мислят че имат хората които чакат наготово някой просто с вълшебна пръчица да им го съгради както те желаят - те да диктуват някой друг действа вместо тях...
Според тежък е живота на хора които имат основателни проблеми и са извън техните сили и желания неща които Н зависят от тях...
Аз например нито съм искала нито съм си го причинила сам това състояние в което се намирам!
Ш дам пример с моят живот и не е за да се оплаквам а просто да докажа че Бог съществува и е Велик и прави невъзможното за човешкото око и разум за възможно!

С две думи : живея 4-ти живот сляпа на 195% диализно поддържане на живота изключителни мъки за един млад човек психически абсолютно сама нямайки никого до себе си да разчитам изоставена от семейството си ( майка баща братя ) и успявам да оцелея всеки ден въпреки всичко сама но н с смятам за сама след като Божието присъствие е в живота ми и не бих оцееяа и секунда ако това н е така!
Бог е моите очи! Това да например обстоятелства които не зависят от мен! Каквото обаче зависи от мен го правя и постигам с воля желание усилия упоритост и Божията воля!


Жена на 25

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker