Брак или... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Брак или...
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2082 пъти
Здравейте! Познавам сегашният си съпруг от няколко години, през които сме се виждали доста рядко, но въпреки това сме били в добри отношения, доста си споделяхме. Всичко се промени от както той ми заяви, че ще дойде да учи в София, аз много се зарадвах, най-накрая щяхме да сме заедно отново и то всеки ден, дори заживяхме заедно доста бързо след пристигането му тук. Не след дълго се оженихме. Той е безумно ревнив, имаме доста проблеми относно това, може би и аз съм му давала повод след като излязох с един свой клиент на кафе ( аз работех като серв. в едно заведение), но за мен това беше просто кафе, нищо повече, но мъжа ми ме разкри, че съм излъгала, че съм с приятелка на кафе и стана бесен скандал, в който той полудя започна да ме обижда и да ми посяга - адски много се стреснах, имах усещането, че ще ме смаже, но не го направи и все пак обидите и блъскането, хващането за косата и ритането ме заболяха много, започнах да викам не ме бий много силно, за да може да ме чуят съседите и да го вразумят - така и стана. Една съседна почука, видя ме и за миг потуши напрежението, мъжа ми се осъзна поне малко и спря да ме обижда и удря. Аз го разбирам, приел е това за предателство от моя страна и е избухнал, може би и аз бих направила същото, не е приятно да бъдеш лъган от половинката си. И така от тази случка, той тотално спря да ми вярва, и така всеки ден е изпълнен със съмнения и обвинения дори обиди по мой адрес. Още преди тази случка, в която не съм вложила нищо, телефонът ми се проверяваше всекидневно, фб ми бе изтрит - направихме си нов и така всичко, което правя се следи, а аз съм далеч от това да правя нещо погрешно. Чувствам се подтисната, дори на моменти стресната, управлявана, ограничавана и неразбрана. Каквото и да правя той никога не го оценява, опитва се да налага само неговата позиция. Напоследък не ходим никъде... стоим си само вкъщи и аз се депресирам. Скоро напуснах работа и съвсем се побърквам, той също в момента не работи, няма настроение, дори не му се говори с мен, а брака ни е на 2 месеца.... много съм уплашена.... наистина се депресирам... дори на моменти като му говоря все едно му досаждам, въобще не ме отразява... идва ми да заплача, но и това не го трогва, казва ми, че плача всеки ден.... и така... нищо не се променя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 734f24be95
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не мога да повярвам, че такива истории са истински в 21ви век. Взимаш си нещата и си заминаваш, много просто. Бягай с 300, докато не ти е направил дете.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3ea8b614d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Aми aз не съм ревнивa, но след подобнa лъжa, също ще зaгубя доверие в човекa. Дa лъжеш, знaчи дa отнемеш свободното прaво нa избор нa излъгaния- зa мен е тaкa.
Но, пък и неговaтa реaкция е крaйно брутaлнa. Сегa кaто сте и без рaботa, съвсем ще се " изядете ". Дори не сте се оженили по любов, поне с тaковa впечaтление остaнaх от постa ти. Свършило е преди дa зaпочне при вaс. Рaзбирaм гневa му, но не нaсилието. Ти си нaпрaвилa нещо подобно, не премълчaвaйки, a отркровено лъжейки го. И двaмaтa не сте готови, зрели зa семейство. Рaзделете се временно, опитaйте дa си дaдете мaлко прострaнство зa рaзмисъл и после си поговорете. Дaно нaмерите компромис, но не вярвaм.
Aз лично бих ти посочилa врaтaтa нa секундaтa...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2a666cbab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо го излъга?

Аз като мъж, ако се озова в подобна ситуация наистина няма да ти вярвам. Щом можеш да излъжеш за нещо безобидно то какво ли остава за каквото и да е друго да не го излъжеш. Много, много лошо. Може дори мъжът ти да е бил лъган преди. Да му е било разбивано сърцето. А ти пишеш от гледната точка на малко наивно момиченце >>>може би и аз съм му давала повод след като излязох с един свой клиент на кафе ( аз работех като серв. в едно заведение), но за мен това беше просто кафе, нищо повече<<<

Представи си сега неговата дилема. Женен от 2 месеца и вече хваща жена си да го лъже и да излиза с други мъже. Това е кошмар. Кажи според теб той как трябва да постъпи

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 27f0fa4e71
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Явно не знаеш правилото за доверието – трудно се печели, но много лесно се губи. Всеки мъж на негово място щеше да постъпи по този начин, а лично аз бих те пратил да продължиш да си пиеш кафе с "клиента". Не проумяваш вината си, а търсиш съвети, ами ако е била незначителна твоята постъпка ти нямаше да го лъжеш, че си на кафе с приятелка, а щеше да му кажеш истината и да поискаш разрешение да пиете кафе с "клиента". Според мен това не е била невинна забежка, а начало на нова връзка, но понеже мъжът ти е разкрил лъжата и ти се чувстваш обидена. Хайде обясни ни още колко такива "невинни" излизания на кафе с "клиента" щеше да има ако мъжът ти не беше те изобличил и вместо да си благодарна, че не те е изхвърлил, ти ни се жалиш. Защо не поиска мнение тук от хората преди да тръгнеш да се сваляш с някого и ако е било невинно защо той не те почерпи кафе в заведението в което работиш, а трябваше да ходите на друго място, явно там е било по уединено или както се казва жаргонно "кафе с райбер", невинното кафе е поръчано и оставено за теб когато клиента си тръгне от заведението ти, но не и заедно с теб.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: ce7b82f46e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Като мъж го разбирам. Реакцията му обаче не е правилна. По-правилната реакция би била той безмълвно да си тръгне от теб. Щом не си му казала, че излизаш с клиент, това значи, че някъде подсъзнателно си искала да скриеш нещо, което не трябва да се прави в една връзка, още повече брак.

И двамата имате вина за случилото се - ти, за това че лъжеш и той, за това че ти е посегнал. По-добре развод и си прави ума за следващите връзки.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d27d6ea54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мили дами. Не само авторката прави такива неща, но твърде много от вас също. Веднага губите доверието на близките си и навлизате в един живот на мъки. Толкова много от вас вече направиха подобни грешки и не се научихте.

Авторке, както казва номер2 може би наистина не сте готови и двамата за сериозна връзка. Може би ти още не си се "наживяла", а той определено не може да прави компромиси и не знам дали изобщо ще ти прости някога. Въпреки това, ако наистана го обичаш толкова, че да искаш да му родиш деца и изобщо да ти бъде спътник в живота - помоли го за прошка.

От думите ти съдя, че ти приемаш срещата с клиента за нещо невинно и продължаваш да устояваш своето. Какво искаш? Той да каже, че ти си правата, а той сгрешил? Ти си сгрешила и отказваш да го приемеш.

Колкото до него явно наистина има някакъв проблем в миналото с доверието, защото от това което си написала аз бих реагирал по подобен начин, ако съм наистина много наранен. Има си ситуации мъжът просто не може да се контролира. Но това не го прави от ярост, прави го от болка.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9c0baabad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   И аз съм младоженка, но вече от 8 месеца.
Съжалявам, че ще го кажа, но разбирам недоверието на мъжа ти.
Господи, първите два месеца след сватбата въобще не ми се е излизало никъде, та камо ли на кафе с други мъже.
Постоянно искахме да сме заедно.
Да си женена от 5-10 години, да поискаш да флиртуваш - ок. Но за чий ти беше да се срещаш с мъж, когато си толкова пресна в брака.

Говори с мъжа ти. Изяснете се. Извини се, гушни се в него. Припомни му, че го обичаш.

Когато се женех, моята баба ми каза нещо, което искам да споделя и с теб.
"Ти си много дива - каза ми тя - свободолюбива. Но да знаеш, че на следващия ден като се омъжиш, страницата се обръща. Не можеш да правиш вече, каквото ти скимне. Трябва малко да мислиш. "

Бракът е и отговорност, мила.
как можа да пиеш кафе с мъж... тц тц тц.. особено като го знаеш, че е ревнив, особено като си излъгала, че си с приятелка?
И не е било за теб просто кафе - харесал ти е, почуствала си се добре, смяла си се на шегите му... не заблуждавай нито нас, нито себе си.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8fc6f81096
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 5.
"да поискаш разрешение да пиете кафе с "клиента"" Извинявай но, ти в кой век живееш?
Незная да се смея на твоя олигофренизъм или да плача от съжаление за теб?

Момичето си познава съпруга и знае, че не трябва да му казва такива неща защото той е ревнив и не е искала да му дава храна на мозъка. Има такива хора които правят от мухата слон. А има и такива с които ти е приятно просто да пиеш кафе и да разговаряш.
Но явно на теб ти хлопа по някъкъв начин дъската щом казваш, че за едно кафе съпругът и трябва да си тръгне от нея мълчаливо или е в реда на нещата да я пребие.
Което е признак на комплекси и малоценност.
Към авторката:
Мило момиче ти знаеш, защото си жена, че когато една жена обича и иска някой, няма значение кой иска нея!
Зарежи този комплексиран идиот с чуство за молоценност, защото цял живот ще бъдеш за него к... и тази която иска да го смени за нещо по добро, цял живот ще те ограничава докато не се превърнеш в една сянка без приятели, приятелки и без никакъв социален живот и тогава ще станеш супер безинтересна и скучна дори и за него. И този който ще те зареже ще бъде именно той. Мъжете са ловци. А щом още от сега ти посяга ееееее извинявай къде му е края?
Така, че просто го направи. И никога не позволявай на никой да те унижава, обижда или наранява физически.
Единствените незаменими хора хора в нашия живот са родителите и децата ни!
Всички останали са просто незабравими, но не и незаменими :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c40c27158c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Съгласен с №6, но не е мъжко безмълвно да се оттегли. Авторката не пише кой при кого е заживял, но вероятно са в наета квартира, защото той току що е отишъл в София. Той няма какво да губи, нямат и дете, което да страда. Най добре е било да я отпрати без скандали, но да й каже защо я елиминира от живота си. №1 остава учуден(а), "Не мога да повярвам, че такива истории са истински в 21ви век. " Усещам, че намеква, че в 21 век е нещо нормално партньорите да се менкат често, това било свободата, всеки да прави каквото иска. Но такава свобода е имало и през първобитно общинният строй. Тогава е нямало мое и твое, всичко е на племето, и кой когото хване-ползва начаса, важно е племето да расте. Няма мое, няма твое, всичко е общо. Това ми намирисва на комунизъм. За такъв живот ли пледират "модерните" на 21 век. №1, освен физическа свобода, има и душевна чистота. След един физически контакт, след един душ, след преобличане, жената става отново чиста, но душевната мръсотия(като лъжата) няма как да измие. Лъжата не оправя нещата, а ги разваля още повече. Затова не авторката да бяга, а мъжът и да я разкара навреме, иначе ще хаби нерви. Ала, бала е това да се изповядва в църква, но мръсотията в душата си остава за цял живот, като вирус е. Затова си пазете душите чисти. Съществуващо недоверие към непознат, може да се гласува от недоверчивият, но загубено доверие към познат, на който вече е било гласувано такова, никога не може да бъде възстановено напълно. По добре раздяла.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7855fa696c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   направили сте грешката да се ожените прибързано, без да сте живели заедно, да сте се опознали, да сте си напаснали характерите. затова при първия проблем се хващате за гушите и никой не иска да отстъпи.
да лъжеш е лошо, както вече са ти написали. ако просто беше премълчала, да кажем, че си пропуснала да споделиш нещо, но ти преднамерено си излъгала. от друга страна и неговата реакция е доста крайна.
спри да ревеш всеки ден и дай на човека време да реши може ли да преглътне нещата или не. може дори временно да се разделите и да премислите поотделно. ако ще си тровите взаимно живота, безсмислено е да продължавате.
Ж43

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9f25a64845
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Защо така се нахвърлихте всички върху момичето? Кой знае каква гигантска измама е извършила! Пила едно кафе с познат и не казала на мъжа си, понеже го знае, че е ревнив. Да му иска разрешение за всяка своя крачка ли я съветвате?
Виж сега, мила. Ако този брак продължи (което ти ще си решиш дали си струва), ти предлагам една изпитана от мен стратегия на поведение. Още от първия ден на връзката ни с моя съпруг, аз започнах спокойно да го уведомявам (не да искам разрешение, в никакъв случай! ) за плановете си. Например: "Ще закъснея след работа, защото ще вечерям със стар приятел. Искаш ли да дойдеш? "; "Излизам с еди коя си приятелка на пазар. Ще дойдеш ли с нас? "; "Отивам за уикенда в планината. Нали и ти идваш? " Мъжът ми послушно ме придружаваше в началото, но в един момент взе да му писва. Нормално е: с различни професии сме и всеки си има своя кръг от колеги; женските сбирки на кафе го отегчават; със старите приятели си говорим за хора, които той не познава; театърът и операта са му скучни; не понася шумни заведения и т. н. Така че с времето съпругът ми започна да отказва да излиза с мен, ако си има работа или е уморен. 10 години по-късно у нас е обичайна ситуацията аз да отивам на театър или ресторант, а той да ме изпраща с думите: "Приятно прекарване и много да се забавляваш! ".
Но никога не лъжа! Където кажа, че отивам, там съм. С които хора кажа, че излизам, с тези съм - мъж, жена, бивше гадже, съученици, колеги, роднини, без значение.
Опитай се да парираш ревността със самоувереност и честност. Следващия път ти самата започни разговора така: "Пих кафе днес с един клиент и да знаеш само какво ми разказа... " Приобщи мъжа си към начина, по който си прекарваш времето и скоро ще се успокои.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 04a498719d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Мадам, ти наистина ли вярваш, а и караш нас да повярваме, че въпросният клиент те е поканил на кафе, за да научи тънкостите на занаята в сервирането на еспресо с бисквита и сметана на прах, а не за да опознае анатомията ти?
И, съвсем честно, наистина ли поне една част от тебе не смяташе да си остави вратичка, ако този клиент се окаже по-чаровен, по-весел, по-богат, по-грижовен и т. н. от партньора ти, по-нанатък да продължат излизанията на кафе с "приятелка", гостувания у "приятелка", уикенд с "приятелка"....

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 43d03be4a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 13, подрепям те напълно, само в едно нещо си сгрешила в четенето на историята. Тя не е скрила от мъжа си кафето, тя е излъгала, че е с приятелка. Прочети пак.

Иначе подкрепям съвета ти на 100%!

Ж41

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5d7147a2c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 14 е прав. Със сигурност така е мислила да си хване "приятелка". Като се огледаш не е ли навсякъде така?

Няма вече морални ценности. Има само ценности.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9863820fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   №13, поне за секс използваш ли го този дресиран "мъж", или и там има заместител? Вероятно е третиран за домашен любимец, служещ да пази дома ви. Ако на това казваш съпруг, то аз съм космонавт.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2fa3586115
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Жена съм, но и според мен, авторке, гадничко си постъпила. Защото си излъгала съпруга си. не ти вярвам, че кафето с клиента е било съвсем невинно. И знаеш ли, то така се започва. Едната лъжа повлича друга лъжа след себе си. Нали си чувала, че пътят към ада е покрит само с добри намерения. Абсолютно прави са хората преди мен за изгубеното доверие.... а в един брак няма нищо по-важно от доверието. Не одобрявам и постъпката на мъжът ти... малко е попрекалил... но ти си изввлечи поуки от случилото се-ако изобщо цениш брака си и искаш да го запазиш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 17a7512b9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Малко извън историята е, ама как живеете и си плащатае сметките като и двамата не работите. Аз не мога да си намеря работа, мъжа ми работи за 800лв и едва се справяме.

Нещо... започнали сте погрешно изграждането на семейство. Трябва много добре да седнеш и да помислиш какво искаш и как да го постигнеш. И ако цената е да се разведете - плащай. Ако мислиш, че нещата могат да се развият в положителна посока - стани, избърши сълзите и действай.
С рев и емоции, и бездействие - нищо не се постига

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 9f25a64845
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   До №17. Аз съм №13 и защото ми е отправен въпрос, отговарям. Вероятно вие сте от по-зрялото поколение. Аз съм на 40 години и помня, че когато родителите ми бяха млади, семействата винаги се движеха по двойки. Да, но днес живеем в много по-динамични времена, които изискват от нас повече социална гъвкавост. Мъж, лепнат като кърлеж за полата на жена си, изглежда повече жалко, отколкото мъжествено. Жена, впила се като пиявица в съпруга си, издава безпомощност и непригодност. Виждала съм всичко - мъже, които придружават жените си в командировка; съпруги, които ядат сладолед на съседната маса, докато съпругът им води делови разговор. За мен такова поведение казва директно: "Аз не ти вярвам! ". А ако няма доверие, ако няма уважение към свободната воля и респект към личното пространство на партньора в брака, за какво семейство говорим изобщо?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker