Има ли хора тук, които не се чувстват на място в България? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли хора тук, които не се чувстват на място в България?
преди: 1 година, 24 дни, прочетена 1533 пъти
Винаги съм смятал, че проблемът е в мен. Каквото и да правя не се харесва на хората около мен - приятели, колеги, преподаватели и шефове. Е, отидох за малко в чужбина и там нямаше нужда толкова да се доказвам, като цяло и шефката ме харесваше, и повечето ми колеги, а местните - всички. Някак много се разбирах с хората в тази страна, много бързо направих приятели там и даже да ви кажа честно ако си бях с роднините до мен нямаше да се върна. Върнах се заради роднините, много ме тегли към тях, но... имам чувството, че България не е моето място. Ако каквото и да кажа се разбира грешно и използва срещу мен, ако трябва да полагам неимоверни усилия без почти никакъв резултат, ако учители и шефове нарочно ми правят анти без никаква причина ми е ясно, че брашно не меля с повечето нашенци. Има ли и други, които не се чувстват на място в собствената си страна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 24 дни
hash: bc18d0aa62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Разбира се, че има и то са страшно, страшно много, не си само ти спокойно. Тука си е Бай Ганьовщина, винаги е било и винаги ще бъде, то и няма как да се промени. Пълно е с идиоти, тъпаци, комплексари и т. н. Не те познавам, но съм убеден, че проблема не е в теб, спокойно. Да по-хубаво от родината няма, защото тук си роден и е нормално да си е твойто съгласен съм, но това не значи, че другаде не може да се чувстваш в по-свои води по простата причина, че ако си по-умен, кадърен и честен ти не си за България. Ако си кадърен, умен, честен, добър и т. н. не си за тук на практика, а си за по-цивилизована държава с по-цивилизовани хора. Аз също един ден живот и здраве само да имам паричната възможност ще се омета от тук с 200, защото и аз като теб съм бил в чужбина и съм видял за какво става на въпрос. И да ще ми липсва родината, но ще ми липсва самото място, защото тук съм израстнал и роден, но със сигурност няма да ми липсват хората(повечето) и простотията в тази държава!

 
  ...
преди: 1 година, 24 дни
hash: c1be0ee662
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Българите повечето са много злобни и клюкари и лежат на стари лаври за историята си. Познавам хора по-малко от пръстите на ръцете си добри по душа българи. Всеки гледа да те изклюкари, злепостави, почва се още от училище, дори повечето родители се изказват за малки деца и им правят лоша репутация и докато моите родители си скъсваха задниците да работят, те се събираха по кафенетата да обсъждат чуждите деца. Съседи: всеки клюкари, всеки злослови, как си застанал, измислени истории за теб и семейството ти. Манталитет. Познавам толкова малко добри хора в България и все са изолирани от приятели, приятелки, лъгани, тъпкани, пренебрегвани, защото българинът го тегли злобата и в групата са злобните.

 
  ...
преди: 1 година, 24 дни
hash: e132164c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   И аз се чувствам така. Заминах за чужбина преди 7-8 години. Първо отидох за няколко месеца, върнах се, и осъзнах, че нещо не е наред. Издържах 2 месеца в България и отново заминах. Сега се прибирам един път в годината за по месец, понякога и по Коледа. Прибирам се единствено заради майка си и двама приятели.
До 25 годишна възраст живях в България и честно казано винаги се чувствах като аутсайдер.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 24 дни
hash: e2e19811df
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Очевидно си още млад, защото нито България си разбрал, нито чужбината. Ще поживееш малко и ще видиш... споко. Давам ти още две години в чужбината, макс.

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: a82d4b490e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Естествено че сме много такива, които не се чувстваме на място тук. Тези, които не сме погълнати от чалга културата, която превзе България последните 33 години. Добре че има такива нато нас, за да има поне ток, транспорт и поне някакво здравеопазване в тази мафиотска кочина. И да, няма как да бъдем приемани добре от тези 7 милиона, които не се уважават, не спазват закони и прочее. Но и в чужбина не те чака всичко наготово на тепсия. Затова си стоим тук и малко или много се примиряваме с обстоятелствата.

 
  ...


...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 3a3ce1e93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Бях дълго време в чужбина, върнах се заради детето. Е няма тскъе шок. Ганьо еволюира. То няма такава тъпанаршина никъде. Отврат са хората. Мисленето отврат.
То бива показност, долен мснталитет. Чалга култура.
Всички плюят ромите(с основание), обаче не се виждат че на тях заприличват. Само дай празници, тумба лумба, да се показват.
Вкъщи ядат препечени филийки, а като отидат на кръчма, цял свят трябва да разбере. Купуват си маратонки за 200 кинта, а иначе се обличат от дрип шопа.
Сега като почнат пак да ходят да спят в колите по черноморието(такива знам) и да си правят 1000 снимки да ги пускат 2 месеца ще повърна. Иначе който не ходи на море го сочат с пръст. За връзкарщината да не говорим(тук ще кажа че много хора има, които си вършат съвестно работата, явно е до човек), обаче масово обслужването е страшно.
А кои жени са на почит ясно-с джука да е, другото няма знчение. Чалгарки. Като видя как си възпитават децата лошо ми става.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 23 дни
hash: 866a2620dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз не се чувствам на място в България. Натоварва ме нашенското поведение. Често излизам в чужбина по работа. Понякога оставам и до 3 месеца в друга страна и някакси много по-добре се социализирам там. Говорим за западна и Централна Европа. Въпреки, че преди години съм ходил и в Русия и Украйна - в столиците им и дори там ми се стори някакси по-цивилизовано и човешко държанието на хората. Наистина не съм живял с години в чужбина, но поне за кратките месеци, в които съм там, някакси много по-лесно намирам своята среда. Не съм напуснал България, защото още като завърших си намерих добра работа тук и за щастие попаднах на много свестен екип. Пък и работата ми позволява да излизам в чужбина. Не си заслужава, само защото в чужбина ми харесва повече, да зарежа работата и всичко, което имам тук и да се опитвам, да започвам всичко отначало там. Това, че не се чувствам добре тук, не значи, че не обичам България. България е моята родина и винаги ще нося с чест името българин. Където и да съм по света никога няма да забравя за нашата родина. Тя ще е последно моя на света!

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 50a7131e2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   От както съм в съзнателна възраст, винаги съм се чувствала сякаш не се вписвам в масата. И след няколко излизания в чужбина, осъзнах че може би, просто България не е моето място. Бях твърдо решена след 12 клас да уча в чужбина и да се устроя за постоянно там. Така се случи, че заминах да живея във Франция след 11 клас. Бях почти на 18. От 12 години живея тук, връщам се в България на всеки 3-4 години за по 2-3 седмици максимум, но чувствам че никога не бих се чувствала щастлива там. Дори още в гимназията, имах усещането, че възможностите в България са силно ограничени и навън бих имала много повече шансове за развитие. Така че лично за мен е пределно ясно, че не се чувствам на място в България и никога не бих.

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 064e510c79
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Отношенията в чужбина са различни. В България на работните места масово са клюки, цигарката и до там. В чужбина се работи, няма време за простотия, хората са по-обрани в поведение и изказ. Има здравословна граница. В България хората не са лоши, но са груби, невъзпитани, негативни и агресивни. Липсва уважителния изказ, любезното посрещане, за българина чужденците са лицемери. И тук не става въпрос да се обичаме, а да има уважение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 23 дни
hash: 59f951c54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Никой нормелин човек не се чувства на място в България. Простата причина поради, която всички нормални я напуснаха и тук остана само боклука. От остригани с кафеникава кожа с бради с анцуг и маратонки плюещи по улиците олигофрени, мугри, цигани, тъпаци, психично болни и корумпирани боклуци. Доскоро мислех, че има парадокс в България понеже само мъжката половина от населението олигофренее, а женската не, което е много странно понеже са един народ и ген. Но си дадох сметката, че и женската олигофренее толкова колкото мъжката, но просто по друг начин. Жените в България не плюят по улиците, не ходят остригани като за влизане в казарма и облечени като чубани, не се държат гаьновски, поне значителна част от тях(блондинките не ги броя). Но цялата тая липса на олигофрения при жените в България се компенсира с това, че се хващат с българи и на всичкото отгоре ги възпроизвеждат.

 
  ...

...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 8a426bd821
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Простотията, злоботията, завистта и агресията у нас са всепоглъщащи...
Само като хвърлиш бегъл поглед в предаването "Ергенът", положението е отчайващо - джукеса до джукеса, а интелектуалното киво е под морското равнище. Положението с мъжете е също толкова отчайващо... Всеки втори е брадат, татуиран и анаболен...

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: a505eba6dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Със сигурност съм сравнително добре и тук в България, не мога да се оплача, но съвсем на място се чувствам в една определена страна (няма да споменавам коя, защото в случая няма значение), където живях и работих за кратко. Хората ми допаднаха най-много - усмихнати, ведри, приятелски настроени и винаги готови да помогнат. В работата също усетих много положително отношение и разбиране. Бях страшно впечатлена от това, защото тук някак съм свикнала по-често да се държат грубо с теб и да не ти ценят труда.
Определено бих се върнала там с удоволствие. Така че да, мога да се асоциирам с написаното. :-)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 23 дни
hash: 0d7130e2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Никога не съм се чувствала добре и на място тук. Още от малка, когато започнах да разбирам това онова виждах колко забутано е положението тук. Тази страна все е в криза, все е бедна, все се краде на макс и все е пълно с проблеми. Общо взето не намирам нищо тук, което да ми откликва. И с хората най-вече - не намирам общ език. Както писаха по-горе повечето хора тук са груби, не те уважават, цинични, негативни, бъркат ти се в живота, клюкарстват. В приятелкси кръгове най-вече се обсъждат тези дето ги няма и то злостно и всеки гледа да се покаже пред другия. Вечно някакво съревнование и конкуренция. Аз разбирам приятелство - да сте хора, които се харесвате и се подкрепяте, а не да си злобеете зад гърба. Тая селска показност навсякъде с кръчмарско чалгарския манталитет не я понасям. Жените само трябва да ги интересува външният им вид и как да си надуят бюста и устата. Неща които грам не ме интересуват като жена. Винаги ме е теглело да замина някъде, но не събрах смелост. Завиждам на хората, които са имали смелостта да се махнат и да си устроят живота навън. Аз тук така и не успях да бъда щастлива, едва ли ще бъда. Нищо от целия манталитет и начин на живот на българите не ми харесва. Общо взето съм се изолирала, защото тук я няма моята среда където да се впиша и това е. Тук някакви мутри и престъпници, ако има пари се издигат в култ, нещо което така и не разбрах. И общо взето всичко което е нормално, цивилизовано, възпитано тук се отрича и е повод за присмех. Нещо което за мен трябва да е норма, тук ти се смеят ако си добър, честен и културен. Правят известни най-тъпите и най-неприятните хора, които мога да бълват само простотия. Наистина съжалавам, че съм се родила тук!

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 89106cc2b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Не се чувствам добре в България. Като цяло хората тук са проблемни, всеки си мисли, че другите са му длъжни, шуробадженащината е непоносима, има висока търпимост в обществото към насилие, особено към насилие над жени, няма законност и ред, манталитетът на българинът е кофти отвсякъде.
Имах един познат, който казваше, че не бяга от управляващите, а бяга от другите българи.
Сега вече го разбирам.

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 7abb2217b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Хмм, интересна тема с интересни отговори, така като гледам най-вече от жени. Странно защо господата не се включват

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 22 дни
hash: f2c6bf6183
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Тук не те харесват, ако си нещо повече от останалите свине. Това не е държава.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 5211166bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   15, господата сме заети да си събираме квалификациите и начален капитал за релокация от суб-сахарска република към нормална държава понеже нямаме опцията само през Тиндър/Инста/Онлифенс.
Мислих си, че не е нужно да се сочи очевадното, но на...

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 60b5c56606
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Каквото си постелеш, на такова ще легнеш. Мисля, че никой от пишещите не се замисля, че от всички нас зависи какво общество градим и в какво общество живеем. В България има много некачествен материал, факт, но има и хора със знания и амбиции, проблемът е, че няма критична маса такива хора в управлението, за да се променят нещата към по-добро. Това да си хванеш парцалките и да забягнеш някъде, където нещата са вече уредени, е общо взето най-лесното, особено ако си по-млад, отиваш, учиш/работиш, оставаш. Въпросът е как да направим дома си по-добро място за живеене. Ако има желание, има и начин. Започнете от себе си, а не избирайте лесното, като бягате, това е съвета ми. Ще променим България към по-добро, с нами Бог!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 17 дни
hash: 5b440b5c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   18 абе живял съм и в уредена страна, където обаче местните не ме харесваха изначално. И в БГ е така, но в по-малка степен. Ако кято цяло не можеш да се наложиш на едно място, дори страната да е мега развита и богата все тая.

Автора

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: c71db49625
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   13, много добре си описала положението. Не, че няма и свестни хора, но са малко и повечето, като теб са се изолирали от всичката простотия. Аз в последните 1-2 години се убедих, че българина не просто злослови зад гърба на "приятелите" си. Българина няма приятели. Той търси само и единствено изгода. Види ли, че вече няма какво да вземе от теб, повече не те познава. А междувременно, ако докато му помагаш успее да ти направи и някоя мръсотийка се чуства най-добре. Съветвам те обаче да не изпадаш в някаква дупка, защото това не е решение. Старай се да виждаш позтивното, колкото и да е малко. Ако имаш семейство, просто се концентрираш изцяло над него. Иначе може да се разнообразяваш с разни хобита и да се оглеждаш поне за една нормална приятелка, с която да се виждаш от време на време.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 5b440b5c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Пак от автора - един оня ден ме изблъска нарочно и започна да ми се заяжда. Тоя народ в България откачи след Ковид, а имам чувство и че е от блъскане със стероиди и наркотици. То пари вече има в София предимно, както и работа, но хората съвсем опротивяха. Да те е страх да излезеш, че някой може нарочно да се бутне в теб на улицата и да те предизвика на бой или да те блъсне дрогиран на пешеходна пътека. Все повече опростяваме. Срещал съм и по-противни нации, но когато твоята собствена е една от тях много боли.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 0370bf9904
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторе, проблемите в България са ясни и са достатъчно добре описани в коментарите.

Да, огромна част от хората да злобни, невъзпитани, клюкари, гледат в чуждото канче и злобеят. В същото време българина масово е алчен(гледа да забогатее бързо и лесно), което води до това масово, който се докопа до пари и власт да експлоатира и капка другите, а който не му изнася да бяга в чужбина.

Корупция има, да, простащина има. Факт е. Само че е и факт, че никоя държава не се е "оправила", като половината й население в трудоспособна възраст е избягало навън.

Нещата не стават така, поне не и в реалния живот. Трябва да стоим и да градим стъпка по стъпка една по-добра страна и да се борим с ганьовския манталитет.

Аз честно казано виждам светлина в тунела, особено при най-малкото поколение(родените след 2000 година). И сред тях има харкоманчета и 'лекета', но като цяло ми прави колко по-различно разсъждават

Няма го мутренския манталитет, няма я дивата страст и алчност за лъскави автомобили, златни ланци и т. н. напротив, виждам страшно много млади хора, с мислене, с позиции, облечени. Съвсем нормално, без ганьовските комплекси на тема дрехи и коли.

Хора, които се интересуват и от борба с корупцията и от екология и от каквото се сетиш.

Така, честно казано мисля, че за България има надежда. По мое време младите имаше страшни отрепки. Това бяха времената точно на мътреенето, футболните запалянковци, наркоманите, скинарите.

В момента определено расте едно по-читаво поколение, което ако реши да живее достойно може да оправи България.

Впрочем не знам защо мислиш, че и в чужбина не може някой да ти се заяде, да те бутне и т. н.? Съвсем възможно е. И в прехвалена та чужбина има наркомани и клошари и хора живеещи по палатки в подлезите.

И там със сигурност има завист, злоба и конкуренция, с тази разлика, че хората са по-възпитани и могат да си прикрият злобата зад лицемерна усмивка, вместо да те псуват и да ти свирят с клаксони както прави Ганьо.

Въобще, за да има някаква промяна зависи от самите хора и номер 18 е дал най-добро мнение, защото не е казал само лошите страни Ами и какво трябва да се направи, за да потръгнат нещата.

Да си хванеш парцалките и да заминеш никога не е дългосрочно решение.

Ако си алчен, прост и злобен Ганьо ще си си същият и в България и навсякъде по света. Промяната е отвътре навън.

Т. Т.

 
  ...
преди: 3 месеца, 13 дни
hash: 33fa7aa222
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Преди няколко години ми се наложи да работя за 3 месеца в Румъния. Създадох приятелства с мъже и жени, колегите ме уважаваха. За 3 месеца правих повече секс, отколкото тука в България.
Никой не ти гледа имотите, колите, как си облечен. За тях беше важно да си свършиш работата качествено и в срок. Важно за тях е какъв човек си. Такъв човек, който тук никога не беше оценяван, в съседна на нас страна за 3 месеца видях положителни неща, които тук през целия си живот не успях.
И това е съседна държава, за която казваме, че уж сме близо по манталитет.
В чужди страни случайни момичета ме заговаряха по улиците (без да предполагат за моята народност). Тука на всяка цъка калкулатора в главата.

В Румъния някои колеги ми се подиграваха как избираме за пореден път мутра да ни управлява. Искаха да им обясня този феномен на какво се дължи. Според мен се държи на тъпия материал.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 48db470a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Аз! Затова ще си пробвам късмета в Германия.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: fcf5c5c6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Добре бре хора. Какво ви пречат другите не мога да разбера. Защо не се опитате да бъдете за пример..
Аз се обграждам само с готиняци в бегето. Не виждам защо да си губя времето има нервите със неспасяемо хора, които между впрочем го навсякъде.
То само България да беше така с мед да го намажеш.
Моля не се изказвайте че в достолепната чужбина е по-добре, ако сте ходили само на екскурзия. Ами не е.

Убеден съм че ако България средната заплата беше 5000лв щяхте да търпите и мълчите, също както го правите и в чужбина.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 38a5b44168
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Ходи на стерилното при програмираните роботи с ниските критерии и фалшивите усмивки и се чуди защо ти е лесно и приятно. Ако имаш по-високи идеали от това да прекараш живота си в някакво полубудно състояние като системен бройлер, в един момент ще започне да те човърка да се връщаш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 5b440b5c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   27 какви фалшиви усмивки в бивша соц държава? ! И системни бойлери има и в България. Всеки ден ги виждам в метрото в София. Отиват на работа с нежелание. Ако работиш в офис ти си си бойлер и в София и навсякъде.

23 е прав. И аз бих пробвал Румъния. Държавата в която бях е славянска.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 7847b904f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   България е рай за лъжци, крадци, измамници, изневеряващи и подобни и истински ад за всички честни и почтени хора.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 5b440b5c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   29 факт. Там небето беше лимит. Бях ко-водещ в едно предаване. Предлагаха ми роли в киното. Снимаха ме за списания. Не бях просто поредния български гастарбайтер. Да, страната не е от масовите, където българите ходят. А в София ясъм поредния работещ в офис от 9 до 5. Няма лошо и там така започнах. Но в София за да пробиеш в телевизията, или като актор трябва да имаш яко връзки. Да си наследствен такъв или да си им приятел. Не допускат случайни. Навързани са всички. В България бих пробвал само във Варна или Русе.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: a7e6fa08d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   И аз съм така. Винаги съм мразила тъпия си късмет и се чудя с какво съм заслужила да се родя в такава гадна държава. Нито едно нещо не ми харесва тук. Само заради родителите ми още не съм се махнала. Не мога да ги изоставя сами в това блато. Един ден ще продам всичко от баби и дядовци и се махам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker