Какво ще стане с окупираните територии - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво ще стане с окупираните територии
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 1111 пъти
Помните ли как едно време "руснаците щяха да превземат Украйна за 3 дни с военния оркестър"? Е, вече станаха 419 и барабар не само с военния оркестър, ами и с мобилизираните цивилни от доста време няма промяна в границите на малкото окупирани територии. Очевидно и Русия, и Украйна имат достатъчно големи загуби и вече няма как нито Украйна, нито Русия да постигнат особен напредък.

В момента е една патова ситуация и за двете страни. Путин нито да изтегли армията (от срам и от страх), нито да продължи война, която очевидно не може да спечели, а само да губи хора и ресурси. Украйна пък от своя страна е готова да се бие, докато си възвърне териториите, но и няма ресурса да го направи.

До тук всичко хубаво. Но най-важното е: и какво следва от тук нататък според вас? Ще се бият, ще се бият, пък спрат все по някое време и после какво? Украйна си иска земите, Русия пък няма да ги даде, защото там са ресурсите, а и все пак трябва да има някакво оправдание, че войната не е пълен провал и все пак са взели някакви територии? И после какво? Пак ли ще се сбият за тия територии?

От друга страна пък НАТО може да се възползва от факта, че Русия е достатъчно отслабена и да ги принуди да се изтеглят напълно, за да не стане по-зле за тях. Особено ако свалят Путин от власт, като нищо може да си инсталират някой президент тип Елцин и мурзилките да го духат яко.

Изобщо какви според вас са най-възможните сценарии за съдбата на тези земи?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 9b2085187f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Загубите на Русия са? Може ли да се занимаваш с нещо друго и да не пишеш подобни тъпотии?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 2fb9701515
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Доста точен анализ. И на мен ми е чудно какво ще стане с окупираните територии. За жалост значителна част от тях са изравнени със земята.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f4bb64e8d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Най-добрият вариант за руснаците като народ е да спазят Будапещенският меморандум (който беше прегазен от Путин) и да се върнат на старите си територии от 91ва година. По този начин и от двете страни ще се спестят хиляди жертви, пари и ресурси на вятъра, и евентуално ще се ускори премахването на санкциите.
Ако анексираните територии се признаят, то ще имаме една непрестанна вражда с атентати, партизански движения и липса на адекватен бизнес. Може да се стигне и до модел тип Северна-Южна Корея, което също е мега грешно.
Общо взето ако Путин беше инвестирал всичко в технологично развитие, здравеопазване и бизнес, вместо в криви ракети, то наистина щеше да създаде една ВеликоРоссия, обединяваща всички бивши републики.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: ec52112f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Като нямаш информация от отсрещната страна си задаваш подобни въпроси!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e87dcc450f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Русия предложи мир - Украйна се изтегля от Донбас и войната приключва, но те не искат. Ами щом не искат СВО-то продължава. Какво не е ясно?

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 13316022c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   В момента се подготвя украинската контра-офанзива, която си поставя амбициозни цели. Зимната руска офанзива се провали тотално. Всичко ще се реши на бойното поле, украинците са мотивирани да си върнат всичко, руснаците се окопават. Моята прогноза е, че Украйна ще си върне всички територии, а Путин ще се чуди как да се опрвадава пред хората си. Накрая ще го свалят неговите си хора и ще се почне една мътна и кървава смут. Нищо чудно да има революция и смяна на строя - например монархия. Китай ще си откъсне територии и т. н.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: b5ff5ee06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Украйна няма да си върне нищо. Руснаците са изградили три отбранителни линии в Запорожка област. Всичките танкове дето им изпрати Западната коалиция ще бъдат или унищожени, или пленени като трофеи. ПВО-то им спира да работи май месец, според изтеклите документи на Пентагона. Няма как да провеждаш настъпателна операция без господство във въздуха. Руските изтребители ще унищожат всеки западен танк опитал се да пробие руската отбрана. А и дори да пробият първите три линии какво ще правят след това? Мелитопол е превърнат в крепост със стотици укрепления по пътя. В Крим се трупат резерви с цел да нанесат контраудар на украинците. И не е вярно, че руската офанзива се е провалила. Те я отложиха, за да спестят сили за отблъскване на украинското настъпление. След като го съкрушат войната приключва, но за Украйна. Повече толкова танкове никой няма да им даде. След това Путин отново ще предложи мир - Украйна се изтегля от Донбас и Русия спира военната операция. Ако не искат войната продължава.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 48af5814c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   А вие зеленчовци, чували ли сте, че в миналото е имало и 100 годишна война, между Франция и Англия? Вземете се образовайте първо, и тогава се опитвайте да коментирате. Ето ви малко информация, а ако имате малко мозък, може и сами да си отговорите какво ще се случи с Украйна, защото нищо по света не се губи, само понякога се сменя собствеността. Ето четете

-"Корените на Стогодишната война могат да бъдат проследени четири века преди нейното начало, когато франкският владетел Шарл III дава разрешение на викингите на Роло да се заселят в част от държавата му, по-късно станала известна като Нормандия (911 г. ). През 1066 г. викингите, наричани нормани, водени от Уилям Завоевателя, нападат остров Великобритания, побеждават англо-саксонците и създават нова Норманска династия на владетелите на кралство Англия.

През следващия век и половина англо-норманите управляват както Нормандия, така и Англия, но през 1216 г. губят владенията си на континента. Английските благородници през 14 век са потомци на англо-норманите, все още говорят вариант на френския и помнят времената, когато дядовците им са владеели Нормандия. Те така и не се отказват от мечтата да си върнат своята родина, която освен това е и икономически активна област. "
Не виждате ли прилика в днешната ситуация? Украйна е бутафорна държава, даже няма реална граница между Русия. Времето ще покаже кой кого, но малкото се стопява по лесно.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 219a419272
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   "окупираните територии", които всъщност са населени с руснаци е най-добре да си останат част от Русия.
Явно украинците не искат да живеят с тях - 8 години ги обстрелваха с артилерия и ги задължаваха да учат украински или да се изселват в Русия.

Всякакъв друг изход ще остави напрежението и след няколко години ще има още по-кръвопролитно повторение.

А иначе най-добрия вариант ще е Русия и Украйна да се обединят в структура подобна на ЕС, още повече, че 90% от украинците и руснаците са си един народ, но това в момента е в сферата на фантастиката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 6570094dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Украйна ще престане да съществува като държава. Русия вече изби почти цялата и армия и до лятото ще е приключила и с останалата. После ще направи сухопътна връзка с Приднестровието. За да не останат назад, Полша, Унгария, Словакия и Румъния ще отхапят Западна Украйна и ще си я поделят. После ще сключат мирен договор с Русия. Зеления жабок ще се скрие в Полша, но след време поляците ще конфискуват милиардите му. Украинците ще имат голям избор чии граждани да станат, но ще са голтаци с поколения за напред.

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3a53df25c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   1, хора, техника, ресурси, пари. Или според теб Русия е единствената страна на света, която воюва безплатно и без нито един убит войник.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e2a4d6e590
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Най-вероятно ще остане студен конфликт или ще се създаде изкуствена държава, която да е към Русия. Големите ще се разберат зад сцената, но загубените животи няма да се върнат и от двете страни..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 51220f0c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Имаш ли идея въобще, че тая ''три дневна операция'' е от устата на генерал Марк Майли, а не от на Путин? Путин никога не е казвал такова нещо, ама нали на вас малко ви трябва, за да ви влезе някоя муха в празните глави. Нито мислите, нито си правите труда да се поразровите малко по-дълбоко, че нали за вас е ''унизително'' да правите неща, които един ''конспиративен теоритик'' би направил, вместо това дай да вярваме на поредния некомпетентен кретеноид, който едвам е проверил за какво ще говори, но пък нали брътвежите му съответстват с това, което искате да чуете( а защо въобще искате да чуете това, което казват, е въпрос с отворен отговор). Комплексите ли, тесногръдието и индоктринацията ли толкова са се закоренили у вас, че да проумеете, че няма '''добри и лоши'' страни? Макар че в откровените тъпотии, които двете страни пишат, винаги можеш да намериш някаква истина, но в никакъв случай не бива да се доверяваш на никого.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9402485909
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   16, къде видя да съм казал, че са думи на Путин? Това са ваши думи - на русофилите. И по-точно на Киро Брейка. Нали според вас вашите приятели са с най-силната армия и могат да превземат света едва ли не.

Така че не знам кой не мисли, при положение че ти не да мислиш, ами дори не четеш и си измисляш кой какво казал.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 877bdd3af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   В България цялата Мара врасала, та за Украйна ще се тревожим...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 51220f0c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   17, щом веднага се почна, че съм бил ''русофил'', официално доказа, че НЕ можеш да мислиш! Отказваш да го правиш или си неспособен-това само ти го знаеш! Не мога да понасям нито СССР, нито пък една от произлезлите от нея ''бивши'' съветски републики, еле пък Русия и Украйна.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5911c02f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Колко още ви трябва да разберете, че Украйна и Русия, и Запада, и изтока са всички в един кюп. И ни разиграват представления. То не беше Ковид, то не бяха бежанци, то не бяха войни. Скоро и земетресенията ще се увеличат... и ураганите.. и инфлацията... и глада
И ако вие все още се втелясвате като някакви първолаци да обсъждате някаква Украйна, все едно обсъждате футболен мач... много жалко.
Наистина ли не виждате връзка между всичко това, не мога да разбера?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3a53df25c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   29, а ти доказа, че не можеш да четеш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 736eb77a19
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До 16.
Всъщност от руска страна се появиха небивалиците за "три дни".
Няколко дни преди инвазията, най-популярните руски пропагандисти по телевизията говориха именно за "три дни". Имам архивни клипчета. А знаем, че в тоталитарните режими, пропагандистите казват това, което им спуснат отгоре. Родните пропагандони също говориха за "три дни".
При голяма част на унищожените машини бяха намерени парадни униформи. Войниците наистина са си мислели, че до няколко дни "операцията" приключва.
Гледал съм анализи на военни, самият Блицкриг е бил с много малко жива сила и техника, което също доказва, че генералите са си мислели, че ще ги посрещнат с хляб и сол.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 51220f0c2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   22, добре, хубаво, не отричам, че е възможно и те също да са казали същата глупост. Само, че съветските кабеларки и комунистите какво бръщолевят в тях не ги разнасят по света, докато Майли говореше това пред CNN, а всички гледат CNN. Той това го заяви в интервю, пред камера в качеството си на военен експерт, а онези за които ми казваш, са на ниво дървените философи, които ги влачат в ''Пресечна точка'' по НОВА. Именно думите на Майли дадоха такъв отзвук, а не на руските пропагандатори. Как пък толкова не ви дава сърце да признаете когато американците дадат фалшива прогноза или изрекат феноменална глупост? Руснаците не са казали една истина, само лъжи или полуистини, ама пък те като кажат нещо грешно или предрекат нещо, което не се случи, се кефите като еврейчета на златни грошове, все едно е ваше лично постижение техният провал(те се провалят във всичко така или иначе, толкова си могат). Присмивате им се, а иначе когато официални лица като Кисинджър говорят неща за това как Русия и Китай ще господстват, как Украйна ще изчезне и т. н (говоря по памет), а и освен него де, мълчите.... Думичка не ви се чува от устенцата да направите някой анализ така, да се поразровите да опровергаете думите на дадената изтъкната личност. Само ако е някой съвет, тогава се нас... рате направо да търсите ''истината''. Какво да се очаква от вас, вие също като всеки американец и руснак сте тъпи и индоктринирани.... Сигурно още вярваш, че Нацистка Германия и Хитлер са най-голямото зло и че 6 милиона е.... и са били обгазени, нали? :)

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 02baa225a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   От 22 до 23.
Струва ми се, че четеш коментарите доста избирателно и влизаш в някакви си твои confirmation bias/ пристрастие към потвърждение.
Защо ми е да пиша цял ферман за американските експертизи, като въпросът беше какво са казали руснаците, да няма да пиша цели фермани с кой какво е казал.
Американците също даваха няколко дни на Киев. Почти всички анализатори бяха отписали Украйна (без един руски журналист когото следя). Дори от Запад бяха предложили коридор на Зеленски за да се изнесе, но той поиска оръжия.
И не знам какво общо има нацистка Германия с цялата тази история, но ти си знаеш, хаха. Там е работата, че ако Рузвелт и Чърчил не бяха отпуснали Ленд-лийза на Сталин за милиарди долари, то в Москва щеше да се говори на немски.
Винаги когато руснаците не са били подпомагани от американците са се осирали- Кримската война, Русо-японската война, нападението над България 1916г, войната срещу Финландия, войната в Афганистан и недоразумението СССР, което се разпадна без дори да е нападнато.
Едно съм съгласен- няма добри, има интереси. В наш интерес е Русия да загуби тази война и да се върне в старите си граници. Всъщност и за Русия този план е по-добър.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3a53df25c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   23, така и не разбрах за какво се дървиш. Първо се хвана кой какво казал, после си призна, че не си прав и продължи да говориш някакви глупости. От кое точно се жегна, след като уж не си русофил?

 
  ...
преди: 1 година, 29 дни
hash: 1ea22f82c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Леле, леле... Колко копейки изпадат в делириум в тази тема.
Хора, сякаш живеете на друга планета. Толкова сте промити от родната пропаганда, че не правите връзка с реалността.
Прочетете си информацията от РЕАЛНИТЕ източници, поговорете с ИСТИНСКИ руснаци, които живеят в предградията на някой беден квартал (т. е. всеки руски квартал извън Москва и Санкт Петербург), и тогава пак елате тук и защитавайте държавата на която се кланяте, вместо да се кланяте на родния си флаг.

 
  ...
преди: 1 година, 27 дни
hash: 992a83c23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Големи придположения няма що! Западът заедно с Украйна щял да унищожи Русия. Ще я унищожи, когато цъфнат налъмите. Никой на тази планета не може да унищожи Русия, но Русия има потенциал да унищожи 10 пъти света. В момента на украинския фронт участват много малка част от редовната руска армия. Останалата си стои в казармите и чака належащ момент за да се включи, когато е необходимо. На фронта са армиите на Донецк и Луганск. А, ЧВК Вагнер попиля цялото НАТО само с 40 000 затворника. Уж има санкции за Русия, пък фалират американски и европейски банки. Русия притежава повече от 60% от световния енергиен и материален ресурс, няма да го даде безплатно на останалия свят. В момента руснаците нямат интерес да напредват завземайки още територия. Имат интерес да убиват повече украински войници и наемници до последния украинец в окопна война, като изтощават европа и САЩ. Путин е велик стратег. Ако пламне световна война, тогава ще се включи армията му, а НАТО няма да има шанс, и Турция вече иска да се присъедини към БРИКС, който има два пъти по-голяма икономика от ЕС и САЩ! Сащ вече не са световен хегемон и газ пикаят, защото доларът почна да губи позиции и може да се окаже излишен като резервна валута. Така САЩ или който и да е, няма да може да налага санкции на никого, който не иска американска "демокрация". Възможно е светът да санкционира след време САЩ, заради безобрацията им по света. Няма да има повече еднополюсен модел, чрез който САЩ тероризираха целия свят след ВСВ!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker