Нетактични познати/приятели - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нетактични познати/приятели
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 789 пъти
Има ли познати/приятели около вас, които ви карат да правите неща, на които отговора е: Защо аз?

Например: Отивам до Англия да изкарам малко пари, ако е възможно да гледаш за няколко месеца майка ми ( срещу заплащане) и все пак.

Ся, аз не мога да си променя целия такт и живот, щото някой има нужда от гледане.
Отговора е естествено: Защо аз?

Или: Да ти дам котето да го гледаш, щото иначе отива в приюта.

Защо аз?
Ти защо го взе това коте като не можеш да се грижиш.

И такива неща, на които човек чак се потриса, че някой има наглостта да го моли.

Та: Защо аз?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 0faf0b7fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   За жалост хората са нагли, човек от малък трябва да е научен да казва "не". Фразата "защо аз" оставя лъч надежда у наглите да продължат да настояват, да ти търсят занимание.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 9d396ce39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не. За помощ или услуга ме молят хора, на които държа, така че този въпрос "Защо аз? " не е на дневен ред при мен.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3b3522f6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз не мисля, че няма нещо лошо, че питат. Проблемът е твоята реакция. Пржсто казваш, не, нямам възможност.
По-голям проблем е, когато ти кажат: Ти каквото ще правиш в неделя. И ти казваш. Нищо. Следва... да ме закараш и да ми помогнеш примерно... сякаш си длъжен. Или може ли САМО еди какво си да направиш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 68f3e874a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Да, имам. Нетактични са повечето ми приятели, които много обстойно ме питат за семейството ми, връзката с мъжа, детето, а за себе си нищо не споделят и едно "добре съм". Уж са приятели, а по сватби, рождени дни не канят мен. Другото, скоро една приятелка се виждаме и ми казва "ще те заведа при възрастната ми леля, можеш да я гледаш срещу заплащане", на което отговорът беше "защо аз", при положение, че приятелката ми е безработна и може да го направи и сама и по-малко ангажирана. Когато са искали дрехи стари да ми дадат също не ми е приятно, усещането не е приятно, моите затова никога ако ще ги махам не ги предлагам на приятелка, защото остава горчив вкус в устата, все едно другият не може да си купи сам. Едно е примерно приятелка да ми казва "хей, Еди си коя твоя блуза е чудесна" и аз да знам, че ако й я дам искрено ще се зарадва, друго не. И като цяло да съм кошче за душевни отпадъци на някой не обичам, а ако после дойде празнува е на рожден ден или сватба да каже "ние бяхме само роднини", да не покани мен, но да разбера, че примерно наша съученичка, която не би й отделила през дните си време да я изслуша, ама нея ще е "по-готино" да покани, мен не, после тоя човек като пак говори или пише ми иде да му кажа да занимава онзи, другият. И като цяло не обичам познати, приятели, че не оценяват моето време, винаги са подценявали талантите ми и като цяло мъже са ми казвали как нали съм умна в дадено отношение, не искам да уточнявам, в работата, а моите приятелки хвалят жени, които, да, заминала е в чужбина или примерно наша стара съученичка на ПР пост, което не е нещо невъзможно трудно, но мен никога и пред никой не ме хвалят, гледат да ме забият в ъгъла или да поискат услуга, тогава казвам "защо аз".

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4835a18f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Щом не искаш никой да те моли за нищо сложи си табела на врата "Не безпокойте" същото може да закачиш и на входната врата. Блокирай всички навсякъде и се изолирай в бункера си. Да не дава Господ таква познати/ приятели.
Аз бих наглеждала и помагала на възрастна майка на приятел и без заплащане. Човекът до човека опира. Ама хора много, човеци малко.
Успех в живучкането.

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: acb4bdcdf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Повечето българи са използвачи и се пробват, ако мине номерът.
Научи се да казваш: "Не". "Нямам възможност", "нямам време", "имам други планове".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5cc8a262f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Казваш, че не можеш, всеки е попадал на такъв тип хора, не е приятно, всеки ги разкарва в някои момент, пробват, това е, гледаи си твоя живот, такива все търсят някои и ако го прилъжат е подходящо за тях, бъди зает за такива, не споделяй, отказвай им, имаи си друга среда, това е начинът да си ти добре.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 68f3e874a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   5 и аз бих, стига да е на истински приятел, не на използвач или егоист. Човек до човек опира, стига и искащият да е човек, а не да е такъв, който прави нещата както му е угодно и когато му е угодно. Не може от едни само да се искат услуги, а другите все да са в позицията на искащите, защото така им отърва. В природата има баланс. И аз преди бях като теб и мислех като теб, докато не разбрах колко хора са ме използвали, че и коментирали зад гърба, когато им се вършат дадени услуги, когато се виждаме във време, което на тях им е угодно и колкото те преценят.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 68f3e874a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   5 и аз бих, стига да е на истински приятел, не на използвач или егоист. Човек до човек опира, стига и искащият да е човек, а не да е такъв, който прави нещата както му е угодно и когато му е угодно. Не може от едни само да се искат услуги, а другите все да са в позицията на искащите, защото така им отърва. В природата има баланс. И аз преди бях като теб и мислех като теб, докато не разбрах колко хора са ме използвали, че и коментирали зад гърба, когато им се вършат дадени услуги, когато се виждаме във време, което на тях им е угодно и колкото те преценят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: b9dd59f5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Номер 5 - ти вероятно си от тези нетактичните, дето за нищо не можеш да ги помолиш, а на тях постоянно трябва да казваш: Защо аз?
Иначе нямаше да се засегнеш така.

А да гледаш на някои нещо си... Бе я...

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: d303b2acb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Нищо не разбрах. Това приятели ли са дето те молят? Кой ти плаща? Каква е връзката с Англия и чии са тези родители?
Хайде моля ви се преди всичко бъдете адекватни.

Хайде ще се опитам да се досетя какво имаш предвид с това "защо аз". Приятелите обикновено молят най близките до тях, на които имат доверие. Ако не искаш да се ползваш с доверието на приятелите си, казваш им да не те търсят повече и почваш да живееш като сам като куче. Проблема е решен.. Ти на 10години ли си, не знам?

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 00f4187253
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Е чакай малко бе.. ти си решил, че някой наистина е длъжен да ти гледа котката. Изииянвай, ама това е ангажимент за няколко месеца. Откъде накъде ще ангажираш някой толко време, а какво остава и за майка ти.
Нещо не сте много наясно. Приятелите са си приятели, ама не и да си мислиш, че можеш да им натресеш мачкаата и да ти я гледа.
Защо си взел котка наистина като не можеш да излезеш без нея?
Малко нагъл ми идваш пич, другите не са ти виновни

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 029ad20eaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Често когато обичаш да помагаш, започват да те използват и трябва да не оставяш тази тънка граница да се размива. Бъди категоричен когато не можеш. Така ще отсееш и кои са ти приятели и кои ползватели. На един наш сънародник постоянно му давах до миналата година пари. Спрях да му давам, защото много трудно ги връщаше. От тогава спря да ме търси. Особено българите са нагли и трябва да си много твърд и категоричен когато не можеш или просто не искаш. Никой на никого не е длъжен.


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 4875625170
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Е чакай сега, ти пък защо толкова навътре вземаш нещата? А и най-вероятно не са питали само теб, а и други хора.
Предложили са ти да гледаш жената срещу заплащане, това не е използване, а сделка. Като не те устройва, казваш, че не искаш и толкова.
А и за котето хората не са врачки да знаят ти какво би приела и какво не. Не вярвам някой да ти е опрял пистолет до главата и да те кара да приемеш. Казваш учтиво, че не се интересуаш / не можеш и толкова. Не е сложно :-)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker