Защо обществото е такова? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121532)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо обществото е такова?
преди: 1 година, 26 дни, прочетена 861 пъти
Светът се състои от екстроверти и интроверти. Аз съм интроверт и обичам да си стоя вкъщи и съм напълно щастлива, чета книги, готвя, чистя, тренирам и като цяло се образовам през половината време, а през другата развивам умения. Затова за мен да стоя вкъщи е много по-полезно от това да изляза навън и някакви хора около мен да се опитват да ме насилват психически по някакъв начин, било то лоши погледи, обсъждане, просто защото те са си такива и защото не съм правела очен контакт с тях. А вкъщи е винаги спокойно и няма тази негативна енергия. Аз имам 2 най-добри приятелки в истинският живот и 2 онлайн, защото са от други държави и с тези в реалният живот си излизаме вечерите и си говорим и се разхождаме. И като цяло вече общувам само с тези 4 момичета, със семейството ми като се налага и с приятелят ми. И да, кръгът ми е много малък, защото аз много подбирам хората. Всички хора в кръгът ми, които описах са истински, добри, умни, забавни и винаги ми помагат при нужда. Брат ми постоянно ми говори как трябвало да излизам навън, да работя сред хора, да се запознавам с нови хора и да говоря, това моето не било живот. А аз си се чувствам сега перфектно. Преди съм работела в магазини, в агенция и повече никога няма да повторя. Сега работя по телефона от вкъщи като фрийлансър и ми е супер, но за излизам и да говоря постоянно с някакви хора, които са ми извън кръга абсурд. И някакви хора ме били обсъждали, че ходя с едни и същи дрехи и едва ли не съм клошар. Аз наистина имам много малко дрехи, имам 2 тениски, 2 рокли, 1 чифт дънки и 3 чифта обувки общо, защото не ми трябват повече и това е нормално. Аз наемам дрехи и след определен период от време ги връщам и не ми се пълни дома с неща, които не харесвам или не са ми нужни. Те да не мислят, че аз не си пера дрехите? Аз имам перфектна хигиена, през ден пера, като съм с едната пера другата да е готова и ги сменям. И като цяло хората постоянно се месят в живота ми и ми казват как да живея. А аз най-накрая си открих моето нещо и съм щастлива. И на мен ми е странно защо някои хора ходят по дискотеки всяка вечер и като цяло защо ходят, но никога не съм съдела и не съм ги изкарвала луди, както те мен антисоциална и странна, въпреки, че аз имам по-добри социални умения от тях и постоянно чета психология, никога не съм се бъркала в живота на когото и да е и да му казвам как да живее. Иначе обичам да пътувам до други държави, досега съм била в над 20, просто какъв е смисъла да водя безсмислени разговори с хора, които дори не ме разбират, и да излизам навън сама, какво да правя като изляза, да седя на една пейка и да гледам колите? То като няма причина да излизам какъв е смисъла само да си изгубя времето, а мога да седя удома и да върша домакинска работа и да уча нещо полезно и интересно, което ще ме развие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 26 дни
hash: c24de50f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Поздравления, намерила си баланс, другите го виждат като капсулиран живот, без развитие. Но когато не пречи на никой, защо да го считаме за лош избор. Не трябва да се съди прибързано, и само мога да ти кажа браво. Във връзките с другите човек се опознава по-задълбочено, може затова да искат и да те видят като семейна, все пак сме социални същества. Светът стана много зло и лъжливо място, не е лошо човек да се защити и съхрани, затова се зарадвах на статията.
Жена (37)

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 62042f96bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Живей както ти се живее стига да не пречиш на никого.
И аз съм интроверт. Като цяло не харесвам хората, до голяма степен и себе си, просто сме вредни. Унищожаваме природата и убиваме животните, лоши сме помежду си. Гении, творци, велики открития... и всичко това е направило сегашния облик на света, а той е грозен. Човешкият мозък с всичките си развити когнитивни функции, е развил и най-лошото. Няма да видиш друго животно да е толкова гениално и толкова жестоко. При животните има ред, има цел, рядко един вид пречи на друг, обикновено са в някаква връзка, без толкова ужасяваща доминация както ние доминираме над всичко.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 7fd53e709a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Когато кажеш, че имаш социални умения, защото ЧЕТЕШ психология... значи нещо тука не е наред. Ама съвсем не е наред

 
  ... горе^
преди: 1 година, 26 дни
hash: 048e05c205
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Много си права, хората които днес не те разбират не са дорасли да осъзнаят, че на света съществуват различни хора и не е нужно всички да разбират живота по един и същ начин, не е нужно и да раздават акъл как е "правилно" да се живее, все пак животът си е твой.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 2cbe5f92f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "Светът се състои от екстроверти и интроверти. "

Не бих казал... Състои се от огромна маса посредствени хора, които обичат да се скупчват като хлебарки на едно място, следват популярната за деня идеология, и има ставнително малко хора с някаква индивидуалност и собствено мислене. Последните могат да се котират както "екстроверти" така и "интроверти", според зависи. Както сама си забелязала, това че се водиш "интроверт" не значи че ти липсват социални качества, даже напротив, можеш да ги имаш в повече от здравословното. Мога да дам най-прост и класически пример - отнасяш се добре с тези около теб, помагаш им... Накрая се оказва, че те мислят за слаб и те използват, интригантстват зад гърба ти...

Проблемът е, че "социални качества" в човешкият смисъл на думата, може да е много различен от "социални качества" в животинския смисъл. А повечето хора са някъде по средата между животното и човека. Човекът е изкуственно същество. Той е хем продукт на природата, и биологично си е просто животно, хем продукт на култура, норми, обучение. Всеки реагира в различна степен на културно влияние, но повечето са по-близо до животното. И съответно изграждат социални взаимоотношения базирани на групов инстинкт.

 
  ...


...
преди: 1 година, 25 дни
hash: fd800b9152
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Индивидуално е, харесвам да излизам на вън, нова среда, нови хора винаги е много приятно, може да ходиш където искаш, молове някои път, ресторанти, готови храни има доста на вън, на пейка е класика да стои човек, особено пролет и лято, пак можеш да четеш книга или да слушаш музика, къде да стоиш на вън ти си избираш, всичко става с хора, като не искаш не поискани мнения игнорирай ги, въобще не трябва да се замисляш, защо някои мисли не като теб, защото той гледа от база неговия си живот, а хората са различни, има и яки хора, в къщи рядко стоя, просто не ми допада самотата, човек, които стои в къщи, често е в депресия или е преживял нещо за което не му се говори, но зависи и какви са хората където живееш, много често всеки излиза на вън, по някаква причина, на вън е разнообразие. Такъв е живота.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 25 дни
hash: 3cbe52db95
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Така както описваш себе си ми звучиш като доста скучен човек. А живота си е екстровертен колкото и да не ти се ще. Хората сме направени да общуваме и комуникираме един с друг и не да се затваряме в пещери или манастири.

За какво изобщо пускаш тази тема? Нито въпрос зададе, нито нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 846402f2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз пък смятам, че стоенето вкъщи е едно от най-глупавите неща, които човек да прави. Но... въпрос на вкус и на тип човек и характер, не е до обществото...

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 4b7ab71140
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке- и аз съм интровертна по природа, затова те разбирам. Искам да те питам, понеже си писала, че доста си пътувала в чужбина... Сама ли пътуваш или с организирана група и туристическа агенция?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 25 дни
hash: c6f318157c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Описваш мен, но аз обичам да харча по най-много 80лв дрехи на всеки 3 месеца(по принцип си купувам дрехи или от китайския магазин или от shein, или някакъв друг по-евтин магазин). Имам 3 приятелки в реалния живот и 5 онлайн приятелки, само 2 от тях живеят в България, обаче са чак в София. Като цяло поради детската ми травма не развих комуникативни умения и мога да общувам само с хора които имат сходен характер с моя. Не знам дали ще успея да си намеря добре заплатена работа от вкъщи. Работих в хранителен магазин и парите бяха добре(работата е много тежка обаче и не е за мен). Радвам се че съществуват хора като мен. Дано обществото ни нормализира и това да си интроверт. Но съдейки по хората наоколо с това темпо тези неща тук няма да се нормализират и за обществото ще сме ненормални.

 
  ...

...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 9f196c4965
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И аз съм по-затворен човек. Не обичам да излизам от зоната си на комфорт, не обичам да поемам рискове. Трудно допускам нови хора до себе си. С тази разлика, че аз мразя да пътувам. По-тиха съм и не харесвам шумни хора, в компанията на такива се чувстсвам по-самотна отколкото когато съм сама вкъщи. Иначе обичам да се разхождам сама, да си пазарувам. Откъм външен вид съм суетна, даже бих казала много. Може до кварталния магазин да отивам, но слагам поне червилце. Правя го за себе си, не се харесвам да се гледам без лак, без грим, без прическа. И външния ми вид често заблуждава околните. Мислили са ме за кифла, за надувка, за златотърсачка и кой знае каква още. Забавно ми е как никой не ме познава, само 3 приятелки ме познават. За всички останали съм енигма. :D Не знам защо ти си се впрегнала заради мнението на незначителни хора. Мен могат да ме засегнат само хората, които обичам - тоест родителите и сестра ми. Всички останали днес ги има в живота ми, утре - не.

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 80298cecbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Всеки екстроверт би бил безкрайно нещастен, ако се налага да се съобразява с теб относно контактите с останалите хора.
Ако приятелят ти е като теб, значи си открила твоя човек.
Логично е, че имаш ограничен кръг от приятели и щом този начин на живот ти допада, живей го така, но не осъждай другите.
Ако заставиш екстроверт да живее по този начин, най-малкото - ще изпадне в тежка депресия.
Брат ти е екстроверт, затова ти дава такива съвети.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 22 дни
hash: 1680151ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До 11

Хем даваш съвет да не и пука за мнението на другите, хем до магазина не излизаш без грим и червило, за да те мислят за енигма. На никой не му пука как изхлеждаш като ходиш до магазина. Нито пък някой си мисли за теб.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: cda7d107ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 3-Не съм казала, че имам добри социални умения, защото чета психология! Казах ги като две отделни неща, а не свързани помежду си. Психологията ти помага да разбираш по-добре хората и т. н., а вече комуникативните умения си ги имаш или ги изграждаш чрез опит най-вече.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 95980e8eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До номер 9-Пътувала съм със семейството ми и приятелят ми. Случвало се е доста пъти да летя сама, най-дългото ми летене сама е било до Катар, но винаги когато съм летяла сама някой ме е чакал в съответната държава.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 20 дни
hash: cda7d107ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До номер 7-за първи път някой ми казва, че съм скучен човек. Обикновено хората се забавляват с мен, защото аз имам интересно чувство за хумор и най-вече това, че чета много на най-различни теми ми дава много идеи, аз мога да говоря с най-различни хора и винаги ще намеря тема на разговор, и със старец, и с дете, и с беден човек, и с богат и т. н.
А и смисълът на живота всеки го интерпретатира по собствен начин, все още не се е намерил човек, който да застане отпред и да даде еднозначен отговор какъв е смисълът на живота. За някои хора се състои в това да излизат навън, да общуват с много непознати хора и да купонясват, да се напиват, други пък предпочитат да имат брак и деца и да не излизат, трети пък мислят, че най-важно е човек да има собствен бизнес и да тренира и да не си губи времето с хората, а да се развива.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 95980e8eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До номер 8-И аз преди мислех така, но сега виждам, че стоенето вкъщи много повече ми помага, защото мога да опозная по-добре себе си, преди бях много объркана, също можеш да учиш, тренираш, готвиш, няма негативна енергия и болка, защото няма токсични хора около теб, които да те обсъждат и обиждат. Всички тези неща те подобряват и развиват много повече от това да си навън. При мен лично като съм навън и хората дойдат да си говорим, говорят на някакви много скучни теми и си личи, че имат много бедна представа за живота и не са образовани чак толкова (не училищно образование). Това е така, защото не са пътували, не общуват с други народности и не четат книги и като цяло не се замислят и нямат философско мислене. Не знам какъв пример да дам в момента, но представете си вие им говорите за матрицата, за минимализъм, гурме, психология, маркетинг (като цяло някакви много широки теми) и те ви отговарят с Мхм, мхм и те говорят “Днес е много хубаво времето, има слънце;вчера валя;”, някакви неща, които мен лично ме отегчават и не ме стимулират интелектуално и за мен това е загуба на времето ми е по-добре да си седя сама и да чета или правя нещо по-смислено. Хубаво е човек да има мнение по различни теми и да говорим, не само постоянно да говори празни приказки, клюки и някакви факти, които мен дори не ме интересуват, в 90% от случаите такива неща говорят и на мен ми става неловко, защото това, което аз им говоря те не го разбират, а не мога да си тръгна и да ги зарежа.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 1e054bcd5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До 10-Има един сайт в България (не знам дали мога да го публикувам тук), казва се Jooble, там има обяви за изцяло онлайн работа, състои се в това да говориш с клиенти по телефона, трябва да знаеш чужди езици, да си комуникативна и да не се ядосваш лесно, защото повечето хора се обаждат относно проблеми и са изнервени предварително. Да говориш по телефона е по-лесно, защото хората не те виждат. Преди когато точно бях започнала работа като брокер, въпреки че говоря в реалният живот често, ме беше страх да правя телефонни обаждания, защото може да си забравя скрипта и преди ми се е случвало много често да ми правят шеги по телефона и измами и така бях свикнала само да пиша, а не да се обаждам, но с времето свикнах и сега нямам проблем с това да провеждам телефонни разговори. Между другото как стоят нещата с Shein относно доставката? Аз си поръчах рокля през Юни от Алиекспрес, платих 100 лв с карта и тя още не ми е доставена, а пише че е, и така ми откраднаха парите. И сега се страхувам да поръчвам от чужбина. Алиекспрес е известен и голям сайт, не очаквах да ме измамят.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 20 дни
hash: dabd2a9031
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   12-Приятелят ми като няма работа постоянно иска да стоим вкъщи и аз го карам да излизаме навън, а той не иска. Добре, но ако си екстроверт и искаш да общуваш с хора, но просто няма с кой, всички са заети и никой не ти обръща внимание и се налага да седиш сам не по твоя воля, тогава какво ще правиш? Това често се случва и затова трябва човек да може да се адаптира. И моят приятел често пътува и не винаги може да ме вземе, приятелите ми са заети и аз искам или не трябва да стоя постоянно сама, аз досега трябва да съм била 100 пъти в депресия. Вместо това реших да си запълвам времето с четене, готвене и така не ми е толкова тъжно. Аз съдя, защото те постоянно ме съдят първи. Екстровертите обикновенно са много по-несъобразителни, нахални и осъдителни отколкото интровертите. Екстровертите постоянно ще ти казват “Много си тих, “Не говориш”, “Не бъде аутсайдер”, докато интровертите много рядко ще ги видиш да казват на някого “Много си шумен”, “Много си досаден”.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: cda7d107ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До 5-Ами те всички тези конформисти пак са си или екстроверти или интроверти. Има също така и амбиверти, аз май съм по-скоро амбиверт, но се опитвам да бъда интроверт. То не че се избира, но това ми е като защитен механизъм, за да не тръгна отново по лош път или да се чувствам самотно. Аз съм забелязала, че обикновенно екстровертите са по-големите конформисти и са винаги в големите групи, докато интровертите винаги стоят настрана, но ако ги попиташ нещо дори да не са съгласни биха се съгласили, защото ги е страх да не ги съди обществото, но то и екстровертите всъщност подхождат така. В училищните ми години аз имах много приятели извън училище, в училище бях много популярна най-вече защото хората се впечатляваха от това, че имам много последователи в социалните мрежи, но аз не обръщах внимение на повечето хора, защото ги чувствах фалшиви и тъй като аз имам много високо самочувствие ме смятаха за надменна, едновременно ми се възхищаваха и ги беше страх от мен, но зад гърба ми говореха “Виж как гордо ходи” и т. н. В класът ми повечето хора “екстровертите” бяха големи селяндури, много невъзпитани, не си поддържаха външният вид, псуваха, тормозеха другите, не уважаваха учителите, и те естествено с такива себеподобни хора се обграждаха, а някой който има някакви успехи и е стойностен го подиграваха и му завиждаха. На мен лично са ми се подигравали за това, че чета книги, че имам пластични операции (това не е вярно), че си имам гадже, че искам да имам собствен бизнес, че не си пиша домашните и не уча, въпреки че аз бях от хората с най-високите оценки по всичко. Интровертите ги виждах като много тихи и скромни, дори недружелюбни, но ги харесвах, защото не ми се бъркаха в живота и ме уважаваха, не са ми се подигравали, зад гърба ми съм чувала да говори един от тях, че съм използвачка (не знам защо), но пред мен винаги са се държали много добре и аз ги харесвам. Екстровертите постоянно ми се бъркаха в живота, обсъждаха ме, разпитваха ме, става въпрос за всеки ден, постоянно. Те много ми завиждаха и постоянно ми правеха мръсно зад гърба, а пред мен се правеха, че сме приятели. И аз естествено не искам да съм сред лоши хора, клюкари, които ми правят мръсно, то няма как да им се доверя като ги знам какви са и затова започнах да ги игнорирам и да си ходя в междучасията при хора от други класове или сама. И това още повече ги озлоби и ме намразиха. Имало е пъти, в които са идвали да ме нападат най-големите идиоти от тях, с обиди, тормоз и няколко пъти за петте гонини се е случвало да се разкрещя много страшно, няколко пъти съм им връщала психическия тормоз и подигравките обратно, няколко пъти съм хвърляла столове в час и съм ги била силно казано, и оттогава всички млъкнаха. Те са толкова глупави, правят се на силни и се мислят за важни, но истината е, че са страхливи. Защото те мислят, че аз съм срамежлива и тиха и уязвима, а аз не съм, не знаят кой какво може да им направи, те не ме бяха опознали изобщо като цяло. И забелязах как те уж са приятели, а когато един излезе от стаята всички започват да говорят лошо за него и като се върне се правят че нищо не е станало и му се усмихват, после друг излиза и пак и него обсъждат по същият начин. И това ми доказа, че съм направила правилният избор. Те ме съдеха, че съм аутсайдер, но аз просто съм вълк, който не играе в цирка с маймуните. Аз и моите приятели никога не си говорим зад гърба, ако някой говори лошо за някоя моя приятелка, първо аз ще и кажа всичко, което е говорено за нея, второ този говорещият ще го направя на нищо и ще го зарежа. Затова по-добре да не се напрягаш толкова за мнението на хората или да се съобразяваш или адаптираш, защото те повечето хора първо, че не могат да мислят правилно, второ, че са толкова зле, че няма и смисъл да се общува с тях, по-добре да се вложа времето в нещо по-смислено. Аз лично съм добър човек, мила и добра съм с хората, които са добри с мен, но никой не ме използва, защото аз съм по-егоистичен и самовлюбен човек и някак дори да не го целя, хората не ме използват. Така, че е до това дали го позволяваш, може да си добър, но не наивен и хората няма да те използват.

 
  ...

...
преди: 1 година, 20 дни
hash: cda7d107ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   1, 2-да, съгласна съм със всичко. Освен с номер 2 за това, че животните не си пречат. Ако един лъв изяде зебра, той и проваля живота буквално, пречи и. И животните си пречат, но зависи под какъв начин гледаш нещата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: 026d54e310
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Авторке, авторке, звучиш ми много объркана! Какви са тези осамотявания, какви са тея криеници от хората, две тениски и 3 чорапа? Ти си си изперкала аз да ти кажа. В цялата тема си говориш почти сама! Ти и вкъщи ли си говориш така сама със стените?

Някак си си много самотна, отчуждена, слаба и объркана. А като те чета как разсъждаваш и наивна. Какво правиш с живота си? Четеш, готвиш, тренираш нещо си на пода и толкоз. Мъж? Деца? Кога? Или тея неща не са за тебе?

Ще ти дам един приятелски, мъжки съвет: не те знам какво толкова четеш и над какви велики житейски теми разсъждаваш, но си личи, че ти трябват мъжки ласки. Така само да се надуваш пред другите, колко много си чела и знаеш, кел файда. Няма с какво толкова мен да ме впечатлиш. И аз мога да ти разсъждавам за Матрицата, войната, плановете на сатанистите, фалшивите пси-операции, МК-Ултра, банкстерите, илюминатите, педофилите, Me too, как се издигна онова недоносче от Фейсбук, островите на смъртта, Фарма мафията, Глобална България, подземни градове, хлебарки и скакалци в храната, инжекции-убийци, глобалното затопляне, Новият световен ред, кой дърпа конците на Бойко, фалшивото президентче, следващата пандемия, зомби апокалипсиса и прочее. По всяка вероятност съм по-голям от тебе и на думи и дела мога да те вкарам в малкия си джоб. Жена, която само ми философства и не обгрижва мъж, не върти къщата и не мисли за деца, с времето се превръща в една линееща, съсухрена стара мома, която вече и за секс мъжете не я искат и така се озлобява към хората, че се превръща в нетърпима психарка. Такава ли искаш да си след няколко години? Защото май на там си тръгнала - колко си добра, колко си щастлива сама, готвила си (чудно какво? На жените дажбата ви е като на котенца - някоя гранулка и бонбонче вечер преди да заспиш и готово! Само че знаеш ли колко изяжда един мъж и че РЕАЛНО трябва да готвиш!??? ), четяла си приказки и Флинтстоун... още малко няма ли да ни споделиш кога за последно си имала запек? А, да! И междувременно си говорила по телефона с някакви хора. Това на вас жените най-много ви се отдава. Да си приказвате с мъже, да ви слушат нежните гласчета и да ви правят подмятания от другата страна, да ви свалят, а вие да си вдигате самочувствието, колко сте били красиви. Хайде няма нужда от такива жени!

Та с две думи - взимай мерки, че времето си лети и годинките ти се навъртат. А философстваниците ти ги остави за ония свят. Тук се искат деца и да РАЖДАШ! А за тази цел ти трябва стабилен и сериозен МЪЖ! Който по-често да ти запушва устата (знаеш с какво), че не те знам какъв интроверт си, ма много говориш...

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: d8251b64a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До номер 23-Искрено ме разсмя. Аз имам връзка с мъж чужденец от 2 години вече и се държи с мен като с принцеса и е луд по мен, правим секс всеки ден по няколко пъти, понякога повече от 5. С него имаме брак, защото той е религиозен и не може да прави секс с мен без него. И какви деца на 20 години съм, ние мислим за деца, но още не искам толкова млада, не съм готова. И това, че съм минималист по никакъв начин не означава, че съм побъркана както ти ме нарече. Изгледай видеа на тема минимализъм, поинтересувай се малко, защото минимализмът е много полезен за природата, аз много често си сменям мястото и не мога постоянно да си местя всички вещи, затова и съм ги приравнила до минимум и не живея като скот, а имам всичко най-необходимо и харча парите си разумно, не съм поредната жертва на консуматорството и материализма, по-добре се замисли ти като имаш толкова много вещи дали всички тях използваш. Отделно аз си пера дрехите всеки ден, като имам малко вещи почистването на дома ми отнема много малко време и реално мога да вложа времето си в смислени неща. Аз ако искам мога да си взема дреха под наем или да купя нещо и после много бързо да го продам когато реша, въпросът е, че аз нямам проблем и често да си сменям дрехите и аз не ги притежавам реално, също не изпитвам емоционална привързаност към вещ, което ме прави осъзнат човек. Ти си човек от масовката, на който също са му промили мозъка как трябва да е роб на парите и да бъде консуматор и затова явно и да ти обяснявам какво е минимализъм и защо е полезен ти няма да ме разбереш. Повечето от най-богатите хора като Стив Джобс (да почива в мир), Бил Гейтс, Марк Зукърбърг са точно минималисти, това са много успешни хора, които трудно ще бъдат достигнати, но сигурно за теб и те са ненормалници като мен, само защото имат две тениски и 3 чорапа. В живоът няма да си спомняш каква вещ си имал преди 5 години, а ще си спомняш хубавите моменти, затова минималистите предпочитаме да си влагаме парите в неща, които ни обогатяват духовно като пътувания и хобита, а не да трупаме вещи. Виждала съм много български домове и повечето от тях са претрупани с вещи, толкова е развито консуматорското мислене, че то се е превърнало в симптом на плюшкин, но ако ги попиташ къде са били ще ти кажат, че цял живот не са излизали от България. Съжалявам, че съм такава ненормалница, просто аз не се чувствам добре да живея сред много вещи и хаус, аз получавам трувожност и не мога да дишам, също е много лесно да си губя нещата. А това, че твърдиш, че си говоря сама също е много смешно. Да, говоря много, обичам да го правя и имам много какво да кажа, и философия харесвам, един ден мога да напиша и книга кой знае, но това не разбрах как точно ме прави ненормална. Ако не говоря много пък ще ме питаш защо си мълча и ще ме изкараш срамежлива и глупава, че няма какво да кажа едва ли не. Човек когато те е нарочил подсъзнателно, винаги ще намери да се хване за нещо и да намери кусур независимо какво правиш. ”Четеш, готвиш, тренираш нещо си на пода и толкоз”-ами какво трябва да правя? Трябва да спра да чета и да тренирам, да спра да изкарвам пари и да спра и да готвя и да се тъпча всеки ден с храна от лафките и да ходя по дискотеки да правя секс в тоалетните с непознати, да шмъркам хероин по масите и да съдя другите? Или трябва да направя сега веднага дете, че някакъв непознат във форум ме е сметнал за някаква си. Толкова малко знаеш за мен, а съдиш толкова смело. Ако бях омъжена на 20 с дете, тогава щеше да говориш как съм избързала и съм глупава, ако нямам дете пък защо нямам дете още. Ако съм ку*ва и постоянно излизам навън, защо не си седя удома, ако седя удома с един мъж и уча, готвя и тренирам, защо съм толкова наивна? Все няма угодия. Нещо много си се объркал, защото аз имам предостатъчно мъжки ласки от човекът до себе си. Природно красива съм и не мога да се оттърва от мъжко внимание навсякъде и женска завист, няма мъж, който да ме е видял досега и да не ме е удобрил, и като лице и като тяло съм 10/10 без старание. Нито пък ме знаеш аз колко готвя и как готвя, моят приятел обожава да яде ястията ми и удома аз готвя за него, всеки досега който е опитал храната ми си е облизал пръстите и не говоря за таратор и спагети, говоря за храна на професионално ниво, мога да сготвя от суши до зорбиан до какви ли не гурмета, каквото си представиш мога да го сготвя сама, ястия от много най-различни кухни мога да приготвя. Аз не съм скромен човек, но по-добре ако ще се хвали човек да е със знания и умения, а не с кой е спал, как се е напил и някакви глупости, с които повечето хора се хвалят. Ами аз се радвам за теб, че знаеш, само че твоите знания по никакъв начин не умаловажават това, че аз притежавам също. Изобщо не ме е страх от теб, не ми пука ако ще и на 100 години да си, аз много добре знам коя съм и винаги ще защитя себе си и позицията си, ако ще и 100 овце да блеят срещу мен, аз пак си оставам вълк. Още по-малко, че ти по това, което си написал личи, че изобщо си нямаш представа каква съм като човек, прочел няколко абзаца на определени теми във форума, видял да пише от какви теми и литература се интересувам, ”минимализъм”, усамотение и трениране вкъщи и Ганьо с извинение (а може и без) тръгнал да съди и да слага епитети кой какъв е. Аз не обичам да говоря по този начин, но хора като теб си го заслужават. Ти вместо да обясняваш на 20 годишни момичета, които най-вероятно разполагат и с повече пари от теб как трябва да живеят и ги съдиш, вземи се погледни себе си до какво ниво си паднал, никой не те е провокирал лично, а коментарът ти прелива от злоба и негативна енергия. Май на теб трябва някой да ти запуши устата (знаеш с какво) и да ти се балансират чакрите, че много говориш, ама нищо не казваш. Аз да ти кажа съм много пропаднала, защото масово виждам по улиците 20 годишни момичета да бутат колички. То или ще е проблемът, че жените са материалистки/домакини и не работят или ще е, че работят и не раждат. Във всички случаи ти имаш проблем вътре в себе си и трябва да работиш над себе си, нищо че за теб четенето на книги е глупаво. Човек може да има собствено мнение, моят приятел също е силен алфа мъж, държи си на мнението, не винаги е съгласен, но по говоренето си личи, че той не иска да нарани човекът отсреща и има уважение към хората, но твоето не е същото, ти умишлено опитваш да мачкаш хората без те да са казали нищо против теб първи, който и нормален човек да ти прочете коментара на него ще му стане негативно настроението, та ти в едно изречение ме обиди 4 пъти, опитваш да ме осъдиш, а в същото време не видях никакви логични аргументи. Това, което си написал за мен няма никаква връзка с реалността.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker