Съжалявам, знам, че вече прекалявам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Съжалявам, знам, че вече прекалявам
преди: 1 година, 13 дни, прочетена 848 пъти
Добре, знам, че прекалявам като само ви пиша за проблемите ми със шофьорския курс, но просто ми е много нервно и объркано. Имам чувството, че и вие не ме разбирате - аз ви казвам, че досега съм сменил два инструктора, те въобще не ме пускат да карам извън полигон/паркинг и не искат да се занимават с мен - а вие ми казвате ''ти не се отказвай". Аз не възнамерявам да се отказвам, ама като инструкторите ме пъдят, как мога да си изкарам курса? След това ви питам, дали няма да е по - добре сега да пробвам на автоматик, поне да ми е малко по - лесно. Но според някои излиза, че едва ли не алтернативите са само две - или нормален шофьорски, изкаран с ръчни скорости, или никаква книжка. Да, по - добре е да се изкара курса на ръчни, но просто в моя случай това би отнело, може би, двойно или тройно повече часове. Все пак ми се струва, че е по - добре да имам книжка за автоматик, за да мога да карам поне някакви коли, защото ми омръзна само да разчитам на обществен транспорт. Пък после да изкарам и курс за ръчни. Просто ми е много кофти, не знам как да процедирам, но няма да се отказвам, ако продължавам да не мога със скорости, в краен случай ще мина на автоматик, но да се откажа въобще да изкарвам книжка - абсурд.
П. С. Между другото, вторият инструктор беше от автошкола в Перник. Реших да отида там, (живея в София), защото уж по малките градове било по - лесно, обстановката била по - спокойна - няма такова нещо. Перничанинът ми каза, че не може да се занимава с мен и ми препоръча да си търся школа, която предлага курсове за автоматик. Но поне ми върна парите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 13 дни
hash: 69460b123d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Отказвай се от книжката, да не мислиш, че автоматика е също толкова лесно за някой начинаещ? Автоматика е лесен за изкаралите вече книжки, които не искат да се занимават с ръчкане на скорости.
Ти тепърва ще се учиш да овладяваш реакции, да се сблъскваш с надуващи клаксон обезверели, щото разбираш ли бавиш движението.
Да караш градско е най-мъчителното за курсантите, а ти не си стигнал до там, представи си да стигнеш, и пак да се откажеш, щото всичко включително и инструктура те стресира.
В София, Пловдив, Варна и Бургас е ад за всеки курсант, трябва да си от малко населено градче, че да ти е лесно.

 
  ...
преди: 1 година, 13 дни
hash: af870fab8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Добре, де, какъв точно ти е проблемът? Липса на координация между ръце и крака? Не виждаш добре, не схващаш съединител, скорост, газ, спирачка или какво? Всичко това се постига с практика, освен ако не си някакъв тотален инвалид. Все пак за книжка се иска 8 клас, не е ядрена физика.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 4f0be27a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   От теб шофьор няма да стане, откажи се, че ще изпотрепеш хората и себе си!!! /Да не дава Господ!!! АМИН!!! /

 
  ... горе^
преди: 1 година, 12 дни
hash: c6b4b17fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Автора - номер 2, ако караш курса в Перник и изпитът е там, защото той е в отделна област. Автоматикът универсално е признат за по - лесен, все пак в Америка всеки кара, а там почти всички коли са на автоматик. Аз няма да се откажа да се науча и на ръчна, но се надявам все повече да навлязат автоматиците, особено след като ще забраняват автомобилите с двигатели с вътрешно горене.

 
  ...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 0087741981
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И какво му е толкова трудно на тези ръчни скорости, аз съм жена и веднага схванах всичко как става. Кое е сложното- натискаш съединител и сменяш скоростите, кое точно не можеш да усвоиш, че не разбирам??? Ако пък е толкова сложно - ходи на автоматик и си купи кола автоматик. За мен лично е много по-сложно и сериозно да следиш обстановката на пътя и да преценяваш ситуацията, отколкото да сменяш някакви скорости. С моя инструктор седнахме и първо ме караше да сменям само скоростите на спряла кола, докато не свикна и след това започнахме да караме. Мисля че лесно се усвоява това. Или не знаеш кога да превключиш ли? Първа е само за тръгване, като тръгнеш веднага включваш на втора и след това като ускориш на трета и т. н, като намаляш сменяш на по ниска скорост. Кое е сложното??? Като излезеш на пътя тогава ще видиш какво е сложно, щом не можеш едни скорости да смениш. То пък вместо да пишеш сто теми да беше вложил това време да се научиш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 дни
hash: 82fba7cf3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Въобще, защо го мислиш дали ще е по-лесно? Трябва да се научиш, не друго. Намирай приятел с кола, отивайте някъде на безлюден паркинг и там вече първа, втора, карай. Ако трябва и конуси сложете и да те научи. После си карай с инструктор. Автоматикът е все тая, човек. Дали ще ръчкаш скоростите или само педала, то е до свикване. Ако си се насрал и в главата те е шубе, ако ще и автопилот да е, не автоматик, няма да се научиш. Така че това, което ти предлагам го обмисли.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 дни
hash: 37a2203c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От всеки шофьор не става. Както при всяка друга дейност. Имам познати с книжки, които не карат, след инцидент ги е страх. И по-добре и за тях и за останалите. Ти търсиш причината за неуспеха в инструкторите, в града, но те са в теб.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: f09636887c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Бъди упорит човек и си изкарай курса. Щастието е винаги възможно стига да се стремиш към него. Деистваи, игнорираи всички които не са на твоето мнение, защото животът е твои, не е техен. Ще успееш, сигурна съм, бъди целеустремен в живота, това е ключът към успеха.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 69460b123d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Нито един инструктур няма да те върне, ще ти вземе повече пари, но ще изкараш курса.
Не гледай Америка, ти си в България, никога няма да забранят ръчните!!!
Само най-тъпите хора карат първо автоматик, после изкарват курс и за ръчна!!!
Почти всички инструктури крещят, въртят волани, набиват спирачки и т. н.
Всеки се стресира малко или много, но в края на краищата пак взимат книжки.
Интересно ми е да разбера как карате на полигон, като отдавна ги няма?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: ba8acd0469
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Автора - номер 9, благодаря! Номер 10 - няма да те върне, ама друг път. Това не са официални полигони, а по - пусти места или паркинги. Сега гледах, че ако си изкарал курса на автоматик, не трябва да се записваш на нов курс за ръчна, а можеш да надградиш като изкараш минимум шест часа кормуване с ръчни и държиш само практически изпит.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 дни
hash: 69460b123d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Авторе, само глупости ръсиш, няма такова нещо като; "че ако си изкарал курса на автоматик, не трябва да се записваш на нов курс за ръчна, а можеш да надградиш като изкараш минимум шест часа.
Курса за ръчна ти е 31 практически часа, курса за автоматик ти е също толкова, курсовете и за двата вида в пари ти е едно и също, онова което си чел е поредната измислица.
Къв трябва да си, за да те върне? Връщат освидетелствани с жълта книжка, не и други, тва ти го казва човек с книжка, колко цигани минават през инструктурите и взимат книжка, ти си взел да мрънкаш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: c6b4b17fdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Автора - защо да са глупости, това го имаше написано на сайта на една автошкола, но не мога да дам линк към нея, защото не мисля, че тук( в сподели нет. ) е разрешено. В много европейски държави е така, при положение, че си изкарал курс на автоматик, а искаш да имаш право и на ръчна, взимаш няколко допълнителни часа. Разбира се, аз ще питам дали това е така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 дни
hash: af870fab8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, вместо да се изправиш срещу проблема и да се опиташ да го решиш, ти си се хванал за ръчна или автоматик и упорито ровиш. Ти така и не написа какъв точно ти е проблемът, но щом двама инструктори не са те взели, трябва да си или много страхлив и паникьор, или да имаш някакви проблеми с координацията, които подозирам, че автоматикът няма да реши. Да, той е улеснение, но не е автопилот, пак трябва да гледаш пътя, скоростта, обстановката, мигачи, волан... не мисли, че автоматикът решава всичко.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker