Софийска вода и изчисление на база, моля пояснете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Софийска вода и изчисление на база, моля пояснете
преди: 1 година, 9 дни, прочетена 455 пъти
Здравейте, моля по-запознатите да ме просветлят, защото се обърках!
Живеем в къща, разделена на 3 апартамента, но тъй като никой от съседите (роднини) не желае доброволна делба, водомерът на къщата е общ. Слава богу, партидите на тока са различни. Имаме монтиран контролен водомер и всеки месец отчитаме показанията му и съответно изчисляваме кубиците по общата цена дадена в сайта : 2, 935 лв с ддс за 1 кубик. Сумата я даваме на роднина-съсед, който ходи и плаща всеки месец сметката. Не е имало проблеми. Скоро разбрах, че не е бил осигуряван достъп на инкасатор до общият водомер дълго време и чак сега получихме дубликати на стари платени фактури с начислени по 20, 22 и повече кубици на база всеки месец. Как става така? Ние правим между 5 и 8 кубика на месец. Този месец дойде упомрачителна сметка от трицифрена сума, включваща и неплатени задължения от преди да се нанесем. Съседите искат да я разделим на 3, но не сме съгласни, защото си плащаме чинно реалното потребление. Неясно ми е как така изчисляват на база и какъв е механизма. Съседите имат ли право да изискат от нас една трета от сумата? Благодаря. Моля без нападки. До сега никога не сме ползвали така вода, имали сме отделни водомери и клиентски номер. Но така ни прикара живота да живеем временно в това жилище с общ водомер, със съседи, които като чуят "делба", започват да крещят и обиждат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 дни
hash: eb6e19587c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Когато не е осигурен достъп, ВИК начислява по 6 кубика на човек. Освен това, имате неплатени сметки лихви. Това е тайната вашата сметка.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 0c5f1bf56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   В случая Софийска вода няма какво да я месите, в случая тази фирма няма вина, че вие не сте поделили имота си.
В случая длъжникът е онзи на когото се води поименно общия водомер, и вината че не е отчитан същия редовно е в него, ако водомера все още се води на името на дядо ви, вината е поравно на всички ви. Вашата лична вина е до там, че плащате на съсед-роднина без документим и няма как да докажете и стотинка от платеното от вас.
Принципно никой няма право да ви иска пари, които вие смятате че не дължите. Но в случая има два варианта съседът на който е отворена поименно партидата за общия водомер да ви спре кранчето към вашата тръба и съответно да останете на сухо или дори да не заплати дължимата сума към софийска вода и да останете и трите семейства на сухо. Или пък той да ви повика в съда да доказва че вие сте харчили вода от неговия водомер, който вие наричате общ, като вие няма как да докажете че сте му плащали по 15-20лева месечно, защото нямате документи.
Най добрия изход от ситуацията е сега да си платите 1/3, от сумата за да се помирите със съседа-роднина, защото никоя сума не се равнява на добрите роднински отношения. И още днес да подадете молба за делба, като не искат доброволна нека бъде съдебна делба. Щом имате отделни апартаменти, е възможно поне те да са разделени, на различни собственици, а двор и стълбища да са общи, както е при блоковете. Така ще можете да си отворите ваша си партида за ток и вода.

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: 8aac2d6e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Както е написано щом стане дума за делба онези стават агресивни и обиждат. Как да се заведе по исков ред тогава, ще стане война и ще утрепят автора. Как така Енергото позволяват отделни партиди на неподелен имот, а водата не.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 дни
hash: 0c5f1bf56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До 3 и енергото вече отдавна не позволяват отделни партиди на неподелен имот, законите притиснаха всички доставчици на енергия и вода, докато народа спеше герб прокара тези закони, за да не може вече незаконна постройка да й се отвори партида за ток или вода. Разбирам че на съседите на автора не им е проблем самата делба, а сумата която всеки от тях трябва да заплати за доброволната делба. Автора има вариант да им предложи той да заплати доброволната делба която обикновенно възлиза на общо до 1500-2000 лв в зависимост оценката на имота и да им каже че ако не искат ще му се наложи да подаде иск за делба в съда, където съдът ще ги задължи да си заплатят и съдебно дело и адвокати и самата делба.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker