Работя гадна работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Работя гадна работа
преди: 1 година, 4 часа, прочетена 978 пъти
Работя гадна работа. На 45 съм и работя чиновническа работа в София. Към 2600 лева взимам чисто. Държавна е работата.
Работата ми е гадна и тъпа - не мога да я търпя. Колегите ми искам да умрат в адски мъки - толкова много ги мразя.
Опитах много неща, но сякаш са ми направили магия. Поне 6-7 различни бизнеси преди години. Само 1 беше донякъде успешен.
Работил съм много неща, но все не ми върви.
Не знам защо така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 4ce7008d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ум, целият ми живот е гаден. И? Не е задължително да имаш хубав живот. Това с магията... няма да го коментирам.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: e24169fd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Защото нямаш качества за това. Ставаш само да стоиш на държавната хранилка.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: c946134a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Частен бизнес без политически чадър е невъзможен вече, ще губиш, ще губиш, фокато накрая фалираш.
Премести се в друга администрация при нови колеги.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 5d0a3b2bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Приемам темата за провокация.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 24d295676a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Въпросът е дали колегите са проблема или просто не ти харесва да работиш чиновническа работа.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: d49ef2dda3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Aко ще те успокои това, има хора които работят гадна работа за 800-1000лв. На месец. И то тежка и отговорна. Или смъкнат на гърба си някои такива колеги, които взимат 2000-3000лв.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 0682a3a705
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   В същата ситуация съм. На почти същите години. Какво ли не съм пробвал. Дори известен успех съм имал. Обаче за същите пари, които сега взимам като заплата, съм се гърбил тройно и то без болнични, без истински годишен отпуск. Сега като видя някой с малък бизнес как се мъчи горкия, направо ума не ми побира как съм си го причинявал.

И въпреки това, често едва се сдържам да не претрепя двама тъпи педали в работата или да ошамаря някоя кокошка. Чувствам се зверски недооценен и ми е обидно, че общувам с полуидиоти. Добре, че имам останал съвсем малък домашен бизнес, който в свободното време развивам. Не толкова за парите, колкото да видя, че има хора, които ценят уменията ми.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 92196aec49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторът съм
Не съм бил само на държавна хранилка - бях и в частни фирми. В едната бях и мениджър, взимах добри пари, но фирмата тръгна на зле и ме съкратиха.
Иначе колегите не са проблема, просто съм неудовлетворен, че не успях да направя успешен бизнес и всичко явно ме дразни.
Иначе някой от бизнесите, аха, аха да тръгнат и все се сриваха. Много труд и сърце влагах.
Иначе гледам колеги - по-зле от мен в моята професия, но много по-успешни.
Може и качества да нямам, знам ли - струва ми си, че имам, но на тези години почвам да се чудя.

 
  ...
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: 92196aec49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Авторът съм.
До 3 - аз съм опитвал повече онлайн бизнеси на английски, които не са свързани с БГ. Например написах няколко дигитални книги на английски, които да продавам в Amazon.
Или търсех редки специалисти за определени компании, като recruiter на свободна практика - всъщност този бизнес ми беше донякъде успешен - изкарвах пари, ноне успях да го развия да стане съвсем успешен и постепенно затихна.
И още много такива неща съм пробвал.

До 4 - не разбирам, защо мислиш, че провокирам някого. Просто споделям, защото ми е тежко.

До 6 - и аз се опитвам да се успокоявам, че има по-зле от мен, но повечето ми познати в София са много успешни хора и сравнение с тях изглеждам като пълен цървул

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 29 дни
hash: fd2572c10a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Намери си някои професионалист, така със сигурност ще постигнеш успех. Няма никакво значение колко можеш сам, работата в екип винаги е точното решение. Ще има и готини моменти в живота ти, гледаи по оптимистично на нещата, но и деистваи щастието да дойде при теб, това е точният път.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: e24169fd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Аз съм 2. За да успееш в частния сектор, трябва не само да си добър в професията. Необходими са харизматичност, за да намериш и убедиш клиенти да ти се доверят, умение да рискуваш е привидно безнадеждна ситуация, да работиш всеотдайно дори за без пари, защото знаеш, че това ще ти доведе клиенти, да работиш вечер до късно, включително в почивните дни и празничните, когато имаш поръчка. Това повечето хора го немогат. По-лесно им е да кажат, че в нашата държава, за да успееш, трябват връзки. Не е така. Моят съпруг направи успешен бизнес с неговата професия в сферата на услугите. Тръгна от нулата и без връзки. Работим заедно, но за съжаление аз нямам неговите качества да привличам клиенти и не смея да рискувам.

 
  ...
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: 1716af24a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Е хора 2600 чисто е супер заплата за държавна работа, не разбирам какъв е проблема. В мойта работа само директора взима толко.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 28 дни
hash: d629bbfd1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Авторе-накара ме да се размисля пак върху неща, които съм мислела във времето... Например ФАКТА, че има хора, като мен и теб, които се стараят повече, дори са по-способни в някои области, но по ирония се случва така, че в същата тази област... други, които са пълни тъпунгери-някак успяват-без значение - дали, защото имат куп приятели, познати подмазвачи, които се късат да ги препоръчват и да им правят лъскава реклама и т. н.
Самата аз съм оставала шокирана, когато разбирам колко платили на еди си кой си, за дадена услуга(в Астрологията-изготвяне на хороскоп или шиене на гоблен, или писане на книга), а насреща си получили разтягане на локуми и ниско качество. После идват при мен и остават крайно удивени от работатат ми, казват ми-взимаш 3 пъти по-малко пари, а качеството е уникално просто, но по-ирония аз нямам и на половина толкова клиенти, както разни неудачници. А определено НЕ съм от типа на ония жалки кифли, които за да са успешни едва ли не се въртят на пилони пред екрана на монитора, докато уж разказват нещо от областта на Астрологията.
Нека не звучи, като оплакване или жалване, просто фактите са такива. Не го играя жертва-в никакъв случай.
Замисляла съм се за нещо друго... и ще те питам авторе, надявам се искрено да отговориш-въпросът ми е-независимо с какъв бизнес си се захващал през годините, независимо колко си се старал и какви способности си имал, вътре в себе си-чувствал ли си се уверен, сигурен, имам предвид БЕЗ ДА СЕ СЪМНЯВАШ в себе си? Защото според мен-това е ГЛАВНАТА причина-за това, дали ще има успех или не. Защото няма логика разни цигани и каквито и да било типове-без образование, без харизма дори, разни грозници и т. н., да се къпят в пари, да имат успех в разни дейности-без значение колко са им законни дейностите... , но според мен единствената причина някои да успяват противно на всякаква логика-това е, защото те нямат и грам съмнение в себе си, че ще успеят. Те си вярват. Нещо, като в приказката-умните и свестните, талантливите и красивите-все се подценяват и съмняват в себе си, а глупаците, простите, някои типове от стадото-така си вярват, така са се надули, като балони, без основание да имат самочувствие, НО -имат, вярват си и успяват, не допускат дори грам съмнение да ги разяжда отвътре.
Те са просто въздух под налягане, но пък успяват да литнат. А свестните хора-съмненията им, подценяването им-действат им, като гадна котва.
Мои разсъждения просто... , но съм напълно убедена, че са верни.
Имам още един въпрос към теб авторе-дълбоко в себе си, не си ли имал винаги усещането, че искаш да правиш дадено нещо, да се занимаваш с нещо определено, но не си го правил-просто, защото си казваш с човешкия си ум, въпреки интуицията си, с ума си, си казваш-няма смисъл да опитвам, то би било, като хоби само, защото там пари -няма, хората не биха давали пари за това, а и аз се съмнявам, че ще успея, не съм достатъчно добър и т. н.? Тоест-да има нещо, което в Сърцето си силно искаш, но винаги да го захвърляш настрана, като идея, да го прнебрегваш или пък постоянно да го отлагаш?
Иначе-похвално е това, че въпреки парите, които вземаш-се замисляш, че те не те правят щастлив и търсиш нещо, което те прави щастлив. Имам предвид-факта, че в тази мизерна, селска държава-мнозинството от хора работим почти за без пари, трудът не се заплаща подобаващо. За теб-парите, които вземаш може и да ти се виждет мизерни, но повярвай ЗА СЪЖАЛЕНИЕ има страшно много хора, които -ако вземат твоята заплата, дори работата им да е гадна, те ще продължат да го правят, защото парите са добри и това им дава чувство за сигурност, за някаква защита, въпреки че сигурността-е илюзия и е нещо относително, но да не навлизам във философски описания.
Мисълта ми е, че ако имаш желлание да правиш нещо друго, защото сегашната работа не ти харесва, и това, , друго" го искаш, защото имаш нужда от вътрешна свобода-тогава нещата са ок. Но, ако искаш да смениш сегашната си работа с друга, на която ще вземаш три пъти повече пари, обаче пак ще си нещастен, поради естеството на самата работа, то тогава се връщаме на схемата с капана, емоционалният, психологическият капан за т. нар. сигурност, която дават парите.
Хората са го казали-прави това, което обичаш да правиш, дори и да вземаш мизерни пари... , като художниците едно време...
Стадото ще каже-ама така няма кой да плаща сметките, ипотеката и т. н. , мхм... обаче с тази разлика, че в единият случай си жив, щастив и удовлетворен, макар и с по-скромен начин на живот, а в другия случай-независимо колко пари вземаш, правиш ли нещо, което мразиш, то ти си в ролята на хамстера, който върти колелото.
Всеки път, когато се почувствам кофти и тъжна, осъзнавайки как разни идиоти са заринати с пари, а качествени и талантливи хора едва преживяват... за мен нещата опират до вярата в себе си, до мисловните модели-някои така дълбоко вградени в Душевността на човек, че дори не могат или трудно биват осъзнавани с логическия ум. Обаче-дори и в подобна ситуация-пак по-добре да правиш нещо, което обичаш, отколкото да жертваш вътрешната си Свобода, заради жалките хартийки наречени, , пари".
Колкото до милионерите в световен мащаб-със сигурност каквито и неща да правят-ги правят заради страстта си, дори да вършат отвратителни и долни гадости, те влагат страст и не се съмняват в себе си. Там, дори не става въпрос за пари.
Има разлика между хора, които се замогват и в даден момент го карат само на чиста алчност-още и още, защото все си мислят, че не им стига. Но онези, които са заринати с пари и нямат нужда от повече-хм. сещам се преди месеци някъде в нета бях чела част от интервю на Доналд Тръмп-в него казваше, че има злато и пари, и недвижимо имущество-които могат да му стигнат за НЯКОЛКО ЖИВОТА поред и то без 1 ден да работи, и то -харчейки стотици хиляди дневно, но въпреки това продължава да работи, не е спрял да сключва сделки с недвижимо имущество и т. н., нямало да спре, защото това му била страстта в живота! Не го прави заради парите, а заради страстта.
Оставям настрана т. нар. морален аспект на нещата, кофти ми е, че давам пример с един от типовете, които считам за жалки отрепки, за мен всички на властови позиции са долнопробни отрепки, без съвест и без морал. И НЕ казвам да сме като тях, но само за 1 нещо поне -можем да вземем пример от тях-те не се съмняват в себе си, не казват-властта е противна, парите са зло, лишени са от съмнения.
Разбира се -това ВЯРВАМ може да се приложи и от хора, които не действат, като отрепки, тоест-не се възползват сексуално от жени ни за пари, ни за нищо, не разпространяват наркотици, не ползват другите, като свой работен добитък и т. н.
Вярвам-че страстта може да се следва за нещо градивно, съзидателно, творчество, индивидуализъм вложен в съответната дейност, БЕЗ това да вреди на другите. А защо толкова малко такива хора успяват да се замогнат финансово и материално, въпреки таланта си? ! Ами, сигурно защото вярваме, че ако не сме корумпирани, ако нямаме връзки, ако нямаме влиятелни познати и т. н., че с честен труд и само следвайки творческата си страст, вярваме че това не е достатъчно, че не би се получило. И според мен го вярваме, защото ежедневно в главите ни се набиват примери-било то от новини, филми, сериали, мейнстрийм-музика, т. нар. поп-култура, постоянно набиват в съзнанието на хората как има само един път да се постигнат нещата, как има само определен начин да станат нещата и едва ли не, ако не целуваш чужди задници, ако не продадеш идеалите си, за да се вместиш в шиб. ната рамка на някой за нещо, то не би могъл да се замогнеш финансово.
Колкото до успеха-успехът е винаги нещо лично, вътрешно, индивидуално за всеки един! За мен-успехът НЕ се измерва с пари, дипломи и материални вещи. А причината да не съм финансово заможна е-защото винаги съм се подценявала, съмнявала в себе си. Това са скапани мисловни модели, които не се изтръгват от съзнанието лесно, не става от днес за утре. Утехата е, че поне причината е изяснена, това последното го казвам, пиша с иронична усмивка:) За къде- без чувство за хумор:)

 
  ...
преди: 11 месеца, 26 дни
hash: 85d6e946ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не виждам къде е проблема, очевидно си на добра позиция. Бие ми на криза нъ средната възраст цялото излияние, тръгнал си да дэказваш нещо, да ставаш бизнесмен? Никой не му пука откэде изкарваш парите, пука им дали ги имаш. Частният бизнес е огромно главоболие, мен ако питаш, гледай си живота и не се мъчи с празни напъни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker