Искам духовен живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам духовен живот
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 6351 пъти
Наскоро завърших средно специално. Не искам да уча висше, просто нямам желание. Също така не ме интересува какви заплати ще взимам, стигат ми най-елементарни доходи за оцеляване. Лишавам се от много неща без проблем. Мечтата ми от много време е да помагам на хората. Искам да живея различно. Имам някои идеи и ще се радвам да чуя мнения по тях.

Едната е да отида в Африка и да се занимавам с децата, да ги уча на разни неща. Само че незнам как се процедира. Какво трябва да направя, с кого да се свържа? Или направо да замина и там да му мисля? Знаете ли за някакви организации, които търсят хора като мен. И имат ли някакви изисквания за образование, езици?

Другата ми идея- разбрах за място в Русия, където хората живеят като преди хиляди години. Без пари, без телевизори, интернет, без тези излишни (за мен) материални удоволствия и развлечения.
Там хората се учат на занаят, мързела не е на почит.
Чакам да чуя мнения. Само за второто нещо ме притеснява, защото се говори, че тези хора са от някаква секта. А аз съм силно вярваща и не се определям да спадам към някаква определена религия. Просто имам собствено мислене и виждане за Бог. И не искам да ми натрапват чужда вяра и религия.

Искаше ми се да живея като монасите в Тибет.
Много се интересувах за живота на монахините в България. И само лоши неща се говорят, че било много опасно и че ставали някакви страшни оргии между попове и монахини. И много такива неща още. Което е много гадно и отвратително. И предполагам не е само в България.

Просто искам да отида на едно по-добро място (не на небето още:) Където се води простичък живот. Където хората не се стремят към власт и пари, а към това да бъдем по-добри и да се доближаваме до Бог. Да сме като братя и сестри.

Знам, че звуча като ненормална, или сектантка, или не знам още каква, осъзнавам го. Преди време самата аз се присмивах на такива хора. Сега обаче съм от другата страна.

Всъщност винаги съм била християнка, защото тази вяра ми беше наложена от родителите ми. Но човек, когато порасне, има правото сам да избира.

Аз съм чела доста за религиите. Не съм ходила на джамий, на евангелски църкви и т. н. Единствено православна църква. Това го казвам, за да уточня, че не са ми промивали мозъка от разни секти, а сама съм си решила.

Ако имате информация по някои от въпросите и предложения за духовно извисен живот ще ме зарадвате много. Благодаря предварително:)

Ariel

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 3770b5cc42
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Остани в България и помагай на нас!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d423855838
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Звучиш като млад човек. Гледах документален филм за това място в Русия. Има един човек, който се е провъзгласил за Христос и той един вид е шефа на задругата. Селището им се разраства. Шефа, който кара всички да го смятат за истинския Христос, има две жени. Те са като секта на православното християнство.

Ако искаш да идеш в Африка, ако знаеш английски стани учител по английски там. В интернет ще намериш организацийте които изпращат доброволци в Африка. OXFAM е организация за подпомагане на развиващите се страни.

Ако си вярваща християнка, можеш да живееш в женски манастир - има в Арбанаси. Не мисля, че на монахините им се правят оргий. Като ги видиш ще разбереш, че не са от типа хора на които изобщо им се прави нещо подобно. Ха ха. Едва ли някой купонджия ще иде там да живее.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c64b1d6bc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Хубаво е, че те влече това нещо. Хората като теб са малко : )
А относно по темата, не съм човека, който да ти помогне - не съм наясно с тези неща : ) УСПЕХ!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 62b1dee28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,
може да се включиш по някоя програма за доброволци от корпуса на мира.
Незнам как може да се включиш и в момента въобще дали можеш.
Но със сигурност трябва да знаеш език - този който се използва в държавата...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 62b1dee28e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей,
пак съм аз :D
виж едно момче участва в музикалното предаване
http://www.chudesa.net/журито-x-faktor-разплака-облаче-ле-бяло/

то е от Корпуса на мира.

ето тук има повече инфо на Бг - http://bulgaria.peacecorps.gov/partners-info.php

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c1436e697b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Все едно го е писал човек от Средновековието.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c1436e697b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   http://vbox7.com/play:197311cd1b

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7cb47fb13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей, Ariel. Писмото ти много ме радва. Това, което чувстваш е напълно нормално, защото си по-различна от другите. Порови се в интернет. Има организации, които събират доброволци за хуманитарна работа в Азия и Африка.

Преди време ми попадна един сайт за такава агенция, базирана в Лондон, където те обучават поне 6 месеца на хинди. След това работиш за тях доброволно, т.е. не получаваш заплата, но ти дават подслон и храна, т.е. потребностите ти са напълно задоволени и можеш да водиш начина на живот, който искаш.

Ако бях на твоите години, не бих се поколебала да сторя същото. Препоръчвам ти да посетиш и един сайт - www.indigota.com, в който ще намериш сродни души. Мога да ти препоръчам и учител по рейки.
Успех в твоя път!
Сара

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 870e296a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти си луда !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0440a225fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ж29:
Изключително странна птица си!
Дано някой ден не съжаляваш за делата си...
Особено, когато се осъзнаеш като пълноценен човек, като жена и т.н. Когато инстинсктът в теб заговори и искаш да създадеш семейство, да имаш деца и т.н. Поне тях не мъчи в нищета...
Владеенето на езици е предимство, а на английски език - задължително.
Организациите - "Български червен кръст", "Международен червен кръст" и т.н.

Религията - Не слагай всичко и всички под един знаменател. Всеки взима сам решение как да живее и носи отговорност за делата си...

Иначе, подобен начин на живот и себеотдаденост на някаква кауза, очакват от всички секти. Но не ти ги препоръчвам.

В Русия, да това е религиозна секта. Подобни има не само там, а и по целия свят. Дори и в България.
Преусмисли стратегията си! Приземи се! :))

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: eb7bd4390e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Наистина е страхотно да живееш простичко и в служба на другите. Не е необходимо да отиваш в Африка, за да помагаш на нуждаещите се - такива има на всяка крачка.

За монашество не те съветвам - обикновено такива стават хора, отчаяни от живота, безперспективни и често с обратни наклонности. Живей скромно, обичай хората, помагай на нуждаещите се и ще намериш радост и спокойствие дори в големия град. Пустинята е навсякъде, дори и на най- многолюдните места. Всичко зависи от нагласата ти. Красотата не е в предметите, а в способноста ти да виждаш нещата като красиви. Пожелавам ти радост.
М 33 г.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f3aa9248ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторке, обърни се към Червения Кръст.
Иначе, правинло - секта е това в Русия. От нея произлизат и много секти в САЩ подобни на известните амиши, които живеят така, както ти описваш, иначе не са лоши хора.

Все пак - има и много по-близки до теб решения. Можеш да станеш послушничка в манастир, не веднага да се замонашиш - там ще видиш на живо, че не са вярни разните слухове, особено що се отнася за жените-монахини. Обърни се към игуменката на някой от големите манастири. Мисля, че животът там е най-близък до това, което описа.

За Африка ти трябва английски и (или) френски език. БЧК е организация, която е световна и може би имат инфо. Пиши на Caritas и др. организации, но знай, че езици трябват!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c1436e697b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Не бързай, помисли, и ще разбереш, че всичко е манипулация! Религията е измислица, чиято цел е да манипулира хората. Особено наивните хора. Гледай клипа в коментар номер 8 и ще разбереш, че Вселената е възникнала без намесата на някаква висша сила!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2b0e7fa161
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   http://www.globalvolunteernetwork.org/kenya/?ref=gauk

http://www.frontier.ac.uk/Volunteer/Volunteer.aspx?gclid=CPeTw5GRlqwCFUoY4QodrE1ZOA

Аз също мисля, че е хубаво в живота да правиш това което ти се прави, а не това, което всички останали смятат за нормално. Подкрепям те. Намерих много сайтове за доброволци в Африка, тук ти оставих два. Има много. За латинска Америка също има. Не плащат много, но от там нататък може да ти се отворят много врати.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: ef32d03500
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Имам същите идеи и виждания за живота, като теб. Засега обмислям варианта да кандидатсвам в УНИЦЕФ. Имат множество мисии в Африка и бих се радвал да съм част от тях.

От друга страна радея за тих и кротък живот в някой източен манастир, но реалността е, че света не е както преди. Урбанизацията е в пълна сила и трудно, човек може да намери спокойно кътче за душата си. Няма вече самотни острови, за уморените от човешката жестокост сърца...

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b5e397cc10
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Здравей, Ариел! Страхотно е, че търсиш смисъл, че си над материалното. Чудесно е и, че искаш да помагаш на хората – но ако учиш, няма ли да можеш да помагаш с повече? Ако можеш да предложиш повече знания, толкова по-добре. Разбира се, затова трябва да има нещо, което да искаш да учиш, нещо, което да те влече. А и изобщо, хубаво е да си помислиш с какво точно искаш да се занимаваш - което пък понякога се получава, като изпробваш различни нови неща - доброволчество, пътуване, пробване да пишеш/танцуваш/пееш и т.н.

Защо Африка обаче? Може би има значение и смисъл, че си се родила точно в България – може би тук можеш да направиш нещо значимо, добро. Но и няма нищо лошо да помагаш по света.

За мястото в Русия – мисля че говориш за така наречения Висарион и комуната му. Какво да ти кажа – четенето може да ти помогне да избегнеш илюзиите и измамите. Ето, в този случай можеш да ги проучиш – търси и чети в интернет, състави си мнение, виж какви са резултатите от тази комуна. Иначе и аз мога да ти дам такова – комуната на Висарион е бягство от реалния живот, псевдодуховност, от която можеш много да се опариш. Не ми харесва и самия Висарион – излъчването му, говоренето, действията – като вълк в агнешка кожа ми е. Не е и без значение, че има връзки с КГБ (руските тайни служби).

Имай предвид също, че в света не всичко е черно и бяло, няма „излишни“ неща – интернетът и телевизията могат да се използват и за добри цели, не са изцяло излишли или лоши. И наистина – хората могат много бързо да споделят информация, преживявания и т.н., тоест – те също могат да се използват за добро и за помагане. Един честен репортер не помага ли с разкриването на корупция, убийства и т.н.? Един духовник не помага ли повече, когато разпространява морални ценности, разбирателство и любов между хората с помощта на интернет (и съответно - повече хора могат да го четат/слушат)?

За монашеството и простичкия живот - простичкия живот можеш да го водиш и в най-големия град. Всъщност, това е цаката – да живееш сред хората. Помисли – ако се отидеш в манастир (или комуна, т.н.) те чака една рутина, едно затваряне. Извън манастира можеш да срещаш трудности, неразбиране – но и ще се сблъскваш с много нови и обогатяващи, хубави и прекрасни неща. На мен ми звучиш като нормален човек – които все по-трудно като че ли се срещат.

Пожелавам ти да намериш други нормални хора, успех в търсенията ти и много щастие :)

Немо

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d288548f35
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Моят съвет е на първо време да се включиш като доброволец в БЧК - така постепенно ще навлезеш в тази работа, защото и това си е вид работа, ще се научиш на общуване с хора, които имат нужда от помощ. След като придобиеш известен опит, можеш да се включиш в редиците на някоя международна хуманитарна организация. Ако не знаеш английски, започни да учиш, без език ще си безполезна в чужбина.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a9e52a4bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   http://www.jobs.bg/f1269083

HUMAN

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 58c06a089a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторката:
Първо искам да благодаря на всички:)
Прегледах линковете и рових доста в нета за организаций. Обаче аз май излезнах много глупава. За пореден път се заблудих. Заблудих се, защото незнаех че навсякъде искат някакви космически такси. Така ли се привличат доброволци незнам. А нямам такива възможности:(

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b9754fd42e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Какво значи да си нематериален човек? Само добри пожелания семейство не хранят. А това на което религията учи колко е "духовно" да си беден са пълни глупости за мен, всичко това е измислено за да могат хората да се успокояват.

Аз пък съм другата крайност, което също е лошо - смятам, че живея един път и искам да го изживея добре, включващо всички материални неща и колкото се може повече пари.

Последното, което ще кажа - един богат човек може да направи много повече като помощ от колкото някой само с добрите си желания. Не случайно се събират средства за гладуващи и т.н. Голяма част от тези средства ги осигуряват "лошите" и "недуховни" материални хора... Боже в кой век живеете наистина? А после се оплаквате от беднотия.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4889a8363a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ми нали някой трябва да налива пари в тези Организации. Откъде мислиш, че имат финансовата възможност да скиторят насам-натам, да наемат жилища на доброволците, да закупуват помощи някакви, и кво ли още не? Ето, сама казваш - ''аз не съм материалистка - един вид, и искам да живея почти без нищо''.. Много ясно, че ''организаторите'' на дадена Организация веднага ще ти 'помогнат' на свой ред. Като вземат това от което ти се отказваш - доброволно...

Изчетох всичко в сайта на ''Корпуса на Мира'', и дори не се изненадах от информацията, че не се вземала заплата. То няма и как да се вземе. Тва е равносилно, да ти върнат твойте пари все едно :) Схващаш ли за кво ти говоря? :))

А тяхната цел е да вземат, не да дават. И това, че ти обичаш или свикнала да се лишаваш от много неща, съвсем не означава, че ТЕ са привърженици на същата идея, и, че с удоволствие няма да се облажат..

Но, докато има такива като теб (достойни, макар все още малки), ще има и такива като тях (хем манипулативни, хем жалки)..

В такъв свят живеем. Такъв живот живеем. Такива ставаме и ние - хората.

Д.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 1bd611a30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Ти си доста напреднала душа, мисията ти тук на Земята е да помагаш на другите. Сигурно ще ти се стори тясно и неуютно място нашата планета, но тя предлага възможност за бърз напредък. Друг е въпроса дали ще успееш да се възползваш от предимствата и.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7687cb5a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Аз имам същата мечта като теб, но не и толкова воля, за да я постигна. Интересувам се от мисиите в Африка, от дете мечтата ми е да отида да живея там, но не като турист, а наистина да помогна на хората колкото мога. Повечето хора не ме разбират и дори най-добрата ми приятелка като разбра за мечтата ми да живея там, ми каза, , ти си луда, наистина не те разбирам". За това много се радвам, че намерих разказ на човек който мисли като мен. Не мога да ти дам съвет какво да направиш, защото аз самата проучвам вариантите. Не е важно каква религия изповядваш, аз лично съм доста далеч от християнството, но това не значи, че не мога да постъпвам по-добре от доста християни. Пожелавам ти да успееш да сбъднеш мечтите си, защото наистина мечтаеш за нещо смислено.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a553091c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Подкрепям те напално! Живял съм доста динамичен живот с всички екстри! Искам да променя животат си и да се махна от тази смотана европа кадето всички са жадни за пари и власт!
Който казва че си луда иавно не е видял нищо от живота! Не ги слушай! Ако има повече хора да си саздадем собствено общество и място както направиха група немци в нашите планини! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0db7c1b847
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Духовен живот може да се живее абсолютно навсякъде. Всякаква идея, че трябва да се отиде някъде, за да живееш духовен живот, е сама по себе си прищявка на Егото и е недуховна. Освен това, живеенето на духовен живот не изключва въвличането ти в ежедневието - т.е. ти по-скоро искаш да избягаш от някакви неща, които не одобряваш на Его равнище (поради подсъзнатлени комплекси вероятно), а не да водиш духовен живот.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9ccaa2b631
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Няма нужда да ходиш на другия край на света. Достатъчно е да идеш в някое малко българско село. Ще си близо до природата, ще помагаш на хората там (по тези села са останали само стари хора, които ще са ти искрено благодарна за всяка помощ, дори и просто да им помогнеш за нещо елементарно), в такава обстановка и пари не ти трябват чак толкова, а времето си можеш да запълваш с труд в собствената си градина или в грижа за животните. И най-хубавото е, че по тези села (ако разбира се не е помашко селото) хората са вярващи православни християни. И като казвам вярващи, наистина е така. За тях вярата не се изчерпва само с ходенето на църква на Великден. Те наистина се стремят да живеят в хармония с Бог и с природата. Повярвай ми, имам вила в едно такова малко село в Балкана и добре съм запозната с живота и светогледа на хората там. Тези хора сякаш живеят в друго време! Готови са да помогнат на всеки с каквото могат, не се интересуват от бизнес, политика, пари, за тях е много по-важно дали кокошките ще снесат достатъчно, дали доматите ще са хубави, дали сливовата реколта ще е добра... и всичко това не дори заради самите тях, а защото са обещали на внуците си да им пратят хубави домати и домашно сладко. Да не повярваш, че и в 21 век има хора, които живеят така! Обаче все още ги има и излъчват някаква невероятно спокойствие и хармония, които няма как да видиш в големия град. За това, ако търсиш такъв спокоен и духовен живот достатъчно е да идеш в някое такова село с население от около 10 човека. Все едно ще попаднеш в друг свят! А и както казах, хората там са на 80 години и отчаяно се нуждаят от помощ, за тях дори това да поседиш с тях и да си поговорите си е цяла щастие, защото внуците и правнуците им са в града и рядко имат време да изслушат баба си, а за нея това е най-важното, вниманието. Помисли върху това! Няма смисъл да заминаваш на хиляди км от тук когато само на 200 или 300 км от теб има хора, които се нуждаят от помощ и внимание. За децата в Африка има кой да се погрижи, от цял свят заминават доброволци, но кой ще се погрижи за самотните старци по нашите села? А тези хора имат не по-малко нужда от внимание и помощ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker