Инвестиция в имот в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Инвестиция в имот в чужбина
преди: 10 месеца, 19 дни, прочетена 520 пъти
Темата е напълно сериозна и моля да си спестите обиненията в измислици и тем подобни.

Ако имотите паднат малко, имам сериозен интерес да инвестирам в имот. Само че гледам обявите и все повече се убеждавам, че тук подобна инвестиция не си заслужава. Демографска криза, отвратителна инфраструктура, лошо качество и разпределение на жилищата и др. И всичко това на нереално високи за стандарта цени.

Замислям се все повече за инвестиция в чужбина. Гледах обяви в Дубай и бях шокиран да разбера, че там може да се купи апартамент с една спалня за 200-300 хил. евро и то в самия град Дубай. Уточнявам, че там не се продават на груб строеж като тук, а напълно завършени и дори луксозно обзаведени. Даже се полага и гараж към всеки апартамент. Не че нещо, ама в София цените са същите, предвид допълните пари, които трябва да се налеят в довършиелни работи, обзавеждане и гараж, даже ще излезе и по-скъпо. И честно казано никак не съм убеден, че тоя имот ще има голяма стойност след 30-40 г., когато България вероятно ще е намаляла наполовина и отделно ще се е циганизирала.

Разбира се, варианти са и европейски държави, както и САЩ. Мики Маус държави тип Гърция и Турция не представляват интерес за мен. Да, знам, че някой ще каже как и там след 30 години ще са само негри и араби и как едва ли не целия западен свят ще е станал по-зле от България, но въпроса ми е друг, а именно:

***чували ли сте някой да е инвестирал в имот в чужбина и имате ли предсатва как става и дали въобще е възможно да стане, без да ходя там прекалено много пъти? Айде после с наемите мога да си наема такава фирма, която да се занимава с наемателите, но самата покупка малко ме притеснява. Например няма да съм запознат с кварталите, в кой е добре да инвестирам, какви подводни камъни има и т. н. Има разни агенции в България, които уж предлагат имоти и в Дубай, но не знам колко може да им се има доверие. Във фонд не искам да инвестирам, а директно в имот.

Не знам до колко е мястото да питам подобни въпроси, но ако някой знае поне малко нформация, ще съм благодарен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 18 дни
hash: f8187ece20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Първото важно нещо е да познаваш много добре пазара, където мислиш да инвестираш и второто е да решиш с каква цел ще инвестираш - дали ще отдаваш под наем, дали искаш просто да си съхраниш парите и т. н.

Ти познаваш ли добре пазара в Дубай? Знаеш ли дали ще може да си отдаваш апартамента под наем, дали ще може да го отдаваш целогодишно, или ще е само за туристи, кой ще чисти след тия туристи и т. н.? Помислил ли си ги тия работи. Кой ще им дава ключа, кой ще сключва договори за наем, със законите наясно ли си там.

На мен евтин апартамент в Дубай ми звучи като начин да се набуташ - или ще е в някоя част, където няма толкова наплив на туристи или ще е някой друг кусур. Но ти си знаеш.

Винаги има риск, когато си далеч от имота си и не може да го наглеждаш с очи.

Знам, че много българи инвестират в Гърция и на доста места цените са или като в София или дори по-евтини - но нямам представа каква им е възвращаемостта.

В София, ако се вземе нещо близо до метро или на хубаво място, наемът ти е почти в кърпа вързан(е може да имаш и празни периоди, гаранция няма! ) Но гърция, Дубай - това са туристически места, всичко е сезонно, аз лично не бих рискувал трудно изкарани пари на такова място.

Дубай сега е модерен, но след 10 г. не се знае как ще е. Хората си променят вкусовете и може нещо друго да стане по-популярно. Отделно, че в тези страни цялата им икономика и просперитет са от нефта, а сега със зелените инициативи, ако се намали делът на изкопаемите горива, стандартът на живот(а заедно с него и цените на имотите) в тези страни може да се срине главоломно.

Т. Т.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: ae704ec42c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Доста фактори има в това, дали ще направиш правилна инвестиция или не. Първият и най-важен фактор е ти самият да си запознат със ситуацията, да познаваш съответната страна, съответния град и т. н. и т. н. и т. н. И отделно до колко си заслужава да купуваш недвижим имот и дали някога ще успееш да избиеш парите, които си дал или ще си на постоянна загуба заради него, защото ще ти се налага да плащаш данъци, такси за подръжка и т. н. Никоя агенция няма да ти каже тук е добре, там е зле. Трябва сам да познаваш съответното място. Другото, което е - имаш ли пари в кеш, които са излишък и си готов да ги дадеш? По-голямата част от хората в днешно време си помислиха, че могат да забогатеят, като купуват апартаменти и ги дават под наем, а нямат възможност да ги купят със свой капитал, а теглят кредит.... После изплащат този кредит десетки години. Имам няколко мои познати, алчни за пари, които си помислиха, че това е постижимо. Някои от тях са като озверели, защото от сутрин до вечер са налага да блъскат, за да изплащат кредити, други двама си обявиха апартаментите за продажба и ако ги продадат ще са на сериозна загуба, ако не ги продадат още по-зле. Да си инвеститор и предприемач хич, ама хич не е лесна и елементарна работа. Доста доста доста добре трябва да си запознат с много финансови фактори, социалните настроения, социалната динамика, демографията, която сам си споменал и т. н. Така че, да купуваш имот в чужбина, за който нямаш пари в излишък ще бъде тотална грешка.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: a10fc6b4a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Има агенти българи, много разсъждаваш кой, пък какво. В България също може да се купува и отдова под наем. В чужбина подоваш и декларация и плащаш данъци, после декларираш дохода и в България.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 1bd45e77a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Здравей,

По принцип да вземеш имот, който е много дълеч за да го отдаваш под наем, че и ремонтираш и продаваш си е голяма грешка. Не знаеш какво може да стане, не можеш да реагираш бързо, и ще ти е скъпо.

Но има варианти да инвестираш в имоти в чужбина през платформи - примерно платформа като Rendity където можеш да инвестираш в имоти отдавани под наем или строежи в Германия и Австрия и да получаваш средно 6-8% възвращаемост.

Или пък в EstateGuru където даваш заеми за строежи в по-рискови страни като Прибалтика и др. и можеш да получаваш до 11% възвращаемост.

Само ти споменавам за тях - не съм ги пробвал още. Тази година ще сложа по 20 000 евро във всяка от платформите. Ще инвестирам по 2000 евро в 10 "проекта" (имота) във всяка от платформите и ще изчакам 1 година да видя какво ще стане.

Но те поздравявам, че правилно си се ориентирал да не инвестираш в имоти в България.

Аз инвестирах когато цените бяха ниски и отдавах имоти под наем и се забърках в един куп проблеми с едни мутри (за щастие доста приятели и роднини също са мутри и помогнаха) и разбрах, че нашият пазар е изцяло "спекулативен" и манипулиран.

Запознах се с един куп имотни измамници дето държат по 20 скъпи апартаменти и имоти. Някои от тях са бивши-мутри и настоящи "адвокати по имотни измами". Буквално фалшифицират нотариални актове и гонят реалните собственици с полиция.

Тука законите са за балъците. Ужас е тая държава.

Мислех да си взимам още един имот за собствено ползване скоро, но и това се двоумя. Плюнка не бих оставил в България, камо ли да погреба пари за още един имот тука.

Та поздравления - дръж си парите на другия край на Света, колкото си може по-дълече от тая циганска кочина.

Поздрави!

 
  ...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: a6fe8ad818
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Може да погледнеш в Испания и Италия. Номер 1 хубаво е уточнил за Дубай, че е възможно и да не е винаги туристическа дестинация. За Испания и Италия не мисля, че има такава възможност - хората са на тълпи там и скоро тази тенденция няма да се промени.
Можеш да го даваш в airbnb, като сключиш договор с фирма, която да се занимава с администрацията - посрещане и регистриране на гостите, освобождаване на апартамента, както и с почистването. Ти може да ходиш само веднъж на 2-3 месеца да видиш дали няма погром в жилището.
Не знам докога airbnb ще е популярно, но ако отпадне тази услуга - може да се преориентираш към дългосрочно отдаване под наем. Наемите на имотите в Испания и Италия са по-високи от тук, а като цени за покупка стойностите почти са се изравнили.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 33fa0a910a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не слушай хората от форума. Имотите са единствената сигурна инвестиция. Купуваш нещо на зелено и то след 12 месеца е вече с 20% по-скъпо, а след 10 години се е увеличило по 3 пъти своята цена. Разбира се, че ще го направиш през банка, не е хубаво да влагаш свой пари, дори и да ги имаш. Като цяло всеки може да изкарва пари от имоти, но малко хора им стиска.
Имотите са нещо, което няма сривове. Всеки с различно мнение от това, те лъже.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: e712d81b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   4, подобни доходности ми се струват леко съмнителни.

 
  ...
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 7b74d8ea24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От номер 4 до номер 7.

И на мен, затова ще си дам срок от 1 година за да проверя дали има такава възвращаемост. Но и 4-7% да е възвращаемостта, предвид че не си късаш нервите с наематели (а в България, хората са "пословично точни и коректни"), не се занимаваш със сметки, застраховки, поредното държавно малоумие и мутри - пак е СУПЕР!

4-7% е реалната възвращаемост от наеми в България в момента (с всички горепосочени проблеми). Вече от растеж на цените един мой имот би могъл да ми донесе 40% възвращаемост (ама ако го продам и платя данъци), но цените няма да растат вечно (познати брокери вече ми казват, че дори падали на места в България).

Трябва да проверя много добре пазара на който оперират 2-те платформи, които предложих, както много добре са посъветвали в началото, но пак предлагат възможност за "дългосрочна инвестиция", което в България е много трудно (предвид, че е спорно още колко време ще съществува самата държава при задълбочаващите се проблеми и демографска криза).

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: e712d81b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8, поинтересувах се относно тия платформи. Оказа се, че статистически 14% от тези проекти фалират. Т. е. математиката е следната:

- инвестираш примерно в 7 проекта по 1000 лв или общо 7000
- от тези 1 ще фалира, т. е. доходност ще ти донесат останалите 6
- 11% доходност от всеки, т. е. след 1 г. взимаш 1110 лв от всеки печеливш проект
- в крайна сметка получаваш 6 х 1110 лв = 6660 лв
- с две думи инвестираш 7 к и статистически би трябва да върнеш 6660 лв, т. е. излизаш на загуба от 340 лв (4-5%)
- това без да смятам всички разходи за такси, банкови трансфери и др.

Замисли се защо този ще ти дава 11% лихва, при положение че банките масово предлагат 3%. Жокер - проекта или е измама, или най-малкото е силно рисков, щом банките са отказали да го финансират.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: b5ba996da4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Купи си имот в Русията. Много щяла да се развива следващите гадини. Щяла да събори долара, да разруши тъпата Америка и едно кило рубли щяло да струва две кила рубли.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: 2e6bd3c2c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   10, :) нали? И ще ме управлява големия несменяеим вожд Путин.

Супер коментар, ама да не видят мурзилките, че ще започнат да обясняват как Путин не е диктатор, как рублата ще стане световна валута и как е нормално да се убиват невинни цивилни в Украйна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker