Знам, че ще ни обиждате, но няма с кого да споделя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Знам, че ще ни обиждате, но няма с кого да споделя
преди: 10 месеца, 11 дни, прочетена 999 пъти
Винаги когато съм споделял тук и съм търсил подкрепа, по стара българска традиция съм получавал хейт и съм съжалявал, че въобще съм писал. Обаче много ми е криво и няма с кого да споделя, защото никого не го интересува за моите проблеми. И са си прави хората, всеки си има негови проблеми. Това, което искам да кажа, е, че желая смъртта на баща си. Ако той умре, ще се решат много проблеми. Той е алкохолик и снощи за пореден път преби майка ми. Този път и счупи прешлен и утре ще я оперират. Тя е добър човек, но не ме слуша години наред, когато и казвах да го напусне. Все измисляше оправдания. Знам, че ще я съдите и ще сте прави, но от това би ми станало още по-болно. Все пак в България сме и знам, че това няма да ви спре да я съдите, ей така за да ми стане болно и да се почувствате добре на мой гръб. Въпреки това споделям тук, защото няма на кого. Преди да стане това, баща ми вилня и майка ми се обади в полицията. Те и се изсмяха и казаха, че трябва да стане инцидент, за да има реакция от тяхна страна. Многократно сме се обръщали към психодиспансери, за да го приберат, но ако не бил опасен за околните, не можели нищо да направят. С две думи трябва да пострада някой, за да се сети държавата, че има проблем. Както и да е, няма да обвинявам никого, защото белята вече е факт и времето няма да се върне.

Единственото, което можех да направя, е да се моля на Бог. Но и той не ме чу. Сега и да се моля, вече е късно. Станалото, станало. Все пак той не е виновен. Всеки си има свободна воля и той не е виновен, че баща ми е избрал да е пияница.

Та това е. Знам, че майка ми е глупава и знам, че ще ми го натяквате. И знам, че ще изпитате удоволствие, като знаете, че ще ме нараните, като ми го кажете. Просто съм опрял да го кажа тук, понеже нямам близки, на които да споделя. И все пак тя не заслужаваше това, дори да е глупава, защото е добър човек.

Понеже няма как времето да се върне и това да не се случи, последната ми молба към Господ е тя да се оправи напълно и да няма никакви последици. Искам просто да е здрава и щастлива. Дано поне този път Бог чуе молитвите ми.

Питам се защо много хора са толкова лоши. Не можеше ли, света да е добро място с добри хора? Да, да, знам, много искам и съм наивен. Даже съм прост. Абе направо малоумен. Но въпреки това избирам да съм добър човек и няма да стана като баща си. Дори да съм последния добър човек на света. Единственото лошо нещо, което искам, е него да го няма.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 38ccc58d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Много съжалявам за това, което преживявате с майка ти. Не става ясно на колко си години, но ако си пълнолетен, можеш да се изнесеш оттам и да предложиш на майка ти да дойде с теб. Дали тя в крайна сметка ще го напусне или не, е нейно решение. И не, никой не злорадства и не изпитва удоволствие, просто истината е, че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Майка ти не го е напуснала по някакви причини (все едно какви) и затова сега е счупена в болницата. Следващия път може и да не е жива.
Това е истината, а ти както искаш я приеми. Можеш да се оплакваш, а можеш и да направиш каквото можеш, ако си пълнолетен, естествено.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 81d7648cd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Читателите не сме виновни за драмите в семейството ти.
Не знам какви са ви възможностите да се отделите от този човек. Не знам на колко си години и до каква степен можеш да си полезен.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 98f296c2e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Истината е че няма нищо добро на този свят поради финансовата система и алчността за власт, но това не оправдава баща ти по абсолютно никакъв начин и дори случилото се едва ли ще го промени по някакъв начин към по добро без значение дали ще бъде осъден или не. Дано майка ти да се оправи и не разчитайте на продажни куки че ще ви решат проблема или че ще ви помогнат. Изнасяйте се и търсете начин да живеете без него. Недей да му мислиш злото, тала себе си напрягаш. Има си Господ и той ще си понесе заслуженото.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 74bea42f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Какво удоволствие ще изпитваме, това са някакви твои глупости. Не се прави на Господ, той решава кой и кого и кога да прибере. Изборът е ваш, как и какво да направите. Ти хейтваш не ние пишещите тук. Първо защо живеете с него? Има ли къде да отидете и да се махнете от него? Ти срещна ли се с адвокат да попиташ какви права имате? Обади ли за някоя организация занимаваща се с такива проблеми, като насилие над жени, алкохолици и т. н. Майка ти е пребита и може да го приберат в затвора и това ти е вариант. Съво, че вие нещо не правите, вие не търсите решение на проблема. Развод, разделяне на имуществото и изход от ситуацията. Просто търси решението, не се самонавивай, мрънкай и никой не му прави кеф да те обижда, ти си в позицията на жертва, майка ти също, не правите нищо и искате изход от ситуацията. Е нака как да стане. Потърси хора с подобни проблеми, потърси помощ и излез от ситуацията.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 7ca7bc25fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не знам защо мислиш, че някой ще те обижда и ще ти се подиграва?

И аз съм в подобна ситуация с много проблемен баща, само че майка ми намери решението за нея - изнесе се и замина в чужбина.

Съжалявам да чуя, че майка ти е пострадала толкова лошо от домашно насилие.

За съжаление в България на домашното насилие се гледа едва ли не като на нещо в реда на нещата, в друга страна със сигурност баща ти вече щеше да е задържан.

Моят съвет е все пак да не загубваш самоконтрол и да не предприемаш насилие спрямо баща ти.

Няма нужда да проваляш собствения си живот и да те съдят, защото си си изпуснал нервите.

Ако има как се изнесете с майка ти. Успех.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: a323518ff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Да, глупава е. Реват за закони и права, а си "обичат" насилницитв. Кво да го правиш, природа. Ти на какви години си, мъж ли си, жена ли си, дете ли си? При мен беше сходно като малък, само дето майка ми имаше кофти пиянство, дуднеше на баща ми и той я маризеше след това. Кофти работа е. Това, което бих те посъветвал е да си помниш и ти да не си такъв/такава и да не търпиш подобно отношение. А ти и майка ти да се отделите, за да не е нещо друго освен прешлен следващия път. А вярвай ми, ще има такъв след време.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 4b861a5bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Много ще се старая да не те обидя!
Ти нямаш права да се месиш в тяхното семейство, те имат право да решат дали да живеят заедно, дали да се бият, дали да се търпят. Като близък човек можеш да посъветваш майка ти да помисли за раздяла с мъжа си, да сподели с лекари и полиция кой я е наранил и да извади ограничителна заповед, но до там ти стигат правата. Ако тя продължава да изка да съжителства с насилника си ти нямаш право да й се месиш.
Колкото до желанието ти да отанеш полусирак, то трови само теб, на другия човек (баща ти) твоите мисли не действат. Такива мисли със пожелания някой да умре могат да те разболеят, внимавай с тях.

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 8317dc3a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Искам специално да се обърна към номера 1, 3, 5, 12 да им благодаря, че все още има адекватни хора в тази държава с останала емпатия и човещина у тях.

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 дни
hash: 9b1e6c9100
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Авторе, нямаш право да желаеш смъртта на никого! А още по-малко на собствения си баща! - Това е грях!

Лош или добър - той ти е баща!

А майка ти - не се тревожи, няма да я съдим! Тя си знае, защо го е търпяла и още го търпи!

Ако не може да се справите с агресията му(с добро), то тогава потърси вариант да се изнесете от този дом!

Опитай се да му поговориш с добро, когато е трезвен и да разбереш, защо постъпва така, и дали има вариант нещата да се оправят!

Ако не, тогава се изнасяйте!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 7 дни
hash: 31f8403053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   В България, институциите започват да работят, обикновено когато има смъртен случай (не ти го пожелавам) или тежък случай като с майка ти. Даже и тогава понякога са в летаргия.
Ако си пълнолетен, спасявай майка си и бягайте от бащата. Извадете медицинско и ограничителна заповед, минимум. Опитай се да убедиш майка ти, че трябва да напусне баща ти. Ще ти е много трудно, защото вероятно той я обработва психически и то от години. Ако трябва, се обърни към институции, които се занимават с жени, жертви на домашно насилие или към психолог за съвети. Все трябва да има начин. Не можеш да оставиш женицата сама... Тя едва ли иска да е с баща ти, просто се страхува да се отдели от него и вероятно си мисли, че не я чака нищо хубаво без него. Вероятно психиката й е смазана, а и от описанието ти се подразбира, че вероятно е тих и плах човек.


Black Sabbath

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker