Свършиха ли евтините почивки и лесните пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Свършиха ли евтините почивки и лесните пари
преди: 10 месеца, 12 дни, прочетена 774 пъти
Ще се радвам да отговорят хора, които имат повече знания по икономика. Според данни от Европейската банка ЕС е в рецесия от началото на годината, като инфлацията ще продължи дълго време, а покупателната способност на хората е спднала. Аз също виждам горе долу същото:

- по супермаркетите всичко на промоция и евтино се изкупува; скъпите неща и деликатесите понякога застояват с дни

- доста по-малко луксозни джипки и коли виждам по улиците на София в сравнение с преди няколко години; повечето коли са обикновени работнически

- обяви за имооти на хубави места в София стоят със седмици заради високите цени, преди няколко дни хубава обява 'изчезваше'(купуваше се апартамента) за броени дни

- фирмите за бързи кредити твърдят, че имат милиарди, които не могат да си вземат от длъжниците

- хотелите и почивките са станали по-скъпи, басейн на който ходих преди 5 години за 10 лева горе долу вход и чадър и шезлонг, сега е 23 лева


Другият въпрос е към българите в чужбина - усещате ли и вие финансов натиск, как са нещата по Италия, Германия и Англия? Моя роднина в Англия май за пръв път тази година няма да ходи на лятна почивка, въпреки че работи на 2 места - счупила се скоростна кутия и парите щели да отидат затова и от почивката се отакзва

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 11 дни
hash: eee000e51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Всеки икономист ще ти каже, че икономиката има цикличност. Естествено че има периоди с намаляваща покупателна сила.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: e4f15c5811
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Аз пък други наблюдения имам. Не знам къде гледаш, аз като изляза рядко виждам жени, кпито да не са с маркови дрехи и то не евтини. Маратонки по 200, 300 лв. маркови клинчета, чанти по 100, 200.
На басейн като бях, може би не е показател, защото там само заможни ходят от цяла България, на нас ни е близо. Кифли само, маркови бански и очила, поддържани и един тлъстак до тях-грозна гледка.
В магазинитв е все пълно, на топла точка съвсем. Непрекъснато сноват коли за доставки-на пици и готова храна, както и бусове на почистващи фирми. Стандарта скочи, вярвай ми. Последно живях преди 5-6 години, е никой не беше и чувал за маркови дрехи, готови храни и почистване по домовете.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: eee000e51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да идва тая криза, че да купя някой имот на прИмоция.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 7508884802
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Инфлация за обикновения човек / малкия бизнес със сигурност има. Но тя ни е пробутана от всички корпорации. Рецесия, инфлация, криза, олелия и апокалипсис - да, ама корпорациите отбелязват ръст с десетки проценти, което в техния случай са милиарди. Е, ходи ми разправяй за инфлация.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 20ef137f07
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Карам поред на абзаците.

1ви- абсолютно вярно, гледай какво става когато маслото, хляба, зеленчуци и прочие са намалени. Хората се ПРЕЗАПАСЯВАТ

2ри- същия брой си е, просто бедните не изкарват колите толкова често, от страх от повреда и няколкостотин лева за ремонт, който НЯМА как да платят.

3ти- преди се купуваше, защото имаше много мръсни и недекларирани пари събрани и се набиваха в имот просто щото други опции за инвестиции нямаше. Сега явно са секнали и недекларираните доходи на някои и затова така

4ти- тука нямам наблюдения

5ти- да, така е. За стопанина на басейна е по-удобно да обслужи 20 платежоспособни клиенти, отколкото 40 дето ще са му на break even понеже няма да си купят ядене, пиене и така. Пък и по-лесно се чисти след 20 отколкото след 40 души

С хотелите и почивките е сходно.

Големият проблем не е, че цените скочиха, а че заплатите масово са МИЗЕРНИ. малко над половината работещи не са видяли увеличение на заплатите си последната година. Как очакваш да се развият нещата другояче? Мен 3 пъти ми я повишиха последната година и пак едва издържам.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: eee000e51c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не знам, ама аз реших да си резервирам почивка още преди месец на Лайноморието. Говорим за скъп хотел - 400 лв нощувката за двама възрастни с дете на 11. Ами повечето хотели вече нямаха и едно свободно място за края на юли.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 8c0f80d841
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Всичко скочи. Най-много храната. Живея в западна европа, тука храната почти два пъти. А тя е основното перо в едно домакинство. В семейства където до преди конфликта в Украйна е работил основно мъжът сега вече и жената работи за да могат да оцеляват.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: 02cec46a59
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Аз пък по София даже не забелязвам вече скъпите джипки, защото се ритат като Голфовете на село. Какви джипки? Вече по София супер често се забелязват Ферарита, Поршета, Ламборгинита и даже и редки коли като Макларъни.

 
  ...
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 8e86a9478e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   8, да много измами с къщи за гости, арт проекти, въобще всякакви европрограми, далавери с политици, кока и изнасяне на момичета за витрините в Амстердам има. Та от там са им парите.

Единствентите честни са ИТ-тата факт.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker