Леля ми не ми дава достъп до имот, който е и мой - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121186)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Леля ми не ми дава достъп до имот, който е и мой
преди: 9 месеца, 10 дни, прочетена 1000 пъти
Здравейте.

Моята покойна майка имаше брат и сестра. Брат й и мой вуйчо не беше семеен и живееше във Варна в свой апартамент. Той почина 2г. след моята майка и съответно жилището му остана наследство на мен и моята леля.

Преди да почине тя се грижеше около месец за него. Условието беше, че той ще й дава част от пенсията в замяна на нейната помощ. Той беше трудно подвижен и макар че се оправяше вкъщи, не можеше да излиза и да си пазари. Както й да е.

Ключът за апартамента остана в моята леля. Извадихме си удостоверение за наследници. Тя тогава обаче ми каза - нека стане година от смъртта му и ще опитаме да го продадем, а ако не - може да ми се обаждаш ако лятото искаш да ходиш на море и ще ти давам ключа.

Аз й имах доверие и не предприех нищо друго, не тръгнах веднага да вадя друг ключ, все пак вуйчо тъкмо беше починал и нямах намерение да ходя скоро там.

Мина около година и половина, тогава аз повдигнах въпроса на леля ми дали не е време да го продадем. Тя обаче взе да ме разубеждава - тъкмо беше дошла Ковид пандемията, периода не бил подходящ, цените паднали, да сме изчакали и т. н. Съгласих се.

През това време аз не поисках нито веднъж да отида в апартамента и да видя какво става там. Плащах си данъка за моята половина и толкова.

В началото на миналия месец обаче аз се обадих на моята леля й помолих да ми даде ключа, за да отседна временно в апартамента. Останах без работа и исках да работя нещо по морето.

Тогава леля ми започна със странни оправдания - не било подходщящо да ходя там, да съм си намерила квартира, апартамента имал нужда от ремонт, били спрени водата и електричеството и не знам какво и не ставал за живеене и т. н.

Преди 10-тина дни й се обадих отново, този път поисках да ми даде ключа за да отида само за няколко дни на море, а после да й го върна. Тя пак започна да дава някави странни обяснения. Попитах я защо постъпва така, че аз съм собственик на половината от този апартамент и е редно да имам достъп до него. Тя пак започна с някакви странни обяснения, така било и тя нямало как да ми вземе моята част и когато сме го продадели някой ден (но отказва да го продаваме... ) съм щял да си взема моето. Побърза да ми затвори.

Не знам какво да правя. На мен ми е неудобно от една страна да се карам с нея, от друга - имам право на достъп до това жилище. Имам чувството че е замислила или вече е извършила нещо нередно. Имотът не е продаден, имам си моята собственост върху част от него, получих и тази година писмо и платих през април данъка за него. Но реално нямам достъп.

Какво да правя? Дали моята леля е решила да обсеби имота, дали пък не го е дала под наем без аз да знам и крие, за да прибира парите само тя и възможно ли е да се отдаде под наем без мое съгласие? Как да постъпя в тази ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 10 дни
hash: cf83098c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Дала го е под наем. На нея така и е удобно, защото с половин апартамент прибира цял наем. Коснултирай се с адвокат или поне отиди на място и виж какво се случва, живеят ли там хора.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: aeaccb52c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Взимаш си нотариалният акт, отиваш във Варна, обаждаш се на ключар... казваш му да ти отвори вратата и сменяш бравата. След това тя ще ти се моли да й изкарваш ключ!!! В най-лошият случай отиди дотам и виж дали не го отдава под наем и прибира пари на твой гръб! Ако е така говориш с нея да ти даде половината от наемите, които са й изплатили, ако откаже завеждаш дело/все пак и ти си подсъдима за данъчна измама и невнасяне на Данък печалба/.
Според мен го отдава под наем и не иска ти да разбираш, изгодно й е, прибира едни пари без ти да знаеш и си свирка!

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 8cf1a394ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   На теб ти е неудобно да си търсиш правата? !
Аз на твое място ще отида и лично ще проверя дали някой живее в този апартамент.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 955baaf7a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Сигурно е пуснала някой на квартала и прибира наема. Сигурно за това не иска да ходиш в апартамента.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: f7cc05e7b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти изпадаш в ситуация да искаш ключ от леля си. Там ти е грешката. Вадиш си ключ и отиваш когато решиш. Най-добре продайте имота, защото с нея ще имаш проблеми, тя вече е пробвала да обсеби имота, по закон няма как, ти й го позволяваш.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 08f5859892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Сто процента го е дала под наем

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: a9bda7bf02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Всичко е възможно, най-лесно е да го е дала под наем. Когато станат 10 години от смъртта на вуйчо ти, тя ще заведе двама съседи в съда да поиска да вземе и твоята част защото ще докаже че само тя се е гружила за имота!
Затова трябва да опиташ чрез адвокат да влезеш във владение на частта си и да ти разясни какви са ти вариантите. Можеш да предложиш да закупиш нейната част или да поискаш тя да ти наплати официално с документирано предложение и т. н.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: 83c65680d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Когато минат 10г. от смъртта на вуйчо ти и ти не си стъпвала в апартамента, леля ти ще придобие твоята част по давност и ще стане собственик на целия апартамент. Дано поне си плащаш данъка и таксата смет за твоята част. Обърни се спешно към адвокат, за да ти каже какво да правиш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 дни
hash: e8c177d227
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Просто те е усетила, че си по-мекушав и си прави каквото поиска. Може и квартиранти да е пуснала и да си лапка наема. Ти сигурно и мрънкаш по телефона и тя те разиграва. Какво очакваш от нас? Да се обадим на тетка ти и да и кажем, , Дай му ключа, , Постави и въпроса на масата, така както си го поставил тука и кажи, че ако не получиш дубликат отиваш в полицията.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: 8802268930
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Има едни хора изкупуват дялове от такива имоти с много собственици. Като краен вариант и ако не се разбереш с леля си можеш да си продадеш твоя дял на тези хора, а те след това знаят как да се оправят с нея. Очевидно си добър човек и леля ти го вижда това нещо и пробва да ти замазва очите. Опитай се да обърнеш плочата и ако трябва даже малко я заплаши. Такива хора са алчни и не разбират от нормално говорене. Моята леля има претенции върху външния клозет на село барабар с пълната с кафеви неща дупка, тъй че нищо не ме учудва.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: 6aab921c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Престанете да се карате и съдите за имоти, хора! Свиделел съм в съдебната практика как хора умират внезапно от рак, а се оказва, че имат апетитни имоти. Близки и роднини водят дела с години! Престанете с тази алчност, дявол да го вземе!!!

 
  ...
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: 077704e4cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Отиди на място, извикай ключар, покажи му документ че си наследник и си изкарай тайно ключ. Сигурно бравата е обикновена и няма да се наложи да се сменя, така леля ти няма да разбере. Но дори и да разбере, не правиш нищо неьаконно

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: f39ed90ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Най-вероятно го е дала под наем и прибира парите, без да дели с теб. Просто иди там и виж как стоят нещата, след това говори с нея, че имаш право да го ползваш толкова, колкото и тя. Заплаши я с адвокат и съд, вероятно ще се стресне. Няма право да ти отказва достъп до имота.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: cf83098c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   12, а какво предлагаш? Просто да ѝ го подари?

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: f39ed90ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   12, значи казваш авторката да остави лелята да се разпорежда с имота, за да не излезе, че е алчна? :-)

 
  ... горе^

...
преди: 9 месеца, 7 дни
hash: a7ecf43db6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Консултирай се с адвокат кой ще е най-правилният пдоход в този случай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker