Ел. кола, хибрид или конвенционална кола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ел. кола, хибрид или конвенционална кола
преди: 9 месеца, 22 дни, прочетена 632 пъти
Ако хипотетично реша да си купя нова кола, кой тип според вас е най-подходящ от гл. т. на надеждност, безпроблемна експолатация, облсужване и разходи за подръжка? По-скъпи ли са електрическите и ако да, заслужава ли си по-високата цена? Избива ли се от по-евтината поддръжка и другите привилегии?

Вярно ли е, че имат по-евтина поддържка? Вярно ли и, че за да се пести наистина от гориво, трябва да си имаш гараж и зарядно вкъщи, за да си я зареждаш сам? Защото чух, че зарядните станции вече почти всички били платени и взимат около левче на квт, което прави "горивото" на ел. колите почти толкова скъпо, колкото и на конвенционалните.

За хибрида знам, че същата кола струва пне 15 бона отгоре в сравнение с конвенционалната и тази разлика посмрътно не можеш да я избиеш от гориво. Първо защото икономията е само в града и второ разликата от да речем 3 л/100 км и то само градско посмъртно не може да ти избие тия 15-20 к, които ще дадеш отгоре. Отделно че имаш пддръжка хем на ДВГ, хем на електромотор с батерии.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 22 дни
hash: db378ed175
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Карай си бензинчето и не се занимавай с джендърски автомобили.

Иначе дребните сметки са:
По-скъпа кола като първоначална инвестиция
Като загине батерията извън гаранцията дефакто колата е за автоморгата
Трябва гараж
Трябва трифазен ток
20 киловата средно на 100 км (при нощна тарифа около 3 лева)

Спестеното от гориво е около 15 лева на 100 км (7 X 2. 60 за бензин) или 30. 000 лева за 200. 000 километра. За мен не е достатъчно, за да оправдае горните неудобства. Често самата разлика в цената на колата е повече от 30. 000 лева.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: cc96682b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хибрид най-добре. Ел. станции все още няма достатъчно - ще тръгнеш примерно за морето от София и няма къде да зареждаш.

Една позната има хибридна, някаква японска

Ползва гориво само докато набере скорост, после от самото движение създава електричество ин се движи с него. Тоест не е 3/100 разликата, при дълъг път е много повече.

Отделно, че не я беше купила за някакви луди пари - 2ра ръка 15-20 хиляди най-нмного.

Чисто нова електричка не си струва.

Т. Т.

 
  ...
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 254e627d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   2, точно на извънградско хибрида не дава почти никаква икономия в сравнения с ДВГ. Икономията е единствено в града, но е не повече от 3 л/100 км. А струват около 20 к отгоре. Т. е. трябва да минеш близо 300 000 км градско, т. е. при нормално каране 40 г., за да си избиеш парите. Ако броим допълнителната и подръжка по батерии и ел. двигател, вероятно ще ти трябва цял един човешки живот, за да излезеш на нула. Разбира се, през това батерията отдавна ще се е станала за изхвърляне, още преди да си е избила и 20% от инвестицията.

Хибрида няма смисъл дори за коли с голям градски пробег като таксита, куриерска кола, кола за разнос и т. н., защото тъкмо ще си избие инвестицията и ще трябва да се хвърли батерията. Ако изобщо успее.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 21 дни
hash: 9393cba098
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Всичко е танто за кукуригу, така че по добре си избери конвенционална. Кофтито е, че в момента е трудно да намериш читава кола с ДВГ на нормална цена. За нова се чака около половин година, за втора ръка също. Всичко читаво се купува на момента на двойна цена. Станахме като преди 30 години - да чакаме с години за кола. Иначе сме демокрация, свободен пазар и свобода на словото - булшит. Парата и интереса определят всичко! Всичко е едно и също само листите на календара се сменят.

 
  ...
преди: 9 месеца, 20 дни
hash: 2e907aa9a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изчакай големите концерни да пуснат серийни водородни двигатели. Тойота и БМВ (генерация 7) вече имат такива. Въпрос на време е и други концерни да ги пуснат и хората масово да се закачат. Безспорно е че водорода има в пъти по-голямо КПД от който и е друг двигател.

Мечтата на Мъск е доста мимолетна и по-скоро междинен вариант, в който едни хора ще направят пари от литий, нищо повече.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 68de37b32e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До 1 - Просто си беден. Ако BMW i7 е джендърски автомобил 530 коня за 250 000 лева базовия, незнам с твоя кошник паркиран до него как ще се чувстваш поне малко мъж. Само да ти вметна ако си истински мъж (демек имаш реално нещо сериозно в гащите си) даже и в рено зое да возиш жените пак няма да те оставят намира. А ти си бръмкай там с бензинката, много по-лесно щеше да е ако просто беше казал - беден съм и мъжеството ми се базира на материални предмети.

Уважаеми авторе - ако слушаш комплексари като номер 1 трябва направо с парен двигател от едно време.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: f83d257f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Карам хибридна Тойота, която си купих миналата година чисто нова. Потвърждавам казаното по-горе за икономията. Колата харчи еднакво в града и извън него. От тук идва и икономията, основно в градско каране. Купих колата, не само заради икономията, а основно заради дългата гаранция и солидната репутация за надеждност на марката. Цената на мекия хибрид не е особено по-висока от тази на бензина. А и вече почти не се предлагат чисто бензинови модели от повечето марки. За чисто електрическите модели съм на мнение, че цените им все още са твърде високи и реално трябва да се карат наистина много, за да се избие разликата в първоначалната цена от икономия на гориво и обслужвания. Освен това ме притеснява въпроса с деградацията на батериите, които са същата технология като тези на телефоните т. е сещаш се за какво става дума. Затова никога не бих си взел ел. кола втора употреба. И разбира се, тук стои въпроса и за зареждането. Хубаво е да имаш къде да го правиш в дома си или на работа. Това за мен все още са автомобили за предимно градско шофиране.
Съветът ми е да се насочиш към нов чист бензин или мек хибрид. Не те съветвам да купуваш автомобили с батерии втора употреба, защото има огромен шанс да се наложи да правиш огромни разходи за смяната и.

 
  ...
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 15f94781b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако имаш наистина много пари - електромобил
Ако мислиш да не я караш повече от 10 години - хибрид чисто нов
Ако мислиш да караш докато може - конвенционален автомобил. Може би бензинов без директно впръскване.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker