Има ли институция, която поема ангажимент към психично-болни хора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли институция, която поема ангажимент към психично-болни хора?
преди: 8 месеца, 25 дни, прочетена 645 пъти
Имаме възрастна съседка, която не само дразни, но и пречи на всички. Буквално през 20-30 минути излиза и обикаля блока, връща се, а като влиза и излиза супер много чуколи с нещо на вратата си, така и не разбрах какво.

Сега за входната врата: Като се затвори, се заключва сама, няма нужда от въртене на ключът. Да, ама невменяемата баба прави 50-60 излизания за деня, освен че затваря, върти ключа и не можем после да си отключим. Не знам дали обясних добре, но същността на проблема е, че ни ключи и не можем да си отворим дори с ключ. Второ - от толкова отключване и заключване този патрон ще се скапе скоро. Не сме пенсионери като нея, работим, учим, постоянно сме в движение и бързаме за някъде.

А, и още нещо: преди около 2 месеца тази изкара някакви сакове с дрехи от мазата и ги остави на стълбището, само че ги пльосна без саковете. Там ще се навъдят какви ли не гадини...

С тази е говорено много пъти, но както казах - невменяема е, никой не може да се оправи с нея. Към полицията не мога да се обърна, защото случаят не е за там, а и като ги знам какви са тук полицаите и въобще колко са на страната на ощетените и жертвите, не ми се коментира. Затова се чудя към кого другиго мога да се обърна за съдействие. Съседите също не са вариант, много от тях са по акъл като бабата, други са ѝ говорили, но тя не поема.

Имаме и още един луд, пак не си помни годините, те даже май са заедно с онази. Той си е загубил ключа за входа и чука по улука (ползва го за звънец) при това зверски го бие. Изкривен е до половината. Много пъти ме е стряскал и будил рано сутрин, но и следобед/вечер. Къде обикаля този дядо, май и той не знае. Плюс това е агресивен, адски нагъл и неблагодарен.

Не се живее от тези, само като ги видя ми идва да ги размажа. Всеки ден... Не може всички да сме безсилни срещу двама невменяеми старци.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 1ef73015e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Това е в димокрацията - свиквайте. И на Запад е така - луди по улиците колко искаш. Може вие да се преместите или просто да не се впечатлявате толкова. Институциите и за млади не ги еня, камо ли за някакви пенсионери.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 97147c7aff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Така, институция която да я прибере, няма. Но вие можете като вход да си я изселите, четеш внимателно Закон за управление на етажната собственост, виждаш по кой член можете да я изселите, свиквате си общо събрани на входа, връчвате и официален протокол от него, в които ще напишете, че ако не престане да ви трмози ще последва извеждане и така.
Това намерих по въпроса в нета:

С решение на Общото събрание на етажните собственици от сградата могат да бъдат извадени:

собственик на етаж или на самостоятелен обект, респ. съсобственик на такъв обект в режим на етажна собственост;
лице с вещно право на ползване върху обект в режим на етажна собственост;
обитатели. Това са физически или юридически лица, които не са собственици или ползватели на самостоятелни обекти в сграда в режим на етажна собственост, но пребивават в тях на друго правно основание. Най-често това са наематели, пренаематели, ползватели или заематели.
Кога може да се приложи процедурата?

Предпоставките за изваждане на собственик, наемател или обитател от сграда в режим на етажна собственост са посочени в чл. 45 от Закона за собствеността, а именно:

ако използва или допуска да се използват неговите помещения по начин, който излага сградата на опасност от пожар или от значителни повреди. Не е необходимо да е избухнал пожар или да са причинени повреди. Достатъчно е да е била създадена реална опасност за тяхното настъпване;
ако систематично нарушава правилника или решенията на общото събрание за вътрешния ред в сградата или добрите нрави. Съгласно съдебната практика, системно е нарушение, което е от един и същ тип и е извършено най-малко 3 пъти.
Макар и широко описани, все пак не за всяко нарушение може да се прибегне към такава крайна мярка. Общото събрание може да вземе такова решение само ако е застрашен общия интерес на етажните собственици. Преобладаващата съдебна практика приема, че за неплатени задължения за управление, поддържане и/или ремонт на общи части Общото събрание не може да вземе решение за изваждане на собственик, наемател или обитател от сградата.

За да има доказателства за извършените нарушения, препоръчваме да се сигнализират съответните държавни органи. Подадените до тях сигнали и резултатите от извършените проверки ще послужат не само за обосноване на решението на Общото събрание, но и в евентуален съдебен спор във връзка с обжалването му. Ако това се прави от лица, различни от домоуправителя, е добре последният да бъде надлежно уведомен и да докладва за съответните нарушения пред Общото събрание.

Каква е процедурата по изваждане на собственик, наемател или обитател от сграда в режим на етажна собственост по решение на Общото събрание?

Задължителна предпоставка е лицето да е било предупредено писмено от управителя, че ще бъде изваден от имота. Предупреждението трябва да се отнася за конкретно нарушение, а не по принцип. В него следва да се опишат конкретните действия, които съставляват нарушението, времето и мястото на извършването им. Също така, то трябва да съдържа срок за преустановяване на нарушението. Нарушителят следва да бъде изрично предупреден, че след изтичане на срока ще се стигне до вземане на решение за изваждането му от имота за срок до 3 години, ако не е коригирал поведението си.

Предупреждението трябва да бъде връчено на нарушителя.
Невръчването на такова писмено предупреждение представлява съществено нарушение на процедурата, съгласно съдебната практика. С оглед доказване на връчването, е необходимо предупреждението да е връчено лично на лицето или с нотариална покана.

След изтичане на срока по предупреждението, се свиква Общо събрание по правилата в ЗУЕС. Важно е да бъдат спазени стриктно всички законови изисквания (поканата да е обявена в законовия срок, с надлежен дневен ред, да е спазен кворума, вкл. и спадащ такъв и т. н. ). В противен случай, при оспорване на решението на Общото събрание съдът ще го отмени на процедурни основания.

В общото събрание собствениците имат право на глас, съответстващ на притежаваните от тях идеални части от общите части на сградата. Това е важно, за да се прецени ще бъде ли постигнато предвиденото в закона квалифицирано мнозинство за вземане на решението за изваждане.

Общото събрание приема решения за изваждане на собственик или ползвател с мнозинство не по-малко от 75 на сто от идеалните части от общите части, оставащи след приспадане на идеалните части на собственика или ползвателя.
Собственикът или ползвателят, за когото се отнася решението, не участва в гласуването.

За изваждането от сградата на обитател решението се взема с мнозинство не по-малко от 75 на сто от идеалните части от общите части.
Решението следва да бъде надлежно протоколирано и подписано от Председателстващия и протоколчика на събранието. Задължително съставете списък на присъстващите със съответните идеални части, където всеки да се разпише. Протоколът се изготвя в 7-дневен срок от провеждането на събранието. Отказът да се подпише протокола се отбелязва в него.

Председателят на управителния съвет (управителят) в 7–дневен срок поставя на видно и общодостъпно място на входа на сградата съобщение за изготвянето на протокола. За поставяне на съобщението се съставя протокол от председателя на управителния съвет (управителя) и един собственик, ползвател или обитател, в който се посочва датата, часът и мястото на поставяне на съобщението. Копие от протокола от провеждане на общото събрание, заверен с надпис “Вярно с оригинала”, и приложенията към него се предоставят на собствениците, ползвателите или обитателите.

Всеки член на общото събрание може да оспори съдържанието на протокола, включително достоверността на отразените в него решения. Оспорването се извършва писмено пред управителния съвет (управителя) в 7-дневен срок от съобщението, но не по-късно от един месец в случаите, когато собственикът, ползвателят или обитателят отсъства.

Решението за изваждане може да бъде обжалвано пред районния съд в 30-дневен срок от уведомяването за изготвения протокол от събранието.

Как се изпълнява решението на Общото събрание на етажните собственици?

Изваденият собственик, ползвател или обитател могат доброволно да напуснат имота в определения в решението на Общото събрание срок. Ако не е определен срок, извадените лица трябва да освободят имота в 14-дневен срок от оповестяването на решението. Препоръчително е срокът, определен от Общото събрание, да не е твърде кратък.

Ако не напуснат доброволно, председателят на управителния съвет (управителят) може да подаде заявление за издаване на заповед за изпълнение по реда на чл. 410, ал. 1, т. 1 от Гражданския процесуален кодекс. Към заявлението се прилагат препис от решението на общото събрание и екземпляр от писменото предупреждение. Има обаче съдилища, които приемат, че редът по чл. 410 от ГПК е неприложим. Според тях, при липса на доброволно изпълнение на решението на Общото събрание, трябва да се предяви иск по чл. 45 от Закона за собствеността.

След влизане в сила на заповедта по чл. 410 от ГПК или на съдебното решение, с което се уважава предявения иск, председателят на управителния съвет (управителят) трябва да се обърне към съдебен изпълнител. Именно той ще извърши принудителното извеждане от имота.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 6d38f92a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В психиатрия ги приемат за месец, два, ако са агресивни може с полиция, но щом не е роднина не става. Общо взето са на произвола. Вуйчо ми е шизофреник, последния път се пооправи малко, но и тяхната не е лесна.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 8a83ab6258
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Обвиненията ви срещу съседите не са реални, те не правят нищо за което може да бъдат наказани. Няма как да накажеш хора че се разхождат, или че създават нормален за ежедневието шум от тракане с лични вещи или чукане по общия улук на който и те самите са собственици, нямаш право да ги обвиняваш че заключват обща врата на която и те самите са собственици. А обвинението че те са невменяеми не е доказано и за такова обвинение могат да ви осъдят.

Изводът е че проблема е в вас самият, имате емоционални изблици и не търпите да живеете заедно с други хора в общ имот, затова ви съветвам да си купите къща, колкото е възможно по далеч от съседи.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: f3f72a36d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Предлагам, умните, красите и младите да се събере в един блок.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: a911c68da1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Тука ще се научат хората на ред и дисциплина само ако стане като в Северна Корея. Сигурно едно 90-95% от са тотално неадекватни и не знаят що е то възпитание, уважение на личното пространство на другите и покой. От такова дъно само такъв жесток режим като северно корейският може да извади България. Всеки си прави каквото иска, ама така не става. Заради тая свободия и беззаконие сме на тоя хал.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 181d924e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   В България няма институция, която да прибира психично болни, защото българите са идиоти, които не могат да направят нормално функционираща държава със самоподърщащ се ред. А да се направи такава институция означава да се затвори 80% от населението на България в нея, защото освен идиоти българите са и психично болни. То второто е следствие на първото. Всичко е пълен олигофрен.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 4fb998cbdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   " Не сме пенсионери като нея, работим, учим, постоянно сме в движение и бързаме за някъде. "!? " Съседите също не са вариант, много от тях са по акъл като бабата, други са ѝ говорили, но тя не поема. " - ха сега де, хем сте само млади и работещи, а после съседите не стават, и какво излиза, че всички сте една мода. Ако бабата не заключваше, щеше да е виновна, сега като заключва, пак е виновна, май никой не може да ви угоди. Слагате си магнитна ключалка и мирясвате. Отваря се с карта и бабата няма да ви пречи. А боклуците сами можете да си изчистите. Един ден и вие ще станете като нея, тогава други ще пишат за вас, такъв е живота.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 567bf3cc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   До н. 7-НЕ всички българи са олигофрени-ти, ако си олигофрен-това си е само твой проблем:)
НО АЗ-НЕ съм!
И за протокола-само олигофрените-слагат ВСИЧКИ под общ знаменател!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 4fb998cbdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   №9, дали си олигофрен, другите го определят, но тъй като ти сам си даваш определение, явно си такъв, откачалките се мислят за велики!? Лекувай се навреме, за да не започнеш да пишеш по форумите, че си Наполеон!

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: bbb76b8c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Не знам дали е полезно в твоя случай, но има един закон за "принудително лечение". След дело в съда, ако съда прецени, че някой представлява опасност за хората, могат да го пратят насила в психиатрично заведение за няколко месеца.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker