Лицемерно общество - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Лицемерно общество
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 4043 пъти
Здравейте, с това заглавие можех да говоря по много различни теми, но избрах само една, която ме вълнува лично. Чували сте хора от двата пола да говорят колко ги дразнят комплексарите и как едва ли не те са хора от по-ниска класа заради това, което са сега. Това не знам как да го нарека! Докато си млад започват да те третират като боклук и подобно на Стокхолмския синдром се получава така, че ти започваш донякъде да вярваш на мъчителите си. Игнорираш всяка мисъл, че те не са прави - дори наистина да не са прави, ти не смееш да се изправиш пред тях и да им дадеш да се разберат. Като човека, който започва да повтаря, че 2+2 е 5, защото останалите постоянно го твърдят и той решава, че грешката е в него. След време други идват и ти казват, че ти си виновен, защото си бил тормозен и си се поддал.

Вярно е, че самата ситуация не те показва като смел човек, но това достатъчно ли е, за да бъдеш заклеймен и като некачествен човек? И какво се получава - едни хора те довеждат до това състояние, а други те обвиняват, че си се поддал на предишните? Едно е да те обвиняват за нещо, което е така по рождение - там нямаш избор, а и другите с нищо не са допринесли за това. Но да си виновен за това, че си попаднал на боклуци през живота си? Що за абсурд?

Какво дете бях ли? Аз обичах да се разхождам и да обикалям по цял ден, заговарях смело непознати възрастни или по-млади, докато бях със семейството ми. По-късно понякога играех футбол с деца, които познавах отскоро. Пак не бях сам, преди да си помислите колко неразумно е било това. Това трябваше да бъда аз, но ме ограбиха.

Сега съм човек, който предпочита да не напуска дома си и рядко прави изключения. Сега имам трудности да заговоря човек извън семейството си и познатите си. Чак на втория разговор нещата стават по-нормални. Не помня откога не съм играл футбол, въпреки че децата наоколо постоянно ми напомнят за това с виковете си "Гооол!" от близката площадка. Сега не харесвам външния си вид и се намирам за непривлекателен. Този човек не е същия, който дойде на белия свят и се готвеше за живота. Обществото ми открадна този щастливец и го замени с един нещастен човек, който чак сега се осмели да иззлее гнева си към вас макар и чрез Интернет.

Всички хора са лицемери и не струват! Още не съм намерил дори един от вас, който да не заслужава тези думи. Дали от времето прекарано в училища, университета или в Интернет - все едно! Всички сте една стока. Сега ще се намери някой засегнат от обобщаването (винаги се намира) - добре, смяташ, че не съм прав? Тогава ме обори и докажи тезата си! Нормално е вместо да ми натякват какъв съм станал заради обществото да ми "подадат ръка" и да ми кажат, че не ме смятат за такъв боклук, какъвто съм според останалите. Това е начина да стана отново какъвто бях и да си върна загубеното доверие в хората. Това няма да се случи, докато продължават с непукизма или обвиненията.

Пиша това с ясната идея, че такъв човек едва ли ще се намери. Някои ще кажат, че проблема си е само мой и да го реша сам (с което ще се опитат да оправдаят обществото и себе си за бездействието), други ще се подиграят, защото само това могат - да се смеят на другите, за да забравят що за стока са те. Подигравките с хора като мен или с инвалиди не те правят човек, да си знаете! Ще има всевъзможни реакции, но мен не ме интересуват "умниците". Ако има някой, който смята, че ме обвиняват несправедливо - ето този ме интересува!

Наслушал съм се на критики и обвинения (за които дълбоко в себе си още мисля, че не може да са верни) и нямам нужда от повече. Останалите дори няма да прочета, защото нямам нужда да пълня душата си с още отрова.
Не търся съвети, защото знам как да се отърва. Казах ви по-горе, че за да станеш какъвто си бил е нужно поне няколко човека (поне трима) да потвърдят, че не си такъв, какъвто са ти внушили. Все едно дали ме познават отдавна, защото началните обвинения също не дойдоха от хора, с които се знаем от години, затова и мнението на непознати, които са прочели тази история ще важи със същата сила. Да видим дали всички виждат същите недостатъци.

Нека успокоя загрижените - самоубийството дори не е на дневен ред. Решавах кръстословици, когато някои дори не са знаели, че има такова нещо. Уча с лекота чужди езици, научих се да чета по свое желание преди да отида на училище и на първия учебен ден с любопитство разглеждах какво пише в буквара, който ми дадоха. :) Затова умът ми е достатъчна причина да живея - никой от мъчителите ми не заслужава да пожертвам това, за да бъде щастлив той и подобните на него. Щом издържах упреците и дори една несподелена любов по-късно, значи ще продължа.

Проблемът е, че това отдавна не е живот и нещо трябва да се направи, за да стане той по-добър. А тоеа вече зависи от вас като част от обществото. Същото общество, към което се числят и престъпниците, които ми отнеха щастието и самочувствието, като ми внушиха, че съм грозен и нямам право да бъда на тази планета. Знам, че стана малко дълго, но това е болката, която трупах в продължение на поне 10 години и нямаше как да се обобщи с 2 реда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 57ffbb6b95
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбрах в какво точно са те обвинявали и дали наистина имаш някакъв проблем, но мога да ти отговоря само по това което си написал и което имам като усещане че си. Запитал ли си се какво се е променило, преди си можел сега-не. Хората едва ли са станали по-лоши нито пък по-добри, те са си същите, значи причината е в теб и мисля че мога да ти кажа каква е. Бил си дете отворено към света, не си мислил дали си красив или не, може дори да не си бил добър и във футбола, разликата е че не те е интересувало просто си се наслаждавал на играта и си бил щастлив.
После порастваш, като гледам как пишеш и се изразяваш мисля че си и интелигентен а ако си и по чувствителен всичко си идва на мястото.

Проблема на умните хора е СЪМНЕНИЕТО, умният човек се съмнява и си задава въпроси и явно по стечение на обстоятелствата или хора ти си започнал да се съмняваш в себе си. Лошото е че хората го усещат това и за съжаление много от тях не пропускат да бръкнат в раната та да не вземе да зарасне.

Истината е че 90% от възприятието на околните за нас зависи от това как се възприемаме ние. След като пишеш за Стокхолмският синдром предполагам не си тинейджър, но знаеш ли той има и обратната страна, основно правило при терористите е да не се сближават и да не говорят с похитените за да не ги ОПОЗНАЯТ за да може без капка колебание и съчувствие да ги унищожат. Позволи, накарай хората да те опознаят и може би, само може би няма да стрелят в челото ти. Така че излез и ИГРАЙ.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 936a241598
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличък, научно е доказано, че във всяка страна, независимо от народността и, единичния се съгласява с това, което е показало мнозинството, защото интуитивно смята, че не може всички да грешат. Така сме оцелявали хилядолетия наред, а ти го наричаш лицемерие, ха ха.
И си прав да смяташ, че ще ти казат да си решаваш проблема сам, защото това не проблем.
Лола
П. П. Очаквам нападението ти, защото знам, че това, което написах няма да ти хареса.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1df3f6e416
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Абе човек, ти луд ли си? ! Честно казано аз нищо не разбрах. Някакви мъчители, някакви обвинения... За какво са те обвинявали? И какво искаш, най-важното? Какво толкова лошо и гадно са ти направили хората? Нищо не конкретизираш. Как да ти помогнем? И честно да ти кажа, ей това ме разби: "Подигравките с хора като мен или с инвалиди не те правят човек, да си знаете! " Защо се приравняваш с инвалидите? Какво ти е на теб? Казваш, че си се наслушал на критики и обвинения. Добре, аз няма да те критикувам. Кажи ми как мога да ти помогна? Ж21

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0c5020851f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човече, никой не е срещу теб, никой не иска да ти пречи или да ти прави мръсно, всъщност никой не го интересува за теб. Не обвинявай другите за собствените си неуспехи.
Всички живеем в това общество, но не всички сме се затворили вкъщи, гледайки живота през прозореца и цъкайки критично с език...

Всеки човек има какво да даде на света, но от теб зависи дали ще го направиш. Дали ще се бориш със зъби и нокти, отстоявайки своите виждания и убеждения. Дали ще се изправиш пред всички трудности и страхове, които срещнеш. Дали си способен да докажеш на целия свят и най вече-на себе си, че въпреки всичко и всеки ТИ МОЖЕШ да се справиш... Или ще сведеш примирено глава, продължавайки да влачиш веригата с гюлето, което сам си си сложил на крака...
HUMAN

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2619728a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Добре приятелю, виждам, че се изразяваш достатъчно грамотно, изградил си си свое виждане за живота навън, което е супер. Предполагам си някъде на моя възраст(22г.) и ми позволи да ти дам един-два съвета.
Ако не ти трябва да знаеш моето мнение, спри да четеш дотук.

Тъй, аз мисля, че си прав. Обаче само донякъде. Че обществото е хронично болно и злобно, така е, никой не спори. Особено пък тук, където израза "не на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле", е верен на 100 процента. Обаче приятелю мой, истината е съвсем друга... И се корени в самия теб, а не в обществото.
Не си сам на тоя свят, има и други чувствителни души, хора с комплекси, или просто хора, които се страхуват. Е да, ама те живеят и се борят...
НЕ смей да обвиняваш никого!

Поработи над себе си, купи си литература са себеусъвършенстване и започни малко помалко да се справяш със стените и оковите, които сам си издигнал.
Щото пич, може да си полиглот голям и голям мозък, ама никой няма да те брои за пет стинки, ако не може да си купиш един 'леб от магазина.

Айде стига толкова от мен, не се обиждай на казаното, предупредих те да не четеш, още одеве...
R.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8d9f836965
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Обърнах гръб на обществото когато, обществото обърна гръб на мен, ще бъда враг на обществото до денят в който не умра.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b75bdf9b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може би до някъде разбирам как се чувстваш. Но защо обвиняваш другите, че си се променил и не си такъв какъвто си бил? Ние хората растем и се променяме. Да, донякъде чуждото мнение ни влияе, но казвам до някъде, защото ние сме тези които допускаме нечии думи и критики да властват над нас. Не си ли ти сам виновен, че си допуснал да повярваш на някого, че си некачествен? Не е ли това борбата ти да докажеш, че не си такъв? Защо допускаш тези критики в съзнанието си? Може би защото не вярваш в себе си и си слаб? А дали ако ти беше от другата страна, на "по-силните", нямаше да критикуваш и обвиняваш?
Стегни се! Щом с лекота учиш, значи не си глупав. Спри да се самосъжаляваш и продължавай напред. Ти сам го казваш. Но първо се промени ти и след това ще видиш, че и светът около теб ще се промени.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9e4fd0cee7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Казваш, че самоубийството не е на дневен ред, нали? Бих ти го препоръчала аз, обаче. Всъщност ти защо живееш? В един ред не видях нещо в този живот да те радва, да желаеш нещо. За мен ти си излишна твар. Целият ти живот ще мине затворен във вас да плюеш колко е лош и лицемерен света, вместо да излезеш навън и да изживееш същия този гаден и лицемерен живот напук.

Знаеш езици, много си умен, ОК. За кого и защо обаче? За да се тупаш по рамото колко си умен ли, какво? Бих седнала да оборвам тезата ти, ако бях видяла някаква искрица за живот, за промяна. Бих започнала да споря с човек, за когото има надежда, за теб няма. За теб всички са лицемерни, лоши и не знам си там какво.

Аз пък си слагам ръка на сърцето и ти казвам, че никога не съм разваляла чужда връзка, никога не съм желала лошото на някого, не съм крала. Напротив винаги съм си признавала грешки, лъжи, пропуски и дори на враговете си съм подавала ръка. Живяла съм труден живот, с много лишения и болки.. Много пъти са ми разбивали сърцето и по-лошо нервите и здравето, но на мен още ми се живее като луда. И продължавам да грабя от живота.. Така ми се живее напук на цялата мизерия, на все по-малко оставащите стойностни хора..

Никой човек не е само лош или само добър, нали се сещаш? Трябваше ми много време и нерви да разбера, че точно човека, който ти е забил нож в гърба след време може да ти се окаже най-голямата опора и обратното. Живота има много цветове, защо гледаш само в крайности, в случая единствено черно? Дано се осъзнаеш навреме, защото живота ти е супер безсмислен с тези ти разсъждения.

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 37142e6cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здрасти, авторе
Прочетох всичките коментари, много са смислени. Браво на коментиращите.

Мисълта ми е, че трябва да им благодариш, авторе, че са се занимавали с безнадежден случай като теб. Човече, имаш нужда от незабавно лечение. Много трябва да се работи с теб. Много. И пак незнам дали ще се получи нещо.

Значи нищо не си казал кой за какво те обвинява. Много гняв и злоба таиш в себе си. Трябва да изразхождаш тази отрицателна енергия някъде- не с ч. к.. пред компа, разбира се. Помисли по въпроса.

Това, което аз разбрах, а може и да грЕша е следното:Хората са ти повтаряли постоянно, че си грозен и за нищо не ставаш и са ти съсипали живота. Аз поне това разбрах.

Ако го беше написал така, можеше и да получиш някакво съчувствие и утеха. Но не чакай някой да подкрепи тази злоба, която изля.
Ти с много приказки нищо не каза.
За какво са ти езиците дето ги знаеш като висиш цял ден пред компа. Много си умен няма що.

И само да обобщя:

НА КРИВА РАКЕТА, КОСМОСЪТ И КРИВ

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d46c51bb80
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До, Лолка:

Абе, Лалке ако индивида винаги следваше стадото щяхме още да живеем в тъмните векове, ако хора като Джордано Бруно се сългасяваха с общоприетата нагласа, че религията обеснява всички природни процеси, ти нямаше да си... (Модератор - айде без обиди, моля! Окей?)

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 53b1d2b21d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Казваш, че всички други са лицемери, само ти не си.
До някъде си прав за това как може да се смачка самочувствието на човек, но аз не го слагам съвсем на равно с комплексите. Аз също съм си имала проблеми, в резултат на което съм по-скоро притеснителна и нервна, но не бих казала толкова озлобена.

Проблемът при прекалено комплексираните хора, е че ще минат през теб без дори да го заслужаваш. Имах такава "приятелка", която заради комплексите си, мислеше, че всеки, който не отговори на стандартите и по някакъв начин или потърси отговорност от нея за неща, които е направила, иска да и се подмазва или не му пука за нея и е някакво ужасно същество и т.н..

На края ми направи особено хубави неща и е наговорила още по-хубави, без да съм казала нещо за нея, но изкарвайки ме... и аз не зная каква. И тя беше тормозена като теб и съм я съжалявала(не в лош смисъл) затова, което и се е случвало, защото и аз съм имала проблеми. И ми пукаше за нея.... в минало време, слава Богу.

Тя не говореше за всички, но ми е ясно, че всеки би могъл да е мое място. Знаеш ли колко много ми напомняш за нея. Същият си. И ти си готов да изкараш всеки дявол, за който светът се върти около това да те тормози. Забравяш ли, че има хора, на които също не им е лесно? Забравяш ли, че за тях има и по-важни неща от твоите комплекси или че когато направиш нещо лошо с тях и те не търпят не означава, че са парцали едва ли не? С тая злоба и комплекси, тъпчещи другите, ти възпираш хората да те харесат, да им пука за теб.

Казваш, че трябвало да ми пука за това, че комлексите ти били, защото този или онзи те тормозили. Знаеш ли какво ще ти кажа аз- ако ти тормозиш мен пет пари няма да дам затова от къде идват твоите комплекси.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 043eb8c570
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хей, не трябва да се обръщаш срещу обществото! Историята ти е малко оплетена и объркана, но искам да ти кажа, че където и да отидеш, с какъвто и да се срещнеш (турчин, българин, грък и т.н.) това е без значение, винаги ще има хора, които ще са недоволни, ще обвиняват другите около себе, ще ги обиждат, ще ги хулят и т.н. и п.р. НО! ЕДНО ГОЛЯМО НО ВИНАГИ ще има и такива, които ще те подкрепят :) !!!

Виждам, че вяра и надежда, като че ли си загубил и колкото клиширано да звучи, винаги човек трябва да вярва и да не се обезверява! Не буди такъв песимист! Повярвай в себе си и не търси одобрение от другите! Ако един човек е истински и държи на теб, ще те подкрепи и ще ти подаде ръка!

Повярвай ми, наслушала съм се и съм се нагледала на какви ли не гледки и случки, и за "щастие" съм играла главната роля. Хората са озверени, безчестни, забързани в своето ежедневие, забравят хубавите моменти и нещо много важно- да оказват подкрепа на хората, с които сме на този свят! Това е младото поколение. Гледай по-оптимистично. Не позволявай интернета и виртуалното пространство да бъдат твои най-добри "приятели" !

Повярвай в себе си, излез навън, завързвай нови запознанства! 100% ще си разочарован от някои хора, но може да намериш истински, реален човек, който да те подкрепя и да ти промени възгледите за обществото като цяло! Всеки на моменти мисли така и се чувства така! И не на последно място винаги обществото е било жестоко като цяло, може би, просто не сме се връщали толко назад във времето и не сме обръщали толкова обстойно внимание, а, може би, защото съм по-млада само така си мисля...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cda6c9d24a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Истината за лицемерното отношение на другите към теб е страха и егоизма. Страха, че може да се наложи да ти помогнат, когато видят че имаш нужда от това и егоизма, при който гледат единствено себе си. Сигурно си си мислил като по-малък, че на човек, който е в неизгодно положение трябва да му се помогне, но след това тази твоя илюзия се е разбила на парченца и си видал, че колкото си по-зле, толкова по-зле се сържат с теб. Но ще ти кажа къде е проблема истинския на този парадокс.

Колкото по-добре се чувстваш ти самия за себе си, толкова по-добре те възприемат и се държат хората с теб и обратното. В случая вярното е че подобното привлича подобно. Така че единствения начин да се държат добре с теб е на 1во място ти да се държиш добре към себе си и да не позволяваш на някой да ти се подиграва по какъвто и да е начин.

Ти си се повлиял, не си вярвал на себе си, а си повярвал на тях и там ти е най-голямата грешка, която те е довела до положението в което си. Ограбили са те защото ти сам си им позволил. Надявам се разбра какво имам предвид. И последно- важно е ти какво мислиш за себе си, а не другите, защото ти самият се познаваш най-добре, а другите виждат някакви фрагменти от характера ти в различен контекст. Така че спри да хленчиш и си признай най-голямата си грешка- че си предал сам себе си, като си се поддал на провокациите.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 4cbd091acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ей това ви е грешката на комплексарите - обществото, другите трябва да са винаги виновените...
И аз си имам несигурностите, притесненията и т.н., обаче тва се надмогва, по дяволите. И се надмогва не като дойде някой пич, прозрял наслуки истината за прекрасната ми скрита душевност, за да започне да ме моделира към по-добро. Сам се изграждаш. И никой, никога няма да тръгне да те открива, да желае да ти помага и да бъде с теб, ако преди това сам не се издърпаш от калта.

Светът е сбъркан, обществото по дифолт е кофти - обаче едновременно с това светът може да е безумно красив, а и да се намерят стойностни хора в него. Като си умен - хващай се на работа, развивай се, общувай без предразсъдъци. Хората на улицата не те познават и няма да имат мнение за теб до мига, в който сам не разкриеш колко си комплексиран и колко мразиш всичко край себе си.

Ти си този, който тръгва с предварителната нагласа, че другите са лошите, виновните, отговорните за собствения ти живот. Не, не са. ТИ си отговорният. Много хора са били мачкани като деца или тийнейджъри - уважавам тези, които са успели да се изградят като нормални, адекватни, стойностни хора въпреки това. Другите, които си позволяват да затънат в мръсотията и да прекарат живота си в омраза и затвореност, в крайна сметка не са повече стока от собствените си т.нар. "мъчители".

Знаеш езици - пътувай, превеждай, хвани се доброволец към някоя огранизация, опознавай света, помагай на истинските нещастните, на болните, на децата. Изпълването на живота със смисъл зависи изцяло от теб, обществото не ти е длъжно с нищо и никога няма да бъде. Жалък си.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a3927924e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Колкото разбрах от казаното, донякъде съм съгласен. Във всяко стадо си има черни овце. Работата е там да страниш от тях ;) Нощта не е толкова тъмна, колкото си мислиш. В. В.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7b5ba95dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ще го кажа само с две думи: дреме ти! Може и да е една ;д
Бе к'во ти дреме. Вярно, наистина трябва да си малко .. нз какво, но ... Кой си ти, че да съдиш чужд слуга? Не знаеш ли, че всеки ще отговаря за себе си пред Бога на страшния ден, а адвокат ще е само Христос. Няма значение кога ще повярваш, стига да не е твърде късно. Не чакай твърде дълго, утре може да е късно, а може и да не дойде!...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 936a241598
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   10, както вече казах, са правени такива проучвания. Индивидът в група се държи различно от момента, когато е сам. Ако не беше така, всички щяхме да сме светила като Стив Джобс и никой нямаше да се различава от другия.

Експерименти за човешката психика и мозък са правени и ще продължават да бъдат правени и това, че ти не си чувал да ден факт не значи, че той не съществува. Получава се малко като: ако падне дърво в дълбоката тъмна гора и и не го чуеш,наистина ли ще е паднало.
Лола
П.П. Не ме наричай Лолка, нито Лалка, не съм ти никаква, че да започваш с "галените имена"
П.П.П. Мерси на модератора.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 936a241598
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   10, ето тук можеш да прочетеш точно какво имам предвид. Надявам се модераторите да ми позволят да побликувам линка. Мерси предварително.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%90%D1%88
Лола
П.П. Ако не се отваря, потърси във википедия: експеримент на Аш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 53b1d2b21d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Лола, не съм 10( трябваше до го кажа, за да не помислиш, че само един може да не е съгласен с теб). Пределно ясно е, че другите ни влияят, но не винаги, слава Богу. Няма човек, който да не се влияе от обществото за повечето неща в живота си, но има хора, които не влияят за всичко. Тук изобщо не става въпрос за инстинкти и това, което мисли обществото изобщо не е правилно в много от случаите. В миналото е било нормално жените да са бити и да се смятат за нещо по-малко (не че и сега го няма това), това означава ли, че е правилно?

Ако не става въпрос за моди, дискриминация и т.н., ако всички мислят, че не се държиш както трябва, това най-вероятно ще е така, но е възможно просто да си различен. В момента, в който даден човек не отговаря на някакви стандарти, просто се изхвърля и да, доста често точно обвинителите му, грам не го познават.

Хайде следващия път, когато пак искаш да се покажеш колко си чела за експерименти (понеже ние не сме), да вземеш да кажеш пак как жените нямали логично мислене и после се чуди защо мъжете, на които го говориш, ще споделят с теб как мислят жените за глупави и по-нисши от тях.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 936a241598
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   20, погледна ли линка, който съм пуснала? Погледни го и пак ще говорим.
"В миналото е било нормално жените да са бити и да се смятат за нещо по-малко (не че и сега го няма това), това означава ли, че е правилно? "
А още по-рано е било матриархат, а сега в някой държави жените са толкова еманципирани, че няма вече нужда от мъжете.

"Ако не става въпрос за моди, дискриминация и т. н., ако всички мислят, че не се държиш както трябва, това най-вероятно ще е така, но е възможно просто да си различен. "
И четири годишните сигурно могат да преценят правилно дали друго 4 годишно се държи правилно, нали?

"Хайде следващия път, когато пак искаш да се покажеш колко си чела за експерименти"
Разбирам желанието ти за иронизация, но хората се развиваме и четем. Преди да изградя дадено мнение, съм свикнала да преглеждам фактите, явно ти не си.

"да вземеш да кажеш пак как жените нямали логично мислене и после се чуди защо мъжете, на които го говориш, ще споделят с теб как мислят жените за глупави и по-нисши от тях. "
Аз няма нужда да се чудя, защото нито един мъж не си е позволил да говори с мен по този начин. Явно се движа в различни от твоите кръгове.
Лола

П. П. И като заключение, далеч съм от мисълта, че всички са съгласни с мен, но когато някой изразява мнение, различно от моето, ще съм благодарна ако е подрдено и има факти, доказващи правотата му. За последен път пиша по темата, защото виждам, че не може да се води смислен разговор.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 53b1d2b21d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Лола, като гледам грам не си вникнала в това, което съм писала и в резултат на това отговорите ти нищо не струват :). Какви матриархати, аз дадох пример защо това, което приема обществото не винаги е правилното :Д. Относно това, че си се чудила... много къса памет имаш. В една тема разправяше как жените не били мислели логично, при което започнахте да си разменяте коментари с един господин, явно много доволен от "признанията" ти, който на края каза(не помня дали беше в прав текст), че жените са по-малко от мъжете. В заключение ти изтърси как нямало да бъдеш фен на човек, който казвал, че твоят пол бил по нисш. :Д Много се смях. Толкова беше глупаво, хем говориш с/у жените, хем защо той бил приказвал :Д. Жалка работа...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 936a241598
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   22, не откъсвай тогавашния ми разговор/отговор от контекста. Разбира се, че ще ти е смешно, когато не можеш да вникнеш в написаното.

Лола

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f0b3a50ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   И аз бях с подобно мислене дълго време. Накрая разбрах, както някой каза по-нагоре - на никой не му пука. НАИСТИНА не му пука. Хората си имат свои проблеми, имат проблеми със здраве, семейство, умиращи родители, безпаричие и т. н., авторе ти си последния човек към който ще имат някакво отношение. А още повече, че НЕ СА ДЛЪЖНИ да го имат.

Бил съм като тебе, сигурно много хора са се чувствали отритнати от обществото, или сами в даден момент от живота си, но трябва да се справиш и да продължиш напред и да разбереш, че ако сам не си помогнеш никой няма да го направи.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c2dae0b914
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Хората са гадни, лицемерни и не прощават слабостите. Една грешна стъпка - и те смачкват като салфетка. Всеки ръфа месо. Винаги съм опитвал да помагам на другите. Но вече почвам да се замислям. Обществото интерпретира добротата като слабост. Щеше ли онзи да ми помогне ако аз бях в неговото положение? Айде де. Та ето ти разрешението: да не ти пука за другите. Всеки сам да си ръфа месото. Няма да ръфаш и за тях, я! Колкото повече за тях - толкова по-малко за теб. Мачкайки по-слабите, те си осигуряват по-голямо парче от пържолата на живота. Положението в обществото зависи от това колко хора си оставил да ти дишат прахта. Колкото повече хора имаш силата да смачкаш, толкова по-горе си в йерархията. И не защото те са ти позволили. А защото ти не си им оставил друг избор.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 466981512b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Ама хора защо поставяте щастието си в чужди ръце? Защо слагате товара на отговорността как се чувствате на чужди плещи? Ако разчиташ на гаджето си или брат си да ти помага и да се грижи за вътрешния ти комфорт значи трябва да понесеш и разочарованието, ако НЕ го направи. Никой не ви е длъжен да ви дава нещо или да се грижи за вас. Вие като помагате на някого или правите добро за кой го правите? Да ви се върне ли? Ако е така, не е в това смисъла. А, ако философията ви за живота е да изкараш нокти и зъби на всеки, който го направи, то с какво се различаваме от животните, от първичните им инстинкти? И с тези фрази "обществото", "хората", "светът"... Какво означава обществото и за него ли живеем? Това дали си щастлив или не си е твой личен избор. Защо трябва да държите все някого отговорен за нещастието си? Ако не приемахме хората като собственост и даденост нямаше толкова да страдаме, когато ги изгубим, защото никой не е НАШ.. Съдим Господ, когато близък загине в катастрофа, а дори не сме вярвали в него. Еми такъв е живота, така е устроен - и черно, и бяло. Но, докато плюете живота и хората, докато се оплаквате колко е гаден той си минава и вие не живеете.. Не е ли тъжно?

Лоша

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker