Онлайн бизнес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Онлайн бизнес
преди: 9 месеца, 1 ден, прочетена 574 пъти
Здравейте, хора.
Какво мислите за онлайн бизнеса?
Гледах клипове в ютуб, как хора с нулево познание са почнали и са постигнали успехи, но с голямо постоянство и лишения.
Някой от вас занимава ли се с онлайн бизнес?
Ако да, моля за някакъв съвет или книга.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 11 часа
hash: 8c25f83d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Щом ти харесва, прави го, питай счетоводител какви документи трябват за отваряне на онлайн магазин, да ги попълни, купи си онлайн магазин, зареди го с каквото искаш да продаваш, пусни обява, че търсиш персонал, които да приема поръчките, намери куриерска фирма, с която да ги пращаш и си живей живота, с опит ще си по наясно как са нещата, защото всичко е индивидуално в живота.

 
  ...
преди: 9 месеца, 10 часа
hash: f2dc919aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Стартирах онлайн магазин края на 2021г. Бях толкова ентусиазиран, че за първи път в живота си съм начело на нещо, че нямаше кой и какво да ме бутне. Малко след като отворих фирма, говорих със счетоводителя си, изтеглих заем, трябваше да работя със програмисти, за да прилича сайта ми на нещо. Четях доста книги за личностно развитие и бизнес старт ъп идея, защото освен желание и смелост трябва да мислиш ирационално постоянно(все пак си капитан на кораб, на който искаш някой да се качи и да и плащаш). Съветвам те да си направиш сметка и самооценка дали си готов/а за предстоящия стрес и безсънните нощи и нерви. Внимавай да не те излъжат, като кажеш че стартираш нов бизнес всички те гледат, като портмоне, знаят че си неопитен и се опитват да те измамят, по цял свят е така. Направи хубав research над това, което ще продаваш, попитай приятели дали биха си го купили. Задавай въпроси на себе си дали, ако продаваш “памперси” да речем, защото си намерил канал да ги взимаш евтино и си малко сайтче без разходи можеш да го продаваш на по-нисък марж би било добра идея? Бих казал не в този случай, защо ще си купя памперси от теб, ако в Jumbo ги има и мога да попитам за помощ в магазина: кои са най-качествени например. Предвиди 1000-2000лв за месечни реклами като половината ще отива някой да си build рекламите в Google ads. Счетоводителя също взима доста пари. Еконт и спийди е болест да се регистрираш с тях. Този сайт кой ще го поддържа, знай, че всяка функционалност в сайта струва пари. Добрия девелопер взима между 70-100 на работен час.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 88a2523a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Преди да направиш онлайн магазин, трябва да си подсигуриш доставчик на стоки, които да продаваш. Има два вида доставчици: Едните искат да закупиш стоки от тях, да ги складираш, охраняваш и същевременно да предлагаш/продаваш тези стоки. В този случай може да разчиташ на 35-40% отстъпка в цената от доставчика, което е хубаво. При този вариант има два недостатъка. Единия е, че трябва да инвестираш 60-70-80 хил. лв. да закупиш стоките, да плащаш наем на склад за съхранение, както и на служители за охрана и обслужване на склада. Втория риск е, че като закупиш Х броя продукти, има опасност от тези продукти да останат и за внуците ти, т. е. никога да не ги продадеш. Втория вид доставчици имат собствен склад, съгласни са да издават продадените от теб стоки на куриерите, но отстъпката за теб при тях за продуктите им е в рамките на 25-30%. Не на последно място е и цената за създаване на онлайн магазин, която разходите за приличен такъв са около 15 хил. лв. Необходими са средства за реклама, които не са жълти стотинки, както и човек, IT специалист да ти поддържа сайта...

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 74d5be470c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Напълни се нета с гуру инвеститори, които ви вменяват как всеки Сульо може да прави милиони.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 1ae050454d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не е добра идея, особено сега. Съжалявам, че ще те разочаровам. Масово бизнесите затварят и не могат да поддържат магазините си. Дори и бизнеси, с които съм работила години наред и са развили огромна база от клиенти. В момента сме в криза и само конкретни хора биха могли да си позволят редовно да купуват от подобни места. Няма пазар. Може би след години ще е отново добре, но сега съм длъжна да те предупредя, че ще си на загуба.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: af206deb94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Повечето онлайн бизнеси у нас са на самите производители. Примерно аз работя в такава фирма, и ние освен физически магазини имаме и онлайн магазин.

Но стоката така или иначе си я имаме.

А ти, ако искаш това да правиш, трябва първо да се снабдиш с някаква стока, за да я продаваш - както ти писаха и по-горе.

Но, според мен, в препродажбата на някакви стоки - "няма хляб"!

Сега, ако просто искаш да изкарваш пари по интернет - идеи много, клипове много - чети и търси!

Но, за да се получи нещо - трябва идеята ти да е добра и да си един от първите, които я реализират!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker