Той не иска да ходим където и да е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той не иска да ходим където и да е
преди: 8 месеца, 19 дни, прочетена 2746 пъти
Здравейте! Тази история е с цел да си споделя притесненията, които ми тежат от известно време. На 23 години съм и имам приятел, който е с една година по-голям от мен. Ходим от около половин година. Много го обичам и наистина вярвам, че това е моят човек, просто има неща, в които не си пасваме.
Първо малко за мен. Обичам го до болка и съм човек, който може да се раздаде за него максимално. Тоест, аз с този човек искам да си създавам спомени и преживявания. Разбира се, че искам да ходя с него насам-натам от време на време. Защо не на походи, на почивка за уикенда, на море и т. н. Не искам мъжете да ми пращат абсолютно нищо, но искам гаджето ми само да иска да се “глезим” с някой уикенд извън града. Нямам предвид нещо скъпо, но да се разнообразяваме.
Досега никъде не ме е водил, един единствен път сме излизали на ресторант за времето в което се познаваме и то аз почерпиш за завършването си. Никога не сме ходили някъде примерно на кафе, някъде извън града, на бар, на дискотека.
Той казва, че иска да сме си на спокойно място, не обичал шума, не обичал да пътува и т. н.
Примирих се в началото, но идва момент, в който почва да ми тежи. Та, аз си мечтая някой ден да ходим и по чужбина, а той дори на едно кафе не ме е водил.
Уж казва, че ме обича и не разбирам защо не иска да ходим никъде. Надявам се да не звуча като материалистка, но в моите представи това са нормални неща - гаджета да ходят заедно на почивка или на ресторант от време на време.
Моля, кажете си мнението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 61

преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 8d3d212420
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Той просто е скръндза и не му се дават пари. Повярвай ми, това е причината.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: b80ca545c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Сега ще те налазят да те обвиняват колко много искаш, как искаш мъж да ти осигури охолен живот, да те издържа и т. н. НЕ искаш много.
Проблемът е, че Ганьо иска евтина връзка, тоест да не се харчи за цветя, кафета, ресторанти, подаръци. Почивката за него е кошмар. Но пък няма проблем да спи с теб, да си качва лигави, романтични статуси и прочие. Няма проблем и да му готвиш, чистиш, изпълняваш прищевките. Но бръкнеш ли му в портфейла-умира.
При теб има скръндзалък и криене. Крие те по негова си причина. Или е темерут. Това не са нормални отношения.
Търси си щастието другаде.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 9cb7bfef42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторке,
за да не иска приятеля ти никъде заедно да ходите има причина.
Ти го обичаш, той как показва чувства? Или му е важно само да се води обвързан?
Ти замисляла ли си се, че може да има и друга приятелка. За да казва, че иска на тихо и спокойно, явно има нещо...

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 29c0e21f62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Има такива хора, които наистина не усещат нужда да излязат на кафе или на разходка, пък какво остава за почивка.
Обикновено се наблюдава при такива, които не са водени от родителите си никъде - нито на почивка, нито на разходка в друг град. Като не са водени никъде няма как да изпитват нуждата да отидат сега.

Съветът ми е да започнеш ти са организираш нещата - хващаш някои общи познати, хубаво е и те да са двойка и резервирате хотел, правите план от къде да минете, какво да посетите, кои барове/дискотеки в района са хубави и отивате.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 42f05c0a24
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ооо, ужас, според мен мъжа е стиснат и не му се харчи.
Моят мъж също не обича на екскурзии, но ходим на море.
Ти ще имаш желания, той няма да иска.
Кажи му, къде го чакаш и се вижте някъде извън дома.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 88b9b1dce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Ох душичка наивна...
Хора, аз ли да и кажа или някой от вас?

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: dfef739739
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Айде поредната. Уж те обичал, ама не иска са ти се връзва на капризите, не искал почивки, ресторанти, а пък ти слушаш ли слушаш празноглави приятелки че това е живота, веднъж се живее нали.
Просто те виждам след няколко години как и ти си в кувиоза на тия дето само обикалят и си търсят някой да си ги води тук там, това е най-важното в живота, да се щракнеш в Гърция, някъде в чужбина, после да има материал за фейсбука. Само че рия оборотните които слушаш фито на задниците им е голям, отпред вика малко могат да ме задоволят, е имах си аз като са минали 100 мъже да можеш да усетиш нещо. Ей така и ще си ти, много го обичала, ама искала по течението. Тази любов е заминала от сега, после ще го обвиняваш цял живот че така се е получило, ще се мяташ на следващия, после на по-следващия, а пича даже няма да разбере от къде му е дошло, само защото си е избрал поредната мечтаеща за онзи живот, който не носи щастие.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 452dc58083
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ами много просто -хванал те е за лапни шаран, дето му излизаш евтино и не влага никакви усилия в тая връзка. Щом на едно кафе дори не ходите, значи иска да си седите вкъщи, да не дава никакви пари, а ти да си му на разположение и да нямаш никакви претенции. Чудя ти се изобщо как си издържала 6 месеца и чак сега започваш да се усещаш, че има нещо нередно. Много си заблудена извинявай. Ти така ли реално си представяш една връзка, да си седите нон стоп затворени вкъщи и да тъпясвате? Какво правите - гледате тв по цял ден и се натискате пред телевизора ли? Ужас! Че чак за чужбина си мечтаеш! Тоя щом сега в началото на връзката ви не прави НИЩО да си прекарвате добре и да се разнообразявате, представи си ако му родиш едно дете. Ще те затвори пред печката и няма съвсем да излизаш. Не че сега излизаш. Моят съвет е да го зарязваш този и преди да се хванеш с някой друг, добре да си изясниш как виждаш за себе си една връзка и какво искаш да се случва в нея. След като си си изяснила търсиш човек с твоите виждания и разбирания и това е.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 624d768978
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Ле ле направо се депресирах като четях.. да те питам защо ти е този муньо живота е прекрасен хвани си някой нормален и обиколете света вижте нещо различно има такива места ро света че ще ти падне капата от възхищение.. вие в момента живеете като пред умиращи старци на 80-85 години това е вашия живот в момента на 23 живееш като 80 годишна бабичка? Е това не съм го разбирала никога и няма да мога да го разбера. Стегни се и започни да живееш живота си, та какво правите по цял ден, седите като старци ли? Ходите на работа след това какво? Лягате да спите това е меко казано не нормално и смешно. Та баба ми и дядо ми са над 60 и живеят много по интересно и разнообразно от вас ходят и на почивка и на кафе чат пат на ресторант. Остави го тоз муньовец бил твоя човек и по кое разбра така ли мислиш да прекараш целия си живот в ходене на работа, ядене и спане Еми сигурно ще те изненадам, но това не е живота.. ходи забавлявай се, пътувай, живей остави го твоя старец нека си пропилява живота, ако ли не и ти ще пропилееш твоя заради някъв пенсионер на 24 г. Аз съм кажи речи колкото приятеля ти и такъв живот ми е непонятен като тебе и него не бива да живее никой на тези години. Пропиляваш си живота осъзнай се. Може и да звуча грубо обаче това е истината и някой трябва да ти каже независимо дали ти харесва или не!! Просто такива хора винаги са будили в мен ярост няма как на тия години да живееш така престъпление е тва спрямо младостта ти. Започни да пътуваш и виждаш нови места и ще ти се отвори кръгозора а ти какво искаш да прекараш живота си в един град без значение кой е той! Стегни се и го зарязвай тоя мухльо. Искал да му е спокойно тва като го чуя и ме обзема агресия. Еми в гробището е спокойно така му кажи като пукне ще му е спокойно. Живота е за живеене, така че стани и направи необходимото. Иначе като остарееш ще съжаляваш то много. А като станеш на 50 години ще се чудиш какво си правила с този задръстеняк в най хубавите си години!!!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 400ef568d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Има всякакви типове хора, ами щом той не иска да ходи по такива места, посещаваи ги сама, да не ти пука, масово е.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: b575aadda7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Не сте един за друг. Той ще изгние от лежане вкъщи. Или трябва да се примириш с живота на бабичка или да се разделите. Не разбирам как млади хора нямат желание за живот. Работа - вкъщи пред телевизора. Хората векове са се борили за тази свобода която имаме днес да можем да отидем навсякъде по света. Какви спомени можеш да създадеш с този тип - как лежите вкъщи. Младостта ти ще мине неусетно докато го чакаш да даде признак на живот

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 55b70388c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Бегай далеко от тоя. На едно кафе не те е водил, ще полудеешпо късно с този човек.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 1814a38814
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ами вие не сте точно гаджета. Ти си влюбена в него, обичаш го, спор няма. При него нещата обаче дали са така. Явно човекът иска да правите секс, без да имате пълноценна връзка, без хората да ви виждат заедно.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: d7928e3983
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Авторката не се ли замисля, че приятелят й може да няма финансова възможност да си позволи тези пътувания? Или да си средства средства за някаква по-голяма покупка като кола, например?
Но май всички вече сме станали егоисти и консуматори и не искаме да проявим емпатия към другия?

Ж

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 46affc1d05
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   На твоите години и аз бях наивна и имах такова гадже. Не бил излизал, нямал бил пари, а като започнахме работа, всеки си плащаше сметките, сметка нито веднъж не е платил, а храната вкъщи се делеше на половина, нищо че аз ядях 2 пъти по-малко и не ядях месо изобщо, наемът също се делеше. На морето също всеки за себе си, но претенции в секса -всякакви. Та човекът спестяваше на мой гръб и един ден ми каза, че бил спестил пари да извесели по морето, но с приятели. Посредствен любовник, вече на 46 години и все е сам. Няма деца, няма семейство, само се хвали сбкоя женена или разведена е спал. И младите не му връзват вече, нищо че спортувал и се поддържал.
Ужасна скръндза, а впоследствие го изби на женкарство.
След такава връзка се чувстваш напълно изцедена.
И сега плащам сметки вкъщи, но имам дом, деца, излизаме, ходим на екскурзии, на почивки, всичко е споделено, но имам семейство.
Да правиш това, без нищо насреща не си заслужава.
Пестят пари, за да ги харчат по нови и по курви. Ти може да си и по-хубава, и по-млада, но идиотите гонят бройки.
Зарязвай го и си търси мъж, който се държи като такъв и има сериозни намерения.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 34c8d01759
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Много си е добре човека, това ходене насам, натам е породено от соц. мрежи и демокрацията, животът не е само хи-хи.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: d252900e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   До 14. Стигна до този извод, само защото човекът е казал че за него конкретно това с почивките не е важно или няма възможност? И всички коментирали които го обвиняват и дават крайни съвети и те много умни, е за това разводите са повече от КОВИД заразените. За това някоя може са позволи някой да се гаври с нея, да я стриже там всичко, но важното е да има почивки. Щото едноседмична почивка на хубаво място на морето със всичко излиза над 4-5к, смс кво толкова нали? Важно е да се бръмчи. После пак питайте защо сте тъпи и прости. Живота не е само почивки.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 05bb49bcd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Поредната, която иска, а давала някаква имагинерна любов. Кой ли вярва?

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 297e7c038d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Сестра ми беше в твоята ситуация. Много обичаше един мъж, ама си представяше живота като безспирна почивка и го заряза, защото човека градеше кариера и изобщо не му беше до глупости. След него все си ги търси “улегнали” да си я водят. Сега е с един който не прилича на човек, огромен и дебел, обаче си я води където тя поиска. Направих и навремето забележка казах и че така няма да се докара до никъде, тя ми каза да не и се бъркам. Сега гледам вече и почивките не я радват, чуди се как да избяга от тоя, ама вече е сложно. Чуди се как да живее отново нормално, ама вече е изпусната работа, като не действаше с морал навремето, сега вече няма кой да и помогне.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: c3bf4e1b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Бягай! Казвам ти го като минала по този път. Няма да се промени, само по-зле ще става. Ще го намразиш накрая. Физически дори ти стават неприятни подобни мъже.

Искат авантичката такива, даже и материално да са добре. Дошъл е с теб на заведение един път, за да почерпиш ти.

Или не те обича изобщо, просто му е изгодно да си "скромна" и нищо да не си искаш сама. При друга такива номера няма да минават.

Ако и пазаруваш, готвиш и чистиш ти у тях, ясна е работата. Иска вкъщи, но поръчва ли храна отвън поне, или от магазина каквото донесеш ти?

Не позволявайте да ви обработват, че "честната, почтена жена" е скромна и трябва да има ниски стандарти. Това е тяхното ниво, не вашето. По-добре сама, отколкото с такъв психовампир. Подчертавам, че размерът на доходите на мъжа няма връзка - той и със скромна заплата да е, ако е щедър по душа, ще намери начин да го покаже.

Себе си глезят предостатъчно, но за теб точно няма пари да те изведе на кафе, кино, почивка някъде и ти ще му се молиш и ще обещаваш всеки път всичко да си поемеш, че да не помислел за някаква си. Ти жената до него ли си, или безплатния кухненски робот с екстри?

Аз все пак бих седнала да си поговорим сериозно как вижда нещата и как си представя мястото и ролята на мъжа в една връзка. Защото ако днес проблемът са излизанията, утре ще си, примерно, болна, без работа, с бебе и той пак ли ще продължава старателно да си къта паричките само за него?

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 0c2ae33f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   И аз имах такъв приятел, не искаше и на кафе да отидем, зсащото цитирам:
"Защо да ходя на кафе, като мога да си пия в нас"
И му казвам то не е за пиенето кафе само, а да си сред малко хора, разнообразие, но той не го проумя. Аз го зарязах и ме молеше, казваше как сме щели да излизаме вече, съжелявал, но ми беше писнало и се разделихме. Това е просто.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 671d17641a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Бил стиснат глупости! За едно кафе? Не става въпрос за пари.

Човека си е голям интроверт ти си екстроверт. Това е неговия характер, който ти нито си опознала нито обичаш. Привлякла те е външноста му и това как те куецка обаче това далеч не е най-важното. Сега нас ни питаш как да го промениш изцяло. А ми няма как, такъв ще си остане.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 2f5b1ef780
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   7, ние го казахме вече. Мъжът й е скръндза и не му се дават пари. А нещата, които говори той са глупости.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 1f8f07100a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Авторке, познавам хора, които се разделиха, заради подобно нещо!

Така, че това въобще не е маловажно!

Тук няма крив, прав!

Просто, за да създадат добро и сполучливо семейство, хората в него трябва да имат еднакви или поне сходни виждания, цели, приоритети поне за важните неща в живота!

Затова, ако държиш на този човек, и искаш той да бъде твой евентуален съпруг: сядате и говорите много сериозно и откровено. Казваш му това, което си написала тук и му обясняваш твоята позиция.

И, ако той е свястен човек - заедно ще потърсите компромисно решение!

Ако не, по-добре да приключвате отношенията си, докато не е станало твърде късно!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: b1675c7a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Аз съм мъж и ми гнусно да сядам по заведения - лайняна храна, лайняна обстановка и накрая петорен разход. Не съм си намерил нито парите, нито здравето на улицата.

В конкретния случай обаче смятам, че пичът няма сериозни намерения към момичето и затова не иска да се показва много-много с нея

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: e8126c61b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

27.   Лети, лети, един ден живота ще си вземе своето. Навремето баба ти само по кафета и почивки е седяла. Животът е кратък, няма как да си от голямото добро утро и хем да имаш здраво семейство. Здраво семейство се гради с много труд, взаимност и уважение. Ти го обичаш, ама не го уважаваш, говориш за него като някакъв пропадняк. Скачай както са те посъветвали други жени тук, давай следващия, после и друг, при все някой ще получиш това което искаш, ти ще разбереш цената. Сменяте ги мъжете все едно се влюбвате във всеки, после викате не ми трябва любов, кинти ми тябват. После искате някой да ви извади от депресиите, заради личните ви избори и пак някой ви виновен.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 383915ae44
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Започни да го тестваш, искаш му пари на заем и го мотаеш.
А подаръци прави ли ти?
Един мъж трябва да угажда на жената, дори на него да не му се прави даденото нещо. Просто си гледа удобството.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 0c216c2dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   15, кафето не е огромен разход. Нито почивка един рът на няколко месеца. Просто е скръндза като повечето мъже тук.
Представи си го тоя с деца. Дрехи няма да им купува, нито играчки, а да ги изведе-абсурд.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: a75d3b5b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Има няколко неща, които остават неясни от историята ти. Ако сте излизали само веднъж, то как сте се запознали и изобщо сте започнали връзка? Един ден магически си се озовала у тях или? Другото нещо, което е от значение е заедно ли живеете или ти просто ходиш до тях да се виждате? Ако не живеете заедно и се срещате винаги у вас или у тях говори още по-зле за връзката ви, но тук само предполагам, защото не схванах от историята ти. Сега по същество. Факт, не може винаги да се правят някакви интересни неща, времето и финансите не винаги позволяват редовни излизания и развлечения и е прекрасно да си релаксирате вкъщи, да си говорите, готвите заедно, гледате филм и тн. Ако е домошар или интроверт е нормално да предпочита да си седи вкъщи, но това не значи, че като каторжници трябва целият ви живот да преминава в уюта на дома. Майка ми е отявлен домошар и интроверт и въпреки това няколко пъти в месеца се разхождаме, ходим на кафе, ресторант и тн. Искам да ти обясня, че освен ако няма някаква жестока агорафобия или депресия поведението му е абсолютно неоправдано. Да не говорим, че рутината в една връзка може да доведе до отегчение, защото само с любов не става. Общите преживявания сближават, както ти си написала ще си имате прекрасни спомени, които не са само как лежите пред телевизора. Ти искаш от приятелят ти нещо, което по принцип изобщо не трябва да е проблем в живота на хора на по 20 години. За Бога, говорим за едно кафе или разходка. Нелепо е наистина. Разбирам, че го обичаш, но не си губи времето ако това продължава. Пак ще се влюбиш, живота е пред теб тепърва, но изгубените години в седне вкъщи никой няма да ти върне. И когато вече не го обичаш, разделите се и тн ще съжаляваш много за изгубеното време. Коментарите на засегнати мъже, които все са нападнати от гадни златотърсачки (нищо, че злато нямат) няма да ги коментирам, напълно нормални неща изискваш от приятеля си. Говори сериозно с него, дай му месец-два да започне да се променя, ако отказва и минава с оправдания най-добре прекрати тази връзка и живей живота, който искаш и заслужаваш. Така ще си спокойна, че си му дала шанс да се промени, а той ще ти покаже дали те цени достатъчно и иска да си в живота му.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 72cb96cf15
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

31.   От това което съм виждал- нищо лично.

Хора (жени, мъже) борещи се за нещо в живота, с образование с някаква борба, никога на дневен ред не са им почивките. Свободното ди време запълват с до образование с работа, никога не им е скучно даже сами, последното нещо което ще ценят в една връзка е почивките, моретата, ще си търсят някой, който да ги приема такива каквито са, с повечето работа, с по- малкото свободно време.

Другите безделниците, дето не учат, не се развиват професионално, само глупости им в главата, ако няма почивки, това ще им е проблема. Като им дадеш почивки, ще измислят нещо друго за което вечно да дерзаят, как са е иначе, като нищо не са направили за себе си, чакат друг да им го направи, друг да им оправя настроенията, друг да ги води, друг да мисли вместо тях в трудните моменти. После пак другите виновни.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 9241a0ab9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Не иска някой да разбере, че не е свободен...

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: dfef739739
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   До 16. Ти си живият пример за глупост. Казваш всичко ти наред, почивки, екскурзии, дом, бе без забележки е всичко, ти си толкова щастлива. Обаче можеше да си пуснеш обява да се похвалиш или да го разкажеш на приятелки. Само че ти си влязла във форум, в който е повече от ясно че не се влиза от хубаво, няма човек тук, който да влиза, просто ей така, още по-малко щастлив такъв. Тоест до тук със щастието ти, че всичко ти е наред. От описанието ти ми е смешно, защото е описано като в някоя книга, ама нека позная, имаш всичко ама емоции йок, там е драмата нали? Ама даваш съвети иначе, какъв да си търси, а ти като го намери какво дириш тук? И защо даваш съвети които на теб не с ти свършили работа за заветното щастие?

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: b80ca545c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Виж мисленето на българските мъже в коментарите- глезиш се, искаш много, това не било важно в живота. Само и само да не се бръкнат за 5 лв. да те почерпят едно кафе. Искат тиха, скромна жена, която не иска нищичко и да е доволна, че и дават салам.
И твоят е същият.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 459eea1c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Здравейте,

А какъв ви е статуса? Студенти ли сте? Работите ли? Тук всички наскачаха, но ако още учите и ви издържат вашите, наистина може да не може и едно кафе да си позволи.

Аз като бях студентка, с моя мъж, пиехме кафе до кафето - правих в общежитието нес кафе и сядахме на пейка да го пием. Дума не е ставало за ресторант, камо ли почивка.. Просто нямахме. Една година отидохме на море септември (преди да започнем университет) и то след като бяхме работили цяло лято. Отидохме с влак.

П. П. - на 30 години съм. Още не съм забравила какви времена бяха.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 3401d6d304
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   31
В България човек и да работи много ще стане гърбав, не богат. Има си отпуска през годината.
Аз, като готвя и се грижа за дома, децата, работя дори повече от 40 ч седмично не заслужавам да отида където искам и мъжа ми да дойде с мен ли? Аз мога да правя много неща за него, а той с мен не може да дойде някъде, ми по- добре да съм сама.
Ако само работим без да се забавляваме, какъв живот е това.
Човек работи, за да живее, а не живее за да работи, особено с тези ниски заплати.
Всеки гледа на него да му е добре и да не харчи пари за другия, ако може.
Човек, ако обича, дава, дори и малко.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: f1d40bf855
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   А ти като искаш влагаш ли някакви средства или по женски е достатъчно да си отворите краката драги мили "дами " продавате си най милото за една разходка отврат е
А сега модераторите да го изтрият

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: dfef739739
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   31 до 36.

Ти явно даваш много за любимия, щом висиш в работен ден във този форум. Което значи че не ти е толкова розово положението и второ че не изкарваш добри пари щом работиш 40 часа седмично, обаче се ровиш в сърцераздирателни форуми.
Ти даваш много уж, обаче съм забелязал че хората които казват че най-дават нищо не дават. Не даваш достатъчно в работата, за това заплатата ти е ниска. Моята е 6к и мога да си позволя всякакви почивки, въпросът обаче е, ти с твоята заплата какво можеш да си позволиш та подстрекаваш авторката, като самата ти бе си вързала.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: f16d4aa500
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   37- Ти чете ли темата или влезе само да плюеш? За 6 месеца са излезли само един път и е платила тя. Помиярът не е обяднял с нищо.

 
  ...
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: b575aadda7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   31 - Пълни глупости. Не мисля че има човек които да откаже 10 дена почивка. Да смени обстановката, да подиша морски или планински въздух. За 10 дена няма да избяга нито ученето, нито работата. Ако два пъти в годината не можеш да си го позволош за какво работиш. Тия са някакви скръндзи, дето цепят стотинката. Познава такива - "Дай 30 стотинки, за да не развалям 5лева" Авторке, бягай от тоя докато не е късно. На такива и за собствените им деца им свиди.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 16 дни
hash: 3401d6d304
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   37 ако не живеят заедно, какви средства да влага, да му направи вечеря ли?

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: f16d4aa500
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   Авторката, вместо да си губиш времето с този, бий му шута. Няма смисъл, той няма да се промени, даже с времето ще става по-голям скъперник. Мъже има колкото искаш.

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: bc8c2f0867
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   48 не говоря за заплатата ми, аз имам две деца и си ги гледам, така че съм постигнала много.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: 33aa5e47a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Мисля, че това момче няма истински чувства към теб. Казвам го от личен опит, момче на твоята възраст съм. Преди известно време имах гадже, но след може би 1-2 месеца връзка не ми се правеше абсолютно нищо с нея, не исках да пътуваме, да ходил на ресторанти, буквално нищо. От друга страна обаче ходих да пътувам сам, излизах на ресторанти с приятели и т. н., но с нея всичко ми се струваше скучно. Е, съвсем скоро след това реших да се разделя с нея, просто беше агония. И тя се съгласи. Тъй че говорете за това.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 718cffb13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

46.   Авторке, през целия ти коментар може да се проследи една червена нишка - много ли искам, аз ще си плащам, не ме смятайте за меркантилна… Проблемът е в начина ти на мислене и затова се задоволяваш с малко. И въпросният те е надушил. Хубаво е, че вече се усещаш. Днес се оплакваш, че не излизате никъде. Това е яркочервена лампичка. Утре ще дойдат другите проблеми - няма пари да напълним хладилника, кий ще плаща сметките, няма пари за уроци на децата… Това ще бъде животът ти в бъдеще, защото си работлива и съвестна пчеличка, а търтеите много харесват такива. И запомни едно - никога не се поддавай на манипулации, че си глезла и меркантилна. Така се опитват да ни манипулират мързеливите мъже, които не искат да се напрягат и да работят много-много. Вместо да се впрегнат да бачкат, за да осигурят по-висок стандарт на семейството си, те внушават чувство на вина у жените, за да свалят те стандартите си

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: 627dc89763
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Не трябва да се обвинява нито единият, нито другия за каквото и да е. Просто връзките на интроверти с екстроверти, са обречени на вечно недоволство. Единият обича това, което другия ненавижда от дъното на душата си. Екстровертите имат нужда от излизане, компании, силна музика (обикновено чалга), екскурзии, почивки, ресторанти и т. н. Интровертите ненавиждат всички тези неща. Ти го караш постоянно да прави нещо, което му е безкрайно неприятно. Имало удивителни неща по света. Така е. Но тези удивителни неща той ще ги види в някой филм и му е напълно достатъчно. Над 95% от екстровертите изневеряват на интровертите. Мислиш си, че никога няма да му изневериш, но ще дойде време, когато със сигурност ще го направиш. Той със сигурност ще разбере, независимо колко се криеш и ако не се разделите, това ще му отрови целия останал живот, дори да има друга жена след теб. Просто връзки между интроверт и екстроверт не трябва да има. Екстровертите винаги искат някой да ги забавлява и да има много емоции. Интровертите са самодостатъчни и винаги намират начин за забавление. Неговото забавление за теб е пълна скука, или идиотия, но той мисли същото за твоите забавления. Защо браковете преди 100-120 години са били по-успешни? Много просто, защото доста бракове са били уреждани от родителите. Те много ще се замислят дали да дадат свенливото си момиче за някой коцкар и развей прах. Ще я свържат за някой кротък и работлив мъж. Може в началото те дори да са напълно непознати, но след време стават много добро семейство, в което има разбирателство и любов. Ако беше се свързала с мъж екстроверт, много ще си допадате в забавленията, но след това ще се жалваш, че ти е изневерил и дори те е заменил с друга. Обикновено екстровертите мъже по-лесно печелят пари, но и много по-лесно ги харчат за собствено удоволствие. Интровертите влагат парите си в домашен уют. Няма да го промениш. Или свиквай, или се махаш и свързваш с такъв като теб. Приятелят ти пък си мисли дали няма някога да ти омръзнат всички тези неща, които ти харесват. Разбери, че това е в него и в теб. Нито ти ще се промениш, нито той.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: e9524254e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

49.   Баба ти все на спа уикенди е ходила. Ако гледате в една посока, градите дом или бизнес е нормално. Той спрял ли те е да излизаш? Аз като съм излизала какво? Все ми е малко, никога няма да се на живееш. Ако аз бях на 23 със приятел сега, ще гледам да градя кариера, дом, да направя 2 деца породени. На 35 като станеш ще си относително свободна с по-големи деца, със стабилна работа и наполовина изплатен дом. От иху аху нищо няма да ти остане, вярвай ми. Тоя, които са го направили, сега нямат тревоги и започват да се размърдват и да ходят навсякъде. Тия, които са си губили времето на по 35-40 тепърва почват да обикалят инвитро клиники, са търсят начин ипотеки да правят.
Познавам едно семейство, което в чужбина гледаше деца малки и стягаха дом. Никъде не са излезли, абсолютно никъде. Вкъщи и това е. Най много да поръчат храна 2 пъти в годината и да отидат на гости на някое семейство веднъж. Жената си налягане парцали те, нищо не си е купила. За 2 години само един шампоан и някакъв спрей за косопад. Ама знаеха за какво, сега се развяват в нов дом и си живеят.

 
  ...
преди: 8 месеца, 14 дни
hash: e8126c61b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

51.   Играх го същото, само че бях от другата страна. Работех за смешни пари, макар да беше така, не пропусках да и угодя за излизания и заведения.
Развивах се професионално, но ставаше бавно, а тя искаше днес, веднага да има далеч по хубав живот. Започна да мрънка след като смени работата. Започна да работи с едни жени от голямото добро утро. Усещах че ме упреква, че ме напада и обвинява, разду ме на цялата си рода, колежки, даже непознати, какъв боклук съм бил, какви били другите мъже, заключението, не ставам, само с любов не ставало. Всичко това, защото парите ми стигаха само за ежедневни нужди, тук таме за някое излизане, за това се чувствах неудобно, срам ме беше че всички покрай нея ме гледаха като прокажен, защото тя беше изкарала нещата невероятни, със сценарии достойни за оскар. Беше кошмар, подмятаха ми разни неща, знаех какви ги беше наговорила, а аз мълчах, не пожелах да влизам в конфликти, че не е точно така както го разказва, че не желаех да взимам кредити за почивки, просто нямах, не всички имат, даже да ми се иска. За това че мълчах приеха че съм глупак, че не виждам какво става, а аз виждам повече от колкото те виждат. Обичах я много, никога не съм я обиждал, никога не съм и посягал, никога не съм и казал лоша дума, а тя и всички покрай нея ме гледаха като прокажен. Направих много неща за нея, опитах се да я изградя като добър човек, защото виждах че тя се лута, правех и едни други неща пак за нея, но никога не и казах, не исках такова добро, нямаше смисъл.

Ясно е какво стана, не е нужно да разказвам. Тя продължи, даже вече беше намерила подходящия, този за когото мечтае с почивките, скъпите подаръци когато ме остави, никога не съм питал, не е нужно, само от гледане се вижда ако искаш. До тук и с това че ме обичала, ама се метнала на друг, че как може да тръгнеш с друг мъж прескачайки, а да казваш колко много си обичала. Глупости.
Не случайно казват, че силни характери и силни хора се градят в трудни времена, за това с носталгия повечето хора на години, се сещат за едни други времена с едни достойни и силни хора, в не до там приятни за живеене времена. Сега времената са лесни, повечето заради това че мама и тати са им угаждали, заради това че имат възможност са се превърнали в развалини, без морал, без капка доброта и достойнство, дали това е хубаво? Дали е по добре да си даваш всички пари за почивки и миткане, вместо с тези пари да направиш нещо добро и важно? Няма да коментирам. Преди 50 години не е имало термини като инфантили или някой да има нужда от психолог, сега е друго, "чудесни" времена с почивки, всеки може да отиде където поиска, но няма психика, характер и морал.
Аз се изучих, някогашните трудни мои времена останаха в миналото и бяха най-добрия ми учител, за това кой кой е, за какво се бори, даже до къде ще се докара. Не парадирам какво имам, само че стоя с високо вдигната глава и често чувам подмятания, че освен симпатичен изглеждам и много силен като човек, а пък аз минах през много трудни моменти и не разкривам това което съм минал, това което виждам и това което се очаква.
В случая обаче ще направя изклчюение и ще ти дам съвет мила авторке, разбира се ако искаш го подмини:
Уважавай хората които са загрижени за теб, не е нужно да ги обвиняваш ако нещо не ти е сгодно. Недей литва, не изопъчавай, сама си взимай решенията и отговорностите, така ще се запазиш, иначе ще видиш с времето че си се забъркала в страшна емоционална каша и няма да можеш да излезеш от тях дори да искаш. Бъди добра и уважашай хората, отношенията с тях са по важни от всички почивки. Важно е с кого си, не къде си.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: b80ca545c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

52.   Тукашните мъже адски много искат глупава, скромна женица, която да ги търпи, а те да и дават само салам. Ще се отзовеш на 30-40, нищо непреживяла, от скромност и втълпявания как според Ганьо трябва да се задоволяваш с малко. Ама Ганьо развръзва кесията за кифли, разпоретини и изневеряващи му жени. Там няма проблем да води по почивки, купува чанти. Антилогика отвсякъде.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 386b513ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   49. На 23 не е препоръчително да ражда, на такъв дето не може да я заведе никъде, дори до парка.
Нека си намери мъж, дето я цени, дето и угажда, да я гледа с любов.
За децата трябва да се мисли какъв баща имат.

 
  ...
преди: 8 месеца, 13 дни
hash: 386b513ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   47 и аз съм интроверт, но ако някой ми каже за екскурзия тръгвам.
За излизане, съгласна съм. Не е до това.
Стиснат е.

 
  ...

1-50 от 61
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker