Успешен човек! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Успешен човек!
преди: 8 месеца, 28 дни, прочетена 816 пъти
Интересно ми е какво вие смятате за успешен човек? Какво за вас е успял в живота. Лично за мен значи човек, който е постигнал това което иска и е сбъднал мечтите си. Или в момента работи за това. Както и, че живее както на него му харесва. Това за мен са двата критерия които определят. Искам да чуя вашите! Не знам защо обществото се опитва да наложи и успешно налага това, че за да си успешен трябва да имаш имот/имоти много пари, да си завършил висше/едно две да знаеш 3-5 чужди езика да караш кола от 70-90к да носиш дрехи/обувки от 1000-2000€. Това е хубаво, уважавам хората, които са го постигнали, но не мисля че това е успеха. Ако не си завършил висше, караш кола от 5к и не знаеш 5 чужди езика това защо трябва да те прави неуспешен загубеняк. Ако нямаш това което изброих, на въпреки това си сбъднал мечтите си или си на път да го направиш и живееш нормално без да се лишаваш и по твоите правила за мен си успешен. Ако си пътувал видял различни неща, чел си знаеш достатъчно неща и имаш обща култура защо хората определят че без висше не ставаш?? И все пак имам висше образование ако някой ще засегне темата, че нямам пък завиждам на тези, които имат ми не имам висше имам хубава кола но не мисля, че това е успеха. Не съм сбъднала мечтите си значи все още съм неуспешна по мойте критерии. Например баща ми има приятел, който има имоти за 2-3млн лева пръснати в цяла България, има лъскава кола и много пари в банката. На пък не е излизал от България не е видял нищо, не знае нищо за света извън държавата му. В Бг е ходил само там където има имоти. Друг познат пести всичко което изкарва в банката има си апартамент и спестява всичко друго като че ли ще живее 200г. Има достатъчно пари и ги къта. За мен лично това са неуспешни хора. Искам да чуя вашите мнения какво за вас е успял човек и защо хора без висше и другото което изброих се смятат за неуспешни. Само да допълня, че познавам доста хора с образование които не знаят къде се намират и си нямат представа за елементарни неща от живота не могат да се справят с него.
Благодаря на всички за мненията!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 3c3c73fd3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Индивидуално е, за всеки човек, които е успешен в живота, зависи от неговата гледна точка и живот, които има, възприятие за живота, среда, мироглед.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 6f5129b7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Накратко, успешен е човек, който владее най-ценния ресурс - времето.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: cb554e25dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Мнението ми е че ти не си по различен от хората които обвиняваш, Щом смяташ че неуспешни са хората, които не искат да пътува по чужбина, не допускаш че той може да не иска да знае нищо за света извън държавата му, или не допускаш че е възможно онзи пестеливия мечтата му да е дадена сума в банковата му сметка и той се старае да си я постига.
Според първите ти изречения, където описваш че успешни били хората които са сбъднали мечтите си или в момента работят по сбъдването им, би трябвало да заключиш, че неуспешни хора няма, но после обясняваш кой бил неуспешен, без да обмислиш, че е възможно мечтите на тези хора да са такива.
За мен успешен човек е онзи който прави каквото си иска без да пречи на другите, вземе ли да пречи на други хора вече го наричам престъпник. Въобще не ме интересува образованието му или притежанията му. Смятам за успешна дори бабата която посадила цветя, тази година, грижила се за тях и те цъфтят красиво, щом бабата е доволна от усилията си се радвам за нея.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 746ab2a9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Да си спал с много жени.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 7e6f145e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   За мен успешен човек е, всеки ден да напредваш във фитнеса, да караш БМВ, да си с татуировки, редовно до ходиш да ти засичат брадата и общо взето да мачкаш всички.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 373a2d8049
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   За мен успеха може да се сбие в няколко постигнати неща:

* добро физически и психическо здраве
* добра семейна и социална среда
* относителна финансова независимост
* достатъчно свободно време за личностно развитие.

Всичко друого за разни яхти, екскурзии, имоти и т. н. са глупости. Обувката за 500 евро, ще ти свърши абсолютно същата работа като такава за 50 лв. И в двата случая рано или късно ще я износиш и смениш.

Имотът е важен доколкото дава някаква стабилност и независимост - да не се молиш и работиш за трохи, а да имаш независимост и иизбор като си търсиш призвание и професия.

Екскурзии и обикаляне по света - готино е докато си млад, но в никакъв случай не ми е самоцел. Според мен така човек не само че не се обогатява толкова, но и се разпилява - постоянно е на пътт, не се застоява, не постига нищо съществено никъде(какво може да постигнеш за няколко седмици или месеца преди да отпътуваш и да си смениш средата? )

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: c6fe3ab7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторке, това понятие е разтегливо и хлъзгаво!

Освен това в живота не е важно човек да е успешен, а да е добър, благочестив, добродетелен, жертвоготовен... и най-важното: да е познал Бога и да живее Богоугодно като спазва Божиите заповеди!

Защото този живот е временен, а човек е създаден от Бога с безсмъртна душа за вечен живот!

И е много важно как ще изживее земния си живот, защото от това ще се определи на Страшния съд къде да отиде: в рая - при Бога в Небесното Царство, или в ада при демоните!

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 799d89ed7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз си задавам подобни въпроси.
Скоро бях на среща с привлекателен мъж, който звучеше сякаш е прекалил с четенето на книги за самоусъвършенстване. Общуваме на английски, като неговото ниво е задоволително за разговор, но определено няма уменето да се изрази добре.
Опита се да ме анализира през голяма част от времето и говореше за успеха, който иска да постигне вбъдеще. Красив е, сигурна съм, че е добър човек, но не успях да разбера нищо за него. Исках да излезем да пием нещо заедно, да си вземем сандвичи и да се разходим край реката, да разговаряме на немски за да разбера на какво ниво е там.
Общо взето ако беше вложил времето което е отделил за подобни четива, да учи английска граматика, вероятно сега все още щяхме да общуваме заедно.

Да, нещо индивидуално е. Считам, че моят прогрес е огромен, като знам от къде съм тръгнала. За мен този който съумее да стои в щастливото си балончета, без да пречи на никого е успял човек.

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: f8516fe304
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Успешен, за мен е да е останал земен и човек, независимо от всичко в живота, плюс да отгледа семейство и деца.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 56f2291f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Отговорът на въпроса е ясен, но той не е поставен ясно.

1. Обществото не НАЛАГА нищо! Ако много хора мислят, че "да си успешен трябва да имаш имот/имоти много пари, да си завършил висше/едно две да знаеш 3-5 чужди езика да караш кола от 70-90к да носиш дрехи/обувки от 1000-2000€. ", това просто означава, че много хора мислят така! Нито повече, нито по-малко!
2. Дефиниця за "успешен"- амо да погледнем значението на думата "успявам":
Значение на думата успявам

успяваш, несв. и успея, св.
1. Сполучвам, смогвам да направя нещо. Успях да и се обадя въпреки лошата телефонна връзка. Успях да свърша определената работа.
2. Постигам успехи.

В нашия случай говорим за второто значение. Тоест "успял човек" = "човек с постигнати успехи". Как ще измериш един "успех"- ами с резулата от дадена дейност! Така, че изобщо не е чудно, че КОЛИЧЕСТВЕНИТЕ измерители на успеха се използват (пари, имоти, брой езици и т. н. т. )- НЯМА как да измериш дали човек и щастлив и удовлетворен КОЛИЧЕСТВЕНО, но пари, имоти, брой езици и титли- можеш!

И сега отговор на въпроса, защо обществото "налагало", имаш предвид, защо мнозинството мисли така:
А. Вече казах, защото трябва КОЛИЧЕТВЕНО измерение на успеха по дефиниция!
Б. Защото има ЯВНА кореланция между количествените критерии и успеха (успял си да свършиш много неща, за да придобиеш пари, имоти, да научиш езици и т. н. т. ).

Така, че мнението на мнозинсовото е правилно относно УСПЕВАЕМОСТТА (да направищ много неща) в живота!
А твоите критерии "постигнал това което иска и е сбъднал мечтите си. " измерват нещо съвсем друго и то е УДОВЛЕТВОРЕНОСТТА! Да не говорим, че смесваш и критерии за ШИРИНАТА на ПОЗНАНИЯТА на един човек (титли и дипломи не е равно на ширина на знания, например).

Изобщо манджа с грозде. Изясни си дефинициите и ще видиш, че за всяко нещо си има отделни критерии.

Ако спреш да смесваш нящата, ще видиш, че няма много място за дискусии- всичко е ясно!

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 24a5e29d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   "живее както на него му харесва"

Ми по твоята и наркоманите са успешни, защото им харесва този живот. Може да не ми харесва да гледам болната си майка (примерно), но се налага. Това прави ли ме неуспешен?

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 6ffcc85ec8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Успешен - с много пари и успехи в дадена сфера. Тия тъпотии и философии как ако искаш да си чистач на 1000лв и мечтаеш за тва - си много успял да лаладжииски истории.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 7fa1da10f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Няма такова нещо като "успешен"
Това е термин наложен от капиталистическоя неолиберализъм. Термина служи за дефиниране на някакви относително граници докога да бягаш във въртележката за хамстери.

Със сигурност знаеш случая с Джон Ленън, когато учителката го попитала какъв иска да бъде като порасне
Той казал " Искам да съм щастлив"
Тя : "Ти не ми разбра въпроса"
Той " А вие не разбирате живота"

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker