Само мен ли ме дразнят пластмасови калници - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18614)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Само мен ли ме дразнят пластмасови калници
преди: 8 месеца, 22 дни, прочетена 508 пъти
Гледам брошурите на дилърите и ми прави впечатление, че почти всички коли са с пластмасови калници. Дори автомобили за над 100-120 има с такива. Пример Хюндай Санта Фе. Само на мен ли ми изглежда евтино и несериозно да си марка с традиции, имидж и да продаваш пластмасова кола висок клас? Разбирам да е Дачия или нисък клас кола, ама това е кола за 120 бона. Ок, съгласен съм, че пластмасата на гние и ръждясва като ламарината, ама ако те не могат да направят хубава поцинковата ламарина, която не ръждясва за толкова високи цени, които искат (както бяха ендо време Ауди 80), да ти пикам и на "скъпите" коли. Скъпи само на пари и поддръжка, но не и на визия и качество. На визия всичко вече е евтинджос.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 22 дни
hash: 008e1dd92c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Мислих, че само франчулята правят така... Изненадан съм от Хюндай както казваш... Да разбирам те приемам, че броните трябва да са пластмасови, но калниците... Що за глупост е това Тея съвсем се излагат вече..

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 03b875b663
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   То ако минеш през много автомобили, ще видиш, че буквално всички са еднакви. Има при по-скъпарските малко по-изпипани неша, ама всичко останало е едно и също. Дали ще си вземеш Рено, Хюндай, Дачия, Фолксваген или квото и да е, за едни и същи пари е все същия ташак. Мен ме изненадва цената на това Санта Фе, кво толко предлага бе? За по-малко пари ще вземеш Land Cruiser и ще караш истинска джипка. Да, вътре пак ще има пластмаса, ама няма да си налял една торба пари и ще имаш проходима кола. Санта Фе бих взел генерацията от 2009, много сполучлив модел и не изисква сериозна поддръжка. Имаш всичко, кожен салон, проходима е що годе. До 20 бона юоже да намериш много поддържана, какво повече да искаш. Един приятел си взе нов Нисан Кашкай за 60 бона от магазина, отвънка хваща окото, ама вътре същата пластмаса. Най-лошото е, че вече и на външен вид и вътре са много еднакви, това ме дразни адски много. Слагат един грозен таблет по средата и тва е. Имам наблюдения върху чисто нова Е класа на Мерцедес, там нещата са доста по-изпипани, но пак не е нещо невиждано. Возил съм се и в Порше Кайен от 2013, тогава беше чисто нова, когато я карахме, еми яка е, лепи за седалката, ама чисто като изработка нищо особено. Няма смисъл да гледаш такива коли за тия пари. Отделно чичо ми кара Land Rover Defender чисто нов от 2022... човек и там е същата работа пластмаса, огромен телевизор по средата, всички са така. Преди това той караше Lexus Suv модел преди 10 години, той вече беше пипнат и честно казано бих взел него, отколкото нова сега.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 71c5b418c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Така може да се изкаже само човек който не знае нищо за материалите. Мислиш че цинковите покрития не могат да се съборят за няколко минути ли? Пясъка и камъчетатта които се удрят в калника, действат като пясъкоструйка върху всеки метал, пластмасата от която правят калници е толкова качествена, че не се изтърква лесно от камъчета и не изгаря от слънце, по добър материал за това място на автомобил не е измислен. Ако направят калнници от подцинкована ламрина ще имаш дупки и ръжда няколко месеца след като си купил автомобила.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: dfa08da550
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Никой не те задължава да си ги купуваш.

 
  ...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: a6b1788968
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Коментирам, защото съм авто-мото маниак. Това се прави с цел намаляване на теглото. Замисли се ако всеки един детайл от съвременната кола се замени с металния му еквивалент колко ще тежи тази кола.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 2eb5a1e906
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   3, щом си такъв "разбирач", ела ми се обади, като видиш изгнило Ауди 80, не на няколко месеца, а на 35 години. Само човек с нула знания може да напише подобна глупост. Не стига, че си тъп, ами си и с някакво незнайно от къде изкуствено самочувствие.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 21 дни
hash: 2eb5a1e906
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   5, не ми се вярва това да е причината. То има и по-леки метали, има карбон, има какво ли не. Ще кажеш скъпи са. А да не би 120 к за кола да е евтино, че не могат да направят една нормална непластмасова кола.

И какви пък толкова детайли да има - едни калници и едни прагове. Колко ще натежи колата от тях. За брони, табла и тем подобни е ясно, те нека са си пластмаси. Едно време да не би да не са тежали тия метали, че ги правеха така?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker