Израел - Хамас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Израел - Хамас
преди: 7 месеца, 12 дни, прочетена 1099 пъти
1. Хамас напада Израел - по земя; въздух и вода. Отвличат; убиват, даже имат време и да изнасилват. Израелската армия е шит, защото даже и не са разбрали как е станало.
2, Вътрешна "работа", причини няма да посочвам.
Без повече обяснения, какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 0e37112b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Мисля, че Израел въобще няма място там.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 4bc3123937
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ще видим. Имаше доста медийно отразяване. Министърът на отбраната каза, че това е бил 11ти септември на Израел. От Хамас пък се радват. Ще видим доста скоро, според отговорът.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 18660c72f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   В толкова дългогодишен конфликт е все тая кой е крив и кой прав. Кланета е имало по инициатива и на едната, и на другата страна, по няколко пъти.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 5cff49784a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Естествено, това е инсценирано и предварително подготвено нападение от чужди сили. Една терористична група(ХАМАС) няма капацитета да разгърне такъв мащаб.

Ракети, планове, финансиране - всичко е отвън. Въпросът е какво се цели с всичко това.

Моето мнение е, че глобалистите - банкерите и милиардерите на Запад искат голяма война, защото финансовата система е пред тотален колапс, всички държави са затънали в космически дългове и се надяват с война да 'рестартират' системата и да започнат на чисто.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: fcf7ac036d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Прочети малко история и ще разбереш, как, кога и от къде се е появил Израел.
20 век От Европа гонят евреите, голяма част от тях 100 хил бягат на дадената територия и с война, съответно с убийства, завземат територията от местното население което е с арабски корен! 1948г е създадена държава Израел, която все още не е призната от арабските си съседи. Онова покорено местно население си искат правата да ръководят земята на предците си, борят се за това от както е обявен Израел за държава, ти сега ли чуваш за тях?
За зверствата, признавам неприятни са, но на война е така, ти как мислиш са постъпвали израелтяните с арабите?
Все пак мисля че има намесени фактори които са въоръжили хамас с хиляди нови оръжия, но ще разберем по нататък.
Дали вземам страна, не, но мисля че не е правилно така да се настроива бг населението да взема страна, всяка от страните има аргументи защо мисли дадената територия, която познаваме като израел за негова.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: d160968173
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Конфликтът между евреи и араби е още от 40-те, от създаването на Израел. За съжаление е много тежък, неразрешим поне засега. Всяка от страните е убедена, че има право за себе си. Всяка от страните е извършвала тежки престъпления срещу цивилни. И израелското правителство има много кръв по ръцете си, и Хамас.
В момента няма как да знаем точно какво е станало. Няколко хипотези се въртят:
- Руснаците са набутали фитилите на Хамас, за да отклонят военната помощ на САЩ от Украйна към Израел.
- Зеленски е продал част от помощта на арабите и с това оръжие те са ударили. Руски генерали също вероятно въртят далавери и продават въоръжение на черния пазар. Хамас използват, че САЩ са фокусирани в Украйна, разчитат, че няма да успет да помогнат на Израел навреме, а те търсят помощ от Иран и други ислямски държави.
- Определени властови кръгове в Израел са позволили атаката умишлено, с цел разпределение на властови ресурси вътре в самата държава.
Не знам дали има истина в някоя от горните хипотези и какво се случва всъщност.
Накрая всичко е за пари власт, от омраза. А страдат обикновените хора. Надявам се Господ да ни дава разум и да стигнат до мир по-бързо. Господ да пази поне цивилните - и евреи, и араби.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: e9af1dfac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Мисля че много едностранчиво се отразяват събитията.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: 60a1499875
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Вътрешна работа отвсякъде.

 
  ...
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: c5aa9b77e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Мисля, че Израел отново ще покаже, че ТАМ МУ Е МЯСТОТО, като отново се разправи с тези, които искат да разкарат Израел от региона.

200 000 души мобилизирани за няколко часа. Ей така се прави! :)

Израел е и ядрена сила - хич не ги подценявайте!

Но тоя конфликт ме води до въпроса - ако утре стане конфликт в България (я етнически, я война), дали пък ние ще мобилизираме 200 000 души за няколко часа!? И каква би била позлата? :D

Смейте се на Израел - "добри", "зли"... това е народ дето до последно ще се бие за държавата си, пък била тя и "измислена, "не на място" и т. н.

А България е един разграден двор, дето до 20-30 години ще стане част от Турция.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 11 дни
hash: fcf7ac036d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   До 9 с кого ни сравняваш, населението на израел и палестина е родено и израсло в бойни действия и терористични актове, да не би да мислиш че хамас се появила вчера. Те имат тази схватка над 70 години, това са поколения родени и възпитани в омраза към съседите си и съответно съседите им към тях, защото винаги са се тормозили едни други, там винаги е имало набези съпроводени с убийства на цивилни включително деца, както от едната така и от другата страна.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: 5ce43cfef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Поддръжниците на Палестина обичат да пробутват тази версия как били прогонени от собствените си територии, но забравят да изяснят важни нюанси...

Кратка екскурзия: британците отделят територия за еврейска и арабска държава. След като британските войски си тръгнаха от близкият изток, група от цели 7 арабски държави нападнаха новосъздадения Израел през 1947 г. и ВСИЧКИТЕ бяха победени!

Тази война беше наречена Израелската война за независимост. След което Израел взе част от териториите за себе си. Израел 100% бяха нападнати, не обратното. Пряката цел на арабите е била да унищожат новосъздадената еврейска държава.

След това, през 1967 г., безобидните араби казаха, че „можем да го направим отново“ и отново нападнаха Израел. Започва Шестдневната война. Египет, Сирия, Ирак, Алжир и Йордания атакуват Израел и ОТНОВО БИВАТ ПОБЕДЕНИ. Съветвам ви да прочетете за тази война, еврейските генерали и офицери са гении в своята област.

В крайна сметка Израел отнема от победените: ивицата Газа, Голанските възвишения, западния бряг на река Йордан и огромният Синайски полуостров от Египет. Като цяло в резултат на войната Израел взе три пъти повече територия, отколкото имаше преди войната.

Но арабите не спряха... )))

След провала в Шестдневната война Египет, Сирия, Ирак и още 10 техни съюзника решиха ДА ПОВТОРЯТ ОТНОВО! И те атакуват отново - започва „войната на Страшния съд“. Освен това нападнаха подло, когато Израел празнуваше важен еврейски празник. Мащабът на подлостта е приблизително ако евреите нападнат арабите на Курбан Байрам.

Израел отново побеждава сто процентовите агресори. Без други опции, агресорът не беше Израел. Израелската армия обаче почти стигна до столицата на агресора – Кайро. Но под натиска на ООН, Израел връща на Египет куп земи, които те пропиляха.

Картината вече не е толкова еднозначна, нали?

 
  ...
преди: 7 месеца, 10 дни
hash: c5aa9b77e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   От 9 до 10:

Аха, та значи това, че в България няма бойни действия е оправдание да НЯМАМЕ армия!? :) Еми почакай малко - може да се появи някой етнически конфликт или "косовски сценарий" и да проима...

Побърквам се като говоря с разни хора и те ми обясняват:

"Армия не ни трябва, защото НАТО ни пази! "

И аз ги питам:

"Как пък Щатите не са се сетили за тази гениална идея - има НАТО, армия не ни трябва!? " :D

Естествено, българина не може да отговори на такива "сложни" въпроси.

Съседите ни гърци се въоръжават до зъби, с нови изстребители, хеликоптери и западна техника (даже до криза се докараха), защото очакват бъдещи военни ходове от "НАТО-вския си партньор" Турция, а в България - овцете блеят! Ще ви изколят, овчици!

Прав си - как мога да сравнявам евреите с мързеливо, завистливо, претенциозно и тъпо същество като "българина"!?

Няма база за сравнение!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: 128062683f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Но9, Иран ако реши, ще скруска твоя израел за нула време, барабар с ядрените му историйки. Твърде е нищо, за да се прави на нещо...

 
  ...
преди: 7 месеца, 9 дни
hash: d0017d0c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   А как Израел са активирали уж противоракетна система, а летището им работи нормално?
Питам, явно аз нещо не разбирам?

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 0e37112b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   12, каква армия бе, ние нямаме 5 ст. да се обръснем. От къде ще дойдат тия пари? Нали като ти вдигнат данъците тройно, ще ревеш, че няма какво да ядеш, като вдовица за чеп. Те само казармите не могат да ремонтират, ти за армия ревеш.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 3639edd5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Незаконно заелите територията на Израел спират дори водата вкл. на мирните хора (без изход).
Незаконно заелите чуждата територия не са оригиналните, за които се представят... тъкмо обратното е.
Без да изключване факта, че от много години насилствено освобождават региона наоколо заради петрол, газ т. н
Време е главата на змията да бъде отсечена! Знам, че много от вас знаете за какво говоря! Знаете го!

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: 62a4365792
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Яко ми прилича на инсценировка нападението над Израел. С предварително заложени бомби в сградите които са били нарочени за да падат. Виждал съм бомби, ракети и снаряди, ама от един удар на ракета да пада жилищен блок и то даже не ударен съвсем точно, а при рухването му покрай него и този в съседство до него да пада без даже да е ударен от ракета или снаряд, такова нещо не съм виждал.

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: fcf7ac036d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До 12
Съвсем нямах предвид че НАТО те пази, нито НАТО, нито някой друг ще те спаси, защото при нас не само оръжия, липсва човешкия фактор, липсват хора които биха дали живота си за държава в днешния й вид.
Въобще осъзнаваш ли какво е война и кой се бие при война?
Войната е борба между двама управници, до колко ще ги защитят хората от народите им, всеки от тях да продължи да ги управлява в територията си. Кой според теб в България ще излезе да дава живота си за да продължават ПП, ДПС и ГЕРБ да го управляват, умно красивитета ли?
Дори и да имаме оръжия, не бихме могли да мобилизираме никой който да ползва оръжията, за да защитава това което имаме като управници. Те хората не искат да идат да гласуват, ти мислиш че някой ще хване автомат в защита на начина на управление. Дори повечето ще поканят поробителя с надежда че при неговото управление ще са по честно разпределени активите.
Реалносттта е че който и да ни нападне негови сме, без бой.
Преди много години българите са излизали да защитават имота си, днес българите са собственици на кутийка от стар панел с изтичащ срок на годност, който не биха защитили с цената на живота си.
Само се замисли хора от българия, държава с минимална заплата 780 лв, ходят да пазаруват за по евтино в Турция, където минималната заплата е 1015 лева. Данъкът и осигуровките им сравни, на 780лв българина дава 175лв за да харчат управниците ни, а турчина от 1015 дава за данък и осигуровки 152 лв и нетно получава 863лева. Дали българи биха излезли да се бият ако Турция реши да превзема? Дали не биха станали поданници на турция без да им дреме?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker