Вярвате ли в прераждане (на душата)? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в прераждане (на душата)?
преди: 7 месеца, 6 дни, прочетена 1127 пъти
Задавам този въпрос макар да зная, че много от вас, ако не и всички, не вярвате в прераждане. Тези от вас които са чели Новия завет от Библията сигурно си спомнят, че там се споменава за възкрасението на Исус Христос. Тук трябва да отбележа, че прераждане и възкресение не е едно и също. За Исус се казва, че възкръснал в същото си тяло, няколко дена след като бил убит на кръста. А прераждането е прераждане на ДУШАТА в съвсем друго тяло. Да, Душата е живота във всяко живо тяло, било то на животно или пък на човек. Тялото умира, но душата никога не умира. Душата в нашето тяло е причината да сме живи. Душата напусне ли тялото ние умираме. Веднъж в гроба или при изгаряне тялото се разлага на елементарни частици и връщане назад вече няма. Но Душата отива в духовните полета където е посрещната от върховно просветлени ангели или архангели. Те се занимават с душите на умрелите и решават кога тази Душа, според кармата и в последния живот ще се прероди. След като вече споменах, че душата може да се прероди във всяка държава на земята, сега идваме до най-важния въпрос а именно:

Вие, които сте повярвали в прераждането на Душата кажете в коя държава бихте желали да се преродите. Изтъкнете причините защо искате точно в тази държава да се преродите. Ще ми бъде интересно да чуя вашите мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 1ddc1044de
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Душата не се преражда, тя си Е, в и извън тялото.
Преражда се съзнание, понякога със силна връзка с душата си и за това и със спомени от предното тяло и живот и тук.
Душата не умира, че да се прероди.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: c9016b7f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не разбира се. Пълни глупости. Умираш и след това няма нищо. Разбира се по съвсем очевидни причини се насава обратното, но това е без значение, има хиляди основания да е повече от ясно, че няма отвъден живот.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: fcafa4a6ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Обикновено за прераждания и други подобни глупости може да си позволи да мисли ум, чието тяло е сито и презадоволено. Мислители със свободно време и пълни стомаси правят подкастите с теми за прераждания, духовни пробуждания и извънземни цивилизации.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: a73565027f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Да, обаче никой не се е върнал за да каже какво се случва след смъртта, няма доказване и всичко е предложение.
Четенето на Библията не ти влияе добре, ти си онзи с излиянията за Лицифер. Ангели, архангели и прочее белобради старци не съществуват, но измислици като тези колкото искаш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 2afe78b129
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Авторе, прераждане няма!

Човек се ражда с безсмъртна душа, която живее вечно!

След смъртта на тялото, душата отива при Бога и там се определя дали ще пребивава в рая с Бога или в ада с демоните(в зависимост от това как е живял човек през земния си живот) - това е до деня на Страшния съд.

В деля на Страшния съд телата ще възкръснат и ще се съединят отново с душите си - всяко тяло със своята душа. (Но това ще бъдат тела с други свойства - няма да се нуждаят от въздух, вода, храна... ) И тогава Бог ще определи окончателната участ на всеки човек...

Това е истината по този въпрос!
Разкрита е в Библията и в апостолското учение, предадени вярно и истинно единствено в Православната църква

Така, че след първото изречение - нататък темата ти е безсмислена!

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 3fed126e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Пълни глупости на търкалета. Душа няма, никога не е имало. Има само нервни връзки и електрически импулси/сигнали в мозъка, които ни карат да мислим, чувстваме и изпитваме болка, което набожните смятат за "душа". Всичките тия боклуци са натъпкани в една съвсем малка, свръх чувствителна и сензитивна тъкан - мозъка. Следователно ако мозъкът умре - умира цялото тяло и съзнание, и всичко отива на майната си. Завинаги. Няма никаква душа, нито прераждане. Всичко това е за успокоение и утешение на страхливците, които не искат да се изправят и да се бият срещу трудностите в живота си, а предпочитат да се крият зад захаросани приказки от тъпата им библия, които единствени отговарят на очакванията и надеждите им за вечен живот.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 30b5f19ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Eйййй и прераждането го докарахте до ходене в чужбина!

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 1ddc1044de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Н 2, И ти си прав, защото има хора без души. Изкуствено създадени някога и могат да се репродуцират. Явно си от тях, просто портал за енергия... след теб- нищо.
Иначе дори учените вече открито признават, че има души.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 3d2aa13dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Има разбира се, прочети за Христо Нанев, човек занимаващ се с регресии и доказващ това, Елеазар Хараш също говори за това в неговите лекции.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: 4326b6981a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Да, вярвам. Вярвам и в много други неща :))

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 6 дни
hash: fc0732168f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Съгласно теорията за механични етер (прочети) материята спрямо етера е безплътна. Тоест това което ние не виждаме съставя по голямата част от света. Аналогично с духовния и светския/материален свят. Душата е вселена. Тялото е проекция. Затова какво се казва? Душата е по ценна от целия свят. За какво му е на човек да придобие целия свят, ако загуби душата си.
Не знам за прераждане, но да живееш с мисълта, че това което не си свършил в тоя живот ще го направиш в следващия за мен си е директна уловка на сатаната.
По скоро има духовна деградация.
Тоест, когато извършваш грехове/грешки парче по парче душата ти загива. От човешка става кучешка после на дърво и прочее. Тоест пропадаш в все по низши духовни измерения.
Но тъй като тялото ти има срок на годност 70-80 години ти продължаваш да си в него, въпреки, че реално вече духовно не си за това тяло. После умираш и отиваш в ада.
Отделен е случая на т. н. богоизбран народ.
Не всеки се ражда с човешка душа.
Заради греховете на родителите. Защото, когато си увредил душата си, няма как нещо, което не е човек да възпроизведе човек(духовно).
Така, че за да се извисиш трябва да грайндиш.
Тоест да водиш духовен живот. Това което правят монасите.
Защото Бог е безсмъртен и човешката душа е създадена богоподобна безсмъртна. ЧОВЕШКАТА. Така, че богоизбраня народ е съставен от човеци, а не от хора. В зависимост от интерпретацията, хората могат да станат човеци или в тази на един радикал не могат.
-Наглия паркопохитител

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: aa369f7f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Преражда се има много доказателства за това и Ванга го казва, която уточнява, че Християнството го отрича.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: abeb040439
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Не вярват религиозните фанатици, атеистите и материалистите. Всеки, който се е съхранил от прекомерно интелектуализиране и има що-годе развита чувствителност и интуиция, не само вярва, но и ЗНАЕ.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 885956cbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Авторе, един единствен смислен и верен коментар има в темата ти до момента - коментар номер 5. Аз също се присъединявам към него.
Само, че ти самия, авторе, се замисли, защото си заблуден и разсъжденията ти не са верни! Повлиян си от разни източни учения, които са пълна лъжа и измама - с две думи: демонска работа!

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 8442e7b87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Знаем неща, които са доказани. Ако няма доказателства то има предположения.
Ванга като някаква крайна инстанция ли я имате?

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: fb130f3de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   В природата никога нищо не се появява и не изчезва, а само преминава от една форма в друга. Това е неоспорим и доказан от векове физичен закон. Ако някой ми даде дори един пример във физиката как нещо изчезва или се появява, ще повярвам, че и ние изчезваме напълно, без да преминем в друга форма.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: 072aed7f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Добре, вземаме за пример една стъклена чаша за вино. Чупи се, отива в кошчето за стъкло. По-късно чашата е рециклирана и отново й се вдъхва предназначение във формата на бутилка за вино.
Обаче теорията за прераждането звучи малко като чашата за вино, която се е счупила, когато отново е в обръщение, да се чуди дали в предишния си живот не е била пак нещо стъклено.
И какво от това?
Същата тази чаша да се уверява себе си, че причината да не помни миналото е, защото няма да понесе спомена за всичкото онова вино което е наливано в нея.
Има някакъв смисъл, планетата ни е много интересна, начина по който всичко съществува- взаимосвързано, как нашето тяло е перфектна машина, приспособяваща се за да оцелее. Как всичко от което имаме нужда е налично. Как различните видове се нуждаят един от друг за да оцелеят. Любовта, музиката и още много неща.
А всъщност това което си мислим, че знаем за това което е отвъд нашата планета, не е никак много. Учените все още опитват да си обяснят какво са тъмната материя и енергия.
Да, ние сме час от тази Вселена, ние сме в тази Вселена и това което е по-важно от тези два факта, е че Вселената е в нас.
Всичко около преражнето се върти от едно безкрайно повторение тук на Земята, но Земята не е единствената планета и не е само тази галактика.

 
  ...
преди: 7 месеца, 5 дни
hash: ad89ec2cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Н. 17, да, от хора преминаваме в тор.. а ако много те интересува това дали нещо се появява или изчезва, давам ти пример - прочети за квантовите флуктуации. Това е спонтанно, абсолютно случайно и непринудено появяване на суб-атомни частици в пространството. Същите тези частици изчезват в рамките на част от секундата. Една от теориите за възникване на Вселената е свързана точно с това.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 978dafaec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   19, закона за запазване на енергията е фейк?

 
  ...
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 978dafaec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   19, и не говоря физически, а на ниво съзнание. Няма как съзнанието да се движи по различни закони. Във вселената всичко е холограма. Но е разбираемо, че не го разбираш, все пак човечеството минава през етап на материализъм и преживяване на материалната опитност, което е естествен етап от развитието ни. Няма как на първокласник, който учи таблицата за умножение да му обясняваш интеграли, а и не е нужно, преди да достигне съответното ниво. Според теб всеки робот хуманоид, който имитира химичните процеси може да стане човек със съзнание. Отвъд физиката и биологията има и нещо друго. Ние не сме просто едни биороботи с биохимични реакции. Дори водата променя молекулната си структура в зависимост от емоцията, която витае наоколо.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: 978dafaec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   19, ако всички сме просто биороботи и няма нищо извън физиката, как ще обясниш, че на повечето от нас поне веднъж в живота се е случвало например да си мислим за някой човек, който не сме виждали от години и той да се появи след 5 сек. зад ъгъла или да ни звънне по телефона или пък спонтанно да получим предчувствие какво ще се случи в бъдеще. Аз например сънувах голямото земетресение в Хаити само няколко часа преди да се случи. А като видях жена си за пръв път, без да я познавам, знаех всичко за нея и знаех, че ще ми бъде жена някой ден. Това как го обяснява физиката?

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 4 дни
hash: e514758581
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   ОТ АВТОРА
Както казах в темата, а то се потвърди от повечето коментари, че много от вас не вярват в прераждане на Душата. Искам да направя малко обяснение. Когато казвам прераждане на Душата имам на предвид, че Душата трябва да влезе в едно новородено тяло за да кажем, че това тяло е живо. Защото Душата е която прави тялото живо. Когато кажем, че едно тяло е мъртво това означава, че Душата е напуснала тялото.

№1 Прав си, че Душата не умира. Това съм го казал и в темата. Но Душата трябва да влезе в ново тяло което се ражда. Това аз
наричам прераждане на Душата.

№2 Тотално си заблуден

№4 Казваш, че няма доказване, за навлизане на Душата в новородено тяло. За теб няма доказване от някои хора, че са преживели прераждане когато вече са били декларирани за мъртви. Един от тях е брата на Стефан Хокинг, който е бил в клинична смърт и после споделил с брат си какво е видял докато е бил мъртав. Също и други хора са споделяли подобни случаи.

№5 Казваш, че прераждане няма (на Душата да навлезне в новородено тяло). После казваш, че телата ще ВЪЗКРЪСНАТ и ще се съединят отново с душите си, всяко тяло със своята Душа.
ВЪЗКРЪСНАТ-отново библейската версия. Ти освен Библията чел ли си нещо друго. Като си толкова знаещ кажи ми от 12 годишен до 30 годишен къде е бил Исус, че нищо не се споменава за него в Библията. Не ми давай фалшива информация след като нищо не знаеш. Аз ти казвам, че той е прекарал 12 (дванадесет) години в Индия където е изучавал Будизъм и Хиндуизъм. И ако малко разбираш от тези религии ще видиш, че Християнското учение много съвпада с тези две Индийски религии. Но как ще знаеш тези истини след като нищо друго не си чел освен Библията, а и нея не си я разбрал добре. Ти си напълно с промит Библейски мозък.

№6 Пълни глупости на търкалета. Душа няма, никога не е имало. Няма никаква Душа, нито прераждане.
Сега виждам, че ти нямаш никаква Душа, защото ако имаше няма да говориш такива глупости.

№8 Дори учените вече открито признават, че има Души. Прав си, но как хората "без Души" ще разберат тази истина.

№13 Прав си, че и Ванга казва, че има прераждане на Душата в ново тяло. Ванга е Духовно много просветлена жена, но много малко хора разбират това. Много жалко.

№14 Всеки... който има интуиция, не само вярва, но и ЗНАЕ.
Браво на теб. Заслужаваш моите поздрави. Духовно прогледнал си. Когато Ричард Докинс, автор на книгата „The God Delusion (Заблудата за Господ) попитал Карл Юнг дали той вярва в Господ, Карл Юнг му отговаря: Аз вярвам само в това което аз зная и това елиминира всякаква вяра. Аз не вземам съществуването на Господ като вярващ, АЗ ЗНАЯ, ЧЕ ТОЙ СЪЩЕСТВУВА.

№15 Аз мисля, че ти и №5 сте едно и също лице. Каквото и да кажеш като извинение няма да ти повярвам

Към всички коментиращи. Аз мога много данни да ви посоча, но виждам, че вие не разбирате от Духовни истории. Аз мога да ви посоча много философи които говорят за Господ и за Душата, но вие не обичате да четете.
Ето например една книга която я има в България и е на български език. Казва се КОСМОГОНИЯТА НА РОЗЕНКРОЙЦЕРИТЕ или мистичното християнство от МАКС ХАЙНДЛ от издателство АЛФИОЛА. Може да я намерите в добра книжарница или да си я поръчате. СД "АЛФИОЛА"-Варна, ул. Сан Стефано 29. Поне тези от вас които са от Варна могат да отидат на този адрес и да кажат как могат да си я купят. Мисля, че бях достатъчно добър към вас.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: a2c80597cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   В какъв смисъл си бил достатъчно добър към нас?
А и много ти благодаря за което.

 
  ...
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: e514758581
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   До 24
Ами дадох ви някои обяснения за които повечето от вас не знаят. Мога да ви дам още факти от известни учени и философи, но не съм сигурен дали някой от вас е прочел дори една философска книга. Ако някой от вас е прочел нещо от гръцкия философ ПЛАТОН мога да ви кажа в кой негов труд (книга) той говори за прераждане на ДУШАТА. Ако и него го смятате за глупав щом говори за прераждане на Душата не зная какво да мисля за тези от вас, които мислят, че прераждането на Душата е глупост. Бих желал всички вие млади хора да проявявате ЛЮБОЗНАТЕЛНОСТ а не ЛЮБОПИТСТВО. Разликата между тези две определения е грамадна. Четете литература от коята ще научите нещо. Защо не прочетеш книгата на Хайндл КОСМОГОНИЯТА НА РОЗЕНКТОЙЦЕРИТЕ. ИМА Я НА БЪЛГАРСКИ Б БЪЛГАРИЯ.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 3 дни
hash: 0ce254bfe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Добре де, авторе, аз нямам нужда от книги написани от други според техният опит и/или копиране на други...
Помня части от няколко предходни времена/епохи. Дори в настоящият ми живот има трима души от предишни, с единият сме семейство.
Попаднах на друга жена от другата страна страна на океана, никога не сме се виждали, не се познавахме, но имаме 100% съвпадение в спомени от далечното минало... за което нямам да влизам в подробности.
И?
Повечето в днешно време НЕ са души!

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 7c1ae07985
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   До номер 19

така и не ми отговори на въпроса в номер 22.

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 3fed126e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   От 6 до автора - глупости са това, което ти дрънкаш, а това, което аз казвам са обективни факти, подкрепени с научни доказателства. Няма абсолютно нищо след смъртта, това, че на теб и на другите религиозни фанатици този факт не ви изнася си е ваш проблем.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 2afe78b129
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Авторе, както вече ти писаха - ти си много заблуден!
Но сега в последните си коментари си показа напълно рогата!

Няма какво да ти обяснява човек!

Ще ти кажа само едно: тия източни учения са пълна лъжа, измама и заблуда, защото са от демоните!

Спорил съм много с подобни хора, но те не разбират от думи!
Само Господ може да ги вразуми и просвети!

Затова и на теб мога да ти пожелая само това: Господ да те вразуми и просвети!

 
  ...
преди: 7 месеца, 2 дни
hash: 072aed7f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   До 25.
Защото не ми е необходимо да чета неща които те интересуват.
Също мнението ти за тези които не живеят по твоя калъп, едва ли ги вълнува.
Отново, факт е нещо доказано, хипотезите не са факти, а че има хипотези е факт. Все пак не можеш да докажеш прераждането, ето че си жив и не знаеш, а се самоубеждаваш. Я си прав, я не си.
Но виж доста е неприятен назидателно-агресивния ти тон.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: e514758581
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   До 29
Казваш, че си спорил с много хора относно източните учения, Будизъм и Хиндуизъм и казваш, че те не разбират от думи. Аз мисля, че точно ти нищо не разбираш от религия, дори и от Библията, щом казваш, че в деня на страшния съд ТЕЛАТА ЩЕ ВЪЗКРЪСНАТ и ще се съединят отново с душите си-всяко тяло със своята душа.
Значи след като едно тяло след умирането е станало на прах и се е смесило с почвата на елементарни физически частици в продължение на много стотици, дори хиляди години, ще ВЪЗКРЪСНЕ и ще се съедини отново със собствената си Душата. Еее, от тази по-голяма глупост не съм чувал до сега. Заблудения, духовно слепия и обзет от страхотно невежество, как е възможно да има такава личност. Ако живеем в една и съща сграда няма да искам дори да те погледна. Твоя случай е необясним дори за най- добрия психиатър. Никакво лечение няма да ти помогне.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: bbf20dc9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Аз вярвам! Единствената ми надежда за моя отчаян живот е да съм все още жив, а не в някоя канавка да ми се разлага тялото, скрито от света.

Изпаднах в дълбока депресия, затова започнах да чета духовни книги за живота след смъртта, това ме интересуваше тогава. Какво ще стане с мен, ако умра? Следователно, дори и да умра в бъдеще, няма за какво да се притеснявам.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: e514758581
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   ОТ АВТОРА
Отговора ми е към всички. Аз съм се прераждал много пъти, около 80-100 пъти. По време на медитация (аз медитирам много често) аз попитах БОГ да ми каже кой съм бил в последния си живот. Започнаха да излизат много видения (около 80-100), но последното се задържа за около 1 минута и аз видях себе си на бял кон, на чело на конна армия. Но по всичко си личеше, че това не е било в България а в Германия според облеклото на конниците и техните шапки. Аз от много малък имам влечение към Германия и съм бил няколко пъти в Германия, особенно в Мюнхен. Аз обичам Германия и съм бил на много места. Ходил съм с група до световно известният ROYAL CASTLE NEUSCHWANSTEIN. Вижте го на снимка и ще разберете за какво ви говоря. Пътувал съм из цяла западна Европа. Не съм бил никога в Англия и няма да отида защото им мразя политиката. Желая ви Духовно проглеждане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker