Синхроничност - въпрос към духовните и към материалистите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Синхроничност - въпрос към духовните и към материалистите
преди: 7 месеца, 2 дни, прочетена 536 пъти
Как да тълкувам синхроничността? Аз ли я причинявам с мисълта си или просто предусещам какво ще се случи? Един пример - внезапно ми изплува някакъв спомен за много стара песен, която не съм слушал от много много време. В следващия момент влизам в тубата и ми излиза като предложение, макар че от години не съм пускал клипа. Възниква ми въпроса аз ли съм го предизвикал това с мисълта си или така или иначе е щяло да се случи, а аз просто съм предусетил? Или примерно на работа с колега обсъждаме някоя много стара смешка, която хората са забравили отдавна (например някой бисер), прибирам се вкъщи и без да споменавам нищо за това, жена ми се сеща за нея и я споменава.

Имам и въпрос към хората, които прокарват тезата, че сме просто едни биороботи и нямаме нищо извън физическия свят. Как си обясняват подобни неща, ако всичко е само физика?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 1 ден
hash: e53c5ecf9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Има един такъв момент с изкуствения интелект - струва ти се като Бог. Какво имам пред вид - ИИ в настоящето изразява влиянието си тъкмо в предлагането на следващото видео, което да ти предложи да гледаш или рийлчетата които да ти пусне във фийда, на базата на изчисленията си за това какво е най-подходящо да го направи, на базата на изчисления на стотици милиони потребители други потребители, които ползват. Това е свръх-модерна машина, струваща милиарди долари, насочена към мозъка ти. Който е със невронни мрежи от миналото, от палеолита. Способностите на този алгоритъм да изчислява ще ти се струват свръх-естествени! Не само на теб.

Без майтап, иначе в настоящето често ми се е случвала телепатията - мисля си за някой и той ми се обади или нещо подобно. Но в случая моля те дай си сметка, че ти описваш изкуствения интелект и нашият първи контакт с него.

По темата говори много добре този учен - Tristan Harris, много точно описва промените, които ни предстоят.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 0c62f05211
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не знам за синхроничността, но със сигурност ютуб(а и не само) ти слушат телефона и само да кажеш името на някоя песен или дадена дума, която да се разбере директно ти изскача предложение за даденото нещо.

Повечето от нас дори не четем условията като инсталираме дадено приложение или се регистрираме в сайт.

А истината е, че от поне няколко години насам не само всичко, което правиш в нета се пази в база данни, но и се съгласяваш да ти подслушват микрофона и да ти влизат в съобщенията и личните данни уж само за да събират бисквитки и предложения

т. т.

 
  ...
преди: 7 месеца, 1 ден
hash: 668547d79b
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Виж филма "ефектът на пеперудата". Щом можеш да манифестираш така бързо, добре е да видиш и осмисли филма.
Много от хората са нещо като биороботи... без души. Ти щом задвижваш енергия и манифестираш (дори и несъзнателно) си душа.
Просто трябва да опознаеш себе си, да се научиш да контролираш енергията си. Не се води по разни гурута и подобни, повечето са просто "бизнесмени" на всичко отгоре просто портали за енергия.
Вътре в теб е твоята истина, никой от вън няма да ти я "намери".

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 15 часа
hash: 47920311de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   2, и мислите ли ми чете? Сигурно манипулира и мислите на жена ми.

 
  ...
преди: 7 месеца, 6 часа
hash: 47920311de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   3, благодаря ти. Ето снощи сънувах, че дъщеря ми е починала. Интересното беше, че уж беше починала, но аз не бях тъжен. Някак усещах, че това не е реално, а е просто някаква паралелна реалност, от която предстои да се събудя. Споделих на жена ми и тя ми каза, че точно днес се навършват 2 г., откатко претърпя една животоспасяваща операция. Аз бях забравил за тази дата, не искам и да си я спомням.

Веднъж сънувах една колежка, която отдавна не бях виждал, понеже се беше пенсионирала години преди това. В съня ми тя беше много притеснена и ми каза, че се е преместила на друго място да живее, не можела да свикне на новото място и т. н. На другия ден научих, че е починала преди няколко дни.

Едно време се събудих уплашен през нощта, защото бях убеден, че има земетресение. Минути преди това в съня си видях ужасени хора, смърт, развуха навсякъде, всички бяха в паника, изобщо голям ужас. През деня научих, че в Хаити имало земетресение с хиляди загинали. Проверих часа на земетресението и видях, че е станало около 2-3 ч преди да го сънувам.

Филма го гледах. Извода, който си направих, е, че бащата на главния герой е създал паралелна реалност, в която се ражда главния герой, понеже жена му не можела да износи и роди дете. Един вид затова главния герой не е трябвало да се ражда. С две думи ако се опиташ да промениш реалността, то това създава една куха нереална реалнсот, която винаги води до проблеми.

Потвърдих си теорията, че си има предначертан път, който трябва да си извървим и да се опитаме да не го променяме. Идваме тук с определена задача и предначертан път, който трябва да извървим. В този ред на мисли аз не създавам паралелна реалност, а просто предусещам това, което ще се случи или вече се е случило. Което не е невероятно, предвид, че то си е предначертано. А може би и сме го репетирали, преди да се родим.

Ако имаш нещо да добавиш, ще се радвам. Усещам, че ти не си обикновен човек, не знам защо. Сякаш си по-специален от повечето хора.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 4 часа
hash: 69f37dce43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз все си задавам този въпрос и мисля, че и двете са верни - и можем да влияем мисловно, и усещаме, че нещо ще се случи или се случва. Или просто подсъзнанието ни изпраща информация, която сме забравили на съзнателно ниво. Предполагам си чувствителен човек и имаш по-изразена сетивност и затова долавяш информация от общия така да се каже енергиен или ментален фонд. Аз си представям, че има едно енергийно поле, в което има информация за знанието, мислите и намеренията на всички ни. И по-чувствителни хора могат да доловят тази информация или да усетят нещо, което може да ги засегне лично, това е т. нар. интуиция. Животните също я имат и им помага да се предпазват от опасности. Хилядите години еволюция са оказали влияние и при нас. Аз самата преди години много се интересувах от темата и в годините са ми се случвали много синхроничности, някои изумителни. Най-много имах в период, в който бях много спокойна и в хармония със себе си. Мисля, че тогава човек е с много отворено съзнание. Включително и съм си правила експерименти с визуализация, които са имали много впечатляващи резултати. А относно изкуствения интелект съм си говорила с други хора, както съм и чела в нета, че много хора са имали усещането, че без да са дали на устройствата си никакъв повод като да казват на глас или да пишат за нещо, все едно телефонът им е прочитал мислите, с нещо, за което им излиза реклама или информация и там вече става въпрос за изкуствения интелект, който в един момент толкова добре ще ни познава, че дори ще може да изпреварва нещата, за които може да си помислим вследствие на едно или друго.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: 0ec1274755
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Я питай жена си от къде се е сетила за смешката, да не би да ползва общия ви домашен нет и там нещо да я е подсетило точно преди да се прибереш?
Може да се замислиш дали преди дни или часове не си коментирал нещо общо за певеца на тази песен и това да е неговата най-известна песен.

На мнение съм че колкото и да смятат някой, че са божествени същества, всички ние сме биологични единици (овце), а машините са все по умни и успяват да ни надхитрят. Ако ние сме божии копия и сутрин ходим до тоалетна, дали господ ходи до тоалетна, къде е неговата тоалетна?

 
  ...
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: 9e225b4999
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторе, телепатията е нещо съвсем нормално и реално- просто електромагнитни вълни, които се свързват с други електромагнитни вълни и предават информация. Енергиите ви с жена ти са свързани, няма как да не се "чувате" различното е, че много хора са така блокирани, че не се чуват. А на теб просто ти липсва да засичаш и разделяш кога са твоите собствени мисли, кога са други...
Емпат- е да чувстваш буквално каквото чувстват други, а му промениха смисълът и много хора вярват, че е да съчувстваш.
За това и казват- трябва да имаш емпатия към другите т. н.
Не, един емпат знае точно какво чувства другият и колкото и да се прави на многострадалец, ти ако чувстваш неговите емоции и са "отрова"... няма как да му съчувстваш.
А когато тези двете натурални иначе свойства са активни, няма как и да не виждаш/чуваш или чувстваш евентуални предстоящи събития, да прескачаш през времеви линии и/или минало/предстоящо време/пространство.
Относно детето ти: в такива случаи аз правя вид курбан, спомни си дали нещо в него момент на афект си обещал да направиш и не си направил като благодарност. Може просто подсъзнанието ти да ти напомня... случвало ми се е.
Вярвай в инстинкта си и следвай собственият си опит.
Повечето хора вместо да изучват себе си, собствените си възможности, тръгват по разни самоназвали себе си "будни; гурута" т. н и концентрират своята енергия извън себе си, а това не е пътят.
Да четеш/учиш от други дотолкова, доколкото да си обясниш нещо свое си, да засечеш някои общи неща е ок. Но да следваш сляпо чужд опит- няма да намериш себе си.
Нищо специално няма в мен, просто си дойдох със спомени, никога не успя тази "реалност" да ме блокира достатъчно, че да ме вкара в общият коловоз, спяща... родих се в семейство, в което се уважава есенцията на другите, и с времето се научих да търся отговори на моите отговори.
Най- важно беше в детството ми подкрепата и разбирането на семейството ми, не позволиха да ме "възпитат" да бъда като другите, в смисъл да ме вкарат в "амнезия" или да приспят в мен естественият за всички деца любопитен учен, който все търси нови знания или обяснение за неща.
Ето ти два примера за защо така:
Изпран килим си виси на перваза на терасата, която е от другата страна на жилището, нито се вижда, нито се чува там. Ние гледаме филм вътре в хола. Бях на около 3 г. легнала м/у родителите ми и изведнъж започвам да се смея и казвам "и какво стана сега, откраднаха килима"
Хукват нашите и да, килима го няма.
Един уикенд се моля на татко да не ходи на село защото с брадвата ще си отреже пръста. Той ме спокоява, че като е предупреден, ще внимава и предотврати. Внимавал е докато цепи дървата, но все пак брадвата излиза от дръжката и му отрязва крайчето (първата фаланга) на палеца. И така от съвсем дете, от как съм си дошла. Но повтарям, че не е нищо специално, а съвсем натуралното за човека. Просто повечето са блокирани изкуствено и/или така "възпитани" че да не вярват в себе си, да приемат сдъвкана информация, а не да проучват сами.
Та, съвсем нормално си е каквото засичаш, дори със сигурност има много повече, което си знаеш, само чака да смъкнеш менталната бариера формирана от други, за да изплува, видиш, опознаеш.
Ще посоча още нещо, което според мен и моят опит поне е грешка, но пак с условието да вярваш в твоят инстинк, не в моят.
Много са, които казват така: ние сме хора/души, дошли да израстваме и имаме духовен опит т. н.
Според мен: ние сме си (които сме души... ) души, дошли да експериментираме човешки живот.
От там и всичко наопаки- блокирани натурални капацитети/свойства, вкарване в колелото на хамстера в полза на други и така.
Вземи си от написаното, каквото смяташ, че може да ти е полезно или отговаря на някой твой отговор... :)

Н 3

 
  ...
преди: 6 месеца, 28 дни
hash: 0dabad990b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторе, предначертан път няма!
Съдба, в смисъл всичко да ти е предопределено - също няма!

Всичко в живота на човека зависи от две неща:

1. От неговите решения и дела
2. От Бога

Но Бог е създал човека със свободна воля и винаги му дава право на избор, и уважава неговия избор и решение. И Бог винаги изпраща на човек това, което е полезно за спасението на душата му! (дори да е скръб или болка.. - то е душевно лекарство... )

Да има ситуации, в които след като преди това си направил своя избор - оттам нататък нямаш повече контрол на събитията и те се случват според Божията воля или Божият промисъл. Но преди това, човек винаги е имал избор!

Ще ти дам конкретен пример, за да ме разбереш по-добре: дядо ми(Бог да го прости) е бил от бедно семейство, и за да се ожени и да си построи къща е отишъл с няколко негови съселяни да работи в мините(рудниците). (Тогава заплащането там е било много високо)

Работил е година и половина там, но е видял, че хора, които работят дълго време такава работа се разболяват от силикоза и умират млади. И затова, след като събира достатъчно пари за първата от своите цели, напуска тази работа и се връща в село.
Оженва се за баба ми. Намира и усвоява друг занаят, в които става много добър майстор, и след това си построява и къща...

И той ми разказа, че тези негови съселяни, които са останали да работят в мината - всички са починали около 50-годишни от силикоза. И каза още така: слава Богу, че аз взех такова решение!

И той живя повече от 90 години...

Така, че виж - как решението, което човек взема - оказва влияние върху развитието и продължителността на целият му живот!

По същия начин важни решения в живота на всеки човек са: дали ще повярва в Бога и дали ще се въцъркови? За коя жена точно ще се ожени и т. н. т.

И от тези решения зависи и спасението на душата му!

А по-важно нещо за човека на този свят няма!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker