Сънищата и още нещо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Сънищата и още нещо
преди: 6 месеца, 27 дни, прочетена 474 пъти
Здравейте на всички.
Това е втората ми тема, която пиша в сайта.
Искам да ви споделя нещо по темата, която е свързана със сънищата.
Последните месеци имам някои доста интересни сънища, и се чудя, дали имат някакво послание или трябва да ги приемам буквално.
Сънувах какви ли не неща. Едните съм ги запомнил напълно, другите частично, а има и такива, които изобщо не ги помня. Бяха някак разпокъсани и крайно нелогични.
Но да започна с тези, които ги помня кристално ясно.
Наскоро сънувах една моя колежка, по която страшно много си падам и харесвам. Много дори би ми се искало да ми стане жена, защото е невероятна. Търсих в тълкуванията, но нищо конкретно не намерих.
Друг сън който помня много ясно беше как си стоя на двора заедно с баща ми. Небето беше някак кърваво червено. Помня че имаше някакви извънземни кораби или нещо такова. С баща ми гледахме втренчето, после се споглеждахме един в друг. Помня, че от тези кораби, и специфично един от тях как ни обстрелваше с някакви странни гранати. Падаха навсякъде. Около мен и баща ми паднаха 3 или 4, нещо такова беше. Приличаха на някакви лимонки със старчащи фитили. Странни бяха. Гледах ги, но те не гърмяха. Не помня точно какво стана с баща ми, но мисля, че му казах да влезе вкъщи и да се скрие. После погледнах на изток. Същият кораб, който ни обстрелваше замина натам. Това беше другият ми сън. От частичните, които помня, бяха свързани с работата ми. Сънувах как си влизам в цеха, споглеждах се с прекия ми началник и грабвах някакъв автомат. После заминавах на някъде и някои колеги просто ме гледаха. Сънувах също как с шефовете на големи отдели и дори един от собствениците беше с мен, говорехме нещо, а зад нас имаше един огромен дрон. От тези военните, за наблюдение. Бяхме в някакво огромно хале и говорехме. Та толкова за сънищата. Наскоро мислех да взимам решение в което да замина за чужбина. Започнах да уговорям квартира, работата и т. н. От несериозност на хората, които ми предлагаха работата се отказах и не заминах. Мисля, че това се дължи точно на сънищата ми. И специфично този последния който ви споменах. Не знам как да ги приемам нещата, но мисля, че сънищата ми имат пряко въздействие върху живота ми. Напоследък ми се въртят мисли да сменя отдела ми с друг. Но предвид сънищата ми, се чудя, дали пък ще се случи тази промяна. Искам да отида да работя в друг отдел за повече пари, като искам да да преследвам мечтата си, но се чудя, дали ще се случи. Отчайващо много искам да живея мечтата си, но с тези сънища, които имам се чудя, дали пък моят път не е предначертан вече.
Вече съм имал няколко дежавюта, и се чудя, дали пък това което сънувам не е някаква препратка към бъдещето ми.
Дали живота ми не е предначертан? Вие какво мислите? Сънищата имат ли някакво влияние върху живота ни? Според мен, честно казано, мисля, че да. Но знам ли.
На някой случвало ли му се е това?
Искам да разбера повече по темата.
Гледал съм страшно много видеа за дълбоката реалност, дежавютата, отвъдния свят, окултното и т. н.
Знам, че не всичко трябва да се приема за чиста монета. Някои неща се случват, други пък не.
Искам да разбера, защо някои сънища се толкова ясни и могат да се помнят, а други по-смътни не могат.
Ще се радвам, ако има хора, които са се сблъсквали с това да споеделят опита си. Надявам се да мога да открия отговорите към това нещо.
Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 26 дни
hash: e6a7fd13d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Авторе, аз като православен християнин ще ти кажа следното:

Светите отци на Православната църква казват, че човек не трябва да се доверява на сънищата си!

И не трябва да ги тълкува или да се мъчи да си ги обяснява: защо и как?

С две думи - не трябва да им придава никакво значение и въобще не трябва да им обръща внимание!

 
  ...
преди: 6 месеца, 25 дни
hash: 441e3cd164
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Всичко е много елементтарно.

1. Мислиш си че помниш - много е вероятно да не е така. Съвет: ЗАПИСВАЙ си сънищата веднага щом се събудиш. Само така ще имат точно доказателство какво точно си сънувал. По-добре на компютър/телефон в някоя програма където лесно сортираш/търсиш.

2. След като понатрупаш база данни (аз имам вече над хиляда записа) започва интересната част. Дежа-ву тата. Отново - мислиш си че е така, всъшност като започна с търсачката се оказва че дежа-ву то е комбинация от геори/случки от РАЗЛИЧНИ СЪНИЩА.

3. ТОчно както вече си видял в твоите примери - сънуваш неща които си преживял (видял, почувствал, подушил, неосъзнато възприел) в различни комбинации. Например някой твоя приятел Пешо (примерно) може да бъде с характера на някой диктатор (Путин применро). Отново мозъка има невероятната способност да комбинира нещата в разллични ИЗМЕРЕНИЯ. Например цветът на стената да бъде леопардов, а това леопардово да си го видял на някоя мацка на плажа.

4. Защо някои сънища помним, други не - засега нямам и аз отговор. Знам обаче кои ХРАНИ правят сънищата по живи - при мен млечните (сметана, кисело мляко). Имам дни вкоито нищо не помня, но това не значи че не съм сънувал.
Защо точно спим - има цяла книга на МАтю Уолкър - Защо спим. Накратко - сънят е процеса през който мозъка трябва да премине за да "групира" преживяванията ни през съзнателния живот (будността), защото те са важни за оцеляването ни. Обяснява също и био-химичния процеса на съня.

Сега най-тъжното - нищо от това по-горе няма да схванеш. Личи си по писането ти, прекалено млад и незрял си още. И все пак - поне си записвай сънищата за да не влизаш в самозаблудите че показвали бъдещето. Не - те показват МИНАЛОТО ти. Както не можеш да си представиш неща които никога не си виждал, така и не можеш да ги сънуваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker