Близките ми ме увещават да запиша опреснителни курсове и да изкарам книжка, но какъв е смисълът? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Близките ми ме увещават да запиша опреснителни курсове и да изкарам книжка, но какъв е смисълът?
преди: 5 месеца, 23 дни, прочетена 469 пъти
Здравейте! Известно ми е, че това ще е поредната тема за шофиране и книжки, но искам съвет. Първо въведение:Тъй като съм карал вече в две различни школи курсовете и след като родителите ми( при първото записване) потрошиха сума ти пари, а после и аз при новата школа за опреснителни, вече хем не виждам смисъл да се занимавам с дегенератите от автошколите и "ДАИ", хем пък и вътрешно ме гъделичка желанието да шофирам, както и моите близки ме придумват да я доизбутам пустата книжка.

Не съм плах и неуверен, не се вцепенявам при сериозни ситуации зад волана, но проблемът е, както посочих, че-дават се пари на онези (да не ги определям по-добре), шофираме си из кварталчетата, а те се возят само, почти не обясняват нищо, не те учат на елементарни правила и неща (мен ни единият, ни другият ме научиха да паркирам успоредно и при втория ме скъсаха на това точно), не ме научиха как да преценявам по-добре дали да се изнеса по-надясно или наляво (на това пък при първия ме скъсаха, защото със задната гума се качих на бордюр), не ме научиха дори и откъде се вдига предния капак, и като даяджията ме пита да посоча, аз вдигам рамене и какво да кажа? ! Хвалбите, на инструкторите, че карам добре, че ще стане шофьор от мен и т. н. нямат никаква стойност след като явно те правят гуша, обикаляме си и накрая аз пак явно не съм подготвен достатъчно. И за какво ми е да изкарвам книжка?

Вие какво ще направите на мое място? Бихте ли потрошили отново пари, макар и опреснителните да са много по-евтини, отколкото едно цяло записване в автошкола, на мен лично и 10 лева биха ми се досвидели, предвид колко напразно е всичко?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 5873ed97a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Е па ти приятели нямаш ли, колеги и т. н. с тях да си поговориш? В ерата на интернет на тая тема има хиляди места откъдето можеш да получиш тая информация, включително и на български.
Ако не те влече или не ти лепне, не се занимавай. Само ще поставиш живота си, че и на другите под риск.

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: 32e1d24e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   В описаните случаи не са виновни инструкторите ти. Защо не се запиташ как така всички шофьори карат курсове при същите и подобни инструктори а вземат книжки и шофират цял живот?? Дори и жените!
Проблема ти е че ходиш да учиш шофьорлък но очакваш всичко инструктора да ти го каже не се интересуваш допълнително, не си изял правилника, не се опитваш да мислиш, как се паркира успоредно, не питаш инструктора което не ти е ясно и т. н.
Повечето млади шофьори, които карат курсове, отиват с някой познат или роднина на полигон и тренират паркирания ограничени с автомобилни гуми и тръгвания по нагорнище/надолнище, учат се, полагат допълнително усилия.
Ти очакваш че щом посещаваш часовете по кормуване това е достатъчно, точно както си посещавал часовете в училище и си взел изпита за оценяване, но нещата в живота не са точно като в училище.

 
  ...
преди: 5 месеца, 22 дни
hash: ff08f7485c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Koнкретно за успоредното паркиране- мен са ме учили буквално "папагалски" как да паркирам. Казваха ни " когато краят на предната кола се "появи" в преден десен ъгъл на твоята кола, започваш завиването към бордюра".
Не се отказвай.
Всички тези въпроси, които не са ти ясни, питаш и изискваш директно инструктора да те обучи. Можеш да питаш приятели те как го правят и да репетираш. С моя мъж бяхме намерили случайно изоставен паркинг близо до малък град, където имаше дори подръчни "колчета" за упражнение на паркиране. Явно, не съм била единствената закъсала с паркирането.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 21 дни
hash: acea1ab2fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Искаш ли или не. Да, не. Кой, какво, защо иска.... това е твоят живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker